Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 16:29:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Televize Nova potvrdila pozici marketleadera i v roce 2004

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 07.01.2005



TV Nova dosaženými hodnotami sledovanosti opět potvrdila vedoucí pozici na českém televizním trhu. V roce 2004 obstála i přes velké sportovní události (MS v hokeji, ME ve fotbale a olympiáda), díky jejichž přenosům jí konkurence mimořádně ubrala sledovanost za celý rok, a to ve výši cca 0,8% za den a cca 1,1% za prime time.

Podle výpočtů televize Nova by se při absenci těchto tří významných sportovních událostí zvýšila hodnota podílu sledovanosti v prime time oproti roku 2003 o cca 0,2% a hodnota podílu za den by klesla pouze o cca 0,4%. Tento meziroční pokles podílu na sledovanosti je významně pod průměrem hodnot poklesu všech evropských marketleaderů, přičemž vzestup podílu na sledovanosti v prime time by byl zcela mimořádný. Často uváděná souvislost mezi poklesem sledovanosti televize Nova v roce 2004 a neúspěchem pořadu Milionový pár je tedy zavádějící.

Na vysoké sledovanosti televize Nova se stejně jako i v předchozích letech podílely pořady vlastní výroby, které patří již tradičně k nejúspěšnějším pořadům i ve srovnání s ostatními televizemi.

Redakce zábavy TV Nova vyrobila největší a nejúspěšnější televizní projekt, který se v prvním pololetí roku 2004 stal mediální událostí číslo jedna – Česko hledá SuperStar. Celkem 30,5 hodiny vysílání SuperStar sledovalo průměrně 2941 tisíc diváků v cílové skupině „všichni od 4 let“, což je 64% těch diváků, kteří se rozhodli v tu dobu sledovat televizní obrazovky.

Redakce zábavy však v roce 2004 vytvořila i řadu dalších, velmi úspěšných pořadů, jako například Otevření Sazka Arény, předávání cen ANNO 2003, Český slavík Mattoni 2004 a další.

V roce 2004 odvysílala TV Nova nejsledovanější původní český televizní seriál od roku 1997 Pojišťovna štěstí, jehož sledovanost v nejširší cílové skupině „všichni od 4 let“ dosáhla v průměru za 13 dílů hodnoty 3538 tisíc diváků s rekordním posledním dílem, který sledovalo 4118 tisíc diváků (kategorie 4+). Pořad byl vyroben v redakci vlastní tvorby, která vedle něj paralelně připravila divákům i další úspěšný seriál Redakce.

Z redakce zpravodajství se na první příčce umístily tradičně Televizní noviny, následovány Sportovními novinami a Střepinami. Televizní noviny v průběhu vánočních svátků dosáhly průměrné sledovanosti až 76% s rekordní nedělí 2. ledna 2005, kdy se na ně dívalo 79% všech diváků v tu dobu sedících před obrazovkami. Televizní noviny jsou již dlouhodobě po řadu let nejúspěšnější zpravodajskou relací všech českých televizí.

V redakci publicistiky se na první místo jako již tradičně dostal pořad Na vlastní oči, za ním v závěsu Občanské judo a Sedmička.

Výsledky sledovanosti TV Nova za rok 2004 jsou výsledkem vysoké kvality týmu stanice. Nově v roce 2003 náleží za podíl na sledovanosti první místo mezi evropskými televizemi v peoplemetrovém měření a páté místo na celém světě.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí TV Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.01.2005 • Pomozte dětem - cyklus Kde peníze pomáhají
07.01.2005 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 9. ledna 2005
06.01.2005 • Druhá řada seriálu Redakce začíná
06.01.2005 • Úspěšný start nového seriálu Záchranáři [ 5 ]
05.01.2005 • Solidarita s postiženou Asií
05.01.2005 • Cyklus o pramenech známých českých řek

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist