Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 06:49:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Nové televizní programy pro Maďarsko zahajují vysílání

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 25.01.2004


Na maďarském mediálním trhu se zvyšuje konkurence. Mnoho nových televizních programů oznámilo svůj záměr zahájit v Maďarsku vysílání. Třebaže jednání mezi televizními kanály jako např. AXN, m+, f+ a většími kabelovými operátory ještě pokračují, je téměř jisté, že se v blízké budoucnosti nové programy na obrazovce objeví.

Někteří diváci nejsou v současnosti spokojeni se stanicemi s celoplošným pokrytím – maďarskou veřejnoprávní televizí MTV a největšími komerčními stanicemi v zemi RTL Klub a TV2. Pro ně je samozřejmou volbou přístup k nabídce místních kabelových operátorů, kteří poskytují rozsáhlejší spektrum televizních programů. Obvykle je to 25 až 50 programů, závisí to na technické kapacitě místní sítě.

Pro diváky, kteří žijí v oblasti, kde kabelové programy nejsou k dispozici nebo pro uživatele, kteří žádají místo kabelových programů přístup k multikanálovým službám, jsou dvě další možnosti: první je mikrovlnná služba AM Mikro společnosti Antenna Hungária, která je k dispozici v Budapešti a v oblasti v okruhu 20 km kolem tohoto města.

Druhou možností je UPC Direct, satelitní služba jednoho z největších maďarských kabelových operátorů UPC. Maďarsko má 3,8 miliónů domácností, z nichž 3,6 miliónů má alespoň jeden televizní přijímač. Přibližně 2 miliónů z těchto domácností má přístup k multikanálovým službám, počet domácností, které ale nevyužívají služeb kabelového příjmu je pod hranicí 200 tisíc. Udává se, že z toho službu AM Mikro využívá 90 tisíc domácností a službu UPC Direct 85 tisíc domácností.

Zábavní kanál Humor1, který vlastní společnost Sport1, už své vysílání zahájil jako jeden z kanálů UPC. Program, který je vysílán denně, podle 16 hodinového programového schématu, zahrnuje různé mezinárodní úspěšné pořady jako je vyhlášení cen Emmy, Taxi, Casa Vianello, stejně jako maďarské evergreeny a seriály se skrytou kamerou.

Velmi vážným konkurentem kanálu Humor1 by mohla být další nová televizní stanice, která se na maďarském trhu objevila, totiž m+. Stanice m+ bude do jisté míry spoléhat na programy kupované, které již vysílala stanice RTL Klub.

Společnost Oticorp S.A, která byla založena v Lucembursku a která je vlastněná společností IKO Romania, podporuje kanál m+ a f+, což je filmový kanál, který vysílá non-stop. Společnost Opticorp také podporuje maďarskou IKO, produkční společnost Kft, která má 6% podíl v maďarské RTL. Kanál f+ vysílá široké spektrum pořadů včetně akčních filmů, sci-fi, thrillerů a komedií, zatímco kanál m+ se soustřeďuje na humor a zábavu, např. Fawlty Towers, Mr.Bean aj.

Společnost Sony Pictures Television International (SPTI) v říjnu oznámila oficiální zahájení vysílání svého mezinárodního dobrodružného kanálu, AXN. Kanál je vysílán ve 40 zemích po celém světě, bude také simultánně zaváděn v šesti zemích střední Evropy: v Polsku, v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, v Bulharsku a v Maďarsku. AXN hodlá se svými partnery - jako jsou Warner Brothers, Disney a HBO - přinést současně všechny neodmyslitelné prvky dobrodružných kanálů: akční seriály, filmy, dobrodružné pořady, reality a alternativní sporty.

Mezitím bylo oznámeno zavedení doplňkového kanálu ke kanálu HBO, nazvaného HBO2, kde se vysílají stejné filmy jako na kanálu HBO, ale v rozdílném časovém schématu, což je založeno na podobném principu jako u největších kin, tzv. multiplexů.

Zdroj: TSI, 18.1.2004, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.01.2004 • Hokej na Galaxii sport – plán přenosů utkání NHL na únor
26.01.2004 • Televize bez hranic se má v roce 2004 změnit
23.01.2004 • Digitální rozhlasové vysílání: až nyní přichází skutečný začátek – III.
21.01.2004 • Digitální rozhlasové vysílání: až nyní přichází skutečný začátek – II. [ 1 ]
19.01.2004 • Digitální rozhlasové vysílání: až nyní přichází skutečný začátek – I.
15.01.2004 • Bush chce na Mars. Ale jak na to?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Na taky mali štat a vyše 20 t ... 

31.01.2004 03:10 • Madar , čech , Slova
Na taky mali štat a vyše 20 tv stanic ,nato možu byť hrdy. Vydieť že inač robia zabavnu politiku.
 
 
  @istván 

29.01.2004 17:09 • Pavel
Nevím na co by měli být maďaři hrdý
 
 
  Maďaři? 

25.01.2004 23:35 • István
Ále jsme. Jenomže s blbým akcentem, smrdící korunou a děsně ukňoraní. Buď hrdej jak maďar, a takový drobnosti tě přestanou zajímat.
 
 
  více programů? 

25.01.2004 20:18 • Kája
škoda,že nejsme maďaři.Nám asi UPC jen tak nějaký program nepřidá...nebo to bude hodně drahý.Není tu prostě konkurence...
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist