Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 19:55:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 20. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 26.09.2003


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Od tohoto měsíce budeme odpovědi dělit na technické, které si přečtete zde, na SAT info, zatímco programové otázky přesunujeme na TV info, který jsme od začátku září vytvořili pro články o terestrické, kabelové a DVB-T televizi.


Tímto se nyní web satCentrum očistil od příspěvků, které neměly těsnou návaznost na satelitní šíření signálu. Určitě jste tuto změnu zaregistrovali a věříme, že vám bude vyhovovat. Kdo si však bude chtít přečíst i odpovědi na programové otázky, má i nyní možnost - v současně publikovaném článku UPC odpovídá - 21.část. Doufáme, že jsme tak vyhověli všem diskutujícím, kteří na tomto webu nechtěli mít otázky k programu.


Ale nyní už předáváme slovo tiskovému mluvčímu společnosti UPC Česká republika, a.s., dr. Františkovi Malinovi:


Konečně jste podepsali smlouvu s PRIMOU! Kdy tam bude ČT?

Co se TV PRIMA týče, rád bych upřesnil následující. Předplatitelé služby UPC Direct ve své většině získávají signál TV Prima, ČT a TV Nova terestrickou cestu (kombinace příjmu signálu „prostřednictvím satelitu a antény“). Ve snaze vyhovět požadavkům těch diváků UPC Direct, kteří nemají možnost přijímat signál TV Prima prostřednictvím televizní antény, se obě strany pouze dohodly o dopravě signálu TV Prima i pomocí digitální platformy DTH. Jde o tzv. dokrytí a služba UPC Direct se stala jednou z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem této televize. TV Prima není součástí placené nabídky satelitní digitální televizní služby UPC Direct.

ČT bychom chtěli nabídnout podobnou službu.


Kdy bude Prima na UPC Direct i na Slovensku?

Musím Vás zklamat. V případě TV Prima jde pouze o dokrytí a proto v nabídce UPC Direct pro Slovensko nemůže být zařazena.


Jak si mám naladit Primu? Kam se mám obrátit?

Kontaktujte prosím naše zákaznické centrum. Nevím totiž, jaký typ přijímače vlastníte. Návod pro určitý typ přijímačů Philips lze nalézt i v článku tomto webu. Všem divákům, kteří měli či mají potíže s naladěním HBO2 či TV PRIMA se upřímně omlouvám a věřím, že je vše již v pořádku. Spuštění totiž doprovázely technické potíže.


Co nabídne HBO 2?

HBO2 bude používat stejnou filmovou knihovnu jako HBO, ale s určitým časovým odstupem. Divák, který nestihne své oblíbené filmy na HBO, bude mít možnost je shlédnout na HBO2. A protože jen málokdo stihne všech 25 premiér, které HBO každý měsíc uvádí, jde o praktickou službu Už v zářijové nabídce jste mohli shlédnout 78 pořadů, které zahrnují jak filmy, tak seriály, dokumenty a koncerty. Tato struktura bude zachovávána i nadále. Vše, jak je zvykem na HBO bude plně dabováno do češtiny a nepřerušováno reklamou.


Vysílá HBO2 v duálu?

V případě UPC Direct ano: film můžete opravdu poslouchat v originálním znění, máte-li odpovídající typ televizního přijímače. Pro kabelové vysílání tato možnost neplatí.


Četl jsem, že HBO nabídne v říjnu program AXN. Odkdy bude v kabelové síti nebo na UPC Direct?

AXN rozhodně v říjnu na UPC Direct ani v kabelovém vysílání nebude. Jednání se teprve rozbíhají a jsou vedena mimo ČR. Bližší informace zatím nemám k dispozici, ale z vlastní zkušenosti nemohu vyloučit, že se potáhnou řadu měsíců, než padne rozhodné slovo.


Jak pokračuje jednání se slovenským kanálem MUSIC BOX?

Jsem oprávněn říci, že smlouva bude podepsána 1. října. Půjde zatím jen o kabelovou nabídku v šestnácti hlavních sítích.


Uvažujete o zařazení francouzského kanálu Mezzo?

Program na UPC Direct je, až na lokální výjimky, redakčně sestavován mimo ČR. V každém případě předáme podnět.


Zařadíte do rozhlasové nabídky rádio Hey?

Zatím jsou jen navázány kontakty, jednání neproběhla.


Co je zač ta maďarská HÍR TV, kterou jste zařadili na UPC Direct?

Jde o poměrně mladý, soukromý maďarský televizní kanál, který se chce přiblížit formátu světových i regionálních televizních kanálů, jako jsou CNN, BBC World Servis či slovenská Ta3. Nepůjde ovšem jen o zpravodajství, ale i rozhovory s osobnostmi z řad kultury, sportu a politiky a o záznam významných, např. divadelních akcí.


Kdy konečně zrychlíte svůj internet po kabelu Mistral? Jak byl dobrý, tak teď je pomalý…

Nebojte se určitě zrychlí a to brzo. A přijde řada dalších změn. Na 1.října připravuji v tomto směru tiskovou zprávu.


Uvažujete v souvislosti s kvalitou UPC Direct o čtvrtém transpondéru?

Mohu říci pouze to, že všechny připomínky tohoto typu obratem tlumočíme DMC v Amsterodamu a jsou jedním z námětů společných setkání.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.




Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi.

Kromě otázek, které jsme mu zaslali na základě vašich reakcí v diskusi pod minulým pokračováním na našem webu, nezapomněl ani na aktuální téma, které hýbe posledními dny - zařazení nových programů do nabídky UPC. A doufejme, že v jednání na DMC v Holandsku bude „naše“, slovenské i maďarské UPC bojovat o slibovaný čtvrtý transponder. Jsme rádi, že tiskový mluvčí pravidelně sleduje i náš server. Děkujeme za odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Bohužel dnes musíme opět zklamat řadu slovenských čtenářů, kteří poukazují na to, že dosud „jejich“ UPC nereagovalo. Přestože jsme opakovaně dostali kladnou odpověď od slovenského UPC na naši nabídku poskytnout mu prostor k zodpovězení dotazů slovenských satelitních a kabelových diváků a dotazy od slovenských čtenářů jsme předali tiskovému mluvčímu UPC Slovensko, p.Šalingovi, odpovědí jste v dnešním pokračování opět nedočkali. Pan Šaling nám oznámil, že odchází z funkce tiskového mluvčího a tak nám nezbývá, než znovu navázat spolupráci s jeho nástupcem.

Tolik dnešní, dvacátá část, už v příštím pokračování může být i odpověď na váš dotaz – stačí se zeptat, třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky předáme jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si v sekci TV download stáhnete přehledy pořadů zatím třinácti (!) stanic na měsíc září a říjen. Jedná se o kanály Animal Planet, Club, Discovery Channel, Eurosport, Hallmark, HBO, HBO2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum a SuperMax. Jednáme však i o zařazení dalších přehledů, zejména hudebních kanálů a také nové stanice AXN. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších tří televizí: Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 38   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.09.2003 • Záhadná "východní skříňka" EastBox [ 14 ]
20.09.2003 • EastBox Digital odpovídá – 1.část [ 80 ]
18.09.2003 • Web projektu East Box Digital byl hned po spuštění zavalen návštěvníky [ 29 ]
18.09.2003 • Maďarský kanál Hír TV v UPC Direct
17.09.2003 • TV Prima není součástí placené nabídky satelitní digitální televizní služby UPC Direct [ 12 ]
17.09.2003 • Horký podzim s UPC – IV. - aktualizováno [ 18 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  jiri cirkl 

02.08.2008 22:51 • neregistrovaný
pokud ano a mohli byste mi rict kde by se dal naladit????
 
 
  jiri cirkl 

02.08.2008 22:50 • neregistrovaný
ahoj chci se zeptat da se nekde naladit muj nejoblibenejsi kanal supermax?
 
 
  Môj príspevok 

22.10.2003 10:02 • anonym
@nogen: třeba se tratí do výstavby a rekonstrukce sítí tak aby bylo možné do nich zavést internet.
 
 
  cena/kvalita 

22.10.2003 09:11 • nogen
Rozdíly v ceně jsou a budou, s tím je nutno počítat. Smyslem diskuze zde není to, jsetli zaplatím za kabel o nějakou stokorunu víc než divák u konkurence. Mě především zajímá to, co za své peníze dostanu a jestli nabídka vyhovuje více mi jako divákovi a zákazníkovi nebo obchodní politice UPC. Poměr vyšší cena/mizernější nabidka přede mě stále klade otázku: Kam se ty naše peníze u UPC vlastně tratí?
 
 
  Můj příspěvek 

22.10.2003 07:54 • anonym
UPC(Klasik+HBO+Int.512/128)=2156,- Kč

Karneval(Komplet+HBO+Int.600/150)=1698,- Kč

Rozdíl 458,- Kč v kompletní nabídce nabízených služeb.
 
 
  Môj príspevok 

21.10.2003 21:12 • anonym
449Karneval bez HBO - 398UPC = 51 rozdíl v rozšířené nabídce.
 
 
  Můj příspěvek 

21.10.2003 19:19 • anonym
Já těm počtům nerozumím, ono už fakt je 699-676=51????
 
 
  Můj příspěvek 

21.10.2003 16:47 • anonym
tak za prve - BBC Prime není v češtině, ale s českými titulky a to je dost velký rozdíl, za druhé Karneval není drazší o 20,- Kč ale o 51,- Kč. Co se týče AXN veř tomu žei v UPC bude a prosím tě nedělej závěry kolik % lidí se dívá n které programy. Jeden Železný zde již byl a veř tomu, že to co se nelíbí tobě se třeba zrovna líbí jinem. A třeba umí francouzsky a dívají se na TV 5, nebo se děti učí neměcky a dívaji se na Kinderkanal, myslím si že je to nejlepší způsob u dětí jak se naučit řeč. Tak prosím zkroť své chytré řeči a zkus se naučit třeba taky nějaký cízí jazyk místo těhle tlachů co tady píšeš a nesuď za druhý díky
 
 
  Můj příspěvek 

21.10.2003 12:36 • Petr
Jenom shrnu programy které jsou v češtině a Ostravký UPC je nenabízí a Ostravský Karneval ano:

Romantica

AXN

SuperMax

BBC Prime

Za to si účtují +20Kč a navíc mají i erotický PrivateBlue. Pokud by mi tyto programy UPC zařadilo a řeklo že kvůli tomu musí zdražit o těch 20Kč, neřekl bych ani slovo. Taky by mě zajímalo, kolik diváků se u UPC dívá na třeba na Kinderkanal, Mezzo, TV5 a podobně, osobně bych si tipnul že 0% a stejně za ně musíme platit. Ale to vyřeší až digitalizace kabelové sítě, kdy si budu moct z nabídky třeba 300 programů vybrat jen ty o které mám zájem a které si zaplatím. Dožiji se toho vůbec někdy????
 
 
  @* 

21.10.2003 09:43 • Katoda
No a 699-676 už není rozdíl 50 Kč, že?:-) To, že Karneval nenabízí PrivateGold je taky pravda. Nezdá se, že by po tom diváci nějak vehementně toužili a dožadovali se tohoto programu. Místo něj mají PrivateBlue, který je v základní nabídce. I tak asi sledovanost nebude velká, ale to je jen můj dojem.

Pokud jde o kvalitu signálu, tak já mám všechny signály naprosto perfektní, s výjimkou TV Praha, kde je mírné zrnění, ale jde o vysílání na testovacím kanálu, na což je taky upozorněno. Je však taky třeba rozlišovat, i když už je zfúzováno, sítě bývalé TES Medie a bývalého Intercabelu. Většina těch, co si stěžuje pochází od Intercabelu. HBO2 je technický problém filtrace dalšího placeného kanálu, ve většině své sítě ho Karneval nabízí, tam kde není, bude během příštího roku. Pokud jde o servisní techniky a zákaznické centrum, tak já mám jen ty nejlepší zkušenosti, o tom jsem psal ale už níže. Pokud se vyskytla někdy nějaká závada, tak byla vždy velice rychle odstraněna. Nemyslím si, že by byl vůbec tiskový mluvčí nutný.
 
 
  Môj príspevok 

20.10.2003 19:41 • *
@nogen: Klasik+HBO tedy to co je v Karnevalu za 699,- je u UPC za 676,- Karneval nenabízí PrivateGold. Stejně tak ve velké části sítí nenabízí ani HBO2. Jinak doporučuji konference na jiných webech o médiích , kde Karneval jejich zákazníci vomejvaj za nekvalitu, slabý signál ze zásuvek, neschopnost servisních techniků, zákaznického centra a podobné věci. Jinak poznámka o aroganci patřila člověku který odpovídá na dotazy v EastBoxuDigital, ne v Karnevalu.
 
 
  Môj príspevok 

20.10.2003 19:33 • *
”Papaláši” v UPC jsou placeni především za to aby vytvářeli zisk ! Stejně jako papaláši v jiných firmách. .................

Karneval nikdy vysílat nechtěl, to je pravda, ale proč každý kritizuje UPC za to že vysílá, nikdo nemusí jejich služby odebírat. Jinak si nemyslím že by měl tiskový mluvčí suplovat zákaznické centrum....
 
 
  @* 

20.10.2003 19:26 • Katoda
Karneval pokud vím, nikdy ani ze satelitu vysílat nechtěl. Ono je asi někdy lepší nenabízet něco, co je v mizerné kvalitě a vlastně tak trochu šmejd. Pokud jde o tiskového mluvčího, tak mi ani není známo, že by takovou funkci měli a podle mě ji ani nepotřebují. Já využívám jejich linek Zákaznického centra nebo komunikaci přes email a ještě se mi nestalo, že by mi neodpověděli na to, na co jsem se ptal. Pokud náhodou operátorka nevěděla nebo neuměla na můj dotaz odpovědět, tak se omluvila a šla to zjistit u těch, kdo mají danou problematiku u Karnevalu na starosti. Pak mi sama zavolala zpátky a zodpověděla to. Pokud jde o AXN, tak od začátku se uvádělo v tiskových zprávách HBO ČR i na tiskovce, že v pátek 17.října bude tento program k dispozici 150.000 zákazníkům a k ostatním se dostává postupně podle sítí, ale řádově to je ve dnech, ne v měsících jako někde jinde.
 
 
  UPC 

20.10.2003 19:23 • nogen
@*: Karneval nabízí kompletní nabídku televizních programů za 699 Kč. Já platím za kabelovku UPC 828 Kč (nabídka Klasik + prémiové kanály). Není třeba mít vysokou, rozdíl v ceně je zřejmý.

Supermax: nedohodli se na ceně, ale PROČ se nedohodli, když jiní kabeloví operátoři se dohodnout dokázali? Nejsou sbad papaláši od UPC placeni za to, aby se dohodli a udělali nabídku pro diváka co nejatraktivnější a ne za to, aby ústy svého mluvčího či telefonistů na zákaznickém středisku omlouvali svou neschopnost?

UPC Direkt možná není bez chyby, ale myslím, že když si platím kabelovku (a je jedno u které společnosti), je mi jedno, jestli nějaký balík ze satelitu vysílá nebo ne.

Komunikovat se zákazníkem či nikoli. UPC SK nekomunikuje, UPC ČR ústy dr. Maliny jen mlží, Karneval (jak píšeš) je arogantní. Všem by prospělo jediné: konkurence. Jak jsem psal v předešlém příspěvku, kdyby měl divák kabelové televize možnost volby, tak by komunikovali. Všichni a rádi.
 
 
  Môj príspevok 

20.10.2003 18:01 • *
@nogen: Karneval je o zhruba 50,- Kč dražší. Jasně bylo řečeno že u Supermaxu se nedohodli na ceně, to snad není potřeba překládat. AXN v konkurenčních sítích také spíš není než je..... a tak by se mohlo pokračovat dál. Prostě se na UPC nadává protože mají Direct, který není bez chyby, ale Karneval ze satelitu ani nezačal vysílat, možná se dočkáme EBD , ale když se koukneš na jejich fórum tak osoba která tam odpovídá na dotazy je na můj vkus docela slušně arogantní a vlastně taky neřekla nikdy nic konkrétního. Tiskovej mluvka Karnevalu nikde neodpovídá na dotazy a má klid, nikdo ho neuráží. Možná by bylo lepší kdyby se UPC ČR chovalo stejně jako UPC SK , toznamená nekomunikovalo by vůbec. Já doufám že se tak nestane a že alespoň jedna z 20ti otázek na kterou bude Malina odpovídat bude o něčem....
 
 
  Co dělá UPC? No přece jedná! 

20.10.2003 16:04 • Milos
Přesně tak. Stále čteme jak UPC usilovně jedná, ale zákazníkovi to nic nepřináší a atraktivnost nabídky rozhodně není větší. Mladí přišli o SuperMax, AXN je v nedohlednu, VIVA zmizela. Již delší dobu přemýšlím, jestli má nadále smysl dávat měsíčně 398,- Kč za nabídku Klasik, když 2/3 programů nesledujeme vůbec. Nabídka rádií taky nestojí za nic. Takže nechť se dále jedná…
 
 
  UPC je fajn společnost 

20.10.2003 12:09 • nogen
Jsou opravdu fajn a váží si svých zákazníků. Vědí, že tam, kde mají svou zásuvku, nemá člověk možnost volit jiného kabelového operátora. Kdyby měl, skrachují za pár týdnů. Služby UPC jsou na českém trhu nejdrahší a nabídka nejméně prožná. Zrušili Supermax, prý ”došlo k nedohodě”, co to ale znamená, to přeložit do češtiny nedokázali. Ostatní operátoři k dohodě došli. Čím to je? Nebojí se vedení UPC, že kdyby zaplatili Supermax (z peněz klientů), že by jim nezbylo na jejich jistě nemalé výplaty? A co AXN? Jednají až se z nich kouří, klienti ostatních kabelovek se dívají, ale UPC za naše peníze stále jen jedná.

”MuzicBox je zaveden do sítí UPC”, hlásájí v tisku i na netu. Možná v Praze, u nás na Moravě se neděje nic. A Malina? Ten chlap je pro UPC poklad k nezaplacení. Tolik toho říct a přitom neříct nic, to nedokáže každý. Mohli by zrušit zase nějaký program a Malinovi přidat na prémiích.
 
 
  KDAŽ SE TEDY MŮŽU PTÁT.... 

18.10.2003 17:27 • Bručoun
... tak se tedy ptám.

1) UPC, pře dněkolika lety, když se schvaloval zákon o R a TV vysílání těžce lobovala v parlamentu, že nechtějí mít povinnost šířit rozhlasové programy ”chytatelné v daném místě ze vzduchu”. Lobing, dopadl tak, že nakonec je povinnost kabelových operátorů šířit program vysílatele ze zákona (tedy ČRo) a vysílatelů celoplošných (Frekvence 1 a Impuls) /pro rejpaly: Evropa 2 není celoplošný program, alespoň to hlásá RRTV na svém Webu/. A nakonec se dohrabem k podstatě otázky: Proč UPC v září letošního roku zařadilo místo celkem kvalitních zahraničních rozhlasových programů (zejména pro mladé) velmi nezáživné a do nekonečna opakující se programy lokálních rádií ”pro důchodce” Hej a spol. a ”amatérskými regionálními stanicemi typu Radio relax???



2) proč operátoři UPC na dotaz, proč nevysílají zahraniční kvalitní rozhlasové stanice, ale pouze lokální stanice chytatelné v místě ”ze vzduchu” lžou, když říkají, že to má UPC povinnost ze zákona.



3) Proč UPC jedná, tak jak jedná (slovní spojení jsem si vypůjčil od RRTV) a totálně kašle na rozhlasové vysílání, kde nejenže nenabízí kvalitní rozhlasové programy, zejména zahraniční, aby posluchač měl možnost výběru, ale ”jde cestou” která nevede nikam, protože údajně je rozhlasové vysílání pouze doplněk který je mimo zájem UPC. Tedy proč UPC zahazuje vynikající možnosti konkurence a hlavně rozšíření odběratelů ”kabelovek” protože je mnoho lidí, kteří by si předplatili alespoň základní nabídku jenom kvůli rádiím.

a z toho plynoucí další otázky

4) Hodlá UPC ze situací něco dělat a navrátit do nabídky kvalitní zahraniční rozhlasové programy

5) Hodlá UPC rozšířit nabídku z 30ti rozhlasových programů na tolik, aby byla vyplněna škála fm pásma v kabelovce tj. nejmenší možné ”krokování” stanic 0,2MHz, resp. dnes existují ”vasílače” s krokováním 0,1MHz, ale i při starším je to cca 100 rozhlasových stanic...
 
 
  Můj příspěvek 

28.09.2003 08:31 • Jiří
Neuvažujrte o zařazení nějaké nové stanice??????????

Nebo aspon nějaký program gde dávají Francouskou španělskou nebo holandskou ligu????Taky nhl????????
 
 
  Môj príspevok 

27.09.2003 22:46 • juzek
No Malina chtěl nejspíš říct že na kabelovce potřebuješ televizor s dualem(to je ten odpovídající typ televizoru)A na direktu to jde vždy,stačí jen přepnout talačítkem I-II.Je vidět že na Direkt nekouká nebo nemá ten super upravený přijímač od Philipse :-)))
 
 
Celkový počet komentářů: 38 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist