Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 17:39:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Problém s aktivací Czech Linku v receiverech Technisat a Mascom

  Autor: T.Bujnoch, T&T , e-mail: tomas.bujnoch@trade-technology.cz Přidané: 06.01.2005


Vážení partneři,

v posledních dnech jsme zaznamenali na naši help lince výrazně zvýšený počet "reklamací" na nefunkčnost příjmu paketu Czech Link. V drtivé většině případů je karta aktivována a je používána v přístroji Technisat nebo Mascom (výrobce Technisat).

Z uvedeného vyplývá, že po počáteční volné 28 denní době neprojde přes tyto přijímače aktivační impuls na kartu a tím se příjem Czech Linku na další období neobnoví.

Upozorňujeme Vás na tuto skutečnost, abyste si ve vlastním zájmu důkladně ošetřili reklamační podmínky s vašimi dodavateli těchto přijímačů. Ve všech těchto případech odkazujeme zákazníky na uplatnění záruky u prodejce. Společnost TRADE and TECHNOLOGY není dodavatelem těchto typů přístrojů a distancujeme se od reklamací toho typu.


S pozdravem Tomáš Bujnoch

TRADE and TECHNOLOGY, a.s.
Daliborova 419/11, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory
tel.: 595 694 316, fax: 595 694 311
e-mail: tomas.bujnoch@trade-technology.cz
www.trade-technology.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.12.2004 • Testovali jsme: General Satellite FTA-6900 – 1.část
09.12.2004 • Představujeme: EasyWatch MobilSet - DVB-T ve vašem notebooku [ 2 ]
26.11.2004 • Multifeed Astra - Astra
08.11.2004 • Nové digitální satelitní přijímače UPC Direct Philips DSR 2111(S6) a Philips DSR 4101(S8) [ 8 ]
01.11.2004 • Na návštěvě v: BBC Television Centre
29.10.2004 • Testovali jsme: Satelitní přijímač Digit-All World SCI-4100E [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Přestala jít ČT1 

07.02.2009 15:51 • ® Wyatt
Jsem jedním z těch, kteří mají podobný problém na Tchnisat DigiCorder HDS2. Není jenom od T+T, stejně se chová i Gital. Přestože vše chodilo poslední týden nejde nalůadit ČT1, nenačte se jen video-Pid a tím nejde obrazu, zatímco vše ostatní (zvuk, Txt,EPG..) ano. Rada T+T vypnout zvuk AC3 pomůže jen se zvukem. Další rady jako vypnout, nebo nechat na stanici viset několik hodin jestli se chytne nezabraly. Asi budu muset stanici vymazat, ale nevím zda ponůže, protoýe ji nenachází ani při zadání pidů, ani automaticky.
Přestože dodavatelé karet tvrdí, že oni nic (karty a CAM chodí v jiných přístrojích), myslím, že mají na problému též svou vinu. Podle jejich vyjádření mění měsíčně nastavení a přístroj, který krásně chodil již nemusí, protože si načte aktualizaci. Velmi mě to štve, byl bych rád za kontakt na Petra Kosíka, je-li za ***e***.de, třeba mu pomůžu popisem svého problému.
 
 
  SatVladovi 

14.01.2005 20:14 • sukesada
ČT žádný Czechlink na distribuci signálu nepotřebuje! Má dost schopných zaměstnanců, aby si toto zaopatřovala sama bez soukromého prostředníka!!!
 
 
  sukesadovi 

14.01.2005 19:23 • SatVlada
Technisat je přístroj kde kvalita odpovídá ceně, spíš cena je více jak dobrá oproti supermarketovým šmejdům. Závada bude spíš na straně TaT , protože mám Dream a donedávna problémy nebyly a teď to dost blbne a to za placku za 3500,- je dost ubohý.A nakonec kdyby Czechlink nepotřebovala ČT na distribuci signálu tak bys měl stejně ho.... sory tzv.sračky od UP, ale na ně se jistě díváš.
 
 
  frantovi 

08.01.2005 09:07 • sukesada
Ano, TaT a CzechLink je naše spása, karta za 3.300,-Kč a na ní tři tv stanice s jejichž příjmem je dost problémů (mimochodem TechniSat prodával satelitní přijímače v době, kdy ty jsi ještě nevěděl co to satelit vůbec je a rozhodně nejde o nějakou supermarketovou značku!)
Ještě bychom mohli dopadnout jak v Rakousku, kde mají také tři tv stanice kódované v CryptoWorksu, akorátže z 19°E a hlavně za necelých 1.000,-Kč (v přepočtu)!
Proč vysílá veřejnoprávní televize přes soukromého prostředníka a ještě k tomu zřejmě vybraného bez jakéhokoliv výběrového řízení a prodává se takto za dost přemrštěnou cenu přístupových karet, to je ta správná otázka do pranice! Že by měli málo zaměstnanců, aby tuto agendu zvládli sami???
 
 
  sukesadovi 

07.01.2005 21:51 • franta
jasne, TaT muze za vsechno, meli by delat diagnostiku kazdymu smoulovi, ktery si priveze z nemeckyho supermarketu akcni receiver a meli by mu na nej drzet dozivotni zaruku. Techisaty jsou spickovy masiny - uz ten design mluvi za vsechno. Akorat me napada, ze kdyby nebyl CzechLink a TaT, tak by jste se tady dneska mohli bavit tak leda o hovnu, protoze jedine to byste ze satelitu chytali v cestine. Pardon, zapomnel jsem na ty sracky z UPC.
 
 
  hmmm 

07.01.2005 10:05 • sukesada
vyjádření TaT mi (zřejmě ne náhodou) připomíná situaci cca. dva roky zpět, kdy se obdobně vyjadřovali k přechodům kódovámí na ČT
prvně vyjádření ve smyslu, že s paketem CzechLinku se nic nedělalo a tak to může být jen případ některých "ojedinělých" typů přijímačů
při následné půlroční diskusi všude možně po internetu se zjistilo, že to není jen nějaký ojedinělý případ jednoho typu přijímače, ale že tyto problémy má více než polovina přijímačů na trhu
a teprve po roce ( !!! ) ČT přiznala, že tam vznikají jisté nadstandardní situace, ale že Philips na to prdí a oni s tím nemohou nic dělat
TechniSaty prodávám někdy od jara roku 2004 a nikdy s nimi žádné problémy nebyly - a teď najednou tady máme docela BIG problém (tedy já zatím naštěstí ne) a přitom ze strany CzechLinku opět k žádným změnám nedochází a tento paket "za nic nemůže"
jinak další zajímavostí u CzechLinku je vysílání EPG - tuším ČT se někde k tomu vyjadřovala ve smyslu, že u CryptoWorksu jsou s tím problémy a proto zatím vysílat EPG nemohou - a přitom v UPC Direct se EPG vysílá a to taktéž v CryptoWorksu!
takže co si o tom myslet? pokud se týká onoho problému TechniSatů, tak ironicky doufám, že je to opravdu problém přijímače a že se jej výrobci podaří odstranit, protože na druhé straně bychom se řešení nedočkali zřejmě vůbec, jak je už u tohoto paketu zvykem - a k tomu si myslím, že by bylo záhodno od TaT zjistit, které softwarové verze těchto přijímačů v kombinaci s kterou verzí biosu karty s tím mají problémy a tyto informace poskytnout dovozcům přístroje - protože k těmto informacím mají přístup jedině ONI
protože nevěřím, že s tím mají problémy všechny TechniSaty (jelikož to už bych tady musel taky pár reklamací mít), ono totiž ten zvýšený počet problémů u tohoto výrobku může být jen přímý důsledek toho, že je v tomto segmentu u nás razantně více prodáván (Mascomy přes hypermarkety a TechniSat přes satspeciálky)
 
 
  Re: Vyjádření dovozce Technisat do ČR 

07.01.2005 09:16 • Enviro
Chtěl bych pouze upřesnit že zboží firmy Technisat do České republiky dováží několik firem a neexistuje něco podobného jako jediný zástupce či výhradní zastoupení pro ČR.
 
 
  Reakce ke komentáři p. Kosíka-OMKO 

07.01.2005 09:04 • TandT
Za celý včerejší den (6.1.2004) telefonovalo na naši linku pomoci 26 majitelů Technisatů, 17 majitelů Mascomu a 1 majitel Strongu. Všichni reklamovali ztrátu příjmu Czech Linku. Ani v jednom případě se nejednalo o problém s kartou, všechny karty byly funkční. Firmu***e***.de i Mascom jako dovozce jsme o problémech informovali mailem ve středu v 8:23 hod.
Společnosti TRADE and TECHNOLOGY nejde o poškozování jakékoliv značky na našem trhu. Máme ale zájem na tom, aby se na našem trhu prodávaly pro příjem paketu Czech Link jen bezproblémové přístroje. Budeme rádi, když se problémy s uvedenými přístroji v brzké době podaří odstranit.
 
 
  Czechlink 

07.01.2005 07:06 • Tomáš
Prodali a namontovali v Ústí nad Labem před Vánocemi poměrně hodně těchto přijímačů a problém se vyskytl někdy v úterý 4.1., kdy jsme obdrželi více telefonátů, že Czechlink nejde. Prostým vypnutím a opětovným zapnutím z a do sítě vše naběhlo normálně. Toto se však čas od času vyskytuje u všech přijímačů bez rozdílu a značky. Mám doma Humax CRCI5500 a děje se občas totéž. Takže problém bych neviděl na straně přijímačů ale spíše ve výpadku datového toku, popř. zásahy do jeho souslednosti, kdy může dojít k zablokování přijímače. Firma T&T by se měla zamyslet nad svým přístupem vůči zákazníkům a za předražené karty by mohla poskytovat taky nadstandardní sevis. Bohužel má a bude mít na správu Czechlink monopol.
 
 
  Vyjádření dovozce TechniSat do ČR 

06.01.2005 22:58 • Petr Kosík
Jako zástupce TechniSat v České republice nás docela mrzí, že podobnou zprávu zveřejnila firma Trade Technology bez předchozího dotazu na problém u naší firmy, čímž podle našeho názoru bez zjištění bližších informací a ověření poškozuje značku TechniSat na našem trhu. Myslím, že i dovozce TechniSat na Slovensko - firma AB Com bude mít podobný názor.
Zmiňovaný problém se totiž do této doby u přístrojů našich zákazníků v poměru k velkému množství prodaných kusů zatím projevil jen v minimálním množství a v těchto několika případech nebylo prokázáno, zda jde jednoznačně vždy o chybu přístroje, nebo problémy zaviněné nesprávnou obsluhou, špatně nastavenou parabolou, změnami ve vysílání paketu z družice, nebo jinými okolnostmi. Samozřejmě se tímto v současné době již zabýváme a možnost uvedené chyby konzultujeme s výrobcem.
Zjišťujeme také podrobnější informace, zejména jakého typu přístroje a jaké hw verze se tato závada má týkat a jaké další okolnosti by mohly tyto problémy způsobit. Od firmy Trade Technology jsme až po zveřejnění jejich prohlášení dostali bohužel jen obecné a nepřesné informace, že se jedná o modely TechniSat a Mascom, bez bližšího určení modelu a dalších podrobností.
Obecný postup na odstranění popisovaného jevu, který někdy vznikne z různých důvodů u některých modelů i jiných značek už níže popsal Enviro: Smazat aktuální programy paketu Czechlink, provést nové naladění programů paketu Czechlink a restart přístroje.
Věřím, že pokud jde skutečně o problém, bude brzy vyřešen. Ještě pro zajímavost, aktuální dotaz našeho VO prodejce z dnešního dne: Neco se deje s kodovanim czechlinku vite o tom neco?
Trade a technology tvrdi ze potize maji Technisaty a Mascomy. Nam dnes volal zakaznik ,ze zhasl czehlink v po 3mesicich Orsat 100+ ?? ....... Takže se asi necháme překvapit dalším vývojem situace. Zdravím všechny. Petr Kosík -***e***.de.
 
 
  pro TandT 

06.01.2005 16:24 • sukesada
A nemá to třeba souvislost s tím, že u TechniSatů, když se vleze do menu karty, tak přijímač chce po uživateli heslo a pokud to heslo nedostane ani po třech pokusech (heslo je odlišné od hesla menu přijímače), tak mu to napíše, že karta je zablokovaná ať se obrátí na svého providera?
Kartu to samozřejmě zablokovat neodkáže, ale může k tomuto bloku karty docházet v přijímači, kdy po těch třech pokusech se nastaví v CryptoWorks modulu jakýsi bloker příchozích informací.
Pak by vina byla spíše na straně uživatelů, protože lezou do menu, kde nemají co dělat a ještě tam rvou třikrát za sebou špatné heslo - i když je to nestandardní opatření, tak on TechniSat je prostě takový "příliš zabezpečený" - asi to mají němci rádi...
To by mi i vysvětlovalo, proč jsem s tím zatím problémy neměl - moji zákzaníci jsou z drtivé většiny lidé, kteří jsou rádi, že to dokážou přepnout a do menu prakticky nelezou...
 
 
  Enviro 

06.01.2005 15:08 • Enviro
Jestliže přijímač před dobou x naprosto normálně fungoval, karta byla předtím přes něj aktivovaná a standardně funkční a na přijímači nedošlo k žádné změně software ani hardware, změna chování zařízení musela být vyvolána nějak v čase x ze strany providera, jiná možnost není. Tato změna v kombinaci s hw a sw některých přijímačů Technisat Digit C-CI vedla k uvedenému nestandardnímu stavu a proto se u ostatních přijímačů neprojevila.
 
 
  Technisaty - reakce na Enviro 

06.01.2005 14:57 • TandT
K žádné změně technických parametrů v posledních dnech ve vysílání paketu Czech Link nedošlo. I kdyby ke změně došlo, tak by se problémy pravděpodobně projevily na více typech sat. přijímačů. Jsou jen u Technisatů a Mascomů (Technisat výroba).
 
 
  Odstranění problému u Technisat Digit C -CI 

06.01.2005 13:52 • Enviro
Nejspíše muselo dojít v posledních dnech ke změně nějakého technického parametru na straně vysílatele tedy Czechlinku vlivem čehož zakódované programy jím vysílané se i s aktivovanou kartou s platným oprávněním na některých / pravděpodobně dle rev. hw / přijímačích Technisat Digit C-CI jevily jako zakódované a bez oprávnění. Při smazání uvedených programů, jejich opětovném naladění a následném vypnutí a zapnutí přijímače se dají programy již normálně přijímat, souvislost s aktivací karet v tomto případě žádná neexistuje.
 
 
  možné to je, ale... 

06.01.2005 11:53 • sukesada
Docela zajímavé - s těmi inovovanými technisaty pod značkou Mascomu zkušenosti nemám, ale TechniSatů Digit C a CCI jsem už namontoval za posledních cca. deset měsíců s CzechLinkem celkem dost a ještě se mi toto nestalo (a i prvotní načtení práv na kartu probíhalo už přímo přes ně)!
Anebo že by se moji zákazníci dívali už nějaký ten měsíc na tmu a nevadilo jim to??? Tak nevím... ?:-(
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist