Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 06:09:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Memorandum o společném postupu ČT a televizí NOVA a PRIMA při přechodu na DVB-T v České republice

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 24.05.2004


Generální ředitelé České televize Jiří Janeček, televize NOVA Petr Dvořák a PRIMA televize Martin Dvořák podepsali Memorandum o společném postupu při přechodu na pozemní digitální televizní vysílání v České republice. Společným zájmem provozovatelů celoplošného televizního vysílání v České republice je, aby přechod na pozemní digitální televizní vysílání proběhl rychle, efektivně a s nejnižšími možnými náklady pro televizní diváky a vysílatele.

Proto se ředitelé televizí shodli na vzájemné koordinaci postupu v oblasti technické normalizace a standardizace a při zaujímání stanovisek a zpracovávání připomínek v oblasti legislativy. Zároveň ustavili Pracovní skupinu pro přechod na DVB-T, která je výchozí platformou této koordinace do doby přijetí právních a technických norem, vytvářejících nezbytný rámec pro úspěšné zavedení pozemního digitálního televizního vysílání v České republice.


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT


Memorandum o společném postupu při přechodu na DVB-T v České republice


Přechod na pozemní digitální televizní vysílání představuje nejrozsáhlejší systémovou změnu v dějinách televize. Je to nevyhnutelný proces, který může přinést zlepšení technické kvality přenosu obrazu a zvuku, zvýšení počtu dostupných televizních programů a doprovodných služeb, snazší přístup k informacím a celkově lepší uživatelský komfort. Zároveň je to však také logisticky velmi složitý proces, v němž se neoddělitelně prolínají programové, technické, ekonomické a právní aspekty.

Je společným zájmem provozovatelů celoplošného televizního vysílání v České republice, tedy právnických osob, kterých se přechod na pozemní digitální televizní vysílání bezprostředně týká a které ponesou velkou část nákladů na něj, aby tento proces proběhl rychle, efektivně a s nejnižšími možnými náklady pro televizní diváky a vysílatele. Usilujeme o to, aby právní rámec pozemního digitálního televizního vysílání vytvářela stabilní, jednoznačně formulovaná a transparentní pravidla, která budou respektovat již vydaná správní rozhodnutí a adekvátním způsobem zaručí ochranu práv a oprávněných zájmů provozovatelů celoplošného televizního vysílání v České republice. Proto jsme se shodli na vzájemné koordinaci postupu v oblasti technické normalizace a standardizace a při zaujímání stanovisek a zpracovávání připomínek v oblasti legislativy. S přihlédnutím k cílům právě zahájené Regionální radiokomunikační konference ITU chceme i v České republice pomoci najít takové cesty, které umožní rozvoj pozemního digitálního televizního vysílání, aniž by jeho rozšiřování v první etapě postupného přechodu na DVB-T závažným způsobem ohrozilo dostupnost stávajícího analogového televizního vysílání.

Ustavili jsme Pracovní skupinu pro přechod na DVB-T, která je výchozí platformou této koordinace do doby přijetí právních a technických norem, vytvářejících nezbytný rámec pro úspěšné zavedení pozemního digitálního televizního vysílání v České republice. Stanoviska k navrženým právním a technickým normám, regulujícím pozemní digitální televizní vysílání, budeme do přijetí těchto norem zpracovávat a předkládat společně.


V Praze dne 21.května 2004


Ing.Martin Dvořák, generální ředitel TV Prima, FTV Premiéra, spol. s r.o.

Mgr.Jiří Janeček, generální ředitel České televize

Ing.Petr Dvořák, generální ředitel TV NOVA, CET 21 spol. s r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.05.2004 • Digitální aktuality – květen 2004
20.05.2004 • Digitalizace - Forum eTime 2004 (Technology meet business)
16.05.2004 • Digitalizace po Koncepci
06.05.2004 • ČTÚ povolil další digitální experiment. Otazníky zůstávají. [ 2 ]
06.05.2004 • Byla digitalizace opravdu schválena? [ 6 ]
06.05.2004 • Červen na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist