Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 10:24:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Jste to, co jíte II, epizoda 5 - zítra na TV Prima

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.04.2007


Rozhodli se zhubnout a změnit celý svůj svět? Unikátní recept na zdravý životní styl vám nabídne pořad s doktorkou Kateřinou. Tentokrát budou hubnout dvě kamarádky na mateřské dovolené a také herec Petr Novotný. Už pátý týden se snaží zásadová doktorka Kateřina se svým týmem spolupracovníků přivádět ty, kteří hazardují se svojí tloušťkou, ke zdravému životnímu stylu. Ve středu večer uvidíte na televizní obrazovce příběh dvou kamarádek – čtyřiadvacetilété Terezy vážící 126 kilogramů a stejně staré Dany s 97 kilogramy. Obě ženy jsou na mateřské dovolené, obě přibraly v průběhu těhotenství, ale po porodu se jim nedaří vrátit se k původní hmotnosti. Kromě své stravy ještě dojídají zbytky po svých dětech. S hrůzou zjišťují, že se z jejich nadváhy stává trvalý stav, ale samy nemají dostatek pevné vůle, aby se začaly stravovat zdravě. Proto se přihlásily do pořadu Jste to, co jíte. Doufají, že veřejný slib před kamerami jim pomůže jejich jídelníčky zásadně proměnit.

A jak se vyvíjí případ Petra Novotného a jeho syna? Zdá se, že i oni svůj slib zhubnout vzali vážně. Tentokrát je čeká prozrazení nového zdravého jídelníčku od doktorky Kateřiny.



Tentokrát se do televizního hubnutí v pořadu „Jste to, co jíte“ pustily dvě kamarádky – čtyřiadvacetilétá Tereza vážící 126 kilogramů (při výšce 174 cm) a stejně stará Dana s 97 kilogramy (a výškou 166 cm). Obě ženy jsou na mateřské dovolené, obě přibraly v průběhu těhotenství, ale po porodu se jim nedaří vrátit k původní hmotnosti. Kromě své stravy ještě dojídají zbytky po svých dětech. S hrůzou zjišťují, že se z jejich nadváhy stává trvalý stav, ale samy nemají dostatek pevné vůle, aby se začaly stravovat zdravě. Proto se přihlásily do pořadu Jste to, co jíte. Doufají, že veřejný slib před kamerami jim pomůže jejich jídelníčky zásadně proměnit.

První z mladých žen, Tereza, je původním povoláním zahradnice. Sklony k nadváze pravděpodobně zdědila po předcích z otcovy strany, u svých příbuzných vidí, jaké zdravotní potíže může obezita přinášet. Nechce tak dopadnout, ale sama na sebe nedokáže být tak tvrdá. A tvrdý nedokáže být ani její přítel Vladislav. Tereza má na těle 63 kg tuku, což je 50% její tělesné váhy. V dřívějších dobách se pokoušela zhubnout dělenou stravou, ale vlastně žádných výsledků nedosáhla. Před těhotenstvím vážila méně (dokonce pod 100 kg), ovšem během těhotenství přibrala 25 kg a po porodu už se jí je nepodařilo zhubnout. Říkává: „samy mi nikdy žádný kila neodešly...“.

K hubnutí má jak zdravotní důvody, tak osobní důvody. Ráda by dceři Tereze ještě nějaký ten čas na tomto světě vydržela, má navíc strach, že za chvíli jí v pohybu nebude stačit. Ale chce vypadat lépe i proto, že by si chtěla nakupovat oblečení i v jiné velikosti než XXL. Terezu navíc deprivují štíhlé matky, které s ní chodí do bazénu na plavání s miminky. Chtěla by zhubnout alespoň 10 kg, její praktický doktor jí ovšem řekl, že zhubnout by měla alespoň 20 kg. Po zhubnutí by Tereza ráda opět nasedla na koně. Její štíhlá matka totiž pravidelně jezdí a chystá se učit i malou Terezku. Sama Tereza u toho ovšem může asistovat pouze jako pozorovatel ze země, protože v tuto chvíli by mohla svojí vahou koni ublížit.

Druhá z mladých žen, Dana, je původním povoláním kuchařka a servírka. I ona cítí, že nad sebou potřebuje při svém hubnutí trochu dohledu, částečně od svého přítele a částečně od kamer. Před těhotenstvím zkoušela zhubnout mírným hladověním - za den snědla například pouze jogurt, nějakou vařenou zeleninu a brambory. Podařilo se jí tak zhubnout 15 kg. Na dietu doktorky Kateřiny se těší proto, že nebude muset hladovět. Před porodem vážila 93 kg, pak neustále přibírala a po porodu se jí zhubnout už vůbec nepodařilo. Přítel Ivan jí neustále kvůli váze popichuje a Dana zjistila, že se před ním začíná stydět svlékat.

Dana už rok nevstoupila na váhu ze strachu, co by tam viděla. Chce si zpátky oblékat věci, které nosí tak ráda, ale které už musí jenom viset ve skříni, protože se do nich nevejde.

Dana se stydí před Ivanem svlékat už i v koupelně a raději se schovává. Před kamerou dala svému příteli jako dárek slib, že zhubne do jeho příštích narozenin 20 kg. Za prvních 8 týdnu, tedy s doktorkou Kateřinou a před kamerami chce zhubnout alespoň 10 kg. Pokud Dana zhubne zmíněných 10 kg, udělá Ivanovi soukromou módní přehlídku ze starého šatníku doprovázenou tancem v rytmu hip-hop, samozřejmě za účasti našich kamer.

Finále příběhu mělo přinést zajímavý závod - Ivan s Tereziným přítelem Vladislavem uskutečnili sázku a po osmi týdnech chtěli uspořádat na náměstí závod na 50m se svými drahými děvčaty v náručí. Jenže příběh obou mladých žen se nevyvíjí zrovna idylicky.

Tereza se během natáčení rozešla s přítelem Vladislavem (otcem malé Terezky) a „vyhodila“ ho z domu.
Ani u Dany hubnutí neprobíhá bez problému. Začala ji trápit bolest břicha a z vyšetření vyšlo najevo, že má prasklý vaječník po mimoděložním těhotenství. Strávila několik dní v nemocnici na kapačkách a doktorku Kateřinu čeká úprava stravovacího režimu, protože Dana nebude mít možnost cvičit.
Zvládnou děvčata protivenství osudu a zhubnou?


Recept pro Terezu a Danu:

Halibut na lehkém salátku

suroviny pro 4 osoby:
600g halibuta
100g kus-kusu
90g cukrového hrášku
40g keňa fazolek
70g sojových klíčků
250g cizrny
100g čočky
větvička rozmarýnu (na chuť a vůni)
sůl, bílý pepř
extra panenský olivový olej

Postup: rybu lehce osolíme a opepříme z obou stran, pak zlehka opečeme na teflonové pánvi, na kterou jsme dali 1 lžičku olivového oleje a větvičku rozmarýnu

Příprava přílohy: cukrový hrášek a keňa fazole krátce spaříme a nakrájíme na kousky. Cizrnu a čočku necháme namočenou 24 hodin ve studené vodě, kus-kus uvaříme nad parou. Poté všechny suroviny smícháme a lehce prohřejeme na lžičce olivového oleje, lehce osolíme a opepříme.


Ovocný salát s pomerančovou šťávou

suroviny pro 4 osoby:
250g dýně
1ks karamboly
10ks physalis
2ks fíků
3ks pomerančů

Postup: dýni zbavíme slupky, nakrájíme na kostky a 10 minut vaříme ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a ihned zachladíme. Ostatní ovoce (kromě pomerančů) nakrájíme na kostky, z pomerančů vymačkáme šťávu a vše smícháme do hromady. Před podáváním můžeme vychladit.


Tak nezapomeňte! Ve středu 18. 4. 2007 večer na Primě!


Irena Maňáková, koordinátor PR, televize Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.04.2007 • Nové spravodajstvo a publicistika JOJ budú európskym unikátom [ 2 ]
18.04.2007 • Televizní tipy pro středeční večer 18. dubna
17.04.2007 • Televizní tipy pro úterní večer 17. dubna
16.04.2007 • Televízny víkend v znamení úspechov Jednotky i Dvojky
16.04.2007 • Alice Bendová končí předčasně ve Velmi křehkých vztazích
16.04.2007 • Televizní tipy pro pondělní večer 16. dubna

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist