Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 23:57:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Testovali jsme: Kaon KVR-1000plus – 1.část

  Autor: Václav Hrubec , e-mail: hrubec@satCentrum.com Přidané: 31.01.2005


Na evropském trhu se satelitními přijímači se v druhé polovině minulého roku objevila nová řada multimediálních receiverů korejského výrobce Kaonmedia, nazvaná Convergence – česky sblížení. Představuje novou filosofii multimediálních satelitních a DVB-T rekordérů značky Kaon, kdy dochází ke sblížení (a průniku) vlastností reprodukční a záznamové audiovizuální techniky s výpočetní technikou.

Měl jsem možnost díky ochotě našeho autorizovaného zástupce, dovozce, velkoobchodního prodejce a nositele servisu – klatovské firmy Impexa – otestovat jeden receiver z této řady – typ Kaon KVR-1000plus a podrobně si ověřit všechny jeho multimediální funkce. Na stručnou charakteristiku ostatních přijímačů řady Convergence se můžete podívat do úvodního článku Kaon 1000/1100/550 Convergence - sbližování domácí spotřební elektroniky.

Receiver Kaon 1000plus patří mezi nejlépe vybavené satelitní receivery, které jsem měl dosud možnost vyzkoušet. Má dva nezávislé satelitní tunery a protože je osazený rychlým 32 bitovým RISC procesorem µPD61130 [220Mips], přijímač zvládne současné nahrávání až šesti kanálů (předvoleb) s možnosti sledování dalšího programu v reálném čase. U harddiskových receiverů jiných značek, aspoň z těch, co jsem dosud poznal, šlo zaznamenat pouze dva programy současně, resp. jeden nahrávat a druhý sledovat v okně (PiP). Napadá mne využití např. pro fotbalového fanouška - nahrát si víkendové sportovní přenosy souběžně probíhajících utkání. Velkou předností je také to, že se na disk zaznamenává kompletní datový tok, tedy ukládá se dekódovaný obraz (při přehrávání už nemusíme mít platné kódy podmíněného přístupu), a zároveň i všechny audio stopy (včetně vícekanálových AC3) a také případné (skryté) titulky. Přijímač zvládá duální dekódování vysílaného (live) streamu anebo nahraného (recorded) streamu se zobrazením na televizní obrazovce (PiP – picture in picture), mezi obrazy lze snadno jedním tlačítkem na dálkovém ovladači přepínat.

Pro záznam pořadů se používá běžný PC harddisk, který je uložený ve vyjímatelném šuplíku, po vložení disku do jiného stolního počítače lze nahrávky hned přehrávat či zpracovávat. Na firemním webu www.kaonmedia.com jsou doporučené konkrétní disky výrobce Seagate, Western Digital a Maxtor o velikostech 80 – 300 GB. Vzhledem k tomu, že HD je formátovaný v kompatibilním FAT formátu, nahrávky jsou pak ve stolním PC přístupné a „viditelné“. Další možnost je připojit USB (hardwarově je zde skutečně v.2.0) kabel do konektoru pod víčkem na čelní straně receiveru a v menu PVR přepnout do režimu USB (otevře se tento port), ve stolním počítači se pak hned harddisk satelitního přijímače zobrazí jako další jednotka s názvem pvrhdd a mohu listovat adresáři ANALOG, AVDATA, DVR, GAME, IMAGE, MP3, SOFTWARE a TIMESHIFT. Záznamy jsou uložené ve formátu MPEG-2 streamu (s příponou .trp), hry (většinou jednoduché, osmibitové - některé jsem již kdysi měl ve svém ATARI) jsou s příponou .rom. Třetí možností je připojit se přes síťové, resp. webové rozhraní (10/100 MB Ethernet), „plusko“ má výborně vyřešenou a graficky propracovanou funkci RMCS (Remote Monitoring Control System). Receiveru se přidělí síťová adresa (systém TCP/IP) a mohu jej pak dálkově ovládat (graficky totožným obrazem „skutečného“ dálkového ovladače) přes webové rozhraní, dokonce mohu současně nahrávat na disk receiveru i na disk v počítači. Taková nahrávka má ve stolním počítači formát .mjpeg (motion jpeg).

Další novinkou, kterou jsem vyzkoušel, byla možnost nahrávání ze dvou externích analogových vstupů přes konektory CINCH (1 video a 2 audio L a R kanál). Jeden jsem využíval pro záznam (zdigitalizování) programů z TV Nova, která nevysílá přes satelit, druhý lze též použít jako analogový vstup (opět přes konektory CINCH), navíc je ale možné na tento vstup připojit průmyslovou (hlídací, bezpečnostní) kameru a přes specielní interface na zadní straně (Data in, out, 12V a zem) dálkově ovládat záznam na disk (Home security systém). Softwarově se pak zapíná – řídí kamera (dálkové ovládání vč. definované oblasti „citlovosti“ na změnu – pohyb).

Další dostupný software dále umožňuje přepínání mezi několika multimediálními zařízeními - servery (TCP/IP) a současné nahrávání záznamu z těchto zdrojů naráz. Vyzkoušel jsem připojení tohoto Kaona a dvou Dreamboxů a nahrávání z nich po síti na hard disk v počítači. O této a dalších doplňkových funkcích se podrobněji zmíním v dalších pokračováních tohoto testu.

Ke všem zmiňovaným funkcím jsou dostupné utility, od editoru pro úpravu setingu, přes playery (přehrávače záznamů) až po konvertor MPEG a AVI snímků do DIVixu. Ano, přehrávat v tomto satelitním přijímači můžeme nejen vlastní zaznamenané filmy či zvuk z rádia, ale i nahrávky z počítače, vytvořené ve formátu DivX, anebo audio snímky v MP3 (MPEG-1 Layer-3) či obrázky (v JPEGu), které umístíme do příslušných adresářů na disku receiveru.

Tolik aspoň na úvod některé nadstandardní funkce přijímače Kaon KVR-1000plus, které nemá většina běžných satelitních receiverů. K podrobnějšímu popisu včetně zhodnocení kladů i chybiček na kráse, na které jsem tu a tam také narazil (žádný ani ten nedražší receiver není stoprocentně dokonalý) dojde během podrobného popisu jednotlivých funkcí.


Základní technické údaje receiveru Kaon-KVR 1000plus podle výrobce:

Tuner 2x Decoding & Recording
LNB Input 2x F-type, IEC 169-24, Female
Otput (loop through) 2x F-type, IEC 169-24, Female
LNB Power & Polarization Vertical : +13.5V, Horizontal : +18 V, Max. 500 mA, Overload Protection
22 kHz Frequency : 22 [+,-] 1 kHz
CPU 32 bit RISC - µPD61130 [220 Mips]
Demodulation QPSK
Symbol Rate 2-45 Ms/s Convolution Code Rate
FEC 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, auto
SDRAM 64 MB
DisEqC 1.2 & USALS, Amplitude: 0.6 [+,-] 0.2 V
Flash Memory 4 MB
Transport Stream ISO/IEC 13818-1 MPEG-2, TS level [TLL], PiP
HDD Removable 5.25 Inch – 80 GB a více
Profile Level MP@ML
Předvolby 8000 TV a R stanic, 32 favoritních skupin
Timer Max 20 časovačů záznamů na HD či ext. rekordér
PCMCIA 2 x DVB-CI
Serial IF USB 2.0 a RS 232C 115 kbit/s (D-SUB 9)
RMCS Fast Ethernet [10/100 Mbit/s]
RF Modulator 470~860MHz (21k-69k), IEC 169-2, PAL B/G, PAL I, PAL D/K
A/V Output 2x SCART (CVBS, RGB, S-video), bypass (A/V input/output)
Video Otput RCA CINCH (CVBS), miniDIN (S-VHS)
Video Input 2x RCA CINCH (CVBS), SAA7114 CVBS To Digital CCIR 656 Format
Input Rate max 180 Mbit/s
Aspect Ratio 4:3, 16:9, Letter Box
Video Resolution 720 x 576 [PAL] a 720 x 480 [NTSC]
Audio Out digital S/PDIF – koaxial a optical (DD – AC3), analog – 2x RCA CINCH
Audio Input 4x RCA CINCH (2x L, 2x R), Analog To Digital I2S Format
Audio Decoding MPEG/Musicam Layer 1/2 & 3
Audio Mode Mono / Left / Right / Stereo
Sampling Rate 32, 44.1 a 48 kHz
Napájení AC 90 až 250V, 50/60Hz, SMPS
Spotřeba max 70 W
Rozměry [š * v * hl] 390 * 60 * 305 [mm]
Hmotnost 3.5 kg


Vnější provedení:

Receiver zaujme určitě každého svým velmi pěkným, stylisticky čistým designem skříňky, působícím luxusním dojmem. Čelní panel je sice z umělé hmoty, ale díky kovově stříbřité barvě na první pohled vypadá jako z vyleštěného duralu. Další části receiveru – vlastní konstrukce se zadním čelem i krycí horní plech jsou už kovové. Zrcadlově lesklý povrch čelního panelu vypadá sice velmi efektně, ale jsou na něm vidět otisky prstů, případně prach či nečistoty a musí se proto při běžném používání častou otírat (např. kapesníkem). Horní i boční strana krytu je bohatě perforována otvory pro lepší odvod tepla zevnitř přístroje, samotný receiver se – zřejmě pečlivou konstrukcí zdroje a oddělenému HD v šuplíku s dostatečným místem okolo něj (také pod šuplíkem nejsou na plošném spoji žádné součástky, naopak je deska poseta množstvím dalších otvorů pro lepší větrání) – nezahřívá tolik, jako některé jiné harddiskové přijímače. A to i přesto, že je disk stále při sledování programů zapnutý (zatím jej ve stávajícím firmware nelze „uspat“).





















Na horní levé straně v přední části je umístěno sedm tlačítek pro ruční ovládání receiveru i bez použití dálkového ovladače. Nejprve je to úplně vlevo největší tlačítko zapnutí/vypnutí receiveru (z/do stand by módu), dále menší tlačítka – zleva: Menu, přepínání předvoleb (a funkcí v menu) směrem dolů a nahoru, tlačítko pro potvrzení OK a tlačítka pro změnu hlasitosti či pohyb v menu doleva a doprava. Tyto rozměrově malá tlačítka jsou sice umístěna dostatečně daleko od sebe, ale přesto mi často dělalo problémy se (zvláště za sníženého osvětlení) trefit napoprvé na to správné tlačítko a nezapínat nesprávnou funkci (nejčastěji jsem místo změny předvolby tisknul tlačítko OK). Osobně mi více vyhovoval jednoznačnější „kříž“ na čelním panelu u Kaonů řady 520 či 570.

Přední panel je rozdělený na dvě části, menší levou zabírá multifunkční displej, větší pravá část je odklopná. Za dvířky s magnetky na jištění zavření je umístěný šuplík s harddiskem a vedle něj je čtvercový konektor USB typu B pro přenos dat do a z receiveru. V pravé části je záslepka případné vestavěné čtečky karet podmíněného přístupu (CAS) a dva sloty (CI) pro vložení modulů (CAM). Pro lepší výběr modulů bez poškození nehtů jsou zde dvě „vybavovací“ tlačítka.

V levé části předního panelu je umístěný rozměrný multifunkční VFD displej (Vacuuum Fluorescent Display) s devíti sedmisegmentovkami, informující o čísle programové předvolby a reálném čase, ve stand by režimu je místo čísla předvolby indikováno datum. Při určitých funkcích a pohybu v menu se na displeji zobrazují jednoduché alfanumerické zkratky a počítadla - např. zaznamenaného času nahrávky. Dále jsou na displeji další informace ve značkách či popiskách (PAL, NTSC, PBC, REPEAT, ALL, A-B, OFF, PROGRAM, L a R audio, MP3, značka kamery pro analogový vstup, šipka vpřed a dvojité šipky na obě strany pro přehrávání záznamu apod.). Součástí displeje jsou dále LED indikující režim Stand-by (červená), přítomnost dekódovaného signálu (žlutá), činnosti HDD (zelená) a příjmu povelu z dálkového ovladače (modrá). U jinak výborného displeje mě vadila jen jedna věc, a to zobrazení času pouze v angloamerickém formátu AM/PM, přestože v menu na obrazovce se všude používá 24 hodinový formát času.

Také zadní panel je nadstandardně vybavený množstvím konektorů. Zleva jsou to dva páry F konektorů pro připojení LNB (13/18 V, 500 mA) a výstupů – loop through. Tunery lze prosmyčkovat i navzájem, tedy z výstupu tuneru B do vstupu pro LNB A, což lze i v graficky výstižně znázorněné funkci v OSD menu. Ale o tom až příště. Pokračujme v popisu – následuje konektor sériového rozhraní RS-232 pro upgrade firmware a 2 SCARTy – horní je vstupní/výstupní pro připojení VCR, dolní výstupní pro TV, oba mají zapojené CVBS, RGB, i S-video. RF modulátor má dva IEC konektory 75 ohmů – samice anténního vstupu a samec výstupu do televizorů, které nemají možnost jiného propojení, výstupní signál v pásmu UHF (21.-69k) v normě PAL B/G, PAL I či PAL D/K je monofonní.

Následuje 10 konektorů CINCH: čtveřice výstupních – video, audio R a L kanálu a koaxiálního audio digitální výstupu S/PDIF a šestice vstupních – video, audio L a R prvního a druhého analogového (nahrávacího) vstupu pro připojení externí kamery a video signálu. Mezi nimi je na panelu ještě místo pro miniDIN konektor výstupu S-video a optický digitální audio výstup S/PDIF. Poslední dvě přípojná místa jsou RJ konektor pro Ethernet (síť 10/100 Mbit/s), a speciální interface – konektor se čtyřmi šroubovacími svírkami pro připojení ovládání (např. bezpečnostní) kamery – OUT, IN, GND a 12V. Úplně vpravo je kolébkový vypínač napájení a napevno připojený napájecí kabel s vidlicí.

















Popis dálkového ovladače a vnitřního uspořádání si necháme do druhé části testu. Dnes ale ještě zodpovím dotaz na cenu:

Receivery Kaon řady Convergence, zejména 1000kové řady jsou u nás stále ještě novinkou a podle slov dovozce – klatovské Impexy, se jejich výroba v Koreji teprve rozbíhá (jedná se prý o malou, takřka kusovou produkci), a ani v západní Evropě nejsou v současnosti běžně na pultech. Např. v sousedním Německu se na objednávky musí čekat a někde dokonce berou záznamy. V některých specializovaných obchodech se tam cena Kaonu KVR-1000plus pro koncového zákazníka pohybuje v závislosti na velikosti dodaného harddisku něco málo pod 800 € (což by u nás odpovídalo cca 24 tisíc Kč). Postupným zvýšením produkce a následným prodejem bude cena určitě klesat. Je to poněkud dražší receiver, který se nebude prodávat v hypermarketech, ale u specializovaných prodejců, kteří dovedou přijímač připravit pro (nejen) movitější klientelu. Ano, i u nás jsou lidé, kteří jsou ochotni tolik investovat, nakonec jedná se o dobře vybavené, na obsluhu snadno pochopitelné a bezproblémové zařízení, které lehce „ukočírují“ sami i bez znalosti výpočetní techniky (a nutnosti vlastnit počítač). I když pro plné využití všech funkcí a možností se počítač bude velmi hodit.

Pokračování příště


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.02.2005 • Testovali jsme: Kaon KVR-1000plus – 2.část
26.01.2005 • Testování AlphaCrypt-TC vstupuje do druhé fáze
24.01.2005 • Kaon 1000/1100/550 Convergence - sbližování domácí spotřební elektroniky [ 4 ]
18.01.2005 • Nový držák paraboly sníží poškození zdiva [ 24 ]
17.01.2005 • DX-erovy Vánoce – 2.část [ 7 ]
16.01.2005 • DX-erovy Vánoce – 1.část

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  KTSC-N550H2R 

30.12.2006 17:31 • miro
Tento Kaon KTSC-N550H2R je k dispozici na skladě, prod.cena 11.500 pokud je zájem napište - info@pitnavoda.cz
 
 
  KTSC-N550H2R 

30.12.2006 17:28 • miro
Tento Kaon KTSC-N550H2R je k dispozici na skladě, prod.cena 11.500 pokud je zájem napište.
 
 
  Kaon KSC N-550H2R 

03.03.2006 18:02 • tano
Pred tyzdnom som zakupil model Kaon KSC N-550H2R tj. o triedu nizsi ako tu testovany. Podla vyrobcu je ale rozdiel iba v podpore RMCS a samozrejme v dizajne. Po pociatocnych problemoch s 'blizkanim' obrazu pri prilis svetkych scenach (zly SCART kabel) som ale s pocudovanim zistil, ze kvalita obrazu SAT primu je min o rad nizsia ako pri starom primaci (Galaxis Easy World). Rozdiel je badatelny prakticky ihned. Pri pohyplivych akcnych scenach rozkockovanie az doslova boli! Mam pocit, akoby vstavany MPEG2 dekoder pracoval z polovicnym rozlisenim ako je uvazane (v dokumentacii je uvedene 720 x 576 PAL rozlisenie). Porovnal som oba receivery sledovanim rovnakeho programu a utvrdil som sa v tomto nazore. Velkost artefaktov v dekodovanom obraze je min. dvojnasobne oproti Galaxisu.
Dalej som zistil, ze prevadzka pristroja s hardiskom nevyhnutne vyzaduje aktivne chladenie. Prevadzkova teplota Kaonu je do 50C ale po asi 5 hod chode pristroja dosiahla cca 60C!
Samotny pristroj by si zasluzil aspon 1 pomalobeny ventilator na podporu nutenej cirkulacie vzduchu .
Otazka na autora clanku, resp. majitelov Kaon pristrojov tejto rady:
Stretli ste sa s podobnym problemom? Je nejaky rozdiel v hardvery dekodovania MPEG2 streamu medzi 1100 a 550?

 
 
  KAON KVR 1000 Combo Plus - pomoc!!!! 

08.02.2006 16:33 • Kaha
Po zakúpení 13.12.2005 od začiatku odmieta spoluprácu s každým diskom, malým aj velkým, doporučeným aj nedoporučeným. Nefunguje formátovanie, nahrávanie ani prehrávanie. Nahrávanie jediného kanálu kolabuje a prístroj zamŕza, o nahrávaní dvoch / šiestich ani nehovorím.
Prehrávanie rovnako nefunkčné.Podla vyjadrenia firemného odborníka je chyba v disku. Nie je zladený s Kaonom. Dodávam servisu disk pre zladenie a prístroj putuje do záručnej opravy.
Po 20 dňovej záručnej oprave a zlaďovaní je situácia ešte horšia.
Príjmač občas registruje satelitný signál, občas nie.
Pevný disk, s ktorým bol zladený, občas pozná, občas nie. Vyskúšal som 6 iných diskov od 20 do 200 Gb. Nič!
Formátovanie disku prebehne až do cca 18 %, potom Kaon zamrzne. Po hodine pokusov je formátovanie konečne úspešné.
Nahrávam! Funguje nahrávanie šiestich kanálov súčasne, ako v prospekte, fantastické!
Prepadám optimizmu.
Po hodine nahrávacieho testu nasleduje test prehrávania záznamu.
Navrat do reality. Rýchly posun vpred funguje vždy len pár minút, potom Kaon zamrzá a buď sám reštartuje, alebo je nutné ho vypnúť natvrdo vypínačom.
Ani po 6 hodinách sa mi nepodarilo dostať k hladanej nahranej sekvencii.
Vzdávam boj a púšťam obyčajné prehrávanie záznamu bez rýchleho posuvu.
Po 20 minútach KAON KVR 1000 Combo Plus vždy perfektne ztuhne. Po 8 hodinách márnych pokusov znovu navštevujem odborníkov v záručnom servise.
Za nefunkčnosť Kaonu može znovu nezladený a nevhodný disk s ktorým ho odborníci počas posledných 20 dní zlaďovali. Nevhodný disk može dokanca aj za to, že satelitná časť občas nepríjma signál a je i príčinou, že prístroj občas nereaguje na dialkové ovládanie!
Predávajúci má právo na 3 opravy. 3 x v lehote po 1 mesiaci!
Vie niekto ako tento elektronický šrot za 18 290,- korún českých uviesť do chodu?
 
 
  Prodejci 

11.02.2005 23:54 • RAFI007
Jsou prodejci ,co prodávají vše co jim padne pod ruku a prodejci, kteří se zaměří na pár značek, které před prodejem testují a jejich technologii zvládnou.U Kaonu100plus jsou v testování a znalosti technologie asi nejdál Zorbas a VHR. Specializovaného prodejce poznáte podle toho, že Vám dodá jen to, co dělá a zná a né podle toho, co po něm požadujete.
 
 
  Kde se dá pořídit? 

02.02.2005 01:35 • anonym
oprava: KVR-1100Combo a/anebo KTSC-N550H2R
 
 
  Kde se dá pořídit? 

02.02.2005 01:31 • BOSSík
Ví někdo, kde se v ČR nebo Německu dá kterýkoli z přijímačů řady Convergence pořídit? Speciálně combo KVR-1100Combo a/anebo KTS-N550H2R. Impexa.cz i satmedia.de stále mlčí...
 
 
  přesně tak 

01.02.2005 19:22 • anonym
naprosto souhlasím s Jirkou
 
 
  @PetrA 

01.02.2005 15:09 • Jirka
I u nás jsou slušní specializovaní prodejci, na které se může zákazník obrátit. Možná máš špatné zkušenosti, já naopak si svýho chválím. Nemám čas chodit na web pro další informace a schánět adresy, kdo mi to dodá co nejlevněji, tady mám záruku, že když bude problém, dojedu k němu či zavolám a on ke mě přijde na pomoc. Taky už ví, co mám doma a co mi může nabídnout příště. Tento kontakt je pro mne lepší, než ušetřit a pak být na vše sám. Nemusí každej umět a znát všechno, já za dobu strávenou hledáním na netu zatím vydělám prachy jinde.
 
 
  Specializovaní prodejci 

01.02.2005 14:28 • PetrA
Docela mně pobavila ta kulturní vložka v posledním odstavci. "Specializovaný prodejce" (aspoň u nás) se odlišuje akorát tím, že tu krabici vidí při prodeji podruhý, kdežto já jako zákazník poprvé. Ale já si narozdíl od něj aspoň předem na internetu najdu nějaký informační zdroje. Takže je jednodušší se bavit s personálem z kurýrní služby a těch pár tisíc za "luxux" ušetřit.
 
 
  Kvalita z analogového zdroje 

01.02.2005 11:28 • zorbas
Mám tento přijímač a používám jej i na tento účel. Kvalita záznamu z analog.zdroje lza nastavit ve třech stupních od low po hi, tím se samozřejmě úměrně mění velikost výsledného souboru. Zkoušel jsem nahrávat různé měřící obrazce a barevné pruhy z PAL generátoru, kvalita je nerozeznatelná od riginálu při všech třech možnostech kvality. Ovšem např.stojící barevné pruhy jsou ideální pro i značně velkou kompresi, takže tento výsledek jsem i čekal. Při záznamu dynamických scén z TV tuneru (jako zdroj signálu jsem používal TV tuner z videa) se již projevuje kostičkování u nejméně kvalitního módu záznamu. Výsledekje zcela srovnatelný např. ze stanicí Spektrum na UPC. Naopak při nejvyšší kvalitě jsem tento jev nezpozoroval (100Hz TV Panas-Quintrix 79cm). Zvuk je standartní kvality stejně jako originál. Nahrávka z kazety VHS je rovněž OK, zde si myslím stačí použít nejnižší kvalitu. zorbas
 
 
  Je to přesně jak šité mým potř ... 

01.02.2005 02:44 • Petros
Je to přesně jak šité mým potřebám. Mohla by redakce v příštím díle uvést kvalitu nahrávky z externího zdroje? Takový nějaký celkový dojem ze zabudovaného A/D převodníku.. Dík.
 
 
  Zná někdo Kaon KVR-1100Combo ? 

31.01.2005 18:37 • Jirka
Viděl někdo 1100Combo na vlastní oči ? Podle stránek výrobce to vypadá velice zajímavě !
 
 
  Já mám KSC-N550H2 

31.01.2005 11:35 • bo98
Zatím nejsem spokojen s PIP , s těmi 6-ti stanicemi má anonym pravdu.Možná je chyba u mě , mám jednu parabolu a 2 tuner mám propojený kabelem z výstupu 1 tuneru . Zkoušel jsem CL současně nahrávat Primu a ČT 2 a dívat se na ČT 1 , bezproblémů.
 
 
  Např. u Topfieldu 5000PVR lze ... 

31.01.2005 00:42 • anonym
Např. u Topfieldu 5000PVR lze zaznamenávat součastně dva programy a třetí sledovat, takže i takovéto přijímače jsou již déle na trhu, ale třeba Topfield nedokáže interně sdílet přístupovou kartu, což by tento Kaon dokázat prý měl.
K těm 6-ti souběžně nahrávaným stanicím, u jiného modelu této značky (KSC-N550H2) je také inzerováno souběžné nahrávání 6-ti stanic, ale přijímač zvládne s bídou pět (což je ale samozřejmě i tak pořád skvělé a vyjímečné). Chtělo by to tedy vyzkoušet, jak se s tímto vypořádá tento přijímač, notabene pokud by byly nahrávány stanice s vyšším datovým tokem (CL, SL).
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist