Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 04:35:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Březnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.02.2012


Placený satelitní a kabelový filmový kanál HBO uvede v březnu válečnou ságu Lidice, nové zpracování komedie Kaktusový květ s názvem Zkus mě rozesmát, sci-fi thriller Zdrojový kód, třetí díl Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka, dokumenty HBO: Po svém a Ten, který utekl, mysteriózní drama Život po životě, skandální snímek Antikrist, drama podle skutečných událostí Invictus: Neporažený a komedie Zítra snad bude líp, Trable v ráji a Hezké vstávání.



Tip měsíce

Lidice

Sága o tragédii české vesnice, jejíž obyvatelé byli vyvražděni nacisty, zkoumá absurdní souvislosti nechvalně proslulého masakru z června roku 1942. Scénář jednoho z nejzajímavějších českých filmů uplynulého roku napsal Zdeněk Mahler. Režii měl Petr Nikolaev, jenž připravovaný projekt těsně před jeho realizací převzal místo zdravotně indisponované Alice Nellis.

První dějové pásmo dramatu líčí paradoxní osud Františka Šímy (Karel Roden), který byl odsouzen za zabití svého syna ve rvačce a zkázu rodné vsi přežil ve vězení. V klíčové scéně se do Lidic vrací a na místě zmizelé vesnice najde jen zasněženou pláň... Hrdiny další roviny vyprávění jsou dva mladíci, kteří si hrají na odbojáře, aby tak probudili zájem děvčat. Nevinný dopis od jednoho z nich poskytne gestapu záminku k rozpoutání bestiální akce. Další klíčovou postavou je korektní četník (Roman Luknár), který se od nacistů nechá zlákat ke spolupráci. Tváří v tvář jejich řádění však propadne bolestným výčitkám svědomí...

Centrální scéna, jež oživuje lidický masakr, zdůrazňuje jeho děsivou metodičnost. Záběry psacích strojů, zvířat a bohorovných strůjců hromadného vraždění připomínají dokumenty typu slavného Lanzmannova filmu Šoa, jež ukazují fašismus v jeho zrůdné systematičnosti. Kronika, která se uzavře na poválečné lidické slavnosti, přerůstá do alegorie o nelidskosti totalitních režimů veškerých odrůd.

Premiéra: neděle, 25. března ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

Zkus mě rozesmát (Just Go with It)

Nové zpracování slavné komedie Kaktusový květ, kterou v roce 1969 natočil Gene Sachs a za niž Goldie Hawnová získala Oscara za vedlejší roli. Losangeleský plastický chirurg Danny (Adam Sandler) má svéráznou techniku pro svádění žen. Lékař, jenž předstírá, že je nešťastně ženatý, se zamiluje do zásadové učitelky. Ve snaze o udržení slibné známosti vmanévruje svou asistentku Katherine (Jennifer Anistonová) do role vlastní manželky. Do následujícího kolotoče groteskních nedorozumění jsou vtaženy i Katherininy děti a lékařův bratranec... Historku o paradoxech vztahů, která vyvrcholí během dovolené na Havaji, režíroval Dennis Dugan. Katherininu dávnou sokyni ztvárnila Nicole Kidmanová.

Premiéra: neděle, 4. března ve 20:00 hod.


Zdrojový kód (Source Code)

Kanadsko-francouzsko-americký sci-fi thriller využívá oblíbeného motivu paralelní reality. Kapitán Stevens (Jake Gyllenhaal) procitne ve vlaku do Chicaga a záhy zjistí, že má cizí tvář. Rychlík však vzápětí exploduje a muž se probere ve zvláštní kabině. Poté vyjde najevo, že zahynul během válečné mise v Afghánistánu a jeho funkční mozek byl využit k ojedinělému experimentu. Podle instrukcí vědeckého týmu má během několika minut odhalit teroristu, jenž má na svědomí výbuch v dotyčném rychlíku. Bezskrupulózní zločinec se chystá zaútočit také na centrum Chicaga... Civilně pojaté dobrodružství, založené na napínavém závodu s časem, realizoval Duncan Jones.

Premiéra: neděle, 11. března ve 20:00 hod.


Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader)

Třetí díl volné série, inspirované pohádkovou knihou C.S. Lewise, se odehrává v roce 1943. Zuří druhá světová válka a sourozenci Pevensieovi musejí pobývat u příbuzných v Cambridgi, kde jim znepříjemňuje život jejich bratranec. To se však změní v okamžiku, kdy zázračně ožije obraz na zdi dětského pokoje. Edmund, Lucka i jejich zpovykaný příbuzný Eustác se znovu octnou v pohádkové Narnii. Trojici vytáhnou na palubu námořníci z korábu Jitřní poutník, kde se malí hrdinové setkávají s králem Kaspianem a mluvícím myšákem Rípčípem... Předchozí části dobrodružství s mytologickými prvky natočil Andrew Adamson, režii třetího příběhu měl renomovaný Michael Apted.

Premiéra: neděle, 18. března ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

Po svém (His Way)

Americký dokument z produkce HBO se věnuje osobnosti legendárního filmového producenta Jerryho Weintrauba. Svědectví o jeho kariéře v showbyznysu, jež trvá už padesát let, natočil režisér Douglas McGrath. Tvrdohlavý magnát a cílevědomý hledač nových talentů, označovaný za jednoho z nejmocnějších mužů v Hollywoodu, rekapituluje svou životní dráhu. Portrét zpestřuje úvahami o vlastní profesi i vděčnými historkami ze soukromí...

Premiéra: čtvrtek, 22. března ve 22:05 hod.


Ten, který utekl (The One That Got Away)

V roce 1944 patnáctiletý Thomas Beck uprchl z maďarského vězení. V nacistickém pekle však nechal Edith, do níž byl zamilovaný. Následující rok strávil na útěku, během něhož opakovaně čelil smrti. Přežil jen díky štěstí a svému šarmu... V dokumentu z produkce HBO se Thomas po mnoha letech vrací do Maďarska a na Slovensko, kde rekapituluje zážitky z dob vlastního mládí. Na stejnou dobu vzpomíná v australském Melbourne jeho někdejší láska Edith Greimanová. Svědectví, v němž dojde k jejich kurióznímu shledání, režírovali Sam Lawlor a Lindsay Pollocková.

Premiéra: čtvrtek, 29. března ve 22:05 hod.



Nenechte si ujít

Antikrist (Antichrist)

V jednom z neskandálnějších filmů posledních let kontroverzní dánský režisér Lars von Trier vypráví o manželském páru, který se vyrovnává s tragickou smrtí vlastního dítěte. Ztrápená dvojice se uchýlí do opuštěné lesní chaty, kde odtažitý psychoterapeut (Willem Defoe) léčí svou ženu z jejích tíživých depresí. V jejím rozjitřeném podvědomí se však probudí děsiví démoni... Drama - rozčleněné do čtyř kapitol a údajně inspirované autorovými vlastními fobiemi a drastickými sny - je pověstné scénami sexuálního násilí. Ty záměrně kontrastují s malebnými obrazy, podmalovanými árií z Händelovy opery. Alegorie o střetu mužského a ženského principu nabízí paralely se slavnými plátny i s Nietzscheho filozofickými texty. Charlotte Gainsbourgová byla za svou kreaci oceněna na MFF v Cannes.

Premiéra: sobota, 3. března ve 21:50 hod.


Zítra snad bude líp (Every Day)

Ned (Liev Schreiber), jenž pracuje na scénáři skandální televizní show, se potýká s krizí středního věku. Jeho patnáctiletý syn se mu svěří se svou homosexuální orientací, jeho jedenáctiletý potomek trpí úzkostmi. Jeho žena Jeannie (Helen Huntová) navíc do jejich domu nastěhuje svého nemocného a zahořklého otce (Brian Dennehy). Napjatý vztah ústředního páru zkomplikuje Nedova svůdná kolegyně, jež usiluje o jeho přízeň... Americkou komedii, vyprávějící o manželských konfliktech a jejich překvapivém rozřešení, realizoval Richard Levine.

Premiéra: sobota, 10. března ve 20:00 hod.


Invictus: Neporažený (Invictus)

Drama režiséra Clinta Eastwooda, realizované podle skutečných událostí, se odehrává v polovině devadesátých let minulého století v Jihoafrické republice. Nelson Mandela (Morgan Freeman) byl po porážce apartheidu zvolen prezidentem. V zemi však stále převládala rasová nesnášenlivost a charismatický černý vůdce proto oslovil Francoise Pienaara (Matt Damon), kapitána národního ragbyového týmu, složeného z bělochů. Jejich spolupráce, korunovaná vítězstvím mužstva na světovém šampionátu, pozitivně ovlivnila milióny Jihoafričanů...

Premiéra: pátek, 16. března ve 20:00 hod.


Trable v ráji (Couples Retreat)

Čtyři spřátelené páry se vypraví na idylickou dovolenou na ostrov v Jižním Pacifiku s příznačným jménem Ráj. Součástí jejich pobytu je povinný trénink partnerských dovedností, který pro ně připravil věhlasný terapeut. Snahy ctižádostivého pana Marcela (Jean Reno) o nápravu vztahů se však míjejí účinkem. Konflikty jednotlivých dvojic se během kurzu nelepší, nýbrž absurdně stupňují... Americko-japonskou komedii - inspirovanou původním projektem herců Vince Vaugna a Jona Favreaua - natočil jako svůj debut Peter Billingsley.

Premiéra: sobota, 17. března ve 20:00 hod.


Hezké vstávání (Morning Glory)

Hrdinkou americké romantické komedie ze zákulisí televize je ambiciózní produkční (Rachel McAdamsová), která po vyhazovu z lokální stanice přijme nabídku do celostátního vysílání. Becky angažuje do ranního vysílání bývalého špičkového moderátora hlavních zpráv (Harrison Ford), jenž si však nové roli připadá nedoceněný a udělá jí ze života peklo. Becky se ale nenechá otrávit, naváže vztah s atraktivním kolegou (Patrick Wilson) a svěřený pořad nakonec zachrání před krachem... Režii měl Roger Michell, další klíčovou postavu ztvárnila Diane Keatonová.

Premiéra: sobota, 24. března ve 20:00 hod.


Život po životě (Hereafter)

Mysteriózní drama o třech různorodých lidech, jejichž životů se dotkla smrt, režíroval Clint Eastwood podle scénáře Petera Morgana. První z protagonistů je americký dělník George (Matt Damon), který od dětství koketuje s posmrtným životem. Francouzská novinářka Marie (Cécile De France) málem zemře, což zásadně otřese její dosavadní existencí. Londýnský školák Marcus (Frankie a George McLarenovi) ztratí milovanou osobu a zoufale hledá odpovědi na své otázky. Životy všech tří hrdinů se nečekaně protnou...

Premiéra: sobota, 31. března ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách freeSAT by UPC Direct, Magio TV, CS Link, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor na pozici 0,8 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 29. 2. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2012 • Bavte se nejlepším americkým wrestlingem již tento pátek na Extreme Sports Channel
28.02.2012 • Hokej na NOVA Sport v březnu 2012
28.02.2012 • Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu
28.02.2012 • Fotbal na NOVA Sport v březnu 2012
27.02.2012 • První zápas národního týmu v roce mistrovství Evropy živě na ČT4
27.02.2012 • Nenechte si ujít v březnu na Travel Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist