Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:22:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Ideální televize podle českého diváka? Kabelovka, protože se přizpůsobí náladě

  Autor: Axocom , e-mail: info@axocom.net Přidané: 26.11.2014


Nabídka televizních kanálů v Česku není dostatečná. Ideální televize by se měla přizpůsobit aktuální náladě. Jeden večer romantika, jindy zase dobrodružství, příroda, popřípadě zajímavý hudební koncert. Tak si většina Čechů představuje ideální televizi, tedy takovou, která se přizpůsobí aktuálním potřebám diváka. Jak vyplývá z průzkumu mediální společnosti Axocom, jelikož takovýto projekt neexistuje, adekvátní různorodou nabídku nabízí kabelové televize.


„Lidé nejčastěji zmiňovali, že si přejí, aby televize se přizpůsobila jejich aktuální náladě. Ale jelikož takovýto lineární projekt dnes ještě v praxi neexistuje, je třeba sáhnout po alternativě. Představě ideální televize se tak proto pro většinu respondentů blíží nabídka kabelových a satelitních stanic. Ty totiž nabízejí širokou škálu úzce profilových zaměření, shodných s představami o relaxu, kulise při studiu, práci, atmosféře pro večírky a podobně,“ komentovala výsledky průzkumu ředitelka mediální společnosti Axocom Erika Luzsicza.

Přestože většina společnosti nejčastěji sleduje celoplošné, volně dostupné kanály, tak tato nabídka jim nepřijde dostatečná. „Většina diváků vyžaduje širší spektrum nabídky nejen co do počtu pořadů, ale i do žánrové rozmanitosti. Část respondentů upozornila, že jim dle nálady chybí například romanticky laděné večery, popřípadě vzdělávací programy, nebo naopak hudební či akční vyžití. Mnoho z těchto lidí nemá přehled, jaké možnosti a nabídku mají satelitní a kabelové stanice,“ konstatovala Luzsicza.

Z průzkumu rovněž překvapivě vyšlo, že téměř polovina respondentů by byla ochotna zaplatit za kabelové stanice dle jejich volby měsíčně až 600 Kč. „A to i přes to, že mnoho lidí si placenou TV dnes ještě nepředplácí. Respondenti nejčastěji řešili nedostatečnou informovanost ohledně cen jednotlivých nabídek, možností a celkové nabídky jednotlivých provozovatelů těchto služeb,“ doplnila Luzsicza.


Kolik jste ochotni platit za kabelovou TV (v %):

Do 200 Kč	10 %
201 až 400 Kč 25 %
401 až 600 Kč 43 %
601 Kč a více 22 %

Zdroj: Průzkum společnosti Axocom

Výzkum nechala zpracovat společnost Axocom a probíhal formou hloubkových rozhovorů lidí z celé ČR v září 2014. V říjnu byly výsledky analyzovány.


O AXOCOMu:

Společnost Axocom nabízí kompletní servis v oblasti televizního a video obsahu a mobilních aplikací v regionu střední a východní Evropy. Jejím cílem je pomoci klientům uvést na trh své produkty a služby, ať už jde o produkci a výrobu konkrétního video obsahu či stanovení kompletní programové skladby, její lokalizaci v regionu či vývoje chytrých aplikací. Mezi naše dlouhodobé klienty patří například společnost Viacom, která patří mezi globální lídry v oblasti televizního obsahu a vysílání. Axocom pro Viacom uvedla v České republice a na Slovensku kompletní programovou nabídku kanálů MTV, VH1 a Nickelodeon. V současnosti tyto značky nadále marketingově podporuje a supervizuje. Součástí portfolia Axocomu jsou i specializované kanály Film+, Fishing and Hunting a kanály z nabídky English Club TV. Součástí našeho portfolia je i britská mediální společnost A + E Networks, za kterou Axocom pro Českou republiku a Slovensko distribuuje kanály HISTORY a Crime + Investigation.


Axacom, 26. 11. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/JAH5Ad Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.11.2014 • Stavba začala. Brno získá po třiapadesáti letech nové studio České televize
20.11.2014 • Nejvyšší správní soud potvrdil pokuty RRTV v celkové výši 1 950 000 Kč
10.11.2014 • Česká televize na jeden den zapojila moderátory ze školních televizí
07.11.2014 • Stovky novinářů z celého světa se sjedou v Česku. Diskutovat budou i s vědci a umělci
03.11.2014 • FTV Prima vydává kulinářský čtvrtletník Prima FRESH
03.11.2014 • Televize Nova a DOBRÝ ANDĚL přichází podruhé se společnou kampaní

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist