Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 18:00:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pomozte dětem 2006

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 23.03.2006


Velikonoce jsou v České televizi již tradičně spojeny se sbírkovým projektem Pomozte dětem. Žluté kuře se záchranným kruhem, symbol společné sbírky České televize (ČT) a Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), se ovšem zabydlelo na obrazovce již teď. Se sloganem – „I malá pomoc překoná velké překážky. Bavte se a pomáhejte dětem.“ – jsou jeho spojenci v selfové Velikonoční kampani, tvořené 15vteřinovými identy, osobnosti ČT, účinkující s dětmi ze speciální školy Slunce ve Stochově.

To hlavní se ovšem odehraje až 17. 4. na Velikonoční pondělí. Do osmého ročníku sbírky v přímém přenosu se mohou diváci zapojit již od rána. O pomoc se shromažďováním peněz je poprvé v 9.15 požádá ze Studia Pomozte dětem Alena Zárybnická. Diváci tak mohou zavolat do callcentra výši částky, kterou chtějí přispět, nebo zaslat svůj příspěvek rovnou prostřednictvím dárcovské SMS. V průběhu svátečního dne se Studio Pomozte dětem přihlásí ještě šestkrát nejen se žádostí o pomoc, ale i s představováním organizátorů jednotlivých sbírkových akcí.

Letos se opět do pomoci dětem zapojila všechna tři televizní studia České televize. TS Brno na dopoledne připravilo speciální vydání úspěšného soutěžního klání AZ Kvíz Junior pro Kuře (9.25). Soupeřit tentokrát budou děti z podpořených organizací z Moravskoslezského kraje. Pořadem provedou noví moderátoři Marta Ondráčková a Peter Strenáčik. V podvečer se přihlásí TS Ostrava se svým speciálním vydáním oblíbeného pořadu Neváhej a toč, tentokrát pod názvem Neváhej a pomáhej! (18.05). Jeho moderátoři Eduard Hrubeš, Aleš Juchelka a Roman Pastorek budou v netradičních rolích přesvědčovat diváky k zaslání peněz na konto sbírky. V některých případech si nezadají s „hrdiny“ homevideí, která jsou tradiční součástí pořadu. Na pomoc si přizvali Marii Rottrovou, Richarda Krajča a Lucii Vondráčkovou.

Z Prahy se potom Kuře ohlásí ve velkém zábavném pořadu Pomozte dětem od 20:00 na ČT1. Jeho tvůrci mají na letošek přichystáno několik novinek. Tou nejzásadnější je spojení ohrožených a znevýhodněných dětí, kterým bylo v minulých ročnících pomoženo, se známými interprety a muzikanty. Prostřednictvím videoklipů budou diváci moci sledovat atmosféru zkoušek předcházejících živému společnému vystoupení. Letos Kuře opět bez nároku na honorář podpoří např. Support Lesbiens, Miro Žbirka, Daniel Hůlka, Divokej Bill, Helena Zeťová, Vilda Čok, Viktoria, Blanka Šrůmová, Děda Mládek Illegal Band a další. Pomocí „telemostů“ se spojíme s některými osobnostmi České televize, jako jsou Halina Pawlowská, Karel Šíp, Marek Eben, Miroslav Donutil, kteří vlastními slovy, vtipně, nebo vážně vyzvou diváky k přispění. Další osobnosti České televize budou připraveny také v callcentru, kam budou moci diváci zavolat výši svého příspěvku do sbírky. Novinkou bude jistě i rozšíření moderátorské dvojice. Marcelu Augustovou a Tomáše Hanáka, bez jejichž účasti si už dnes nikdo projekt neumí ani představit, podpoří nově Míša Maurerová a Vojta Kotek.

Pořad je i letos poděkováním všem, kteří se na sbírce podílejí v průběhu celého roku. V publiku tedy přivítáme nejen dárce, ale i zástupce spojenců sbírky.

Nejjednodušším způsobem, jak mohou lidé pomoci dětem, je zaslat dárcovskou sms ve tvaru DMS KURE na číslo 87777. Cena zprávy je 30 Kč. Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Více informací na internetové stránce projektu: www.pomoztedetem.cz

Hlavním partnerem 8. ročníku Pomozte dětem je Cisco Systems Czech Republic, s.r.o. Mediální partnerství poskytli: Frekvence 1, Newton Information Technology, s.r.o., Railreklam, JU-TURN Media, Vizus.cz s.r.o., Czech on Line, a.s, Boomerang media; časopis Děti a my. Jako partneři věnují projektu podporu: Advanced Telecom Services s.r.o., projekt DMS, Accor Services CZ, Tesco Stores ČR, a.s., STEM - Středisko empirických výzkumů, s.r.o. a Real Tisk, s.r.o. a Bella Vista, s.r.o., oficiální komunikační agentura projektu Pomozte dětem.


Tomáš Přenosil, vedoucí projektu, Česká televize
Blanka Šrámková, vedoucí projektu, Nadace rozvoje občanské společnosti



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.03.2006 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 26. března 2006
25.03.2006 • Finalistky Miss Universe strávia noc vo vile VyVolených
23.03.2006 • Jetix spouští Jetix Play - programový blok pro nejmenší
23.03.2006 • Blahopřání České televize panu Zdeňku Svěrákovi
22.03.2006 • Nový zábavný pořad Na ulici
22.03.2006 • Víkend nejsledovanějším pořadem dne

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist