Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 17.06.2024 - 05:02:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Objevujte v prosinci přírodu na Nat Geo Wild

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 03.12.2012


Nejexotičtější, nejodlehlejší a nejmajestátnější místa naší planety odhalují neuvěřitelnou rozmanitost divokých zvířat, to vše můžete sledovat v prosinci na Nat Geo Wild. V další sérii epizod Králové akvárií uvidíte výrobu akvárií na míru schopných uspokojit i ty nejnáročnější klienty. A jsou tu opět nové díly dokumentu Nezvyklí zvířecí kamarádi, to znamená pět hodin veselých záběrů ze skotačení neobvyklých dvojic.

Napadlo vás někdy, proč musí velryby a delfíni vyplouvat k hladině a proč dýchají atmosférický kyslík? Nenechte si ujít Týden podmořského království. V první epizodě Tajemná Brazílie nastane konec období záplav, což je čas válek mezi jaguáry a kajmany. Zvířecí advokáti zkoumají případy zvířat žijících v ohrožení. V dokumentu Tabernas, se dozvíte, že leží v srdci Almerie v jižním Španělsku a je jedinou pouští v Evropě. Přesvědčíme vás v dokumentu Superpavouk, že ty nejděsivěji vypadající druhy jsou vlastně nejméně nebezpečné.




KRÁLOVÉ AKVÁRIÍ

Firma Living Color je celosvětovým leaderem v oblasti výroby akvárií na míru schopných uspokojit i ty nejnáročnější klienty, ať už jde o důmyslné projekty nádrží v obytných objektech nebo komerční akvária významných korporací po celém světě. Jsou jednou z mála firem, která vytváří nádrže, jež naplno ohromí všechny milovníky dechberoucích mořských scenérií. Obvykle nejprve proberou požadavky svých klientů a poté provedou rozbor výrobního procesu. Ačkoliv konečný výsledek možná vypadá nenáročně, je cesta k finálnímu veledílu dlážděná potem, sebepřekonáním a zdoláním mnoha výzev. Celý tým musí držet při sobě, aby zvládl datum odevzdání hotového díla se vším všudy a přesně dle přání zákazníka, který má vždy pravdu i poslední slovo.

Kouzelné rybky, neděle 2. prosince v 18.00 hodin
Risk se žralokem, neděle 9. prosince v 18.00 hodin
Extrémní renovace akvária, neděle 16. prosince v 18.00 hodin




NEZVYKLÍ ZVÍŘECÍ KAMARÁDI

Pět nových epizod seriálu Nezvyklí zvířecí kamarádi je zpět na obrazovkách Nat Geo Wild. A to znamená pět hodin veselých záběrů ze skotačení neobvyklých dvojic. Mimo jiné uvidíte psa, který dlouhé hodiny plave se svým kamarádem delfínem, muže, který přestane jíst drůbež, poté co se skamarádí s husou, kočku domácí hrající si se sovou pálenou, paviána, který se stará o kombu, a mnoho dalších.

Blázniví psi, sobota 1. prosince v 18.00 hodin
Nejméně pravděpodobné přátelství, sobota 15. prosince v 18.00 hodin
Druhý nejlepší přítel člověka, sobota 8. prosince v 18.00 hodin




TÝDEN PODMOŘSKÉHO KRÁLOVSTVÍ

Napadlo Vás někdy, proč musí velryby a delfíni vyplouvat k hladině a proč dýchají atmosférický kyslík? Nebo co se skutečně odehrává na oněch více než 70 procentech povrchu Země, která jsou pokryta vodou? Odpověď najdeme u obyvatel oceánů, kteří se s podmořskými podmínkami vypořádávali již 3 miliony let před tím, než první živočich vkročil na souši. Od tropických vod po ledové pouště, od pobřeží po rozbouřené volné moře se rozprostírá podmořské království, výjimečné a neustále se vyvíjející.

Od pondělí 17. prosince v 18.00 hodin



TAJEMNÁ BRAZÍLIE

Filmaři National Geographic Lawrence Wahba a Haroldo Palo Jr. proniknou do odlehlého a tajemného světa v srdci Jižní Ameriky. Do neklidného Ráje, kde spalující sucha a zničující povodně utváří život exotických tvorů bojujících o přežití. Brazilská mokřina Pantanal, zhruba stejně veliká jako Florida, sice vypadá idylicky, ale život zde je hodně krutý. V první epizodě nastane konec období záplav, což je čas válek mezi jaguáry a kajmany. V druhém díle uvidíme kajmany, anakondy a říční vydry obrovské. V závěrečné části se filmaři pochlubí, jak se jim podařilo zachytit jaguáry způsobem, jaký jsme dosud neviděli.

1. díl - DIVOKÝ PANTANAL, středa 26. prosince v 18.00 hodin
2. díl - MOKRÝ PANTANAL, čtvrtek 27. prosince v 18.00 hodin
3. díl - PANTANAL BEZ PŘÍKRAS, pátek 28. prosince v 18.00 hodin




ZVÍŘECÍ ADVOKÁTI

Advokátka zvířat Alison Eastwoodová, zoolog Donald Schultz a aktivista Billy McNamara zkoumají případy zvířat žijících v ohrožení. Podle obdržených tipů se tým zabývá jednotlivými událostmi a s odborníky na exotická zvířata konzultuje možnosti přemístění některých jedinců do bezpečných a čistých zvířecích útulků. Uvidíme rovněž zvířata zneužívaná během kouzelnických představení, při umělých safari a na soukromých rančích. Někdy se týmu podaří vše vyřešit na místě, jindy je třeba zavolat pomoc zvěrolékařů. Mnozí majitelé se se svými exotickými miláčky loučí s těžkým srdcem, ale také s vědomím, že v odborné péči jim bude lépe. Jindy se jich ale odmítnou vzdát, což musí Alison s Donaldem respektovat. Přesto je to neodradí a vymyslí plán, jak zvířeti co nejvíce pomoci.

Od neděle 23. prosince v 18.00 hodin



TABERNAS

Na nejvzdálenějším výběžku Evropy najdeme strohou, pustou krajinu, majestátnou a krutou. Poušť Tabernas leží v srdci Almerie v jižním Španělsku a je jedinou pouští v Evropě. Vypadá, jako by sem byla přesazena z Afriky. Tóny okrové a bílé tvoří prazvláštní barevný obraz, jemuž se ne nadarmo říká Badlands (zlá země), čímž se naráží na naprostou neúrodnost zdejší půdy. Tabernas tvoří ostré propasti, suchá údolí, trhliny a pusté otevřené pláně. Vegetaci spatříte jen zřídkakdy a jedná se pouze o velmi odolné rostliny. Okraje ohraničují pohoří Filabres a Alhamilla, díky nimž je oblast Tabernas téměř po celý rok chráněna proti dešťovým mrakům přicházejícím od Atlantického oceánu. Ale občas se dešti podaří prorazit. A když už k němu dojde, pak prší opravdu pořádně.

Neděle 23. prosince v 18.00 hodin



SUPERPAVOUK

Ponořte se do často nepochopeného světa pavouků a odhalte, jak jsou ve skutečnosti fascinující. Se 40 000 zdokumentovanými druhy jsou pavouci nedílnou součástí každého ekosystému. Uvidíte létající pavouky, pavouky schopné utáhnout čtyřicetinásobek své váhy, jedince, kteří při lovu plivají, a dokonce jeden druh žijící pod vodou. Také zjistíte, proč pavouci sežerou vlastní pavučinu, když už ji nepotřebují, a přesvědčíme Vás, že ty nejděsivěji vypadající druhy jsou vlastně nejméně nebezpečné.

Neděle 30. prosince v 18.00 hodin



Placený dokumentární a přírodovědný kanál Nat Geo Wild vysílá vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, freeSAT by UPC Direct, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, T-Mobile Televize, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5 stupňů východně, na Intelsatu 10-02/Thoru na pozici 1,0/0,8 stupňů západně a na Telstaru 12 na pozici 15 stupňů západně. Nat Geo Wild HD na satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně a na satelitu Hot Bird 9, pozice 13 stupňů východně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz. Najdete nás také na Facebooku!.

Úplné měsíční programové přehledy a tipy Nat Geo Wild i kanálu v HD rozlišení (Nat Geo Wild HD) si můžete stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 3. 12. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.12.2012 • Liga mistrů UEFA 6. kolo na Prima COOL a Prima PLAY Premium (4. a 5. 12. 2012) [ 1 ]
02.12.2012 • Nenechte si ujít v prosinci na Travel Channel
30.11.2012 • Nova Cinema v sobotu slaví páté narozeniny! [ 2 ]
28.11.2012 • Jágrovo Kladno proti Karlovým Varům na FANDOVI [ 1 ]
27.11.2012 • Pobřežní stráž Aljaška (Coast Guard Alaska) na Viasat Explorer
26.11.2012 • National Geographic slaví 125. výročí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist