Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 16:28:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

HBO s duálnym vysielaním a ďalšie informácie

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 24.02.2002


HBO Česká republika/ČPS (Česká programová společnost) zabezpečuje výrobu troch populárnych kanálov: filmového HBO, dokumentárneho Spektrum a detského SuperMax. Ide o špeciálne televízne stanice, ktoré sú určené pre káblové rozvody a satelitné vysielanie v Českej republike a na Slovensku. V nasledujúcich bodoch si povieme niekoľko informácii týkajúcich sa práve spomínaných kanálov.


HBO a duálne vysielanie

V týchto dňoch sa už pripravuje technické a právne zázemie, ktoré je nutné k spusteniu duálneho vysielania. Diváci si budú môcť filmové trháky v pôvodnom znení vychutnať s veľkou pravdepodobnosťou už v priebehu prvej polovice roku 2002. Táto služba však bude dostupná iba pre divákov, ktorí prijímajú HBO prostredníctvom satelitu (UPC Direct).


HBO a teletext

Vzhľadom k spusteniu internetových stránok www.hbo.cz, v tejto chvíli sa o teletexte neuvažuje. Na internetových stránkach je divákom HBO k dispozícii maximálne množstvo informácii, vrátane programu na mesiac dopredu.


SuperMax v rámci služby UPC Direct

V rámci služby UPC Direct sú distribuované iba programy, ktoré sú šírené vo viacerých krajinách súčasne. Detský kanál SuperMax je pripravovaný iba pre divákov Českej a Slovenskej republiky a satelitná distribúcia SuperMaxu by v tomto okamžiku bola veľmi nákladná. Z tohto dôvodu nebola stanica zaradená do ponuky UPC Direct a ani sa o zaradení neuvažuje. Naviac ako je známe, UPC už nešíri uvedenú stanicu ani vo svojich káblových rozvodoch, kde ju nahradila konkurenčným kanálom Fox Kids.


zdroj: HBO.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 16   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.02.2002 • Jen tak se povídá, aneb jedním dechem o všem možném [ 1 ]
14.02.2002 • Televize Galaxie se vrací na satelit! - doplnění [ 25 ]
11.02.2002 • Program Galaxie [ 6 ]
30.01.2002 • RTV Galaxie nebude v paketu UPC Direct! [ 8 ]
25.01.2002 • EastBox Digital - budoucí konkurence UPC Direct? [ 20 ]
10.01.2002 • TA3 sa uchádza o zaradenie do UPC Direct

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Môj príspevok 

27.02.2002 17:45 • anonym
Ksilt: Když budu chtít vidět filmy v původním znění (DolbyDigital) s titulky, tak můžu jít rovnou do SterCentury a nemusím čekat rok, než mně to nějaké HBO předhodí ve formátu 4:3, s duál verzí (což se bude nejspíš rovnat monox2, z důvody kapacity).
 
 
  Můj příspěvek 

26.02.2002 18:41 • L.K.
Stare filmy na HBO???Treba film Tenkrat na vychode je sice picovina,ale kdyz byla premiera na HBO tak na PW sel jako PPV film na Cinedomech a asi za 5,5 eur za shlednuti toho filmu,tak budte radi ze HBO mame a s kvalitnim ceskym dabingem,nebo si prepni na HBO Pl:(((
 
 
  Titulky 

26.02.2002 16:53 • stako
No ja neviem pani o com sa tu bavime. Ja uz niekolko mesiacov sledujem filmy na platenych zahranicnych filmovych kanaloch s originalnym zvukom a ceskymi alebo slovenskymi titulkami. O com to hovorim? No to skratka staci mat kvalitnu TV kartu v pocitaci a jeden super program ktory vklada titulky do obrazu. Takze si staci pozriet TV program, stiahnut si prislusne titulky z internetu (vacsinou DVD rip) a film mozete pozerat napriklad v Dolby Digital 5.1 kompletne s ceskymi alebo slovenskymi titulkami. Naco HBO??? PS:Ta TV karta do PCdla stala asi 3500Sk.
 
 
  titulky 

25.02.2002 19:58 • mmmm
Podla mojho nazoru,s ohladom na nekvalitny dabing, je najlepsim riesenim kvalitny zvuk a titulky.
 
 
  Pre m2k 

25.02.2002 12:16 • Hannibal
Typicky nazor tupca - filmy na HBO vobec nie su stare, su rovnako

stare ako na vsetkych ostatnych platenych filmovych staniciach v Europe, dokonca sa opakuju este o nieco menej. Videl si niekdy napriklad Canal+ ? Tam sa film opakuje po premiere aj 8-9 krat za mesiac, co u HBO nehrozi (max 6-7). A skus navrhnut nieco, aby sa filmy neopakovali. Zatial som na to cital iba kritiku, ale nikto nevymyslel nic, ako to zmenit. Filmy sa opakuju preto, aby si ich clovek mohol pozriet, ked mu vyjde na to cas, a nie kvoli blbcom, ktori sleduju HBO v jednom kuse a potom maju naozaj pocit, ze sa filmy stale opakuju ...
 
 
  Můj příspěvek 

25.02.2002 09:59 • Ksilt
Panove nechapu. UPC nemam a netouzim po nem dokud se bude vyhradne v dabingu. Tadz je vidno ze jsme porad jeste pohodlni ucit se nove veci. Podivat se na film v originalnim zneni s kvalitnim zvukem a pripadne titulky je 100krat vetsi zabava nez poslouchat podivne hlasy ktere hercum nepatri. To ze dabing zmizi bych nepovazoval za tragedi nebot jen velmi malo dab. studii provadi profes. praci.

A co se tyce titulku, super, podivejte se trebna na holandany, skandinavce / tam se s dabingem neobtezuji vubec a jiste to prospiva.

Omlouvam se pokud jsem se nekoho dotknul.
 
 
  Můj příspěvek 

25.02.2002 09:49 • Peter
Originálny zvuk na HBO je nezmysel. Opätovné zníženie kvality obrazu (prenosová rýchlosť sa určite nezvýši) a je tu riziko zrušenia dabingu. Vysielanie 16:9 vzhľadom na nízky počet televíznych prímačov 16:9 je úplne zbytočné. Radšej nech predľžia vysielanie na 24 hodín.
 
 
  Ach jo 

25.02.2002 06:13 • m2k
Majoritny podiel na trhu kablovych rozvodov je na Slovensku UPC. Kedze SuperMax bol vyradeny z ponuky stanic, ma tato stanica este nejakych divakov ? Nebolo by naozaj rozumne kanal zrusit a investovat ziskane peniaze do HBO !!!!
 
 
  supermax - nakladny?????? 

25.02.2002 02:46 • duchman
Co to je za blbost,prece kdyz uz supermax pres satelit vysila jako distribucni kanal,neni problem ho zpristupnit lidem napr.zavedenim dalsiho dostupnejsiho zpusobu kodovani pro DTH (soubezne s powerVU) nebo zarazenim do paketu s nekym jinym. To zas promluvil nejaky manazer z hbo cz,ach jo.
 
 
  Môj príspevok 

24.02.2002 19:56 • pet
superMax by som zrušil a skvalitnil HBO tj. vys. 24h for.16:9 vyžšia prenosová rýchlosť ,aj cez AMOS.
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2002 15:05 • anonym
Radsej nech pouvazuju nad Dolby Digital 5.1. v anglickej verzi a titulky
 
 
  Môj príspevok 

24.02.2002 14:07 • anonym
Nico: Nepleť si veřejnoprávní televizi, která vysílá ze zákona + komerční televize, vysílající na základě licence (a defacto s monopolem na terestriální analogové šíření), což jsou N@VA a PRIMA, s placeným filmovým kanálem, jehož vedení samo přiznává, že ziskovost v ČR a SR zatím není žádná. Stačí si vzpomenout na FilmNet...
 
 
  Můj příspěvek 

24.02.2002 12:59 • juzek
Vubec nejde o cenu za přenos je stejná jako u Spectrumu ale mesíční cenu kterou vydává UPC společnosti HBO samozřejmě je FOXKIDS je o polovinu levnější cca 7Kč to že na SUPERMAX se mohou dívat i náctiletí a na FOXKIDS jen pětiletí o tom UPC mlčí zase blíže k zákazníkovi S tim HBO dabingem že zmizí bych se skutečně nedivil. UPC je vždycky o kus dál na ROMANTICE už češtinu neuslyšíte za chvíli zmizí TRAVEL,CLUB a nato i UPC
 
 
  Dualne 

24.02.2002 11:09 • m2k
Konecne si budu moct zahranicny divaci pozriet na nasom HBO film v zrozumitelnom jazyku. Nebude to pre nich ale filmovy premiovy kanal ale kanal porovnatelny s Hallmarkom - stare a neustale sa opakujuce filmy.
 
 
  rEAKCE NE ANONYM 10:13 

24.02.2002 10:51 • Nico
Když je všechno jasné,proč potom vysílá ČT a Nova duálně?Asi aby za nějaký čas zmizly i ty titulky ???
 
 
  Môj príspevok 

24.02.2002 10:13 • anonym
Už je to jasné - u HBO bude tak cca 1 rok duální provoz, no a pak se dabing vynechá úplně a hodí se tam titulky. Za nějaký čas zmizí i ty...
 
 
Celkový počet komentářů: 16 / zobrazují se: 1 ... 16

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist