Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 09:21:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES nabízí profesionální služby i menším televizním platformám

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 23.05.2012




SES umožňuje lokálním televizím dosáhnout za hranice svých regionů. Diváci služby ASTRA se díky tomu mohou těšit na širší a pestřejší programovou nabídku.



Společnost SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) odpovídá na stoupající zájem o regionální TV vysílání a nabízí lokálním televizním stanicím podporu v šíření jejich signálu.

„Podporou lokálních televizních projektů vycházíme vstříc poptávce ze strany diváků i poptávce na trhu,“ říká Martin Ornass-Kubacki, Vice President and Chief Regional Officer pro střední a východní Evropu společnosti SES. „Jsme také rádi, že šířením regionálního vysílání přes službu ASTRA přispíváme k růstu a zkvalitnění lokální televizní tvorby v České republice.“

V České republice funguje na 150 regionálních televizních studií, která tvoří nejširší TV infrastrukturu v zemi s nezanedbatelným diváckým potenciálem. Doposud však pro ně bylo obtížné proniknout do celostátního vysílání. Přitom v poměru k jeho dosahu je přímé satelitní šíření (DTH) i satelitem zprostředkovaný přístup do kabelových sítí nejlevnější a nejúčinnější způsob, jak získat nové diváky napříč regiony. Dění v dané obci či oblasti tak mohou vedle místních sledovat i lidé, kteří sice v regionu nežijí, ale cítí se s ním spjatí.

Prvním regionálním partnerem SES je televizní platforma regionalnitelevize.cz, která dává lokálním televizím prostor k šíření zpravodajství z dané obce či regionu, stejně jako místní nabídky v oblasti turistiky a cestovního ruchu. Čtyřiadvacetihodinové vysílání sestává z periodicky se opakujících smyček, ve kterých se střídají regionální příspěvky s celostátním zpravodajstvím.

„Satelitní přenos signálu jsme si vybrali z několika důvodů, nabízel nejlepší cenu za zásah, téměř okamžité zprovoznění a jeho penetrace v České republice se pohybuje okolo 40 % populace. V některých regionech je to ovšem už převažující způsob příjmu televizního signálu,“ uvedla Eva Stejskalová, jednatelka Regionální televize CZ s.r.o. „Ve společnosti SES jsme našli profesionálního partnera se špičkovými službami,“ dodává.

Regionálnítelevize.cz vysílá obsah více než stovky lokálních televizí ze satelitu Astra 3B na pozici 23,5°východně, a to bez kódování (FTA) na frekvenci 12 168 MHz.


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com


Marek Němec, Pram Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.05.2012 • Polský rozhlas z finančních důvodů nespustí DAB k EURO 2012
05.04.2012 • Satelitní vysílání a SES v Evropě dále na vzestupu
15.02.2012 • 50. družice SES vstoupila na oběžnou dráhu po úspěšném startu rakety ILS Proton
13.02.2012 • Společnost SES podepsala smlouvu s firmou ATM System
07.02.2012 • SES již vysílá více než 1 200 programů ve vysokém rozlišení
19.01.2012 • Kalendář plný satelitních kreseb

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist