Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:23:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

EastBox Digital odpovídá – 1.část

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 20.09.2003


Podle slibu, který jsme dostali v posledním dopise, nám dnes došly první odpovědi na otázky, které jste napsali do formuláře na webu www.eastbox.sk, anebo v diskusi pod články na našem webu.


Jsme rádi, že vám můžeme předat odpovědi na nejčastější otázky, které vás v souvislosti se startem nové platformy česko-slovenské Pay-TV East Box Digital napadají. Protože předpokládáme, že se budeme pravidelně nad vašimi dotazy u nás setkávat, začneme hned od počátku náš nový kontaktní seriál číslovat.

A ještě si neodpustíme hned na začátku zmínit jednu oblast, která nás v redakci a také lidi okolo projektu EastBox Digital v poslední době dosti trápí. Nechtěli bychom totiž, aby vznikla mezi čtenáři a budoucími abonenty nějaká nevraživost či zloba na průkopníka satelitní placené televize u nás – společnost UPC. Několikrát jsme totiž narazili na to, a prý je to velmi často poznat i z vašich reakcí v kontaktním formuláři na webu, že jsou mezi námi nekulturní, zlí a pomlouvační lidé, kteří napadají práci druhého a přejí mu jen problémy, zánik či bankrot.

A tak nás v dnešním telefonátu autoři prosili, abyste už konečně přestali srovnávat obě platformy – UPC Direct i EastBox Digital. Jsou každá trochu jiná, vznikala v jiných podmínkách a v jiné době a obě mohou na našem trhu vedle sebe docela dobře existovat. Vezměme si příklad z operátorů mobilních telefonů - kdy Eurotel, T-Mobil i Oskar v ČR, anebo Orange a Eurotel na Slovensku jsou sice konkurenty, ale hrají fér hru a každý bojuje jiným způsobem o svého zákazníka. Proto, jak nenadávají lidé z platformy EastBox Digital na UPC, a naopak, tak i vy, čtenáři a satelitní nadšenci se prosím pokuste přenést nad žabomyší války a nadávky, urážky a invektiva. Děkujeme. Máme u nás svobodu podnikání a otevřenou tržní ekonomiku, takže pokud obě společnosti budou dodržovat pravidla a zákony této země, není důvod, proč některou z nich omezovat či zakazovat a naopak.










Tolik několik slov na úvod, které jsme měli na srdci a nyní přistupme k první části odpovědí společnosti EastBox Digital na vaše nejčastější dotazy:

Jsme montážní firma s dlouholetou praxí v satelitní technice. Máme zájem nabízet a montovat vaše satelitní soupravy. Máme ještě šanci, že si nás vyberete ke spolupráci?

Ano, všechny firmy, které nám zadaly na sebe kontakt evidujeme a chceme s nimi spolupracovat.

Z jakého satelitu budete vysílat.?

Jak už jsme dříve uvedli - z „první“ pozice Astry, tedy z 19,2 stupňů východně.

Uveďte, prosím, přesnou cenu za měsíční abonenci programů, a to nejen v české, ale i ve slovenské měně. Děkuji.

Nemáte zač. Cenu za abonenci pro lepší zapamatování můžeme vztáhnout k jednotnému evropskému platidlu, tedy Euru. Cena za programovou nabídku bude činit 10 Euro, což v přepočtu vychází na 350 Kč či cca 420 Sk. Tato cena je stanovena za celou, na našem webu vyjmenovanou nabídku 18ti programů. Můžu vás však hned z počátku potěšit, že připravujeme dalších sedm programů, ale pro vás, první abonenty by se cena i po tomto navýšení nabídky nezvýšila, zůstala by stejná. Bude to takové naše poděkování všem, kdo projektu EastBox Digital hned na počátku věřili.

Jak to bude s prodejem přístupových karet, anebo modulů. Mám svůj satelitní přijímač, tak se ptám, zda jej budu moci použít i pro EastBox Digital.

Ne, tady vás musíme zklamat, nechystáme prodej samotných karet ani modulů. Hardware pronajímaného reciveru bude založené na „spárování“ smlouvy o užívání služby s daným přijímačem. Tedy něco na způsob dříve používaných analogových telefonů NMT, které pracovaly bez telefonních SIM karet. Anebo profesionálních receiverů pro systém PowerVu. Tento adresný systém by měl zabránit zneužití přijímačů, jak tomu, bohužel někdy dochází u jiných providerů, také chybějící karta se nedá ztratit či „dopálit“, protože vlastně není co, neexistuje. Oprávnění ke sledování a další chystané služby se budou aktivovat „ze vzduchu“, z datového kanálu ze satelitu.

Nebude pronajímaný set-top box hloupým, jednoúčelovým zařízením? Budeme jej moci použít i pro vložení modulů jiných systémů? Osobně mě zajímá příjem Czechlinku a Slovak linku s modulem CryptoWorks.

Tak zde vás potěšíme, přijímače jsme vybírali už s požadavkem, aby měly volné sloty pro vložení CAM jiných systémů. Bude mít tedy určitě 2 volné sloty CI, a vyjdeme tak vstříc našim divákům, kteří špatný terestrický televizní příjem řeší satelitním příjmem z Eurobirdu.

Prozradíte, o jakou značku přijímače půjde?

Dnes ještě ne, máme sice už vybráno, ale domlouváme ještě některé podrobnosti logistiky, jako je expedice apod. Jen pro vaši zajímavost, rokovali jsme i se známou firmou Humax, která je mezi domácími fanoušky velmi oblíbená a která má ve své nabídce úplně novou, moderní řadu přijímačů. Byli dokonce ochotni i přizpůsobit set-top box našim specifickým požadavkům na kódování apod. A jak to nakonec dopadlo? Nechte se ještě chvíli překvapit. Slibujeme vám, že jakmile bude již přijímač připraven pro abonenty, poskytneme jej redakci webu satCentrum k podrobnému otestování, abyste „nekupovali zajíce v pytli“. Na start projektu bude určitě připraveno dostatečné množství receiverů, abychom uspokojili první vlnu zájemců o abonenci.

Porovnávali jste vaši nabídku s konkurencí, myslíme tím UPC Direct? V čem jste, kromě ceny lepší, a co naopak u konkurence obdivujete a zatím nemáte?

Chtěli bychom poprosit čtenáře, aby nás neporovnávali s HBO anebo UPC. Naše nabídka je úplně jiného charakteru. Tím, že nás porovnáváte a někdy i nadáváte, děláte zle oběma stranám. My chceme s UPC dobře vycházet a možná i víc (spolu vyrábět pořady, apod.)…

Nemám satelit, ale kabelovku. Objeví se nějaký váš program také v kabelovkách?

Ne, v kabelových sítích asi naše nabídka nebude.

Jak to bude ve vysílání s reklamou. Budete přerušovat filmy či dokumentární pořady komerční reklamou?

Ne, žádný z našich programů nebude přerušovaný reklamou. Ta se bude objevovat pouze před začátkem a po skončení pořadu, a to jen na některých kanálech.

Počítáte se zvukem Dolby Digital?

Ano, na některých kanálech zavedeme vysílání v tomto digitálním zvukovém formátu. Postupně bychom chtěli tento požitek z kvalitně ozvučeného pořadu dopřát i divákům dalších, nejen filmových programů.

Jak to bude z obrazovou kvalitou. Nejsou dva transpondery na 17 programů málo?

Nemyslíme si to. Jak jsme kdysi slíbili, našim cílem je přinést abonentům co nejlepší obrazovou a zvukovou kvalitu. Příští rok bude v Evropě patřit nástupu televize s vysokým rozlišením – HDTV. Netajíme se od začátku se záměrem v budoucnu přinést našemu divákovi do jeho obývacího pokoje i takovouto vrcholnou obrazovou kvalitu. Současné zaplnění transponderů stačí na cca 4,3 MBit/s pro jeden program, pro HDTV budeme pochopitelně uvažovat o pronájmu dalšího prostoru na satelitu, ale to je zatím předčasné dnes řešit. Ale obrazovou kvalitu (a tedy i datové toky) určitě budeme sledovat hned od počátku.

Můžete prozradit, zda budete mít v paketu stanice… (následuje výčet desítek běžných i exotických stanic)

Ptáte se, zda v paketu budou i jiné stanice, např. … Na tuto otázku můžeme říci v tomto okamžiku jen no coment. Je to předmětem obchodního tajemství. Startovací nabídku znáte, o dalších přírůstcích vás budeme (i prostřednictvím webu satCentrum) včas informovat.

Jak velkou parabolu doporučujete k příjmu?

Budeme vysílat z velmi dobrého satelitního systému, proto podle našich zkušeností vám bude stačit 60ti centimetrová parabola.

Prozradíte použitý kódovací systém?

Kódovací systém bude - a teď vás asi nepotěším – od firmy NDS – systém VIDEOGUARD. Bude použitý úplně nový typ, velmi odolný proti hackerům. I když si myslíme, že za cenu, kterou za abonenci požadujeme, se nevyplatí pirátský příjem, a to ani pro naše méně solventní domácnosti (v porovnání se zeměmi Evropské unie)

Prozraďte ještě něco dalšího o set-top boxu!

Dnes už ne, počkejte si na testy. Ale myslíme si, že nebudete rozhodně litovat, je v něm připravené ještě jedno milé překvapení…

Řekněte aspoň - umožňuje set-top box příjem i jiných programů, myslím tím free to air?

Ano, receiver, který se bude pronajímat umožní příjem a naladění do předvoleb i dalších FTA stanic, vysílaných z pozice Aster, a protože jsme zmiňovali dva CI sloty, můžeme do něj zasunout přístupové moduly (CAM) pro jiné kódovací systémy.

A poslední dotaz: Budeme kromě měsíčního poplatku platit ještě něco navíc – za aktivaci, za pronájem přijímače či dávat nějakou zálohu předem?

Ano, to je dobrá otázka. Kromě měsíčního poplatku v ceně 10 Euro budeme vybírat takzvaný zaváděcí (aktivační) poplatek ve výši 3 Euro při převzetí (a aktivaci) set top boxu. Platit se bude v příslušné domácí měně podle platného kursu.


Tolik první várka otázek, věříme, že jste v nich našli i tu svoji. Nyní na závěr přichystala společnost EastBox Digital překvapení, dárek pro prvního abonenta, který si jako úplně první objednal satelitní službu na webu www.eastbox.sk.

Tímto prvním zákazníkem se stává pan Petr Čermák z Malaciek. Blahopřejeme vám, dostanete od nás zdarma set-top box včetně montáže a budete se moci dívat na naše programy po dobu 1 roku zcela zdarma. Ještě jednou blahopřejeme. Vy ostatní můžete zkusit své štěstí při nějaké další soutěži se společností EastBox Digital.


Tak to je pro dnešek vše, první část odpovědí na vaše dotazy připravil ve spolupráci s vedením jednatel společnosti pan Aleš Jarý. Děkujeme za odpovědi, máte nyní možnost se ptát buď na webu anebo u nás v diskusi na další otázky, které vás v souvislosti s rozjezdem projektu zajímají. Všechny vaše dotazy včas předáme. Děkujeme společnosti EastBox Digital za dnešní příspěvek a budeme se těšit zase brzo na shledanou.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 80   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.09.2003 • Web projektu East Box Digital byl hned po spuštění zavalen návštěvníky [ 29 ]
18.09.2003 • Maďarský kanál Hír TV v UPC Direct
17.09.2003 • TV Prima není součástí placené nabídky satelitní digitální televizní služby UPC Direct [ 12 ]
17.09.2003 • Horký podzim s UPC – IV. - aktualizováno [ 18 ]
17.09.2003 • Mistrovství Evropy v basketbale žen na Galaxii sport
15.09.2003 • Dnes startuje HBO2 v češtině - 5.aktualizace [ 60 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 4

  www.anny@seznam.cz 

13.10.2007 14:39 • neregistrovaný
Dostala jsem od vás digitální satelit,který u mne nejde nainstalovat na příjem signálu družice nemohu se na vás telefonicky dovolat jakým zpusobem vám vrátit váš dar.Poslali jste mi fakturu na zaplacení vašeho tz.daru klient.č.19793066.Fakturu zaplatím a zároveň s vámi vypovídám smlouvu.Děkuji ALBLOVÁ
 
 
  To je hlaska z jejich formular 

29.11.2003 12:56 • gecon
To je hlaska z jejich formulare a z kontaktu,jak si tedy sluzbu objednat,nevim.



Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14'



[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression chybu:Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The INSERT INTO statement contains the following unknown field name: 'kontakt'. Make sure you have'.



/html/contact.asp, line 26


 
 
  To je hlaska z jejich formular 

29.11.2003 12:55 • gecon
To je hlaska z jejich formulare a z kontaktu,jak si tedy sluzbu objednat,nevim.



Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14'



[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression ''Jelikoz mi to na vasem formulari neustale hlasi chybu:icrosoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The INSERT INTO statement contains the following unknown field name: 'kontakt'. Make sure you have'.



/html/contact.asp, line 26


 
 
  uvidíme... 

28.11.2003 21:17 • Cunas
Kéž by sme něco viděli, alespoň 1.12.večer!
 
 
  Môj príspevok 

27.11.2003 20:49 • anonym
No, podle mých info, i když jsem byl až dosud skeptik a to zarputilý, EBD v žádném případě nekončí s tímhle načatým projektem. Samozřejmě posun začátku vysílání bude. Až se divím jak jsou vytrvalý. No uvidíme 30.11
 
 
  Jde tam! 

27.11.2003 18:54 • Cunas
Ano , odchází za Alenkou do Říše divů. Jenom tam má ještě šanci. BOHUŽEL !
 
 
  Môj príspevok 

27.11.2003 04:28 • anonym
Odkud máš informaci, že EBD jde do jiné země?
 
 
  Môj príspevok 

26.11.2003 23:40 • kkann
EBD ZATÍM v ČR a SR vysílat NEBUDE!!! Jde se svým projektem do jiné země, kde jsou vstřícnější! Je to škoda, hlavně naše škoda! V ČR, SR se prosadí, i když později. Smůla, prvenství bude mít někdo jinej.



Vzkaz pro EBD: ať vám to netrvá dlouho, UPC nás ždímá!!!
 
 
  mickey 

26.11.2003 15:59 • bývalý fanda
Som totálne sklamaný z informácie, že EBD nebudú môcť prijímať abonenti už vlastniaci satelitný prijímač. Vy naopak ponúkate vo svojich prijímačoch aj možnosť prijímať aj ”cudzie” stanice a programy. Neviem prečo hneď na začiatku sa zbavujete určite početného množstva abonentov a tým aj tržieb.Po dlhom čakaní a fandení sa mi to zdá ako tvrdý úder pod pás. Ale asi stále platí to staré ”na Slovensku a v Čechách je to stále tak”.
 
 
  Můj příspěvek 

16.11.2003 09:10 • anonym
Jsou to odporní podvodníci.
 
 
  Já jim taky fandřm ...a..l..e. 

15.11.2003 14:23 • Nes.
Myslím že stoho nic nebude .....
 
 
  @ expert 

10.10.2003 08:44 • westbox
Zdá sa mi, že si opatrne pripustil, že EBD už neveríš tak veľmi ako to bolo povedzme pred dvoma mesiacmi. Dovolím si povedať, že práve o tom tu ”točila” väčšina skeptikov - jednoducho, že nie je možné rozbehnúť 18 TV, ktoré by mali byť vyrábané EBD v tak krátkom čase a v takom neistom priestore! Ja im v podstate takisto fandím, len nemám rád veľké reči. Veď uvidíme, 1.12.2003 zasa už nie je tak ďaleko.
 
 
  skeptikom 

09.10.2003 18:48 • expert
Vy asi ste nikto nerozbiehali televíziu. Ja áno a môžem Vám povedať, že by som nechcel byť v ich koži. Rozbehmúť jeden kanál je umenie a nie 18. Osobne si myslím, že prídu s prechodným riešením....ale im fandím
 
 
  To Divák 

25.09.2003 22:08 • Milan
Dovolím si nesouhlasit. EBD, aspoň podle mne, nebude až takovou konkurencí pro UPC, budou vedle sebe žít, možná docela v pohodě. Ale kdo bude mít asi problém bude HBO. Pochopitelně v Directu a za předpokladu, že se EBD rozjede a j jim to přeju. Na tom všem totiž můžeme vydělat my diváci.
 
 
  To:Divák 

25.09.2003 20:44 • juzek
O rejstříku jsem se nezminoval a taky proč když je bez závad.Žádný obrat u mne nenastal EBD přeji vše nej a fandím tomu.Že se mi zdají některé věci podivné (tvorba vlastních programů,Internet,HDTV,volba zaměření a konečně i cena)je pro toho co něco málo ví,asi normální a rád si počkám!I já jsem objednávku hned učinil (už ze zvědavosti)A že mne doposud nekontaktovali (aspon odpovědí že objednávku registrují a že se ozvou) je zarážejicí!!! Nebo už se někomu ozvali? Asi jen výherci!!! for: Snad si výhry užije :o))))
 
 
  Můj příspěvek 

25.09.2003 20:13 • GESPA
@Jan: Něco víš, ale bohužel o tom důležitým nemáš (a ani nemůžeš) mít ani ponětí. Ale jsou věci, které se nehodí zde (a ani jinde) rozebírat. Tolik asi k tématu satCentrum kontra Parabola. Jen dodám, že jako fanoušci satelitního příjmu bychom měli být vděčni za oba tyto kvalitní sat weby. *** K EBD: k těm článkům o EBD na onom ”druhém” (respektive PRVNÍM ;o) webu se možná zanedlouho přidá i můj, ale věř, že na tom EBD nemá a nebude mít nejmenší zásluhu (jako i u těch ostatních). Přejme EBD vše nejlepší, ale nebuďme slepí a ptejme se, pokud nás něco zajímá. Jen chválit něco, co podporuju, je totiž ta největší chyba, jaká se dá udělat. Alespoň mě vpřed popohání spíš kritika (tedy ta konstruktivní), i když pochvala taky pohladí. Bohužel EBD lze zatím pochválit jen za velmi zajímavě zpracovaný projekt, ve kterém je bohužel až příliš mnoho otazníků a i nesrovnalostí (např. karta/nekarta).
 
 
  @Juzek 

25.09.2003 19:14 • Divák
Omluva za reakci - viz 25.09.2003 14:54. Zmiňoval jste se sice o obchodním rejstříku, ale máte pravdu, že jste to nebyl vy, kdo tu tvořil teorii, že EBD je tu proto, aby sbírala data o lidech, nebo tak nějak, což mě nadzvedlo, sorry. Ale stejně mě překvapil ten váš velký obrat o 180 stupňů za pouhých 5 dní - cituji: ”Ale fandím tomu a na set-top box se těším”. Těšíte se i dnes, po necelém týdnu? Ne, vážně, asi si každý kdo tu píšeme do diskuze raději přejeme, aby EBD vysílal, než ne, už kvůli tomu aby byla konkurence i pro UPC. Nemám pravdu?
 
 
  Můj názor 

25.09.2003 19:08 • Jirkas
o UPC před jejím spuštěním veřejnost 3 měsíce předem také nic nevěděla,jen objížděli a kontaktovali prodejny a montážní firmy se sat. technikou,asi 6 týdnů před spuštěním vysílání v Praze u Philipse udělali seznámení s boxem který dostali těsně před tím školením a reklamu na vysílání rozjeli až 14 dní před vlastním vysíláním.Jistě na to mnozí z Vás pamatujete,je mezi Vámi dost těch kteří to prodáváte nebo jste prodávali.Takže trochu počkáme a uvidíme,pokud se to povede tak myslím že to bude jen dobře jak pro prodej sat. techniky všeobecně,tak pro sat.diváky.Jinak ale trochu vzrušení a neklidu neuškodí,vzpomeneme si ještě když se 16-ti programy začala první ASTRA? kde jsme dnes a pořád se nám něco nelíbí,ale to je asi dobře.
 
 
  @GESPA - reakce na Zdenka 

25.09.2003 18:57 • Jan
Teď s tebou souhlasím. Ale pro doplnění bych dodal ještě to, že i na druhém satelitím webu vyšlo 5 článků s myslím okolo 170 reakcemi čtenářů. Mají na to dokonce svoji rubriku na adrese http://www.parabola.cz/index.php?rub=19. Na zdejším webu jsem se dosud nesetkal s cenzurou, tak doufám, že i pro tentokrát zde tento odkaz zůstane nesmazán pro ověření, že se o EBD píše i jinde... A kdo do toho trochu nevidí, tak VHR je spoluautor těchto stránek, viz odkaz U nás, a poslední řádek na každé stránce úplně dole. Pokud na svůj vlastní web dá část zřejmě ze svého autorského díla, nemůžeme mu to zazlívat. Ale máš pravdu, že je to stejný zdroj. Ty jiné zdroje informací o EBD bych hledal spíše na slovenském internetu (e-trend) a na zmiňované konkurenční stránce.
 
 
  Zdenek 

25.09.2003 17:19 • GESPA
Pokud jsi tím chtěl naznačit, že jsou info o EBD dostupné i na jiných sat stránkách, tak bych tebe i ostatní čtenáře rád upozornil, že vhr.cz NEJSOU jiné stránky a kdo do toho trochu vidí, tak ví o čem tady teď píšu.
 
 
Celkový počet komentářů: 80 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1234»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist