Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 02:09:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Paneurópsky TV prieskum UPC: Najobľúbenejšou moderátorkou športu je Lenka Hriadeľová, spravodajstva Marianna Boučková

  Autor: PR Press UPC Broadband Slovakia , e-mail: post@upc.sk Přidané: 09.01.2007


Bratislava 9.1.2007 – Najobľúbenejšou moderátorkou športových TV relácií na Slovensku je Lenka Hriadeľová z televízie JOJ a najobľúbenejšou moderátorkou televízneho spravodajstva je moderátorka Televíznych novín TV Markíza Mariana Boučková. Vyplýva to z prieskumu o televíznom správaní sa divákov, ktorý na Slovensku a v ďalších 13 európskych krajinách na vzorke 6052 respondentov v období október – december 2006 uskutočnil vedúci európsky poskytovateľ služieb káblovej televízie, internetu, telefónnych služieb a digitálnej televízie, spoločnosť UPC. Na Slovensku spoločnosť UPC pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, poskytujúcej služby káblovej a satelitnej televízie, telefónie a internetu chello.

Lenke Hriadeľovej dalo svoj hlas až 20% respondentov; z celkového počtu respondentov to bolo 21% mužov a 20% žien. Na druhej pozícii, s veľkým odstupom, sa umiestnil Peter Čambor z TV Markíza, ktorý získal hlasy 8% opýtaných, z toho viac hlavo žien (9%) než mužov (7%). O tretiu priečku sa s rovnakým počtom 6% získaných hlasov delia traja moderátori športu: Marcel Merčiak (STV), ktorému dali hlasy najmä muži (až 10% muži, len 2% ženy), Jaroslav Zápala a Daniel Očenáš (obidvaja TV Markíza). Po 5% hlasov respondentov získali moderátori Stanislav Ščepán (STV) a Peter Hollý (TV JOJ), po nich nasledujú Dušan Gabáni, Miroslav Michalech a Viktor Blažek, všetci zo spravodajskej televízie TA3 (viac informácii v priloženej tabuľke).

Za najobľúbenejšiu moderátorku TV spravodajstva označili respondenti prieskumu moderátorku Televíznych novín TV Markíza Mariannu Boučkovú. Získala hlasy 17% oslovených, obľúbená je však najmä u mužov (23%) a menej u žien (11%). Druhá skončila jej kolegyňa Martina Bartošíková so 14%, ktorá získala viac hlasov žien (15%) než mužov (13%). Tretiu priečku obsadila moderátorka Novín STV Jarmila Hargašová – Lajčáková so ziskom 11% hlasov oslovených. O štvrtú a piatku priečku sa s rovnakým počtom 10% hlasov delia Patrik Švajda a Rastislav Žitný z TV Markíza, po nich nasleduje Adriana Kmotríková z TV JOJ (7%) a Jana Majeská z STV (6%). Lucia Barmošová z TV JOJ si získala priazeň 5% oslovených a Ľubomír Bajaník (STV) s Ľubošom Sarnovským (TV JOJ) získali zhodne po 3% hlasov oslovených. V roku 2005 respondenti televízneho prieskumu UPC označili za najobľúbenejšiu moderátorku televízneho spravodajstva Anetu Pariškovú, ktorá získala 23% hlasov všetkých opýtaných (viac informácii v priloženej tabuľke).

Televízny prieskum UPC sa uskutočnil v 13 európskych krajinách (Rakúsko, Belgicko, Česká republika, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Írsko, Holandsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko a Švajčiarsko) na vzorke 6052 respondentov v období október – december tohto roku. Ide už o tretí paneurópsky prieskum UPC, ktorý je zároveň jedným z najrozsiahlejších doposiaľ vykonaných prieskumov verejnej mienky tohto druhu. Tentoraz sa zameral na otázky všeobecne spojené s televíznou skúsenosťou, ako i na význam televízie v živote divákov z hľadiska športu na televíznych obrazovkách.

Prieskum bol uskutočnený spoločnosťou Research International, vedúcou medzinárodnou prieskumnou agentúrou, metódou face to face a on-line panelov pri dodržaní pravidiel reprezentatívnosti z hľadiska pohlavia, veku a trvalého bydliska. Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA o niektorých výsledkoch tohto prieskumu informovala už v decembri 2006, záujemcovia ich môžu nájsť na internetovej stránke www.upc.sk

Úplný report k prieskumu, vrátane reportov pre jednotlivé krajiny, sú prístupné aj na internetovej adrese http://www.hillandknowlton.nl/exchange/UPC/.


Jaroslav Kolár, hovorca UPC BROADBAND SLOVAKIA





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.01.2007 • Letecké katastrofy - seriál na ČT1
09.01.2007 • O korunu krále Karla – nový soutěžní pořad České televize [ 2 ]
09.01.2007 • Veľký TV román Poisťovňa šťastia prichádza z Čiech do Markízy
09.01.2007 • Nedělní nabídka ČT oslovila statisíce diváků
08.01.2007 • Páteční úspěch ČT a třetí nejsledovanější Uvolněte se, prosím
08.01.2007 • Česká televize vysílá nejstarší cestovatelský pořad Objektiv již 20 let

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist