Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 09:37:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Pozemské digitálne televízne vysielanie aj v Bratislave

  Autor: V.Doktor, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 18.11.2005



Rádiokomunikácie, odštepný závod akciovej spoločnosti Slovak Telecom, uviedli 16.11.2005 do prevádzky pilotné digitálne televízne vysielanie pre oblasť Bratislavy a jej blízkeho okolia.


Vysielacie antény vysielača budú umiestnené na budove Technopolu, v mestskej časti Petržalka. Ako už z uvedeného vyplýva, z danej lokality bude televízny signál pokrývať predovšetkým Petržalku, časti Starého mesta, ako aj Podhradie, Botanickú záhradu, Líščie údolie, Karlovu Ves, a obce Jarovce, Rusovce a Čunovo.

V druhej etape realizácie, t.j. v decembri a januári sa sieť vysielačov rozšíri o ďalšie dve lokality, z ktorých sa zabezpečí úplné pokrytie Bratislavy a jej blízkeho okolia do vzdialenosti 30 až 35 kilometrov, hlavne smerom na Podunajskú nížinu a Záhorskú nížinu.

V rámci pilotného vysielania budú môžu diváci na 66. kanáli prijímať v digitálnej kvalite zatiaľ tri televízne programy - Jednotku, TV JOJ a TA3 a štyri rozhlasové programy - Rádio Slovensko, Fun Rádio, Rádio Lumen a Rádio Expres. Príjem digitálneho vysielania bude možný aj na súčasných analógových TV prijímačoch, ktoré však budú musieť byť doplnené o digitálny konvertor, tzv. set-top-box. K príjmu pritom bude postačovať aj doteraz používaná vonkajšia prijímacia anténa a v miestach s dostatočnou silou signálu sa vystačí aj s izbovou anténou.

„Cieľom pilotného projektu je odskúšať si novú vysielaciu technológiu, oboznámiť sa s charakterom šírenia signálu, naučiť sa merať a vyhodnocovať pokrytie, resp. rušenia v metropolitnom prostredí. Naším zámerom je tiež oboznámiť verejnosť s novou možnosťou televízneho a rozhlasového príjmu,“ uviedol riaditeľ Rádiokomunikácií, o. z., Roman Korbačka.

Vzhľadom na pilotný charakter vysielania, pre potreby testovania a merania digitálneho signálu, sa bude meniť jeho obsah, t.j. počet vysielaných televíznych programov, a jeho technické parametre. Uvedené zmeny môžu byť spojené aj s občasným prerušovaním alebo obmedzovaním vysielania, o prebiehajúcich zmenách však budú diváci priebežne informovaní.


Zdroj: Vladislav Doktor, Stratégie on line, 16.11.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2005 • RRTV umožnila Primě řádné digitální vysílání v síti B
11.11.2005 • EU: Dotace na DVB-T je nezákonná
09.11.2005 • Digitální rozhlas v Polsku už nevysílá v systému DAB
09.11.2005 • Sasko-Anhaltsko se připravuje na DVB-T
09.11.2005 • Den české digitalizace [ 1 ]
03.11.2005 • ČRa obnovily digitální rozhlasové vysílání T-DAB

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Kamzík 

19.11.2005 10:57 • mc
nedovolili rakušáci, na druhej strane je to ale dobre - aspoň sa naučia robiť synchronizáciu jednotlivých vysielačov ( technopol - polus - stupava ) do SFN
 
 
  ad:?? 

18.11.2005 18:44 • Informovaný
Preto že ide skutočne len o skúšobné vysielanie v skúšobnej v jednej z oblastí s najvačším rušením. Toto vysielanie je spojené s častými výpadkami signálu, zmenami parametrov vysielania a pod. Jednoducho nič pre gaučové krumple s ovládačom v ruke. Píšeš že ti to do hlavy ešte nedošlo. No čo už každý máme rozum niekde inde. A ver mi kilometrami od vysielača to tiež nie je. Riadne vysielanie v rámci multiplexu bude vo Veľkej dedine možno .... koncom roku 2007. Ale len skutočne možno. A ja na to krk nedávam.
 
 
  ?? 

18.11.2005 12:53 • lexx
prcećo to nedaju na kamzik???...ved ked bude riadne vysielanie snad to bude odtial...a vsetky merania si potom mozu strcit niekde...30km...to je dost maly dosah...aj dalej su ludia ktory uz maju pokrk analogu...co tak aspon 60 km??
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist