Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 17:59:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

HBO uvádí první řadu seriálu DEADWOOD

  Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 10.08.2005



Od 6. září začíná HBO ve střední Evropě, tedy i u nás a na Slovensku, vysílat první dvanáctidílnou řadu dramatického seriálu DEADWOOD.


Jeho děj se odehrává ve stejnojmenném městě v letech zlaté horečky v Jižní Dakotě na území Černých hor, které byly součástí právoplatného indiánského teritoria. Jednotlivé postavy vyprávění jsou inspirovány skutečným životem hrdinů z Deadwoodu, který patří k nejslavnějším historickým památkám Ameriky.

Příběh začíná dva týdny po porážce generála Custera u Little Big Hornu a spojuje se v něm fikce se skutečnými postavami a událostmi, spjatými s onou dobou i místem. V Černých horách, na území, jež oficiálně patřilo indiánům, vzniklo nelegální „město“ Deadwood. Nedotčené civilizací, zato plné násilí, které přitahovalo barvitou směsku přistěhovalců, toužících po rychlém zbohatnutí. Sjeli se sem psanci, bývalí vojáci, podnikavci všeho druhu, podvodníci, čínští dělníci, prostitutky, lehkovážní frajírci z měst, pistolníci i námezdní zabijáci. Mezi nově příchozími se objevuje bývalý šerif Seth Bullock a legendární pistolník a zálesák Divoký Bill Hickok a oba muži uzavřou spojenectví proti machiavelistickému majiteli saloonu Alu Swearengenovi, který zde vládne tvrdou rukou…

Realistické ladění, pozoruhodné téma a zajímavě vedená linie vyprávění, to jsou jen některé z předností seriálu Deadwood, který využívá prvků tradičního westernu a přetváří je v působivé dramatické dílo.

„Deadwood je původní seriál natočený v produkci HBO, který divákům nabízí autentický portrét Ameriky z konce 19. století. HBO tímto dílem pokračuje v tradici, jež ukazuje sociální život v určité konkrétní historické éře. Doufáme, že divákům HBO se nový seriál bude líbit stejně jako naše předchozí úspěšné seriálové tituly,“ říká marketingová ředitelka HBO Vladimíra Věprovská.

Seriál Carnivale, který měl premiéru loni a nyní je uváděna jeho druhá řada, je téhož rodu - portrétuje Ameriku 30. let minulého století. Tradice realistických filmů, věnovaných aktuální sociální problematice na přelomu milénia, se drží i další seriál Andělé v Americe, uvedený loni v zimě.

Jako bez výjimky každý seriál z originální produkce amerického filmového kanálu i Deadwood patří k tomu nejlepšímu, co můžeme na televizních obrazovkách spatřit. Dokazuje to i 11 nominací na prestižní televizní ceny Emmy 2004, z toho proměněné dvě – za režii a střih zvuku, Zlatý glóbus za hlavní herecký výkon Iana McShanea a nominace na něj v kategorii nejlepší dramatický seriál. Druhá řada bude mít při letošním předávání Emmy 18. září stejně tak 11 želízek v ohni, a vzhledem k tomu, že je to nejvyšší číslo nominací, má Deadwood šance na vítězství opět veliké.

Zřejmě i díky velmi příznivému ohlasu diváků i kritiky se tvůrci rozhodli vstoupit i do třetí řady, která by se měla doma v USA odvysílat příští rok.


PR Press HBO ČR, Pavlína Fechterová, publikováno na www.ceska-media.cz, (fr)


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.08.2005 • TV Markíza má nomináciu na Emmy
09.08.2005 • Endemol vyhrál v Chorvatsku soudní spor o Big Brothera
09.08.2005 • Ocenění dokumentu České televize a A - news na festivalu Documentary & Fiction Festival ve Philadeplhii
09.08.2005 • VyVolení - jedinečná reality show startuje na Prima TV už v neděli 14.srpna
08.08.2005 • Otázky Václava Moravce vyhledalo 678 tisíc diváků
06.08.2005 • EBU vyhlásila tender na mobilné vysielacie práva

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist