Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 12:37:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

ASTRA se v Německu těší velké oblibě

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 11.03.2007


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) v roce 2006 dosáhla zvýšení počtu německých domácností s digitálním televizním přijímačem - pokrytých signálem ze satelitů ASTRA - o 1,74 miliónů na osm miliónů a zůstává tak „hnací silou” v digitální televizi a vůdčí infrastrukturou.

To je výsledek aktuálního satelitního monitoringu „Satellite Monitor“, který každoročně provádí institut pro výzkum trhu TNS Infratest na objednávku SES ASTRA. Metodologie a výsledky jsou potvrzovány nezávislými instituty.

V Německu bylo celkem za minulý rok 37,2 miliónů domácností s analogovým a digitálním televizním příjmem. Na stabilním trhu počet domácností se satelitním příjmem nepatrně vzrostl o 400 tisíc na 16,7 miliónů.

Satelitní vysílání nyní pokrývá 45 % domácností s televizním přijímačem. Kabeloví operátoři poskytují signál pro 18,5 miliónů domácností s televizním přijímačem (49,8%), terestrickou televizi sleduje 1,9 miliónů domácností s televizním přijímačem (5,2%). V Německu je celkový dosah družice ASTRA (včetně distribuce na hlavní stanice kabelových sítí) 35 miliónů domácností.

Počet domácností s digitálním přijímačem zaznamenal výrazný vzestup na 12,7 miliónů (+22%). Pro 8,2 miliónů domácností s televizním přístrojem (65 %) je digitální satelit přednostním způsobem příjmu signálu. Kabelové sítě pokrývají signálem 2,8 miliónů domácností s digitálním televizním přijímačem (22%); své programy přijímá výhradně digitálně terestricky 1,7 miliónů domácností s televizním přístrojem (14%). DSL poprvé pokrývá signálem 0,04 miliónů domácností s televizním přijímačem. Podíl domácností s analogovým televizním příjmem se dále snižoval a činil 24,5 miliónů.

Další výsledky satelitního monitoringu „Satellite Monitor”: s televizí s vysokým rozlišením HDTV je obeznámeno již 6,4 miliónů (80%) domácností s digitálním satelitním přijímačem. Digitální rozhlasovou nabídku ze satelitu využívá téměř každá druhá domácnost se satelitním přijímačem (45,6%): jen asi 6 % dotázaných účastníků nemá žádné znalosti o tomto doplňkovém způsobu využití. Satelitní příjem je žádán zejména mimo centra aglomerací. V domě, kde žije jedna a dvě rodiny, tuto bytovou „jednotku” využívá téměř 71 %, v nemovitostech se třemi až dvanácti byty ještě celých 24 %. Obyvatelé ve věku mezi 30 až 59 lety upřednostňují satelitní příjem vůči jiným způsobům příjmu.

„Satelit je pro digitální přenos přednostní způsob příjmu. Pevně věřím, že v tomto roce se na úrovni digitálního příjmu satelit a tím i ASTRA mohou opět prosadit vůči jiným způsobům šíření signálu,“ řekl Wolfgang Elsässer, vedoucí společnosti ASTRA Německo. „S ohledem na vývoj v loňském roce, v roce 2007 přitom poprvé převýší podíl domácností s digitálním satelitním příjmem podíl domácností s analogovým příjmem. Za tímto neobyčejně dobrým předpokladem se skrývá větší význam, že ASTRA televiznímu trhu otevře nové možnosti, aby se dále rozšířila a pokročila zejména oblast placené televize v Německu.“


Friedrich-Karl Reichardt, práce s tiskem a veřejností, ASTRA Německo s. s r. o.


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 12 satelitů, které přenášejí více než 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies mimo tradiční, hlavní trhy skupiny SES. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses-global.com:.


SES ASTRA Press, 7.3.2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.03.2007 • SES ASTRA dále zvyšuje svůj dosah a má zásadní vliv na digitalizaci
07.03.2007 • Vesmírná mise rakety Ariane 5 v poslední fázi
02.03.2007 • Pro Sieben Austria se spoléhá na satelitní diváky
28.02.2007 • Kosmodrom v Kourou posílí svou pozici při startu raket
26.02.2007 • Ariane 5 odstartuje do dvou týdnů
22.02.2007 • BBC chce prodloužit vysílání HDTV - pilotní projekt končí v červnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist