Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 06:40:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

HUMAX úspěšně proniká na trh TV přijímačů a DVB-T receiverů

  Autor: PR Press Humax Digital , e-mail: post@medienbuero-goedecke.de Přidané: 28.05.2004


Oberursel/Taunus, 24. květen 2004 – Veletrh Anga Cable v německém Kolíně znamenal rozhodující impuls pro rychlou digitalizaci Německa. Společnost HUMAX, celosvětový výrobce digitálních set-top boxů, která se v posledních letech dobře etablovala na místním trhu, zde dosáhla velkých úspěchů:

· začala dodávat kabelové receivery PR FOX C pro kabelové sítě ish

· společnost představila první LCD-televizor s MHP a DVB-T

· uzavřela smlouvu o dodávkách DVB-T receiverů pro providera NRW v Severním Německu (Norddeutschland)


Společnost HUMAX na veletrhu dále předvedla širokou paletu digitálních receiverů. Od nástupce populárního přijímače F2-1000 T až k high-tech produktu pro DVB-T – harddiskovému receiveru PVR 8100 T. Pondělním (24.5.2004) spuštěním digitální televize v Kolíně a severoněmeckém regionu našly všechny tyto přístroje své uplatnění a budou moci být připojené na signál z antén pro pozemní digitální vysílání.










Na „digitální pondělí“ se dobře připravili také všichni místní prodejci. Obchody nabízí kromě samotných set-top boxů i celou řadu doplňkového příslušenství pro digitální příjem, od antén až po specializované pomůcky a příslušenství. Vzrůstá také zájem o nové přidané služby DVB-T, lidé již netouží pouze se jen dívat na obrázky – být jen pasivními diváky, ale chtějí aktivněji využívat platformu MHP, roste zájem o hard diskové přístroje. A to je také směr kam, podle slov vedoucího obchodu Franze Simaise společnost Humax nyní směřuje.

Jako novinku předvedl HUMAX právě v Kolíně svůj nový LCD-televizor LD-17 T. Jedná se o přenosný přístroj s 12 voltovým napájením a integrovaným DVB-T receiverem. Je vybavený už podle standardu MHP pro TV přijímače. Tento televizor je prvním v nové řadě integrovaných LCD „monitorů“, které budou stírat rozdíly mezi výstupním zobrazovacím zařízením výpočetní techniky a „klasickým“ výrobkem domácí spotřební elektroniky.

Mezi další přístroje u HUMAXe oblíbené „kombinované“ řady jsou satelitní receivery s hard diskem, umožňující používat přijímač jako osobní digitální videorekordér (PVR), anebo satelitní receiver s DVD přehrávačem. Při výrobě těchto zařízení sází společnost HUMAX na vlastní vývoj a profituje z celosvětových zkušenosti firmy. Na podzim 2003 začala firma HUMAX dodávat také komponenty pro HI-FI poslech a domácí kino. V tomto segmentu trhu se chce též prosadit svým novým stolním DVD recorderem a 7.1 AV receiverem.

Další těžiště svého postavení na německém trhu vidí HUMAX v kabelových dekodérech. Je rozhodujícím dodavatelem zařízení pro kabelové operátory iesy a Kabel BW. Na veletrhu Anga Cable pak podepsal smlouvu s providerem NRW pro jeho kabelovou síť ish na dodávku nové generace kabelových receiverů S PR FOX C. Dále HUMAX připravil dekodéry pro příjem zahraničního - francouzského paketu visAvision providera Eutelsat, který lze nyní v Německu abonovat.

Veletrh Anga Cable se konal ve významném období startu Německa do digitální budoucnosti. Společnost HUMAX těší, že stála již od počátku u zrodu tohoto vývoje, a tak se vložené investice už začínají vyplácet. Firma dodává široký sortiment receiverů pro kabelový, satelitní i DVB-T příjem. Nyní ale vstupuje i do další oblasti – vyvinula a začala prodávat LCD televizor LD 17T. „Věříme, že zákazníci tuto naši inovaci ocení a značka HUMAX se prosadí také mezi TV přijímači,“ řekl na veletrhu vedoucí obchodu Franz Simais

Nezůstane se ale jen u jednoho typu, už v letošním roce představí HUMAX další LCD televizory. V létě to bude přístroj s 26 palcovou úhlopříčkou stínítka obrazovky, v říjnu by se měly začít prodávat televizory s 32 palcovou obrazovkou. Oba typy budou moci být postupně rozšiřované o další integrované moduly (DVB-T, sat tuner, MHP aj.).


Na závěr ještě krátce o firmě HUMAX

Společnost HUMAX byla založena v roce 1989 v jihokorejském Soulu (Seoul). Patří k předním celosvětovým výrobcům set-top boxů (první digitální receiver vyrobila už v roce 1996) a dalších zařízení digitální spotřební elektroniky. Prosadila se v Japonsku, v Evropě a od roku 2001 úspěšně působí i na trhu v USA . Od ledna 2000 má svou evropskou centrálu v Oberurselu u Frankfurtu, odkud jejich 20 spolupracovníků řídí aktivity firmy na kontinentu. Celkem HUMAX zaměstnává 450 lidí, z toho 250 ve vlastním vývoji.


Adresa společnosti v Německu:

HUMAX Digital GmbH,
Karl Hermann Flach Str. 19
61440 Oberursel/Taunus
Telefon: 06171 / 6208 - 50
telefax: 06171 / 6208 - 39
www.humax-digital.de


Mediální zastoupení:

Käthe-Kollwitz-Straße 54
04109 Leipzig
Telefon: 0341 / 429910 - 95
telefaxů: 0341 / 429910 - 96
www.medienbuero-goedecke.de
post@medienbuero-goedecke.de





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2004 • Seznamte se: Premium X - 4.část
10.05.2004 • DVB-T v kabelových rozvodech [ 3 ]
28.04.2004 • Co s sebou na dovolenou - satelitní komplet! – II
22.04.2004 • Nové set-top-boxy firmy Pace
21.04.2004 • Humax představil na veletrhu Anga Cable některé své novinky
10.04.2004 • Využíváte DiSEqC? [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist