Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 17:25:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Zemková očakáva spoluprácu rady i zamestnancov

  Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 11.04.2006



Novú generálnu riaditeľku Slovenského rozhlasu (SRo) Miloslavu Zemkovú včera oficiálne uviedli do funkcie. Dekrét o zvolení prevzala z rúk predsedu Rozhlasovej rady Slovenského rozhlasu Vladimíra Taliana.


Historicky prvej riaditeľke SRo prišiel zablahoželať aj zastupujúci predseda NR SR Béla Bugár, štátna tajomníčka Ministerstva kultúry SR Ágnes Biró a poslanec NR SR, člen mediálneho výboru Tomáš Galbavý. Zemková očakáva spoluprácu od rady i zamestnancov, trvá na šetrení, ale zároveň aj zachovaní existujúcich okruhov. V najbližších týždňoch čaká rozhlas personálny audit, redukcia počtu zamestnancov je podľa Zemkovej nutná. Hromadné prepúšťanie by však v rozhlase nemalo hroziť.

"Pôjde o postupné kroky," povedala Zemková. Jej protikandidáti z volieb, šéfdramaturg STV Ľuboš Machaj a bývalý predseda Rady pre vysielanie a retransmisiu Peter Kováč, ktorým ponúkla spoluprácu, ešte nemajú ujasnené pozície v SRo. "Mám záujem na tom, aby Machaj pracoval v programovej sekcii, dôležité bude, ako sa dohodne s vedením STV," uviedla Zemková. S Kováčom tiež ešte nemá uzavreté rokovania, keďže jej navrhol niekoľko tematických okruhov na spoluprácu. Ekonomická riaditeľka SRo Hilda Gajdošová má podľa Zemkovej mesiac na to, aby ju presvedčila, že s ňou chce spolupracovať.

Rozhlas podľa Bugára potrebuje reformu, predpokladá, že riaditeľka sa toho ujme. Práve od reformy podľa neho závisí aj to, či budú poslanci novej NR SR ochotní schváliť finančnú výpomoc, o ktorej sa Zemková zmieňovala už v projekte. Bugár podotkol, že v predvolebnom boji bude rozhlas zastávať významnú úlohu nielen v poskytovaní svojho priestoru stranám.

"Bude si musieť a ja si myslím, že je to dôležitá úloha pre pani riaditeľku, strážiť, aby mal každý politický subjekt rovnaké alebo primerané podmienky," povedal Bugár, ktorý počúva hlavne politické relácie SRo. Uznal, že nová NR SR bude musieť novelizovať viacero mediálnych zákonov. "Máme isté podlžnosti voči médiám, NR SR sa v budúcnosti bude musieť zaoberať touto otázkou," uznal Bugár. Nesúhlasí však so zvyšovaním koncesií.

Galbavý riaditeľke zaželal, aby vládla múdro a zodpovedne, aby rozhlasu prinavrátila dôveryhodnosť a zlepšila počúvanosť. Mala by tiež zastaviť úžernícke vymáhanie koncesií. Štátna tajomníčka rezortu kultúry Biró podotkla, že vzhľadom na to, že Zemková je prvou riaditeľkou SRo, budú jej kroky oveľa viac sledované. Predseda rady Talian povedal, že rada Zemkovej pomôže realizovať tézy jej projektu, ale zároveň bude kontrolovať každý jej krok. O pripravovaných zmenách organizačnej štruktúry či programu SRo bude rada s novou riaditeľkou rokovať na najbližšom zasadaní 26. apríla.


Zdroj: TASR, Strategie on line


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.04.2006 • Petr Erben novým ředitelem výroby TV Nova
07.04.2006 • Tisková zpráva ze 7. zasedání RRTV
07.04.2006 • Kanál MGM rozšiřuje svůj dosah do Indie, Vietnamu, Kambodže a Filipín
05.04.2006 • Kulaté jubileum SWR
03.04.2006 • Nový provozní ředitel FTV Prima
31.03.2006 • Rádio Twist v pondelok nahradí Rádio Viva

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist