Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 08:19:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Osmifinálové zápasy fotbalového šampionátu byly uzavřeny

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 28.06.2006


Včera před 23. hodinou utichly na světovém fotbalovém šampionátu poslední osmifinálové boje. Z 16 týmů, které do nich vstoupily, jich do dalšího kola turnaje postoupilo osm: Německo, Argentina, Anglie, Portugalsko, Itálie, Ukrajina, Brazílie a Francie. Vítězná utkání všech zmíněných celků viděli diváci České televize na svých obrazovkách v přímém přenosu, přičemž nejčerstvější zážitky v nich zůstávají ze včerejších duelů Brazílie – Ghana a Španělsko – Francie.

Před včerejší 17. hodinou nastoupily na dortmundský stadion s cílem zvítězit oba zúčastněné reprezentační celky. Brazílie, jako desetinásobný mistr světa a Ghana, jako nejlepší současný tým afrického kontinentu. Pro diváky začal zajímavý zápas, v němž nechyběly napínavé okamžiky. Přesto, že Brazílie otevřela skóre již v 8. minutě prvního poločasu, Ghaňané si do jeho konce vytvořili určitě dvě gólové šance, které se jim však nepodařilo proměnit a v nastavení první poloviny hry inkasovali další gól. Celý zápas, ve kterém Ghaňané ukázali celému fotbalovému světu skvělý výkon a v němž Brazilci hráli na jistotu, sledovalo u televizních obrazovek v průměru 548 000 dospělých diváků, tj. 6,4 % při podílu 33,49 % a 38 000 chlapců a děvčat ve věku od 4 do 14 let, tj. 3,4 %; při podílu 38,75 %.

Přesto, že Ghana je v současnosti nejlepším africkým týmem, nepodařilo se jí střelit brazilským kanárkům jediný gól, jako se to nepodařilo žádnému africkému týmu v celé historii šampionátu. Jejich snažení, které bylo skvělou podívanou, včera sledovalo 10,5 % dospělých mužů při podílu na publiku 52,73 %. Konečné skóre zápasu, které upravil v 83. minutě Zé Roberto na 3:0, vyřadil Ghanu ze šampionátu.

Poté, co odezněly nejčerstvější zážitky z odpoledního utkání, nabídla Česká televize před 21. hodinou další fotbalovou lahůdku – utkání Francie proti Španělsku. Zkušení fotbaloví fanoušci znají oba takticky vyspělé týmy, jejichž vzájemný souboj doprovázelo napjaté očekávání výsledku i samotného průběhu hry. Vyrovnanost obou týmů tak přispěla k divácky atraktivnější podívané než u předchozího zápasu toho dne, kdy postup Brazílie mnoho lidí očekávalo. Souboj evropských celků u obrazovek zhlédlo v průměru 775 000 dospělých diváků, tedy 9,1 %, při podílu 23,85 %. Muži byli v publiku zastoupeni více jak trojnásobně než ženy - zápas oslovil 14,2 % mužů při podílu 40,16 %.

Diváci viděli čtyřgólový zápas, jehož skóre otevřeli ve 28. minutě prostřednictvím penalty Španělé, což však byla jejich jediná uplatněná střela na bránu. Další tři góly už padaly pouze z kopaček Francouzů, kam jinam než do brány španělského gólmana.

Vůbec nejsledovanější částí včerejších zápasů byla druhá polovina utkání Francie – Španělsko, která přinesla zpestření 16,5 % dospělých mužů při podílu na publiku 51,59 % a 4,4 % žen při podílu 14,66 %.

Po 19 denním maratónu zápasů mistrovství světa ve fotbale nás čekají dva dny volna, kdy se fanoušci i postupující týmy budou připravovat na 4 čtvrtfinálové zápasy osmi nejúspěšnějších celků. První z očekávaných zápasů propukne na Vašich obrazovkách v přímém přenosu v pátek před 17. hodinou na druhém programu České televize.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.06.2006 • Léto s kovboji na obrazovce České televize
28.06.2006 • Nová cestománie na TV Nova končí [ 1 ]
28.06.2006 • Kdo další bude bojovat o zajímavou výhru v reality show BAR?
27.06.2006 • Hudební televize Óčko – generální partner festivalu Czechtalent Zlín 2006
26.06.2006 • Jetix Kids Awards 2006 - Chinaski, Aneta, Pergnerová a Landa dětskými idoly [ 3 ]
26.06.2006 • Česká televize – hlavní mediální partner MFF Karlovy Vary

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist