Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 17.06.2024 - 05:34:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize - hlavní mediální partner 42. MFF Karlovy Vary 2007

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 29.06.2007




Česká televize je hlavním mediálním partnerem 42. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, probíhajícího od 29. června do 7. července.


O nejzajímavějším festivalovém dění bude Česká televize diváky informovat nejen prostřednictvím svých zpravodajských a publicistických pořadů na ČT1 a zpravodajském kanálu ČT24, ale v průběhu festivalu denně na ČT1 ve večerních hodinách ve Festivalových vteřinách (poprvé 29. 6. ve 22.40 hod.), jejichž průvodcem bude již tradičně i tentokrát Marek Eben.

V předvečer zahájení festivalu uvede Česká televize ve čtvrtek 28. června na ČT2 od 21.45 hod. v rámci Filmového klubu - Karlovarské ohlédnutí: autorský filmový debut chilské režisérky A. Schersonové Play (2005), originální a hravý příklad současného latinskoamerického filmu o dvou mladých lidech v ulicích současného Santiaga, který byl za Chile nominován na Oscara. Na MFF Karlovy Vary 2006 byl uveden v sekci Fórum nezávislých a získal cenu České televize Nezávislá kamera. Ve snímku hrají V. Herrerová, A. Ulloa, A. Kuppenheimová, C. Guazziniová, J. Alis a další a bude uveden ve španělském znění s titulky.

Ve čtvrtečním Filmovém klubu představí Česká televize dva snímky režiséra Sama Peckinpaha, kterému byla v rámci 40. MFF. Karlovy vary 2005 věnována festivalová Pocta. Vždy na ČT2 uvede 5. července od 21.15 hod. britský snímek Strašáci (1971), zneklidňující studii násilí, skrytého někde hluboko uvnitř mírumilovného jedince, jenž je v určitý kritický okamžik nucen bojovat o holé přežití, s D. Hoffmanem v hlavní roli, a 12. července od 21.45 hod. americký western Pat Garrett a Billy Kid (1973), v němž dva legendární zločince Divokého západu rozdělil zákon, s J. Coburnem a K. Kristoffersonem v hlavních rolích a v anglickém znění s titulky.

Slavnostní zakončení MFF Karlovy Vary 2007, kdy budou za účasti našich i světových hvězd stříbrného plátna předány ceny vítězům, nabídne Česká televize divákům v přímém přenosu v sobotu 7. července na ČT1 od 20.00 hod.

Pro návštěvníky festivalu připravila Česká televize v Karlových Varech bohatý program. Od 1. do 6. července mohou ochutnat filmový čaj o ČTvrté. Tvůrci českých filmů se na setkání s nimi těší vždy v 16 hod. u Meeting Pointu ČT v přízemí hotelu Thermal. Účast přislíbili tvůrci snímků Pravidla lži, Grandhotel, Marcela, Bathory a další. Dobrou noc festivalovým hostům v těchto dnech popřejí známí medvědi od Kolína. Nejen příběhy z cyklu Pojďte pane, budeme si hrát, ale i další animované filmy z dílny Břetislava Pojara budou připraveny vždy od půlnoci v sále B hotelu Thermal. Bloky vysílání ČT bude po celou dobu festivalu nabízet také Festivalová televize vždy od 22 hod. Připraveny jsou filmy o filmu, upoutávky na nové snímky a také pozvánky do kina.

Přímo v centru dění v hotelu Thermal budou moci hosté po celou dobu festivalu navštívit Meeting point ČT, zhlédnout vybrané koprodukční filmy či získat informace o České televizi. Ve čtvrtek 5. 7. od 19.00 hod. v rámci Tance s Českou televizí v Poštovním dvoře všechny roztančí hity Tiny Turner, Suzi Quatro, Smokie, Olympiků a také Beatles vše v revivalové podobě. Vstup na koncert stejně jako na ostatní akce ČT je volný a vítaný.

Již počtvrté bude též udělena cena České televize v rámci sekce Fórum nezávislých – Nezávislá kamera. Členy poroty jsou vedoucí dramaturg Centra převzatých pořadů České televize Michael Málek, paní Gyda Velvin Myklebust, New Nordic Films - Norský mezinárodní filmový festival Haugesund a ředitelka Mezinárodního filmového festivalu Reykjavik Hrönn Marinósdóttir.

Česká televize je koproducentem mnoha českých filmů a dokumentů, které budou na festivalu prezentovány jak v soutěži, tak i v rámci přehlídky: Na východ od Západu: Pravidla lži, režie (r.) Robert Sedláček; Soutěž dokumentárních filmů: Ztracená dovolená, r. Lucie Králová; České filmy mimo soutěž: Grandhotel, r. David Ondříček; Hezké chvilky bez záruky, r. Věra Chytilová, Marcela – r. Helena Třeštíková, Záviš, kníže pornofolku pod vlivem Griffithovy Intolerance a Tatiho Prázdnin pana Hulota – režie Karel Vachek; Dokumentární filmy mimo soutěž: Rozpomínání – r. Ivan Vojnár

Prázdninový Kinematovlak vypraví Česká televize ve spolupráci s Českými drahami 6. července z festivalových Karlových Varů a 22 dní bude putovat až do Slavonic, kde svoji prázdninovou cestu 27. 7. ukončí. Na své trase navštíví celkem 17 měst a vesnic v kraji Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském a v kraji Vysočina. Slavnostní zahájení s programem a soutěžemi pro děti proběhne v pátek 6. 7. od 14.00 na dolním nádraží v Karlových Varech.

Více informací: www.ceskatelevize.cz/vary2007


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.06.2007 • Webový speciál ARABELA – novinka na www.ceskatelevize.cz
29.06.2007 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – neděle 1. července 2007
29.06.2007 • Americké nezávislé léto 2007
29.06.2007 • HBO uvede zítra na MFF v Karlových Varech film Idlewild
29.06.2007 • Televizní tipy pro páteční večer 29. června
29.06.2007 • Premier League na Primě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist