Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 07:26:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

ČT24 na startu

  Autor: Václav Hrubec , e-mail: hrubec@satcentrum.com Přidané: 22.04.2005


Jen deset dní nás dělí od startu nového zpravodajského kanálu ČT24. Zajímá vás, jaké bude mít technické zázemí? Minulý pátek jsem navštívil Kavčí hory, kde jsem přijal pozvání podívat se zblízka na satelitní přenosový vůz (SNG), který používá redakce zpravodajství. Do podzemních garáží jsem pak procházel kolem právě dokončovaného news roomu. A tak jsem si samozřejmě nenechal ujít příležitost podívat se aspoň na chvíli, jak takové zpravodajské studio vzniká. Bohužel jsem měl zákaz pořizovat jakékoliv fotografie, a tak se musíte spokojit jen s mluveným přiblížením toho, jak asi bude news room po dokončení vypadat. Pro ilustraci připojuji fotografie z podobného pracoviště ve slovenské zpravodajské televizi TA3, kterou jsem navštívil vloni.

News room ČT24 je větší místnost (podle mne ale mnohem menší, jak jsem očekával) v přízemí budovy zpravodajství České televize. Ta je v areálu až vzadu (pohledem od centra města), několik set metrů za vstupním areálem s hlavní vrátnicí u výškové budovy. Poznáte ji tak, že na jižní straně je dvorek, v němž je malá budova Czechlinku s 4,5 metrovou parabolou up linku na Eurobird 1, a na vzdálené straně od ní celému areálu vévodí dvě mohutné paraboly, které přenášejí signál ČT do satelitní sítě EBU (Evropské unie vysílatelů, jejímž jediným členem za ČR je právě Česká televize). Ale vraťme se zpět do news roomu.

V době mé návštěvy se teprve zapojovaly počítače a prověřovaly linky, ale i tak jsem si mohl udělat představu o odhadem asi 17 pracovištích pro zpravodajce, kteří si budou chystat své příspěvky do vysílání, umístěných v místnosti ve tvaru L. V zadním rohu je malý, zvukově odhlučněný koutek s mikrofony pro dodatečné okomentování předtočených věcí, na news room pak navazuje malá střižna, režie a odbavovací pracoviště.

Místo je zde i pro redaktory-moderátory, i když se zřejmě počítá s tím, že místo „uvolněných“ specialistů - moderátorů si budou redaktoři sami umět své bloky „odhlásit“. Klasické hlasatele na tomto programu nehledejte, i když, jak se zdá, se budeme muset (bohužel) za čas s nimi rozloučit i na jedničce a dvojce.

ČT24 je koncipován jako samostatný kanál, který může, aspoň co jsem v krátkosti viděl, fungovat nezávisle na současném prvním i druhém veřejnoprávním kanálu. Ale samozřejmě se bude vzájemně využívat natočených příspěvků na všech programech. O ČT24 se mluví jako o „trojce“, a technicky bude signál ze zpravodajské budovy začleněný do celého systému ČT.

Také předpokládám, že ČT24 bude mít možnost občas využít i virtuálního studia ČT, které je na stejné „chodbě“, ale v přední části. Také do tohoto moderního prostoru pro vytváření počítačové reality v modrém (skoro bych řekl až snů a iluzí…) jsem na chvíli zavítal. Ale o virtuálním studiu a klíčování snad až někdy příště, v samostatném článku.

Přestože ve studiu místo redaktorů usilovně pracovali elektrikáři a technici, na dvou velkých LCD panelech, pověšených na stěně jsem již viděl skutečné vysílání ČT24. Je to proto, že stanice již nyní vysílá „do zdi“, aby se vše odladilo a vyzkoušelo ještě před zahájením vysílání. Podle některých médií chystá ČT start této první české zpravodajské stanice na první či druhý květnový den. Tento termín mi však nikdo ze zainteresovaných ani nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Také šéfredaktor zpravodajství ČT Michal Petrov se v tomto duchu před měsícem vyjádřil pro ČTK: „Oficiálně nemohu první květen potvrdit“. Období, ve kterém bude možné vysílání spustit, odhaduje na několik měsíců. Zpočátku televize nabídne vysílání přes den a večer, začátek celodenního vysílání je podle šéfredaktora reálný až na podzim.

Nejdříve bude ČT24 vysílat v kabelových sítích a na satelitu Eurobird 1 (na pozici 28,5 st. východně), v paketu Czechlink. Zde by měla nejspíše nahradit stávající testovací vysílání ČT. Parametry pro naladění tohoto testu na individuálních satelitních kompletech jsou následující: tr. F3S, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 6, PIDy 165/100. Vysílání bude volné, nezakódované.

Česká televize v budoucnu počítá s dvojnásobným počtem programů, než má v současnosti - vedle ČT1, ČT2 a zpravodajské stanice ČT24 ještě uvažuje o dokumentárně-vzdělávacím kanálu ČT4. Oba hodlá umístit v multiplexech terestrického digitálního vysílání. V současné době však pakety DVB-T vysílají pouze zkušebně, a jen pro Prahu a okolí. ČT24 proto nejprve odstartuje v kabelových sítích a na satelitu.

„S příjmem prostřednictvím kabelových sítí UPC a Karneval Media počítáme, byť se ČT24 neocitne v základní programové nabídce,“ uvedl v březnu pro ČTK Petrov. Zatím to však nelze potvrdit definitivně, protože se jednání teprve vedou.

Vysílací struktura ČT24 bude podobná jako u ostatních zpravodajských televizí. Podle Petrova posílí ekonomické, kulturní, regionální zpravodajství. Stanice bude mít také zcela novou grafickou podobu, která by se měla promítnout i do pořadů, které bude ČT24 sdílet s prvním programem ČT. „ČT24 jsme schopni rozjet ze stávajících prostředků,“ uvedl šéfredaktor v souvislosti s případným zvýšením poplatků, o nichž nyní jedná sněmovna. Nový program si podle Petrova zřejmě vyžádá několik nových míst v redakci, televize podle něj nicméně počítá s „efektivnějším využitím stávající personální základny zpravodajství ČT“.

A jaký bude výsledek - na to si musíme ještě počkat na začátek května. Osobně si však myslím, že, aspoň podle toho, co jsem měl možnost krátce vidět na LCD obrazovkách, bude ČT24 dynamickou a svěží stanicí, kterou si určitě aspoň na pár minut denně pustí každý abonent kabelové televize či majitel satelitu, sledující paket Czechlink.


Foto: autor, na obr.3 a 6 je pohled na news room slovenské zpravodajské televize TA3.
S částečným využitím příspěvku Dušana Kütnera z ČTK ze dne 21.3.2005.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 24   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.04.2005 • Zasedání Stálé komise pro sdělovací prostředky PS PČR v ČT
15.04.2005 • Začal veletrh INTEC
08.04.2005 • INTEC 2005 – mezinárodní veletrh informační a komunikační techniky
06.04.2005 • UPC a ASTRA Vás pozývajú na workshop inštalatérov [ 3 ]
02.04.2005 • DVB-T – netradičný príjem v praxi [ 3 ]
01.04.2005 • UPC Slovensko zaraďuje Moooby TV [ 19 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  @ Lepra 

11.05.2005 11:55 • anonym
zas ťa oklamali (teda aspoň pri ČT) - oficiálne k 1.6.2005 :-)
 
 
  2anonym 24.4.2005 (21:18) 

24.04.2005 22:09 • Lepra
je to pravda - bude to od 1.4.2006 - budu vás včas podrobně informovat
 
 
  Co je pravda na tom,ze v UPC D ... 

24.04.2005 21:18 • anonym
Co je pravda na tom,ze v UPC Direct budou i programy CT1 a CT2 a taky STV1 a STV2??
 
 
  nenaplňuje Zipe 

23.04.2005 14:58 • Pavel K
ČT nenaplňuje zcela beze zbytku literu zákona jen svým pozemským analogem - OPRAVDU jsou celé obydlené oblasti, kde úrovně jejich TV signálů absolutně neodpovídají ani jen těm min.požadavkům na trochu dobrý příjem. Postižení z regionů mi jistě dají za pravdu! Je rok 2005 a ČT jako koncesionáři placená TV se nemůže vymlouvat, "že stávající stav techniky ji neumožňuje členité území ČR zcela pokrýt"! Z čehož vyplývá, že sat.vysílání ČT trvající již 8 let není ani přežitek ani dobrá vůle ČT, ale TECHNICKÁ NUTNOST!
Lze pochopit, že UPC direct má eminentní zájem vysílat ve svých paketech ČT1,2 (a snad i ČT24) a díky tomu,že ČT nevysílá na Astře, nemůže se čepýřit AŽ 150 PROGRAMY, z nichž valnou většinu sama vůbec nešíří! Pokud si chtěla UPC opravdu "šplhnout", měla se přihlásit do výběrového řízení na sat.vysílání ČT (nikoliv jako CzechLink, ale jako UPC direct) a tam nabídnout "svůj rozumný kompromis". Nicméně ani dnes UPC nic nebrání šířit ČT1,2 a další i ve svých překomprimovaných paketech (jinak výstižněji se ty kostičky ani nazvat nedají), ale na bázi komerčního využití, tzn. za to ČT platit (a to se ji pochopitelně nechce), jako každý jiný, kdo na signálu ČT vydělává.
Ještě k oslovování příjmením, kterému je předřazeno nějaké podstatné jméno - skloňují se správně vždy obě!! Uvedu ještě názornější příklad :
1. pád - Pan Němec
2.pád -(bez) Pana Němce
3.pád - (k)Panu Němcovi
4.pád - (koho)Pana Němce
5.pád - Pane Němče !! atd.
To,že se (pohříchu) někde užívá v oslovování osob různých pádů, lze snad omluvit jen těžkostmi při skloňování některých příjmení anebo úmyslným žovialismem-viz Váš příklad Herr Krbec...
 
 
  Zip 

23.04.2005 08:38 • asi tak
ČT vůbec není v žádné nevýhodě!!! Žádný zákon jí nenařizuje, aby vysílala v placené televizi, kde by její koncesionáři museli za její příjem opět znovu platit - tentokrát navíc soukromé společnosti.
.
Literu toho zákona, o kterém mluvíš, ČT dostatečně naplňuje už pozemním analogovým vysíláním.
.
Její stávající digitální satelitní vysílání je pak jen její dobrá vůle a jistý "přežitek" z minulosti, kdy bylo (dnes už není) využíváno jako (většinou záložní) distribuční trasa na vysílače.
.
ČT žádné UPC Direct k "životu" nepotřebuje. Zato UPC Direct by účastí jakéhokoliv programu ČT ve své nabídce značně zatraktivnilo svoji nabídku.
.
Rozumný kompromis by byl, kdyby ČT poskytla zdarma do UPC Direct všechny své stávající i budoucí stanice (protože jako veřejnoprávní televize by měla mít zájem - nikoliv povinnost - být šířena kdekoliv je to jen možné). ČT1 a ČT2 by pak byly kódovány - z důvodu autorských práv a ČT24 by se vysílala volně.
Nic by si za to ČT od UPC Direct nebrala.
UPC Direct by na tom vydělalo značným zatraktivněním své nabídky (ČT1+ČT2) a ČT by měla svůj zpravodajský kanál ČT24 zdarma a volně šířen z další atraktivní pozice, což by se jejím koncesionářům zajisté líbilo.
.
A všichni by na tom slušně vydělali - UPC, ČT i diváci.
 
 
  CT/ UPC 

23.04.2005 00:09 • Zip
ČT, je podle mne vůči UPC nyní v nevýhodě, a to proto,že ze zákona je povina šířit své veřejnoprávní vysílání pro všechny koncesionáře. Slyšel jsem totiž takový KEC od člověka z UPC, že UPC zařadí do své kabelovky a na Direct tuto stanici pod podmínkou, že ČT podepíše vstup ČT1 a ČT2 do Directu. A teď babo raď, kdo je v právu a kdo v nevýhodě? (tomu odpovídá i jednání UPC a jejich vyhýbavé odpovědi). A pokud UPC zařadí ČT24 do directu, tak zapomeňte, že ho dá FTA. Kdyby bylo UPC co kčemu, tak nabídne svým abonentům pořádný příjímač akceptující CZECHLINK kartu, a zájemce o ČT si jí pořídí, přikoupí si DiSEC a konvertor a ČUČÍ.
 
 
  Mareček 

22.04.2005 20:13 • čtenář
Nesouhlasím - když tě budu oslovovat bez "pane", tak budu říkat "nepotěšil jste mě Marečku..."
.
Pokud ale použiji v té větě označení "pane", tak určitě budu říkat "nepotěšil jste mě pane Mareček..."
.
Co se týká čtenáře ("pane čtenáři"), tak toto není osobní jméno!
.
Zkuste si vzpomenout na pana Krbce a jeho vrabce - "pane Krbec, pane Krbec!" - dokážete si tam představit "pane Krbče, pane Krbče!"??? Já tedy rozhodně ne!!!
 
 
  @čtenář 

22.04.2005 19:51 • Mareček
Použití 1.pádu místo pátého je germanismus, tzn. že správně je 5.pád Kepáku,Hrubče, pane ČTENÁŘI (a ne pane čtenář). Chápu, že se někomu skloňovat příjmení nechce, ale máme 7 pádů, tak je používejme. Nepotěšil jste mě MarečkU, ale ani já Vás nepotěším!
 
 
  Sam. 

22.04.2005 19:22 • čtenář
doufejme, že máš pravdu - je to sice naprosto logické, ale jsme u nás - v Kocourkově a jelikož se k tomuto ještě nikdo z ČT nevyjádřil, tak můžeme jen věřit, že i logika u nás pro změnu jednou taky zvítězí
 
 
  Pavel K. 

22.04.2005 19:18 • čtenář
ad1) při oslovení se přijímení neskloňují, je to hnusné - při oslovení "pane Kepáku" a "pane Kepák", "pane Hrubče" a "pane Hrubec" to snad musí slyšet každý - jestli si pamatuješ pohádku s kastelánem Krbcem, tak si třeba vzpomeneš, že ho vrabec neoslovoval "pane Krbče", ale "pane Krbec"
.
ad2) strategicky důležité objekty (k nimž já od roku 1968 počítám i rozhlas a televizi) mají prostě svoje pravidla, mezi které mimojiné patří i to, že bez povolení se tam nefotí a nenatáčí (a je vcelku jedno, zda-li jsou veřejnoprávní)
.
ad4) máš pravdu (i když "svěží Gross podá dynamicky demisi" zní pro mé uši velice dobře ;-)
.
ad5) opět souhlasím, nicméně článek je psán o momentální situaci a v té je jasné, že minimálně ještě víc než půl roku bude vysílat ČT (včetně ČT24) z paketu Czechlink (o pokud si mohu i já na chvilku zahrát na zdejšího věštce Lepru, tak tomu tak i zůstane)
.
jinak s tím vybavením pro odbavení DVB-S s tebou tedy sakra souhlasím
 
 
  add 

22.04.2005 18:34 • Pavel K
Děkuji autorovi za vysvětlení; možná by bylo bývalo vhodnější počkat s článkem, až bude "newsroom" hotov a "odtajněný"- s ilustračními fotografiemi z TA3 (ti asi nemají co skrývat) působí článek poněku násilně. Jinak chápu autorovu snahu přinést NĚJAKÉ informace ihned, i přesto díky za to.
K nicku "čtenář"/22.4.14:42h: Myslím, že i příjmení se v češtině skloňují (vždyť i Ty mě jmenuješ KepákU a ne pane Kepák!!).
ad2)chápu,že řada soukromých subjektů si chrání soukromí, ale v případě veřejnoprávní ČT a novináře to moc pochopitelné není (ledaže bychom byli opět o pár let zpět?)
ad3)máš pravdu
ad4)čeština má mnoho jiných výstižnějších slov k pojmenování - slova dynamický a svěží mi ke zpravodajství nepřipadají vůbec výstižná, zvláště když si uvědomíme, o jaká témata půjde (svěží p.Gross podá dynamicky demisi...)
ad5)s CL to není tak jasné-proč např. odešlo Óčko na Astru, když byl CL "tak dobrý"? Z pohledu finančního však máš naprostou pravdu; za 8 let ČT nalila do CL a svého sat.vysílání docela dost peněz, dokonce tolik,že by celé kompresní, uplinkové a kódovací zařízení bylo dávno její, nebo snad není???
 
 
  S CT24 zmizí střídavé kodován ... 

22.04.2005 17:46 • Sam.
S CT24 zmizí střídavé kodování na CT1 a CT2. a to je velký uspěch. Jelikož CT24 od začátku organisuje pan Samal který dostal TA3 na vysokuo uroven, věřím že se tento uspěch bude opakovat i s CT24. Doufám, že mu nebudou závistivci házet klacky do cestu, uspěch se totiž nepromíjí... Sam.
 
 
  Děkuji za reakce k mému drobné ... 

22.04.2005 15:17 • Václav Hrubec
Děkuji za reakce k mému drobnému příspěvku. Možná jsem to nenapsal dost jasně, ale byl jsem pozván do budovy zpravodajství za úplně jiným účelem - šli jsme se do garáží podívat na satelitní přenosový vůz - SNG. Píšu v množném čísle - samozřejmě jsem tam nebyl sám, ale s odborným doprovodem. ČT je jako každá jiná citlivá veřejná instituce chráněna před volným pohybem lidí zvenčí, kteří zde nepracují, což je samozřejmě v pořádku. No a od doprovodu jsem dostal zákaz fotografování - ale jen v tomto nedokončeném prostoru news roomu, nikde jinde ne. Nakonec jsem se do news roomu dá se říci spíše jako novinář vetřel - účel mé návštěvy byl jak jsem uvedl výše úplně jiný a v jiné části budovy :-)
.
Protože celý news room teprve vznikal, tak je možná, že by se do záběru i dostaly nějaké věci z technologie či od dodavatelů či něco z know how, nevím, tak dalece jsem nad tím nepřemýšlel, ale jejich rozhodnutí jsem chápal a respektoval. Vzhledem k tomu, že ve virtuálním studiu i v režii jsem už fotit mohl a také celý SNG vůz jsem si prošel a udělal několik snímků, neviděl bych to na nějaké zvláštní omezování zájmu občana - koncesionáře, jak tu také zaznělo.
.
Opravdu byl blok co jsem viděl dynamický a svěže udělaný - viděl jsem řadu zahraničních zpravodajských TV a tak mohu porovnávat. Nová grafika, neokoukané tváře, spád vhodně zvolených a pospojovaných příspěvků - pokud by takto opravdu po startu vysílala ČT24, budu jen rád. Samozřejmě to není na celodenní nepřetržité sledování, ale pokud chci čerstvé info, tak přepnu na předvolbu ČT24...
.
Nevím, proč by musela ČT žebrat o zařazení do kabelovek, tento obrat jsem nepochopil... Z Czechlinku bude vysílat proto, že je tam dnes hned volné místo bez dalších poplatků (testovací kanál je využívaný právě ČT), až do ledna 2006 je Czechlink na Eurobirdu, jak dopadla Veřejná zakázka by spíše jak já mohl vědět tiskový mluvčí, pan Martin Krafl, doufám, že nás všechny bude v brzké době informovat.
.
Přeji příjemný den a hezký víkend. Václav Hrubec.
 
 
  úprava - nějak mi tam vypadlo ČT24 místo ČT 

22.04.2005 15:00 • asi tak
a tohoto by měla ČT využít a trvat na volném šíření ČT24 přes Direct, protože jinak nevidím žádný důvod, proč by tam měli vysílat, ty snad ano???
 
 
  2UPCman 

22.04.2005 14:48 • asi tak
a z které jahody jsi spadl ty?
z jakého důvodu by ČT měla v čemkoli ustupovat UPC???
snad si nemyslíš, že jim budou za to eventuelní vysílání v Directu ještě platit?
.
důvody proč tam vysílat ČT24 jsou jasné - sám si to napsal - další česká stanice, za kterou by nemuseli nic platit (vyjma nákladů spojených s vysíláním) a vyplatí se jim to, i když by ji vysílali volně - už jenom z toho důvodu, který uvedl Pavel K. - jinak by totiž byli zase o krok pozadu za individuálním příjmem
a tohoto by měla ČT využít a trvat na volném šíření ČT před Direct, protože jinak nevidím žádný důvod, proč by tam měli vysílat, ty snad ano???
 
 
  Kepáku, Kepáku, ty to teda hrneš 

22.04.2005 14:42 • čtenář
1) píše se "pane Hrubec" a ne "Hrubče"
2) v televizích či elektrárnách i jiných obdobných prostorách se normálně nesmí bez extra zvláštního povolení ani fotit ani natáčet - to tu platilo i před módní vlnou terorismu, dnes to pak platí o to víc - je to z důvodu veřejné citlivosti daných objektů, na tom přeci není vůbec nic vyjímečného či divného
3) autor píše "na pár minut denně" a nikoliv na celý den
4) svěží a dynamická může být i stanice s opakujícími se bloky - samozřejmě na ni nelze koukat celý den, ale ten rotující blok se dá udělat diletantsky a nudně, ale také svěže a dynamicky
5) výběrové řízení se týká vysílání ČT až od roku 2006, ČT24 začne vysílat už za čtrnáct dní, takže je více než jasné, že z Czechlinku!
 
 
  @asi tak/2lala 

22.04.2005 14:41 • UPCman
Starého psa novým kouskům nenaučíš - ČT má svůj propachtovaný paket CzechLink a UPC s Karnevalem jsou silně vyčerpány investicemi do kabelového internetu (z čehož vyplývá,že každý program , za který nebudou muset oni nic platit bude dobrý) . ČT24 v UPC Direct na Astře?, volně? a zadarmo? Z které jahody si spadl??!!
 
 
  Juzek 

22.04.2005 14:35 • Pavel K
Já myslím, že pouze autor článku chtěl navodit dojem, že ČT žebrala o zařazení svého programu ČT24 do kabelovek. Ve skutečnosti nemusí ČT vůbec jednat! To kabelovky musejí, chtějí-li zařadit ČT24 do své nabídky, přijít do ČT a hlavně platit!!! A kabelovky budou muset ČT24 zařadit do své nabídky, protože v opačném případě dostanou další ránu od své konkurence (přímý sat.příjem, společné TV antény) a nezbude jim za chvíli opravdu nic jiného než internet po kabelu...
 
 
  2lala 

22.04.2005 14:30 • asi tak
UPC nemá vůbec žádného trumfa v ruce - naopak, v tomto případě (ČT) jsou při jednáních dost nahraní, i když si to zřejmě plně neuvědomují.
ČT je totiž financováná z celkem pevného a velkého rozpočtu (koncesionářské poplatky + nějaká ta reklama) a těch pár drobných od UPC je vůbec nemusí zajímat!!!
Takže spíš by ČT měla říct - ČT24 do Directu (tedy na 19°E)? Ano a ani za to nic finančního nechceme, ale budete nás tam vysílat čistě na své náklady a hlavně volně (FTA)!
Takto by na tom vydělaly obě strany.
 
 
  Společné TV antény 

22.04.2005 14:28 • Pavel K
Ve většině moderních STA (zde v Ostravě) TA3 samozřejmě je a přirozeně,že tam bude i ČT24! Co mne však znepokojuje více :
1. Autor článku "přijal pozvání",ale bohužel nemohl ve veřejnoprávní televizi pořizovat obrazové záznamy! Kde to jsme? To je zařízení ČT pořízené z peněz nás koncesionářů TAJNÉ? Pokud by mě někdo pozval (jako autora webových stránek) na obhlídku a nedovolil mi fotografovat - není Vám to p.Hrubče, podivné? Mně ano, promiňte!
2. Nebo předmětem návštěvy autora článku v ČT bylo něco zcela jiného, co zde jen tak nelze zveřejnit?
3."Osobně si však myslím, že, aspoň podle toho, co jsem měl možnost krátce vidět na LCD obrazovkách, bude ČT24 dynamickou a svěží stanicí, kterou si určitě aspoň na pár minut denně pustí každý abonent kabelové televize či majitel satelitu, sledující paket Czechlink." - nezlobte se, to je až dětsky naivně optimistické :
- žádná stanice s celodenním zpravodajstvím není ani dynamická, ani svěží, naopak je konformní, nestranná, neutrální, byť agilní, tak přesto stále opakující se dle jakéhosi schématu (a tedy v zásadě nudná-nelze ji celý den sledovat, je to kolovrátek!)
- každý abonent kabelové TV si ji rozhodně hned tak nepustí, pokud ovšem nebude v tzv. MINI nabídce,kterou má většina , zato uživatelé společných antén se sat.příjmem budou bez omezení ....
- a majitel sledující paket CzechLink - Vy už asi víte, jak dopadlo(ne) výběrové řízení na sat.vysílání ČT,že? Nebyl jste (náhodou) členem hodnotící komise?
 
 
Celkový počet komentářů: 24 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist