Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 03:31:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

CACC 2006 – 1.část

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 02.05.2006


Panelové diskuse, nové technologie a burza kabelových a satelitních programů, včetně představení řady novinek (Spice, Nonstop Kino, paket Channel One Russia), tak se dá ve stručnosti charakterizovat bohatý program největšího a nejzajímavějšího kabelově televizního, mediálního a elektronicko-komunikačního představení v roce 2006 v ČR – 7.výroční konference České asociace kompetitivních komunikací. Ta se uskutečnila ve dnech 24. - 25. 4. 2006 v pražském hotelu Diplomat.


Kongresové centrum hotelu Diplomat poskytuje velmi dobré zázemí pro dnes již tradiční pracovní setkání zástupců kabelových společností, sdružených v ČAKK s providery a produkt-manažery poskytovatelů programové nabídky (televizních kabelových a satelitních kanálů), s odborníky na nová technologická řešení a technická zařízení kabelových rozvodů, ale také s politiky, legislativci či právníky, popisující současnou rozhodně ne vždy přehlednou legislativní a právní situaci v oboru mediálních komunikací.

Do Prahy se při té příležitosti sjíždí řada odborníků ze zahraničí, nechybí ani zástupci kabelových společností sousedního Slovenska, což vede k užitečné výměně zkušeností. Letos mezi účastníky konference nechyběla ani redakce webu satCentrum. Během řady zajímavých setkání a jednání jsme získali aktuální informace o nových programech, které se chystají na domácí trh, a také jsme rozšířili dnes již širokou nabídku týdenních a měsíčních programových přehledů do sekce TV download o další televizní stanice. S některými providery jsme si domluvili další spolupráci při podpoře anket na našem webu. Velmi zajímavé byly i neformální rozhovory umožňující pohled do zákulisí.


Jak už jsme uvedli v úvodu, celou konferenci bychom mohli rozdělit do třech oblastí. První byla vlastní jednání konference, panelové diskuse a presentace ve velkém jednacím sále.

Druhou oblastí byla technická řešení, nové technologie VoiP a Video over IP, komponenty rozvodů jako jsou kabely, komutátory, ale i řešení problematiky podmíněných přístupů.

Třetí oblastí byla programová nabídka – představení nových paketů a stanic.

Několik salónků kongresového centra si pronajali společnosti k vlastnímu uzavřenému jednání, a v prostorách vstupu pak byly umístěné „veletržní“ stánky firem a stanic, takže příležitostí k prezentacím a rozhovorům bylo více než dost.


Konferenci s úvodním vystoupením zahájil prezident ČAKK Zdeněk Vaníček, který uvedl prvního hosta – vedoucího odboru B2 generálního ředitelství Evropské komise pro informační společnost a média (DG INFSO & Media). Ten se zúčastnil také následující první panelové diskuse na téma Evropský předpisový rámec elektronických komunikací z roku 2002, zákon o elektronických komunikacích a regulační prostředí v ČR. Diskuse se dále zúčastnili Sandro Bazzanella – Director EU Affairs, ECTA, Caroline van Weede – Managing Director, ECCA, Michal Frankl – člen Rady Českého telekomunikačního úřadu a Pavel Kolář – náměstek ministryně informatiky. Bohužel na tomto jednání chyběla předem avizovaná ministryně informatiky Dana Bérová.

Velmi zajímavá byla druhá panelová diskuse na téma: Konkurence na českém trhu elektronických komunikací, analýzy relevantních trhů, nápravná opatření, poučení, závěry. Diskuse se zúčastnil Michal Frankl – člen Rady ČTÚ, Václav Bartoň – generální ředitel UPC ČR, Milan Rusnák – generální ředitel GTS Novera, Stefan Lager – generální společnosti eTel a Miroslav Uřičař – Genral Legal Counsel, T-Mobile Czech Republic. Kdo je konkurentem komu a jaké jsou komparativní výhody? Kam až dosáhne konsolidace v sektoru elektronických komunikací? Jak nové prostředí ovlivňuje konkurenci. Kdo zvítězí v procesu konvergence? Regulace a NGN – to byla hlavní témata, ke kterým se diskutující vyjadřovali.

Třetí panelová diskuse se dotýkala nového trendu – Služby prostřednictvím IP vrstvy. Nad vztahem operátoři sítí elektronických komunikací vs. provozovatelé kabelových systémů (televizních kabelových rozvodů) a novými technologiemi VoiP a Video over IP se zamýšleli Pavel Dvořák – předseda Rady ČTÚ, Petr Jílek – technický ředitel UPC ČR, Vladimír Petržílka – technický ředitel Karneval Media, Michal Žilka – výkonný ředitel pro služby obsahu a Bussiness Development, Český Telecom a Ivan Kárník – produktový manažer hlasových služeb Czech on line.


Prvním hostem dopoledního jednání druhého dne byl Jaromír Talíř – poslanec a předseda Stálé komise pro sdělovací prostředky Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Protože ten den odpoledne shodou okolností Poslanecké sněmovna měla na programu hlasování o novele zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, směřovaly dotazy na pana poslance zejména k problému přechodu na digitální televizní vysílání v České republice a k převodu stávajících analogových licencí na licence digitální. Jaromír Talíř odjížděl z konference přímo do Sněmovny, a zákon byl, jak již jistě víte, schválen.

Následující čtvrtá panelová diskuse byla na téma: Návrh nové směrnice EP a Rady regulující audiovizuální mediální služby, kterou se mění směrnice televize bez hranic („TVWF Directive“) . O stanovisku ČR k návrhu směrnice a hlavních rysech nové právní úpravy audiovizuálních mediálních služeb jednali Petra Smolíková – náměstkyně ministra kultury, zmiňovaný poslanec Jaromír Talíř, Václav Žák – předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, Pavel Dvořák – předseda Rady ČTÚ, Martin Dvořák – generální ředitel FTV Prima, Kate O´Sulivan – Senior Manager Public Policy, Liberty Global Europe B.V. a advokát Vladimír Kroupa.

Poslední pátá panelová diskuse byla na téma Rozvoj elektronických komunikací a hospodářská soutěž. Zúčastnili se jí Martin Pecina – předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Jana Fürstová – členka Rady ČTÚ, Anna Emanuelson – Project Manager, DG Competion, Evropská komise, Petr Zahradník – vedoucí oddělení pro záležitosti EU, Česká spořitelna a Daniel Dočekal – advokát, AK Linklaters.

Program 7. výroční konference ČAKK vyvrcholil besedou Rada Českého telekomunikačního úřadu hovoří s podnikatelskou obcí elektronických komunikací. Besedu moderoval Václav Moravec a zúčastnili se jí předseda a členové Rady ČTÚ: Pavel Dvořák, Jana Fürstová a Marcela Gürlichová, dále Aleš Janků – člen předsednictva APMS, Přemysl Klíma – předseda APKT, Svatopluk Novák – předseda APVTS a Zdeněk Vaníček – president ČAKK. Beseda členů Rady ČTÚ s představiteli asociací působících v odvětví elektronických komunikací – České asociace kompetitivních komunikací, Asociací provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí, Asociací provozovatelů mobilních sítí a Asociací provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí se zaměřila především na úroveň dosavadní spolupráce regulačního úřadu s podnikatelskými sdruženími, která se v současné době týká především analýzy sítí a služeb elektronických komunikací a také revize právních předpisů v tomto oboru.


V příštím pokračování:

Střípky ze zákulisí konference: s ředitelkou Sport1 o tom, proč je „naše“ Sport Jednička chudší na přenosy jak „maďarská“ a zda se nepočítá se Sport2 pro naše abonenty, Viasat představil erotický kanál Spice, SPI International uvedla Nonstop Kino, novinky chystá také Zone Vision Astra CEE presentovala novou Astru 1KR, HDTV a satelitní internet, Channel One Russia připravil paket tří tématických kanálů pro domácí kabelové sítě…




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2006 • UPC Slovensko, s.r.o. sa mení na UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. [ 2 ]
04.04.2006 • Dnes začíná veletrh AMPER [ 3 ]
24.03.2006 • Změna procesu aktivace karet Czechlink [ 5 ]
17.03.2006 • Lidé bombardují televizi Nova peticemi, aby vysílala na satelitu [ 48 ]
02.02.2006 • ČT odpovídá: ČT4, Czechlink a výměna přístupových karet [ 58 ]
02.02.2006 • Start ČT4 Sport se blíží [ 15 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Je to humus psát o konferenci ... 

04.05.2006 13:35 • antiUPC
Je to humus psát o konferenci jakéhosi spolku nenažraných kabelových operátorů jako o jakési bůhvíjaké události Komenski má pravdu a redakce satcentra by se měla zamyslet,koho že tady vlastně propaguje!
 
 
  Ceny těchto služeb sami nabíze ... 

02.05.2006 17:01 • anonym
Ceny těchto služeb sami nabízejí ke konkurenci. To samé, jako ceny mobilních operátorů. Jen ať si ještě nahrabou, pokud můžou.
 
 
  Chtělo by jen dodat , že se se ... 

02.05.2006 15:43 • Komenski
Chtělo by jen dodat , že se sešli zástupci monopolů na čs.mediálním trhu se zástupci moci výkonné a lobovali, aby zákony, které upravují (a budou upravovat) jejich činnost, byly po jejich vůli. Zejména asi v souvislosti s blížící se konkurencí,která není stávajícím hráčům po chuti. A pokud uzavřeni v salóncích neuzavírali cenové a jiné kartely, tak jen víc takovýchto konferencí, ceny těchto služeb zákazníkům nezmenší....
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist