Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:54:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Zima v ČT – čas na příběhy

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 19.12.2005



Příští rok zasvětíme jubileu 40 let výroby původních seriálů.


Které seriály připravujeme?

Milovníci seriálů si opravdu přijdou na své. Na jejich vysílání se mohou těšit třikrát týdně – v pondělí, ve středu a v pátek vždy od osmi hodin večer na ČT1. Počátkem roku budeme reprízovat úspěšný seriál režiséra Jaroslava Hanuše a scenáristy Jana Míky Náměstíčko, na který navážeme v polovině února zbrusu novým seriálem Náves – půjde o jeho volné pokračování.


A na jaké další seriály se můžeme těšit?

Myslím, že nejenom mladší diváky, ale i pamětníky potěší v neděli vpodvečer dnes už kultovní seriál Návštěvníci. A připravujeme samozřejmě i nové tituly – seriál z prostředí ledního hokeje Poslední sezona nebo sérii detektivek ze současnosti Eden. Navíc pokračujeme v reprízování Četnických humoresek. V Televizním studiu Brno už natáčíme dalších 13 nových částí, které diváci uvidí v roce 2007.


A které další seriály natáčíme?


Eden

natáčení konec roku 2005/2006, vysílání konec roku 2006

Hrdinou příběhu je detektiv Honza Boudný, který je při policejním zásahu postřelen a v důsledku svého zranění upoután na vozíček. V dalších dílech seriálu pomáhá už jako taxikář kamarádům od policie při různých pátráních. Jan Potměšil v hlavní roli.


Hraběnky

natáčení od ledna 2006

Třináctidílný seriál z prostředí současné vesnice o rodině soukromého farmáře a jeho čtyřech dcerách.

V hlavních rolích: Josef Abrhám, Jana Hlaváčová, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová, Andrea Elsnerová, Vladimír Dlouhý, Richard Krajčo, Josef Vinklář, Jiří Langmajer, Vlasta Chramostová, Martin Stropnický aj.


Škola Na Výsluní

natáčení od léta 2006

Příběhy prvních lásek na venkovské základní škole.


Proč bychom se netopili

TS Ostrava

Úsměvné příběhy party vodáků středního věku.


Dobrá čtvrť II

předpokládaný začátek natáčení podzim 2006

Scénář Lucie Konášová, režie Karel Smyczek


Takže už je jasné, že to bude rok dramatické tvorby a seriálů. Ale také zpravodajství a sportu. V roce 2006 oslaví své 50. narozeniny každodenní magazín Branky, body, vteřiny, připravovaný Redakcí sportu.


ČT začne v roce 2006, 10. února, vysílat další, už svůj čtvrtý kanál – ČT4, který doplní stávající ČT1, ČT2 a zpravodajský kanál ČT24. Půjde o sportovní kanál, který bude vysílat 16 hodin denně a diváci na něm zhlédnou nejenom zimní olympiádu nebo mistrovství světa v hokeji a ve fotbale, ale i řadu přenosů a záznamů z menšinových sportů, na které nám na programu ČT2 nezbývalo místo.

ČT příští rok posílí své regionální zpravodajství, rozšíření se dočká i zpravodajská redakce v Bruselu. Pro ČT24 připravujeme nové formáty. Navíc zpravodajství dovrší přechod na digitální výrobu a vysílání.

Diváci se často ptají na dokumentární a publicistické cykly. Ani tady nebude o novinky nouze. Na pondělní večery jsme připravili cyklus Příběhy železné opony o lidských osudech plných odvahy i o absurditě zrůdného politického systému. Vzniká v ostravském studiu, stejně jako další novinka: Případy pro reportérku – konkrétně pro ostřílenou profesionálku Janu Lorencovou, která se bude zabývat našimi každodenními problémy. Jde přesně o ten typ pořadu, jímž plníme naše poslání, tedy službu divákům, veřejnosti.

Každé úterý večer diváci uvidí dokumenty o životních křižovatkách známých osobností Třináctá komnata. Vznikají v autorském týmu Aleny Müllerové, Ivety Toušlové a Juraje Šajmoviče. Od ledna do března uvedeme první dvanáctidílnou sérii, druhá se připravuje.

Velmi zajímavý dokumentární cyklus jsme pro diváky připravili i na nedělní večery na ČT2. V průběhu šesti z nich mohou sledovat unikátní sběrný dokument Heleny Třeštíkové Manželské etudy po dvaceti letech.

Dále připravujeme zábavný pořad Udělám cokoliv. Jde o zcela jiný formát, než jakým byly podzimní pořady na komerčních televizích. Ostatně, převzali jsme ho z veřejnoprávní televize BBC. Nejde v něm o honbu za milionovou výhrou plnou nahoty, vulgarismů a „voyaerismu“. Je to šance pro diváky, kteří chtějí splnit svým blízkým jejich vytoužené přání, udělat jim radost. Musí pro to ale překonat sami sebe.

Kromě dalších osvědčených a oblíbených pořadů jako Za oponou s Jiřinou Bohdalovou, Neváhej a toč, talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím či zábavných pořadů s Vladimírem Hronem budeme diváky zvát každou středu na Všechnopárty s Karlem Šípem.

K osobnostem českotelevizní zábavy patří i Halina Pawlowská. Od ledna se s ní diváci setkají na obrazovce každý týden dvakrát. V úterý večer v oblíbených Banánových rybičkách a nově pak i ve čtvrtek večer v nové kulturně-společenské revue Žito.

A k Žitu přibude i další novinka – magazín nachytávek skrytou kamerou – Na ulici.

Na obrazovky se vrací jako diskusní pořad pro náctileté Tykadlo – uváděný jednou za 14 dní v pátek odpoledne v 16 hodin na ČT1.

Náctileté určitě potěší i prodloužení stopáže magazínu Pomeranč na 60 minut. V přidané půlhodině bude alternativní hitparáda a pořad dostane nový název – SuperPomeranč.

Protože vím, že mladší diváci sledují také magazín pro rybáře i nerybáře S Jakubem na rybách, musím je upozornit, že Jakub Vágner se chystá na delší dobu k protinožcům. Na obrazovce se s ním tedy opět setkáte až v dubnu.

A co máme pro ty úplně nejmenší diváky? Samozřejmě spoustu pohádek, ať už v neděli ve 13 hodin na ČT1, v Kouzelné školce nebo Edově pohádkovém balíku. Nabídneme jim i několik nových animovaných večerníčků. Jde o velmi náročnou tvorbu, ať už z hlediska výrobního, tak z finančního, a tak jsme na ni patřičně pyšní. Od 14. ledna mohou například sledovat v rámci seriálu Čtyři uši na mezi příběhy zajíců Hejáska a Jujdáska.

Mimochodem – v animované tvorbě připravujeme ještě jednu velkou novinku. – původní animovaný seriál ČT pro celou rodinu Pytlíkov. V TS Ostrava ho vytvořili tvůrci skvělé grafiky oblíbeného zdravotně kulinářského magazínu Pod pokličkou.

Samozřejmě uvedeme i řadu zajímavých filmů, zejména v neděli večer na ČT1:

1. 1. - Želary – televizní premiéra
8. 1. - Já z toho budu mít smrt - TS Brno, premiéra, v hlavních rolích K. Fialová a Z. Slavíková
22. 1. - Dámský gambit, Jubileum - premiéry z cyklu Nadměrné maličkosti
29. 1. - Hadí tanec - úspěšný televizní film s I. Chýlkovou a A. Švehlíkem - repríza
5. 2. - Živnostník - další, tentokrát premiérový díl z cyklu Oběti
12. 2. - Zámek v Čechách - repríza snímku J.Hubače s J.Jiráskovou
19. 2. - Mistři – televizní premiéra distribučního filmu
5. 3. - Můj otec a ostatní muži – repríza
12. 3. - Krásný čas - premiéra - volné pokračování filmu z 5. 3.
19. 3. - Kočky - premiéra
2. 4. - Zastřený hlas - premiéra
9. 4. - Jasnovidec – premiéra
16. 4. - Kousek nebe – televizní premiéra distribučního filmu


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.12.2005 • ČT má úspěch u diváků
20.12.2005 • Vyvrcholení slovenského finále VyVolených 25.12. v přímém přenosu na Prima TV!
20.12.2005 • Zájem diváků o Abecedu hvězd
17.12.2005 • Týdeník Bez obalu v neděli 18. prosince v ČT naposledy
17.12.2005 • Reality show Big Brother jde do finále!
17.12.2005 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 18. prosince 2005

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist