Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 21:11:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

ORF: denně tisíc nových digitálních set-top-boxů

  Autor: Petr Miklík & Redakce , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 01.12.2004



Technický ředitel ORF, pan Andi Gall očekává, že do konce roku 2005 bude 800 tisíc domácností sledovat televizi díky digitálnímu satelitnímu set-top-boxu. To znamená nejen stovky programů - více než u analogového satelitního příjmu. Ale i zákazníky pro reklamní vložené vysílání německých soukromých stanic, které dříve bylo možné sledovat pouze v kabelové síti.

Každý den se k tomu připojí (jen u ORF) 1000 těchto digitálních set-top-boxů. A to je ještě bez předplatitelů nabídky Premiere. Dne 29.11.2004 pan Gall na radě ORF oznámil, že v současnosti se používá asi 400 tisíc set-top-boxů.

Velmi rychlé rozšíření by mohlo ORF přinést nesnáze: bude-li reklamní vložené vysílání k dispozici pro většinu rakouských domácností, reklamní partneři už nebudou naléhavě potřebovat ORF pro národní kampaň. Reklamní tarify vloženého vysílání jsou mnohem levnější než sazebník ORF. ORF si právě pronajala dodatečné kapacity pro digitální vysílání na satelitu Astra. Podle pana Galla ORF využije tyto kapacity pro vícekanálový zvuk a lepší kvalitu obrazu. Místo dosavadního formátu 4:3 to umožní i formát 16:9. K vysílání televize s vysokým rozlišením HDTV zatím ORF přistupuje zdrženlivě.

Podle pana Galla se všechny televizní stanice – byť soukromé nebo veřejnoprávní - musí vypořádat s digitálními videorekordéry a elektronickým programovým průvodcem: poněvadž tyto přístroje reklamní bloky „nadmíru snadno přeskočí“, dají se předpokládat „ztráty příjmů" z reklamy.

Zdroj: fid/DER STANDARD, 29.11.2004, volně upraveno a zkráceno


Doplnění:

S dodatečnou digitální kapacitou na družici Astra chce technický ředitel ORF, pan Andreas Gall, položit základ pro to, aby programy ORF byly divákům poskytovány v ještě optimálnější kvalitě. Jak známo, ORF „rozdělila“ část kapacity svého transpondéru 117 na satelitu Astra na regionální vysílací čas pro šíření regionálního vloženého vysílání ORF2. Aby bylo možné tady vysílat, ORF využije (nyní nevyužívaný) transpondér 115 Astry ve stejné, tedy horizontální polarizaci.

Zatímco většina jiných středisek uplinku většinou vsadila na jediný systém, ORF nyní již může své zákazníky odkázat na zkušenosti s několika systémy CA. Neboť vysílání ORF je souběžně zakódované v systému Betacrypt (pro diváky ORF se set-top-boxem d-box a staršími boxy, které jsou vhodné pro příjem Premiere, ale bez předplatného nabídky Premiere), Nagravision (pro rakouské předplatitele Premiere a diváky ORF) a rovněž Cryptoworks (pro nové televizní diváky ORF Digital).

Zdroj: www.infosat.lu, 3.11.2004


Doplnění redakce satCentrum:

Připomeňme jen, že dnes ještě neaktivní transponder č. 115 na Astře 1H (19,2 st. vých.), bude mít frekvenci 11,663 H. Pokud jde o tr. č. 117 na stejném satelitu, na frq. 12,692 H, SR 22000, FEC 5/6 – zde se v současné době vysílají tyto televizní stanice: kódovaně první program ORF1 a všechny zemské mutace programu ORF2 (ORF Burgenland, ORF Kärnten, ORF Niederösterreich, ORF Oberösterreich, ORF Salzburg, ORF Steiermark, ORF Tirol, ORF Voralberg a ORF Wien), a ATV plus, volně potom dva kanály - GO TV a TW 1. Od 5.7.2004 zde také vysílá volně mutace ORF E (Europe), pokud se ve vysílání uvede pořad, na které není autorské právo pro volné šíření, je zde přenášen pasivní teletext ORF text.

Kromě toho v Rakousku působí cca čtyři desítky dalších lokálních TV stanic, např.: BKK TV, inn TV, KT1, cmp TV, Tirol TV, aj. U těchto je možnost, že se při navýšení přenosové kapacity ORF také třeba jednou na satelitu Astra objeví.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.12.2004 • Bude rozhlas DAB v Berlíně nahrazen vysíláním v DVB-T?
27.11.2004 • Přehodnocení vysílání DAB v Německu?
24.11.2004 • Rozhovory mezi ITV a Sky o kódování selhaly [ 1 ]
23.11.2004 • DVB-T ve Španělsku - nový začátek?
22.11.2004 • „The Nibelungen“ - HDTV/SDTV simulcast – „TV událost roku“ na Sat 1.TV [ 1 ]
20.11.2004 • Trh placené televize v Evropě opět směřuje k růstu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ??? 

08.01.2005 19:04 • Jenda
12663 - jak neaktivní - GO TV a TW1 tam vysílaj nejmíň už několik dnů a možná i týdnů!!!
Za 40 euro kartu ORF i s přijímačem s dekodérem? - to si děláš prdel???!!! Kurva drát, zasranej czechlink!
 
 
  ORF 

07.01.2005 19:23 • ALEX
Za 40 euro ZISKATE DIGITALNY SATELITNY PRIJIMAČ , SPOLU S DEKODEROM CRYPTOWORKS a kertou ORF až žijete v Rakusku /trvaly pobyt,doklady/ ..........Môj znamy už 1tyžden má doma prijímač až som nechcel uverit vlastným očiam ... môžete si vybrat z viacero satelitných prijímačov , 4000 predvolieb to má , DISqC 1,2 USALS pre motorické otáčanie antény ... K tomu si môžete dokúpit konverktor rôznych značiek UNIVERZAL ,príklad LNB 0,3 HUMAX.............Samozrejme akciove sú lacnejšie ako bežná cena...
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist