Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:06:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Jak naladit Galaxii Sport

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 01.03.2002


Od dnešního dne, 1.3.2002, vysílá televize Galaxie Sport. A od rána mi vyzvání mobilní telefon s dotazy, jak a kde naladit tuto novou sportovní a hudební satelitní stanici. Pro vás, kteří jste zatím nebyli v ladění úspěšní, mám pár rad, které by vám třeba mohli pomoci.

Popisovaný „polopatický“ návod je určený pro začátečníky či nezkušené fanoušky satelitního příjmu. Pokud mezi ně nepatříte a máte Galaxii úspěšně naladěnou, gratuluji vám. Nemusíte už další text číst. Rozhodně však není na místě nějaký pobavený úsměv či výsměch, každý jsme kdysi nějak začínali…

Nejprve se podívejme na základní technická data. Možná jste byli zmateni tím, že jste jedny údaje k nastavení našli v jednom satelitním měsíčníku, jiné v satelitním programovém týdeníku a také na webech, zabývající se družicovým příjmem byly uveřejněné různé informace. Takže platí info z našeho webu satCentrum a z týdeníku Satelit/Parabola č.10/2002, kde najdete i program této televize na příští týden.

TV Galaxie Sport vysílá ze satelitu Eutelsat W1, na pozici 10,0 stupňů východně, transponder F5, frekvence 12,702 GHz, vertikální polarizace, datový tok SR 2963 a chybové opravné korekce FEC 3/4

Po zadání uvedených parametrů se vám program načte s identifikací Tadiran Scopus ale podle loga v pravé horní části obrazovky Galaxie Praha a samozřejmě také podle češtiny poznáte, že jste byli úspěšní. Pokud se vám ale po zadání vyhledávání programu objeví chybové hlášení, že program nebyl nalezen, bude asi problém v tom, že nejste na správném satelitu. Na příjem vám postačí ofsetová parabola o průměru 80 cm, zkoušel jsem to na pomezí Moravy a Slovenska a signál má dostatečnou rezervu. Protože se však jedná o SCPC kanál (jeden program na frekvenci) s poněkud nezvyklou hodnotou datového toku, nemůžeme se spoléhat na automatické vyhledávání, ale údaje zadáme v menu ruční ladění. V první řadě však musíme mít stoprocentní jistotu, že jsme na správné pozici.

Družice Eutelsat W1 je umístěna na 10,0 stupňů východně, to znamená „napravo“ od Astry a Hotbirdu (pokud se díváme na parabolu zezadu, směrem „na družici“). Pořadí umístění družic na orbitě je zleva doprava, tedy od východu na západ Astra (19,2), Eutelsat W2 (16,0), Hotbird (13,0) a „náš“ Eutelsat W1. Pomocí indikace přijímaného signálu se tedy jedná o třetí výchylku, pokud postupujeme od Astry či o první od sousední pozice Hotbirdů.

Pokud natáčíte parabolu pomocí analogového receiveru, na družici Eutelsat W1 už mnoho analogových stanic nevysílá. Zcela určitě vám však pomůže k identifikaci správné družice turecký zpravodajský kanál NTV, který najdete na frq. 10,987 GHz, horizontální polarizace, zvuková podnosná 6,65 MHz. Další u nás přijímatelný transponder 11,163 H totiž vysílá jen v určitém večerním čase a střídají se na něm programy Herbalife Network, Voice of America pro srbské a albánské etnikum a JV – Južni Vetar s tureckou stanicí Hakk TV.

Pokud natáčíte parabolu digitálním receiverem, zkuste nejprve zadat do paměti tureckou mutaci zpravodajského kanálu CNBC-e na frq.11,015 H, SR 4267, FEC 3/4, nebo turecký kanál Olay TV na frq.11,025 H, SR 3055, FEC 7/8 nebo Pop TV, frq.11,019 H, SR2170, FEC 7/8. Posledně uvedený kanál se však na receiveru zobrazí jako „neznámý“, tedy není vysíláno jeho jméno. Máme samozřejmě možnost naladit i další stanice podle přehledu, který najdete pro tuto družici - např. na našem webu pod druhou záložkou zleva. Myslím si ale, že tyto tři příklady nám postačí. Tyto stanice jsem dnes vyzkoušel a nebudou vám dělat při načítání žádné problémy.

Máme tedy v předvolbě některý z výše uvedených programů a nyní budeme pomalu točit parabolou, až se nám objeví na obrazovce obraz. Dojedeme na největší výchylku „užitečného“ signálu BER a pozici uložíme do paměti.

Poté zadáme parametry TV Galaxie – zopakuji, že se jedná o frq. 12,702 V, SR 2963, FEC 3/4, a měl by se nám načíst program Tadiran Scopus, což je náš hledaný kanál. Stanici si uložíme do paměti a nakonec ji můžeme přejmenovat na například Galaxie Sport.

Přeji vám mnoho úspěchů v ladění a příjemnou zábavu při sledování této zajímavé televize.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 7   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2002 • Markíza - satelitnou stanicou 2 [ 3 ]
24.02.2002 • HBO s duálnym vysielaním a ďalšie informácie [ 16 ]
22.02.2002 • Jen tak se povídá, aneb jedním dechem o všem možném [ 1 ]
14.02.2002 • Televize Galaxie se vrací na satelit! - doplnění [ 25 ]
11.02.2002 • Program Galaxie [ 6 ]
30.01.2002 • RTV Galaxie nebude v paketu UPC Direct! [ 8 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  jak naladit nekodovane satelitní programy 

11.07.2008 00:13 • neregistrovaný
Jsem začátečník a pokouším jse naladit co nejvíc nekodovaných programů stím,že jsi pak vyberu ty které mi vyhovují a zbytek smažu.Na astře 1 jse mi to docelá daří.Vymýšlím jsi frekvence,ale určitě to jde i jinak.Na astře 3 jsem naladil tak 120 programů a dost.Víc nemohu najít.
Poraďte prosím jak ladit nekodované programy nějakým lepším způsobem.
Mám openbox x810.
DĚKUJI
 
 
  Galaxie 

04.03.2002 09:29 • satelitak
A co mam ladit ked nejde signal!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  tak co vlastne 

02.03.2002 21:02 • martin
no tak ted jsem z toho blazen.jestli ten pan je opravdu pan kindernay tak si odporuje sam sobe protoze kazdy den rika neco uplne jineho.tomu teda rikam zmatek.tak se mi tak zda ze serioznost tohoto projektu je na povazenou.kdyz reditel spolecnosti nevi co rikal vcera tak nevim nevim.asi necet internetove stranky sve vlastni spolecnosti.pro pana hrubce-doufam ze si nekdo jen tak delal legraci protoze jestli ne tak pan kindernay je teda borec.
 
 
  Môj príspevok 

02.03.2002 20:39 • roman
NEBOJTE SA NIC VED IDETO IDE BEZ PROBLEMOV AJ A PIRATSKE KARTY TAKZE KED SA TAM HORE NESPAMATAJU A NEBUDU MYSLIET AJ NA INDIVD PRIJEM TAK BUDU SKODIT LEN SAMI SEBE
 
 
  Môj príspevok 

02.03.2002 20:21 • anonym
Stejné informace, jako uváděl ”Martin Kindernay” lze získat i telefonicky u společnosti RTV Galaxie. S individuelním příjmem se opravdu nepočítá, neboť (dle sdělení vedení této společnosti) by mohlo docházet k neoprávněným machinacím s přístupovými kartami, což je známý jev i u UPC Direct (jeden člověk si platí např. HBO oficiálně a signál zapojí do rozvodu STA pro všechny. To nepíši jako návod, ale jako fakt, který je nutno brát v potaz - z pohledu poskytovatelů vysílání pro DTH). Kromě toho je individuelní zájemce (pro všechny poskytovatele vysílání DTH v ČR) v globálním měřítku naprosto nezajímavý. Bohužel, ale je to tak - a platí to i pro polostátní CZECHLINK. Na Slovensku bude asi situace obdobná, i když J@J by mohl (ale spíše nebude) být vyjímkou.
 
 
  Děkuji a mám dotaz 

02.03.2002 16:00 • Václav Hrubec
Děkuji Vám za Vaši reakci a ještě jednou za satCentrum Vám přeji hodně úspěchů při provozování tematické televize, která na našem mediálním trhu chyběla. Budu jen rád, když budeme od Vás dostávat aktuální informace. Zatím jsme na ně vždy na webu satCentrum reagovali, viz články z 11., 14. a 28.2.2002. Pokud se jedná o individuální příjem, obdržel jsem Váš e-mail kde píšete: ”V březnu bude vysílání volné, od dubna kódované (placená rozšířená nabídka kabel.TV). Galaxie Sport je název programu určeného pro kabelové televize, STA a individuální příjem.” Dále v něm odhadujete cenu za přístupovou kartu pro DTH na cca 2000 Kč/rok a ve včerejší tiskové zprávě na Vámi uváděné adrese je text: ”Cena za individuální satelitní příjem, který je podmíněn zakoupením dekódovací karty, je ve stadiu kalkulace.” Nejen já, ale i další čtenáři proto usuzují, že bude možnost si Galaxii Sport abonovat i pro individuální příjem. Což by bylo bezvadné pro nás, kteří bydlíme mimo města s kabelovou televizí. Jistým řešením by bylo vložení kanálu do placené nabídky UPC Direct namísto zrušeného kanálu Sport 1, ale o této možnosti nám není nic bližšího známo. Poraďte nám, prosím, jaká bude tedy možnost individuálního satelitního příjmu Galaxie Sport? Děkuji za Vaši odpověď.
 
 
  Môj príspevok 

02.03.2002 12:37 • Martin Kindernay
Pro autora článku: Vysílání programu GALAXIE SPORT není určeno pro DTH, ale výhradně jako distribuční trasa na přijímací stanice TKR. Cena pro provozovatele TKR je stanovena na částku 9,-Kč / 1. účastnická zásuvka. Od 1.4.2002 bude signál zakódován v systému IRDETO a je pravděpodobné, že definitivní satelitní pozice nebude 10st.E, ale 16st.E. Pro bližší informace a objednání tohoto programu navštivte http://www.rtvgalaxie.cz
 
 
Celkový počet komentářů: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist