Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:04:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Pohled do zákulisí: Canal +, NRK a Digital +

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 30.01.2004



Canal + byl mateřskou společností Vivendi Universial rekapitalizován, norská veřejnost podporuje NRK k placení koncesionářských poplatků a Digital Plus získal více předplatitelů – to je krátký pohled za oponu známých evropských providerů.


Canal Plus rekapitalizován

Operátor placené televize Canal Plus sdělil, že mateřská společnost Vivendi Universal provedla rekapitalizaci ve výši 3 miliardy EUR a (poprvé od roku 1996) rok 2003 ukončí s provozním ziskem. Společnost Vivendi Universal během mimořádného shromáždění francouzsko-americké správní rady prominula dluh ve výši 3,7 miliardy $. Toto opatření spolu s prodejem 1,6 miliardy $ v strategicky nedůležitém podílu sníží dluh společnosti Canal Plus na 1 miliardu $ ve srovnání s 6,3 miliardami $ na začátku roku 2003. Pod pojmem rekapitalizace rozumíme, že běžný účet společnosti Canal Plus u své mateřské firmy bude transformován na kapitál.

Společnost Canal Plus sdělila, že na konci roku 2003 by to mohlo zvýšit provozní zisk i pozitivní provozní příjmy společnosti. Společnost Canal Plus mezitím schválila dohodu s firmami LDCom a Cegetel k zahájení experimentu vysílání digitální televize prostřednictvím telefonních linek. Box pro placenou službu nabídne francouzským divákům 80 programů z platformy Canal Satellite přes asymetrické digitální předplatitelské linky. Ačkoliv společnost náklady tohoto experimentu nevyčíslila, vysílatel TF1, který vlastní 66% konkurenčního satelitního vysílatele TPS, v září roku 2003 oznámil podobnou dohodu se společností France Telecom a ocenil náklady na 67 miliónů $.


Norská veřejnost podporuje NRK

Podpora veřejnosti k placení koncesionářských poplatků na financování veřejnoprávního vysílatele NRK se zvýšila. Celkem 48 % norských televizních diváků si přeje, aby NRK byla i nadále financována z koncesionářských poplatků spíše než z reklamy. Ukázal to průzkum veřejného mínění pro noviny Aftenposten. To je přírůstek o 10 bodů za poslední tři roky. Generální ředitel NRK pan John G. Bernander se domnívá, že existuje větší porozumění pro tu skutečnost, že zpestření programu NRK by nemohlo být přijatelné, pokud by NRK byla financována z reklamy.


Digital Plus získal více předplatitelů

Digitální platforma placené televize, Digital Plus, oznámila počet 1,86 miliónů předplatitelů (na konci října roku 2003), což je vyšší počet než analytikové očekávali. Digital Plus, který vlastní společnost Sogecable, zahájil své služby v červenci roku 2003, po fůzi platformy Canal Satelite Digital (CSD) satelitního vysílatele Sogecable a platformy Via Digital (Via), která byla ovládaná konkurenční společností Telefonica. Asi 200 tisíc klientů si předplatilo obě platformy jak Via tak i CSD.

Podle Komise pro telekomunikační trh, CSD měl na konci roku 2002 1,22 miliónů předplatitelů a Via 775 tisíc předplatitelů. Digital Plus se může postarat o další překvapení. Generální ředitel společnosti Sogecable pan Javier Diez de Polanco předpokládá, že od letního období se počet předplatitelů zvýší – současně s koncem letní recese a zahájením oblíbené španělské fotbalové ligy v měsíci září.


Zdroj: TSI 01/2004, 4.1.2004, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2004 • Fotbal na Galaxii sport – plán přenosů na únor
27.01.2004 • Hokej na Galaxii sport – plán přenosů utkání NHL na únor
26.01.2004 • Televize bez hranic se má v roce 2004 změnit
25.01.2004 • Nové televizní programy pro Maďarsko zahajují vysílání [ 4 ]
23.01.2004 • Digitální rozhlasové vysílání: až nyní přichází skutečný začátek – III.
21.01.2004 • Digitální rozhlasové vysílání: až nyní přichází skutečný začátek – II. [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist