Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 16:04:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 24.10.2016


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí už dvacátý šestý chat se uskutečnil ve středu 9. 11. 2016 v době 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal ing. Jaromír Glisník, předseda představenstva M7 Group S.A., lucemburské společnosti, která vlastní satelitní DTH platformu Skylink.

Od minulého chatu s ing. Glisníkem, který proběhl 1. 12. 2015 uběhl už skoro rok, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho.

Za tu dobu museli abonenti Skylinku několikrát přelaďovat programy, vrcholí totiž přechod satelitní distribuce pořadů z normy MPEG-2 do MPEG-4 a vypíná se vysílání řady stanic ve standardním formátu. Přibyly (anebo i zanikly) některé programy, začíná se s vysíláním v obrazovém formátu UHD 4k, rozšiřuje se hybridní vysílání, vznikli či vznikají noví provozovatelé satelitního vysílání, mění se služby i systémy placeného přístupu v nabídce operátorů, Skylink připravuje nový kódovací systém...


Děkujeme všem čtenářům satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostu - ing. Glisníkovi děkujeme za podrobné odpovědi!


Redakce satCentrum, 24. 10. 2016 a 9. 11. 2016



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Pěkné odpoledne! Vítáme Vás po roce opět v "horkém křesle" chatu online na webu satCentrum a přejeme Vám samé zajímavé dotazy!
Děkuji za milé pozvání a těším se na plodnou konverzaci s Vašimi čtenáři.

• Jirka - Dobrý den, chtěl jsem si v Tipsportu zakoupit Hbo standard na rok za 2350 a byla
mi sdelena cena o 235 Kč vyšší. Jak je tohle mozne? Jiří

Vzhledem k tomu, že Tipsport od nás kupuje „kupóny“, které mají platnost 6 měsíců od zakoupení a dočasné slevové akce bývají na kratší a předem s vysílatelem dohodnuté období, nedokáže Tipsport platby za akční ceny zprocesovat. Doporučuji pro akční nabídky využít jiný způsob platby, u kterého je jasně definován okamžik zakoupení.

• johny1806 - Dobrý deň, chcem sa spýtať kedy budú konečne preklopené aj Prima Love, Smíchov a Telka do HD verzií. Prečo len Prima Love ostala v MPEG-4/SD, keď mali byť všetky kanály TV Prima na Skylinku v HD rozlíšení. To isté platilo pre Smíchov a Telku. Ďakujem za odpoveď.
Nelze očekávat, že by vysílatelé uvedených programů hradili satelitní distribuci jejich HD verzí. Pokud financujeme satelitní distribuci my, při zařazování HD verzí se řídíme popularitou jednotlivých stanic a samozřejmě podílem jejich nativního HD obsahu. Když se na věc podíváte z tohoto úhlu, pochopíte, proč některé stanice zůstávají v SD.

• ® mavcz - dobrý den, budou všechny kanály HBO někdy v HD?
Vzhledem k počtu předplatitelů balíčků HBO, nákladům na satelitní distribuci, výši předplatného a ceně, kterou musíme platit za tyto programy, není reálná distribuce všech programů HBO v HD. Aktuálně na tomto balíčku nevyděláváme a nejsme připraveni na něm prodělávat.

• ® dechovkar - Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, kdy Skylink zařadí do nabídky program Sport 1 HD. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, dechovkár, víme, že Sport 1 patří mezi populární programy. Bude-li zařazena do nabídky Skylinku jeho HD verze, oznámíme to oficiální zprávou. To platí pro případné otázky na zařazení jiných programových novinek. Na chatu a ve fórech se takové informace nezveřejňují. Děkuji za pochopení.

• Benjamin - Dobry den pane rediteli,
chci se zeptat na testovani prijimacu, ktere dostanou certifikat Skylink Ready. Pred 4 roky jsem si zakoupil licencovany prijimac Optibox Zebra, s kterym jsem spokojen, ted se dozvidam, ze po pripravovane zmene parametru fastscan frekvence mi uz nebude zrejme automaticky aktualizovat seznam kanalu. Proc se nedomluvite s dodavateli nebo vyrobci techto prijimacu, aby drzeli softverove prijimace ready i po dvoulete zaruce resp. i po ukonceni prodeje? Myslim, ze by stacilo upravit softver a prijimac by umel opet automaticky ladit. To ze zmenite frekvenci fastscanu a znefunkcnite hodne prijimacu je vasi vinou, ze zakaznici pak budou nadavat na vas a nebudou ochotni si kupovat drahsi skylink prijimace, kdyz jim nerucite za jejich funkcnost ani 5 let? Proc maji lidi vyhazovat jinak funkcni prijimac, kdyz prestala fungovat zasadni vlastnost prijimace? Proc jste na zacatku nasazeni funkce fastscan nevysilali data jiz na DVBS2 frekvenci (napr. 12109H) ale jen na DVBS frekvenci, kdyz vsechny skylinkready prijimace musi podporovat HD a DVBS2?
Kdy hodlate ukoncit vysilani fastscan dat na soucasne frekvenci? Kdy mam ocekavat zruseni teto funkce na mem prijimaci?
Dekuji.

Dobrý den, Benjamíne. Hlavním cílem certifikace Skylink READY je ověření a zaručení správné spolupráce přijímače s kartou Skylink. Během let jsme postupně certifikační podmínky zpřísňovali, abychom na trh dostali přijímače s co nejpohodlnější obsluhou pro zákazníky Skylinku. S většinou výrobců a importérů přijímačů se daří dohodnout změnu software u modelů přijímačů prodávaných v minulosti. Věřím, že i pro Váš přijímač bude změna software jeho importérem – firmou InterSat – zajištěna. Problém není v DVB-S nebo DVB-S2, ale v pevném nastavení parametrů transpondéru, které nese informace o FastScanu. Dle aktuální specifikace Skylink READY má přijímač umět případnou změnu zvládnout. Vysílání FastScanu na současné frekvenci skončí někdy po Novém roce. Termín neznáme a do značné míry závisí právě na připravenosti přijímačů na trhu na tuto změnu. Aktuálně ji odhadujeme na 70%, chceme se dostat na 90%, což považuji za reálné.

• Lubo - Dobrý deň. Dlhodobo mi v Skylinku chýba kanál Spektrum Home, ktorý by svojim zameraním určite skvelo doplnil ponuku platených kanálov, rovnako tak niektorý z tematických kanálov Discovery a tiež kanál H2, ktorého sa po zmene zamerania stanice History určite nedožadujem len ja. Nemyslíte si, že po tom, čo Skylink v poslednom roku-dvoch veľmi zanedbal rozširovanie platenej ponuky na úkor zaraďovania HD verzií kanálov z balíka Digital a všeobecne povedomia o HD vysielaní, by si zákazníci zaslúžili rozšírenie platenej ponuky napríklad práve o tieto atraktívne kanály? Rozširovanie platenej ponuky o kanály typu eSports či Nautical je nepochybne finančne výhodné pre vašich majiteľov, ale ja ako zákazník rozširovanie ponuky len takýmto vypočítavým spôsobom, rozhodne nevnímam pozitívne.
Dobrý den, Lubo, myslím, že naše placená nabídka je docela vyvážena. Po zkušenosti s programem History pochybuji o tom, že od stejného vysílatele koupíme jakýkoli kanál. S H2 tedy nepočítáme. Snažíme se v placených balíčcích pokrývat nejžádanější žánry, ovšem řada našich zákazníků si balíčky nepředplácí kvůli nim, ale kvůli programům menšinovým. Většinové žánry pokrývají volné stanice, těm menšinovým se nikdo nevěnuje. Proto například vážná hudba nebo programy typu Nautical a eSports mají v naší nabídce pevné místo.

• PA3K - Dobrý deň , plánujete zaradiť slovenský športový kanál 312 ? Ďakujem.
Budeme-li osloveni jeho vysílatelem s rozumnými komerčními podmínkami, bránit se nebudeme.

• Kuba - Plánuje se pro zákazníky Skylinku zařadit i AXN Black, AXN White a Cinemax2? Zákazníci by si tyto kanály zasloužili...
Zákazníci by si jistě zasloužili mnohem více. Nelze však ve všem vyhovět. Jakmile bude rozšíření nabídky aktuální, budeme o tom informovat.

• Alex - Dobrý den, v súvislosti s prechodom na HD vysielanie sa len veľmi málo hovorí o televízii TA3. Jej vysielatel síce v minulosti niekolkokrát deklaroval volu prejsť na HD vysielanie, no koniec roka 2016 sa pomaly blíži a žiadne nové informácie diváci nemajú. Ako bude postupovať Skylink? máte už informácie, či aj TA3 prejde na HD vysielanie? Alebo jej vysielanie iba spustíte vo formáte MPEG-4 v SD? Moja ďalšia otázka sa týka česko-slovenskej Fashion TV - aj táto televízia zvažovala prechod na HD vysielanie a aj návrat na Astru - vediete v tomto smere nejaké rokovania, alebo je momentálne táto téma odložená? Dakujem za odpovede.
Dobrý den, Alex, se zástupci TA3 jsem nikdy nejednal. Vysílají přes společnost Towercom. Zkuste se zeptat tam. Jedná se o nekódované vysílání. Je možné, že zástupci Fashion TV jednají s naším programovým oddělením. Já o tom nevím.

• ® petr100 - Dobrý den, dne 20.10 jsem vznesl technický dotaz a ten samý jsem vznesl 22.10 protože ni na první a potažmo i na druhý nikdo neodpověděl.
Proč???? máte v odpovědi že ODPOVÍTE do 12 pracovních hodin??Vypadá to že si asi někdo dělá srandu a já to nejsem.K čemu to potom je když se odpovědi nedočkám?Je to normální??Prosím žádné výmluvy OK?
A taky už!! na ní odpověď nechci protože jsem si to zařídil jinak.Děkuji
Bude se v dohledné době rozšiřovat nabídka HD programů či budou některé lokalizované do češtiny?
Děkuji Petr

Dobrý den, Petře. Pokud mi sdělíte přesnější údaje k Vašim dotazům, prověřím to. Takhle Vám těžko odpovím, kde se stala chyba. O změnách v nabídce informujeme oficiální zprávou, nikoli na fórech.

• ® pevy - Na tohoto pána bych měl snad jen jediný dotaz: "Již pár měsíců nebyla upravována výše servisního poplatku - kdy se tak konečně stane ?" Nic jiného mne již ohledně Skylinku nezajímá (tj. nemůže překvapit)......
Tento pán odpovídá, že až to bude aktuální, ten pán, který se ptá, se o tom jistě doví.

• ® petr100 - Dobrý den,proč není možné na infolince se spojit s technikem?Operátorka v drtivé většině NENÍ schopná na technický dotaz odpovědět a pořád a pořád má naučené fráze které opakuje a jsou k ničenu, on totiž volající může být znalý a odpovědi typu zapni vypni vytáhni kartu jsou zbytečné.ON CHCE TECHICKY PORADIT A operátorka mu neporadí, ano musí skusi vše.Nedávno cca 2-3 roky z5 to šlo a s technikem byl problém vyřešen do 5ti minut.Bude ta možnost se spojit s technikem či uděláte rovnou linku protože a to se na mě nezlobte operátorky jsou v drtivé většině neznalé technických věcí dokola omýlají to své.On ten volající může být znalý a má nějaký tech.problém který musí řešit s technikem a ne s člověkem který neví o co "GO"Ono by stálo občas si to zpětně projet-ty hovory a nestačil by ste se divit co z operátorek/ů/ dokáže vypadnout za "perly" to rozum zůstává stát a říká si jestli na takovou linku má volat.
O dotazech přes mail nemá cenu ani diskutovat-dotaz vznesený před týdnem-ŽÁDNÁ ODPOVĚĎ.
Takže prosím jak a co stím??
Zatím je to ostuda.

Převážná většina volajících zákazníků obracejících se na náš zákaznický servis s technickým problémem má naprosto banální závadu a vyřeší ji s operátorem. A přitom se velká část těchto zákazníků považuje za odborníky. Na technika operátor přepojuje jen v případě závažného problému, se kterým si neví rady. Přepošlete mi, prosím, e-mail, na který Vám nikdo neodpověděl. Odpovídáme běžně do jednoho, maximálně dvou dnů.

• Zachar - Dobrý deň,

začiatkom roka som si (na doporučenie TOP predajcu) zakúpil licencovaný prijímač Gosat 7010HDi. Predajca mi tvrdil, že prijímač si bude sám ladiť programy a k žiadnym výpadkom z dôvodu zmien frekvencií už nebude dochádzať. O pár mesiacov som stratil príjem programov Telka a Smíchov. Prijímač ich nedokázal sám preladiť a musel som zavolať odborníka, ktorý to urobil manuálne. Údajne prijímače preverujete, aby spĺňali Vami určené požiadavky a na základe toho potom udelujete certifikát. Prečo teda prijímač s certifikátom nedokázal uvedené stanice správne naladiť? Myslel som, že certifikácia pomôže zákazníkom pri orientácii a výbere bezproblémového prijímača, v mojom prípade sa tak nestalo. Neskôr mi predajca oznámil, že má k dispozícii nový softvér, ktorý uvedený nedostatok rieši a môže mi ho prísť nasadiť do prijímača samozrejme za úplatu. Načo potom niečo overujete, keď aj tak funkčnosť nie je garantovaná? Naviac karta v prijímači úplne zhnedla a zkrivila sa, asi v dôsledku veľkého tepla. Ako mám postupovať, keď sa z tohoto dôvodu karta poškodí a predajca mi kartu nevymení pretože už je po záruke a on mi ju nepredal? Ďakujem za odpoveď. Zachar

Dobrý den. Přijímač GoSAT GS7010HDi je vybaven funkcí FastScan a měl by se sám naladit. Proč k tomu ve Vašem případě nedošlo, netuším. Je možné, že je Váš přijímač porouchaný. Nedokážu to takhle posoudit. Je třeba se obrátit na příslušný servis.

• Semerád - Dobrý den,
zvažuji o koupi nové TV, prakticky všechny lepší modely s uhlopříčkou nad 50" jsou již připraveny na UHDTV. Chci se proto zeptat zda a kdy začne Skylink vysílat UHDTV. Bude to ve formátu S2/HEVC? Bude toto vysílání zvládat i přijímač EVO, nebo třeba počkat na jiný model? Kdy počítáte s jeho uvedením na trh? Děkuji Semerád.

Dobrý den, pane Semeráde, sami o vysílání v UHD zatím neuvažujeme, protože není co vysílat. Existují však již UHD stanice volně přístupné na satelitu Astra 19,2°E. O budoucím formátu vysílání mnoho říci nemohu. Počítám, že se přizpůsobíme nejrozšířenějšímu standardu. Prozatím neexistuje žádný přijímač Skylinku vhodný pro UHD. Doporučuji tedy televizor se satelitním tunerem a CAM.

• ® ytong - Pán Glisník stále chýbajú v ponuke filmové kanály v HD.Platené kanály ako Joj Cinema, AMC, Film plus a hlavne Cinemax v SD nemám záujem sledovať. Dočkáme sa niekedy ???
Souhlasím s Vámi. Na rozdíl od jiných žánrů není oblast filmových programů v HD dostatečně v naší nabídce zastoupena. Něco s tím uděláme. Programové novinky vždy sdělujeme v oficiální zprávě, nikoli na fórech.

• Honza - Bude se příští rok zvyšovat servisní poplatek v souvislosti s tím, že hradíte část nákladů na provoz satelitního vysílání České televizi?
O změně poplatku nebylo rozhodnuto. Bude-li to aktuální, včas se o tom dovíte. Na fórech se takovéto informace nesdělují, ani kdyby byly k dispozici.

• richard z Bratislavy - Televizia BRAVA HD prestala vysielat zvuk DD a zvuk je rozpadnuty, opakovane som chybu nahlasoval, nič sa nezmenilo a pritom ide o stanicu s klasickou hudbou, kde je asi problem ked sama stanica my na otazku odpovedala ze vysiela v DD. Dakujem za odpoved
V případě Brava HD dodáváme to, co nám vysílatel předá. Sami si DD vyrobit neumíme. Osobně bych nikdy vážnou hudbu neposlouchal jinak než ve stereu. Proto mi DD u Bravy nechybí. Ale uznávám, že je to věc názoru.

• Roman z Nitry - Zdravím, bolo by možné urobiť z normálnej karty kartu next? Súčastné karty next pracujú len v certi fikovaných nezmysloch a moduloch, ale my chceme používať svoje prijímače.
Kedy bude konečne iconcert a Sport 1 v hd?
Zatiaľ 2 otázky, až ma niečo napadne, ešte napíšem.

Zdravím Romane, naše služba je určena pro certifikované přístroje. Nemůžeme Vám bránit v používání naší karty v jiném přijímači, bankomatu, opékači topinek či vysavači. Jen po nás nechtějte, aby tam fungovala. O zařazení nových programů vždy informujeme v oficiální zprávě nikoli ve fórech na webu. Díky za pochopení.

• Paťo - Plánujete do ponuky zaradiť športový kanál 213_
Neplánujeme to, Paťo. Budeme-li osloveni jeho vysílatelem s rozumnými komerčními podmínkami, bránit se nebudeme.

• dubs - Zaradite do ponuky cinemax2 ?
Neplánujeme to.

• Roman z Nitry - Zdravím.Spomínalo sa niekde, že Skylink platí Markíze, Joj a iným nejaké poplatky sa to, že šíri ich programy, neviem to presne.Ak je to tak, chcem Vás požiadať o možnosť vypnúť tieto programy z mojej karty a zároveň adekvátne znižiť cenu tzv.serpa.Tieto "kanály" pre mňa už roky neexistujú.Určite by túto možnosť privítalo viac majiteľov kariet.
Neuvažujete o znížení ceny za kartu next? Konkurencia ich ponúka až 3 na 1 hlavnú kartu a jedna nextka stojí 25c mesačne.To už stojí za zváženie.

Dobrý den, Roman. Komerční ujednání našich programových smluv nemohu zveřejnit. Podstatnou podmínkou ovšem je, že budou přístupné v nejnižším balíčku – tedy Digital. Ten je poskytován bezplatně. Servisní poplatek by tedy při deaktivaci zmíněných programů zůstal nezměněn. To však žádný smysl nedává. O změně ceny druhé karty neuvažujeme. Jedná se o službu, o kterou je rostoucí zájem, nikoli o výprodejové zboží.

• Rum Ceisz - Dobrý deň pán Glisník,
otázka rovnaká ako minule. Kedy preklopíte Sport 1 do HD? Je to prakticky posledný atraktívnejší športový kanál v ponuke, ktorý nie je v HD, pričom je v HD produkovaný a ponúka ho už aj konkurencia nielen na satelite. Alebo čakáte, kým vysielateľ nevypne SD moduláciu a vám nič iné nezostane? Nikol na nás zákazníkov tiež robila klop klop, aby sme otvorili oči, ale pri sledovaní Sport 1 je to zahrávanie sa so zdravím. Takže teraz robia klop-klop zákazníci, aby ste si uvedomili, že o chvíľu je tu rok 2017. Myslím si, že programy esportsTV HD, Nautical HD, Outdoor channel HD majú menej predplatiteľov než Sport 1 a sú v HD. Alebo mi chcete tvrdiť, že producenti týchto programov vám platia viac než cca. 50-tisíc predplatiteľov balíkov MULTI a vyšších? Ja po vás nežiadam žiadne 4K ale len prosím o zaradenie programu v štandardnom HD, čo by nemal byť technický a ani finančný problém. Alebo sa dohodnite na podmienkach primárnej distribúcie šírenia cez družicu Astra 23,5E, ako je to pri vyššie spomenutých staniciach. Ďakujem.

Dobrý den, pokud vysílatel programu uhradí satelitní distribuci jeho HD verze, jako je tomu u Vámi jmenovaných programů, není proč mu nevyhovět. To ovšem není případ stanice Sport 1 ani desítek dalších SD programů v naší nabídce. Seznam programů, o jejichž HD verze zákazníci žádají, má cca 10 položek. Sport 1 mezi ně patří. Pro pořádek musím uvést, že odpověď na Vaši první otázku nemůžete v takovémto fóru očekávat. Každá změna programové nabídky se oznamuje oficiálně tiskovou zprávou. Ačkoli jsme satelitní platformou s nejvyšším počtem HD programů, vždy budou existovat programy, které v HD bude někdo postrádat. Mýlíte se, pokud se domníváte, že přechod jednotlivého programu z SD do HD vyvolá příliv nových zákazníků. Jen zvýší náklady. Na výnosech se neprojeví. Proto postupujeme při HD postupně od nejsledovanějších programů k těm méně sledovaným. I u sportu. Není žádný problém vysílat vše v HD. Problém je to ufinancovat.

• Viera - Chcem sa spýtať či prídeme na slovensku o české komerčné televízne kanály.
Nova již vysílá program Nova International a Prima připravuje pro slovenské zákazníky vlastní program také. Takže se o jejich osud slovenští diváci nemusejí bát.

• ® Karlovice - 1. Od kterého data začnou být dostupné karty Viacess Orca a příslušné moduly CI+ a kdo je bude prodávat?
2. Kolik bude stát výměna stávající karty za kartu Viacess Orca?
3. Kdy je předpoklad ukončení stávajících karet v systému Irdeto?

O distribuci CAM s Viaccess Orca projevili zájem 4 velcí distributoři. Záleží na nich, kdy je objednají a uvedou na trh. Při výměně karty Irdeto na Viaccess Orca se platí poplatek 269Kč. To dává smysl jedině při koupi nového přijímače Samsung, ve kterém je již karta zabudována. Pro plošnou výměnu karet Irdeto neexistuje žádný důvod. O ukončení provozu systému Irdeto proto neuvažujeme.

• fansky - Dobrý den, mám dvě otázky. SPORT1 v HD proč ještě není na Skylinku?
Skylink live TV cena a nabídka programu po
skončení promo.

Dobrý den. Existuje celá řada programů dosud vysílaných v SD. O případné změně na HD budeme včas informovat. Cena Skylink Live TV nebyla dosud stanovena, počítáme s rozšířením programové nabídky i kvality přenosu.

• Zdeněk Mládek - Dobrý den. Vážený operátore, v minulém týdnu jste nám zakódovali ČT 1 a ČT2. Zkoušeli jsme přeladit na novou frekvenci ale nedaří se. Domníváme se že až od 15.11.16. Ptáme se jak obnovit příjem těchto zakódovaných stanic přes satelit. Děkujeme za zodpovězení našeho dotazu. S pozdravem Zdeněk Mládek Stará Paka
Dobrý den, pane Mládku. Vysílání ČT1 a ČT2 se v minulém týdnu nijak nezměnilo. Pokud Vám tyto programy nefungují, obraťte se na zákaznický servis. Na nové frekvenci jsou programy aktivní od tohoto úterý.

• dexxa philips - dobrý deň,...........otázka pre pána G. dokedy ešte ?? najprv to bola karta cs link, potom výmena skylink ice a teraz počúvam a čítam o nejakom inom-druhom kódovaní...............takže otázka....na koľko rokov minimálne mi ešte vystačí karta skylink ice výmena?? s kódovaním irdeto??nezaujíma ma nič okrem sledovania programu, žiadny archív ani žiadne iné vymoženosti, ani neviem aké a takto dovolím si tvrdiť zmýšľa veľa dôchodcov, ktorí majú skylink a už by zase mali meniť karty?? Už to sústavné prelaďovanie im robí problémy. takže na koľko rokov?? ďakujem za odpoveď

druhá otázka: o2-3 roky koľko bude 4k programov, či staníc cez skylink? 4-5, či 15-20?
ďakujem michal

Dobrý den, Michal. Spuštění nového systému podmíněného přístupu nemá vliv na funkčnost karet Irdeto. Na jejich životnosti se tedy nic nemění. Důvodem pro výměnu může být zájem o nové služby, které nemusí být na starých přijímačích s Irdetem k dispozici. Ptáte se ovšem na programy v 4k, takže mi nepřipadáte jako člověk bez zájmu o novinky Do tří let odhaduji cca 10 programů 4k na Skylinku. Ale je to věštění z křišťálové koule. Sami programy nevytváříme.

• Jano Šík - Dobrý deň,

chcem sa spýtať na jednu vec. Skylink máva akcie (ako aj v súčasnosti), že pri objednaní balíka na celý rok dostane iný balík (Mixbox) na určité obdobie grátis. Prečo keď balík zaplatím prevodom na účet Skylinku mi je aktivovaný len balík, ktorý som si zaplatil a nie automaticky aj akciový balík, ktorý je grátis, keď som splnil podmienky pre jeho aktiváciu? Prečo musí ešte zákazník volať alebo písať na zákaznické stredisko, aby mu to extra aktivovali? Nedá sa s tým niečo urobiť, aby to išlo tiež automaticky? Myslím si, že by to tiež odbremenilo zákaznické odd. od zbytočných telefonátov a ostatní ľudia by sa skôr dovolali a nemuseli dlho čakať na voľného operátora. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý den, Jano. Každý takový dárek nás stojí peníze – musíme odvádět platbu vysílateli programů. Mnoho zákazníků o dárek nemá zájem a nevyzvedne si ho = neaktivuje si přes web příslušný balíček. Pak samozřejmě poplatek neodvádíme. Kdybychom balíček aktivovali automaticky, prodražilo by se to.

• Milan - Dobrý den,
rád bych se zeptal zda uvažujete o zařazení stanice Óčko Gold jako náhradu za končící stanici Muzika CS?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den, Milane. Óčko má vlastní smlouvu o satelitní distribuci a vysílá nekódovaně. Nevím, zda mají zájem vysílat Óčko Gold na satelitu. Zkuste se zeptat u nich. My takový plán nemáme.

• Josef - Dobrý den, chtěl bych se zeptat do kdy bude ještě vysílat Nova, Prima a Barrandov v SD, babička má už sice nový přijímač, ale ten starý se už časem naučila ovládat, a tak jiný nechce ani vidět... Děkuji za odpověď, Pepík.
Dobrý den, Pepíku. Nova a Prima skončí v MPEG-2/SD již tento měsíc. Plány Barrandova neznám. Jejich programy distribuuje jiná společnost. Ale počítám, že déle než do konce roku to nebude. Doporučuji pořídit babičce jednoduchý přijímač s FastScanem. Bude jistě spokojená.

• vladimír - Bude se příští rok opět zvedat "servisní poplatek", když jste přidávali HD stanice České televize? Kdy budou "odtajněné" Novinky 1-3? Dočkáme se do Vánoc nějakých nových stanic? Proč zavádíte další kódovací systém, to není Irdeto dostatečně zabezpečené? Kdy přejdou i stanice skupiny Nova a Prima do HD a vůbec kdy skončí SD vysílání ve Skylinku? Děkuji za odpovědi a přeju hodně zdraví a silné nervy v chatu! :-) Laďa
O žádných změnách cen nebylo rozhodnuto. Pokud by ke změně ceníku mělo dojít, budeme o tom včas informovat. Programové Novinky odtajníme, jakmile budeme připraveni. Prosím o trpělivost V rámci skupiny M7 provozujeme různé systémy podmíněného přístupu. Před časem jsme se rozhodli pro vlastní rozvojové projekty a udělali jsme si tendr. V našem tendru zvítězil Viaccess Orca, a to nejen díky ceně karet. O bezpečnost Irdeta nemám obavu. Většina stanic Novy a Primy již na Skylinku v HD vysílá. Konec SD vysílání lze očekávat, až přestane v SD vysílat poslední stanice. To tak brzy nebude. Nemá smysl šířit v HD stanici, která poskytuje jen SD kvalitu.

• Kuba - Dobrý den,
na stanicích AMC a Film+ je každou chvíli obraz a zvuk "rozhozen". Jak se to řeší?

O tomto problému (i díky Vám) víme a řešíme jej s vysílatelem.

• Bretah - Dobrý den, pane Glisníku. Můžete nějak zdůvodnit, proč je na kartách, na kterých je zapnut slovenský region, možné přijímat program, který nemá oprávnění na území Slovenska vysílat, v tomto případě se jedná o kanál ČT Sport? Děkuji.
Dobrý den, Bretah. Máte pravdu, program ČT Sport není součástí nabídky Skylinku na Slovensku. Pokud máte na své kartě slovenský region a přesto tento program přijímáte, napište, prosím, na zákaznický servis a sdělte číslo Vaší karty. Zjistí-li, že je na Vaší kartě tento program aktivní, deaktivují Vám jej.

• Petra - Vážený pane Glisníku,
určitě nejsem první, ale přesto Vás prosím o informaci, zda se nám, zákazníkům Skylinku, blýská na lepší časy ohledně kanálu History 2 HD. History HD patřil kdysi k mým nejsledovanějším kanálům, o jeho dnešní podobu dálkovým ovládáním ani nezavadím - trucky na ledě mě nezajímají, stejně tak jako dřevaři v amerických lesích či zastavárny a sklady.
Dějepis mě ve škole nikdy nebavil, takže se budu těšit, že si vědomosti budu opět doplňovat, a to v HD kvalitě. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, Petro. Už jsem o tom psal před chvílí. I pro mě byl History HD oblíbeným programem a dnes jej již prakticky nesleduji. Je to smutný příběh, kdy za program, jehož nabídka se během let zcela změnila, platíme stále vysoké poplatky, protože máme platnou smlouvu. Po této zkušenosti nemáme zájem od stejného vysílatele kupovat jakýkoli kanál. S H2 by to totiž mohlo po dvou letech dopadnout stejně. Dnes historie, zítra dřevorubci.

• STANLEY - Dobrý den, pane Glisníku, předplácím si balíček Kombi a už zhruba rok vám nefunguje dobře program AMC. Je tam posunutý zvuk téměř u každého pořadu. Jak se to dá reklamovat?
Dobrý den, Stanley, máme k tomuto problému několik stížností a řešíme je s vysílatelem – společností AMC. Pracují na nápravě.

• Dulík - Pane Glisníku,
velmi mě mrzí zrušení balíčku Mini. Pokud někdo o něj stál, nevidím jediný důvod mu neumožnit předplatné. Není to spíše tak, že jste chtěli vybírat více peněz? Lidé nechtějí kanály, na které nekoukají... stačí jim Film+, JOJ Cinema a Viasaty.

Dobrý den, pane Dulíku. Pokud by Mini zůstalo v nabídce, museli bychom zvýšit jeho cenu. To nám nepřipadalo rozumné. Velký úspěch balíčku Smart naznačuje, že to nebyl špatný krok. Samozřejmě nemusí každému vyhovovat. Pokud Vám programy, které nesledujete v balíčku Smart vysloveně vadí, doporučoval bych Vám spíše balíček Flexi 7.

• Dulík - Dobrý den,
proč jste nezařadili Primu love v HD? Máte to do budoucna v plánu?

Už jsem o tom psal před chvílí. Prima satelitní distribuci HD verze platit nechce a my se při zařazování HD verzí řídíme popularitou jednotlivých stanic. Pokud se sledovanost programu významně zvýší, jistě přechod na HD zvážíme.

• Dulík - Dobrý den,
kdy ukončí své vysílání v SD Barrandov a jeho klony?

Plány Barrandova neznám. Jejich programy distribuuje jiná společnost. Ale počítám, že déle než do konce roku SD verze programů Barrandov vysílat nebudou. Není efektivní vysílat dvakrát stejný program, když má drtivá většina diváků již HD přijímač. To je ovšem čistě můj názor, záleží na vysílateli.

• Dulík - Budete zlevňovat/zdražovat servisní poplatek? Kolik je maximální výše?
Změnu ceníku nikdo nezveřejňuje na chatu nebo fórech. Stejně tak nedokážu stanovit maximální výši Servisního poplatku. Naši investoři kladou důraz na upevňování pozice Skylinku na českém a slovenském trhu. O úspěchu rozhodnou zákazníci. Oni rozhodnou o tom, zda jsou naše ceny úměrné hodnotě služeb, které nabízíme. Zatím se nám v tomto ohledu daří.

• RICHARD - Dobrý deň,
chcem sa spýtať,či bude silnejší signál na f=11 876 MHz (JOJ HD,NOVA HD...).
Ďakujem

Dobrý den, Richarde, na Váš dotaz neznám odpověď. Dle informací, které mám, je signál této frekvence naprosto dostačující pro bezproblémový příjem programů v rámci ČR a SR při kvalitním a dobře nastaveném přijímacím zařízení.

• Dulík - Fandím Vám (myšleno opravdu pozitivně), že jste ještě dosud nezařadili kanály CBS Drama a CBS Reality a doufám, že to vůbec dělat nebudete. Dabing na těchto kanálech je opravdu otřesný, bohužel už se této nekvalitě občas blíží stanice AMC se svým dabingem. Já osobně jsem pro její vyřazení.
Díky za podporu. Kvalita dabingu je jistě velmi nevyrovnaná. Velmi pečlivě vysílání jednotlivých stanic monitorujeme a rovněž si všímáme odezvy od zákazníků. U laciného programu jsme schopni se smířit s horším dabingem, u drahého nikoli. Věřím, že AMC se v tomto ohledu významně zlepší. Kvalitní obsah s nekvalitním dabingem věru popularitu nezíská.

• Dulík - Kdy se můžeme těšit na zpětné podívání? Plánuje se to? Cca do roku 2020 a nebo déle? Díky.
Zpětné podívání je atraktivní funkcí a v tomto směru jsme již udělali první významný krok. Přijímač EVO-S Samsung zpětné podívání podporuje, stejně jako naše aplikace Skylink Live TV. Dosud je počet programů omezen a zbývá dořešit některá technická a právní omezení. Věřím, že se nám to v krátkém čase podaří.

• Dulík - Proč se musím koukat u Vás na EPG JOJ Cinema slovensky, ačkoliv jde o ryze českou stanici (neoficiálně ji samozřejmě provozuje slovenský vysílatel)? Všude jinde (například UPC) je EPG česky. Názvy filmů jsou slovensky jiné a pak ani nevím, co se tam vysílá.
Pro pořádek je třeba uvést, že drtivá většina programů určených pro česko-slovenský trh je lokalizována do češtiny. V tomto ohledu jsou naši slovenští zákazníci v nevýhodě. Proč jim brát výhodu slovenského EPG dodávaného jeho vysílatelem? Česká verze by jistě taky vyhověla, slovenská mi osobně vůbec nevadí.

• Standa - Uvažujete o volném vysílání HBO kolem Vánoc? Co Cinemax2? Bude?
Volné vysílání HBO organizuje pro všechny platformy jeho vysílatel. Uvidíme. Pokud se týká Cinemaxu2, mrkněte se, prosím na mé odpovědi níže. Nestíhám psát

• ® mrromisss - Dobrý den, zajimá mě jedna technicka věc. Nebylo by možné zapínat regionalní mutace CT jenom v době regionalního vysílání?Ušetřil by se přece datový tok na zbyvající programy, ktere by měli vetší obrazovou kvalitu. děkuji za odpoved
Dobrý den. Regionální mutace ČT 1 HD fungují přesně tak, jak píšete. V době mimo regionálního vysílání se vysílá pouze jediný video stream a je nalinkován na všechny tři předvolby. V okamžiku regionálního vysílání se objeví namísto toho tři rozdílné streamy. Dělat to jinak by bylo jistě neefektivní.

• jirka67 - Dobrý den pane Glisníku, je nějaká šance, že se na Skylinku objeví sportovní program, který vlastní konkurence?
Bohužel hodně práv na atraktivní přenosy (fotbalové ligy, tenis od r. 2017) vlastní DIGI a O2 a vysílají je na svých kanálech. Takže myslíte, že by v budoucnu byla šance nějaké tyto programy (třeba i ve speciálním placeném balíčku) nabízet na Skylinku? Děkuji

Dobrý den, nikdy jsme se nebránili zařazení programů konkurenční platformy, pokud to bude dávat komerční smysl. Tím myslím náklady vztažené na počet reálných diváků těchto programů.

• Aleš - Dobrý den, kdy bude JOJ Cinema v HD?
Dobrý den, Aleši, jak už jsem uvedl, myslím si, že oblast filmových programů v HD není v naší nabídce dostatečně zastoupena. Něco s tím uděláme. Programové novinky vždy sdělujeme v oficiální zprávě, nikoli na fórech nebo chatech. Díky za pochopení.

• Petr - Dobrý den,
stále mi vrtá hlavou, proč je pro české diváky blokována jenom hlavní JOJ a ostatní fungují (PLUS, WAU, Markíza, Jednotka, Dvojka). Samozřejmě jsem rád, že funguje neoficiálně alespoň něco, ale vrtá mi hlavou, proč JOJ byla první "hlavou"...
Jak dlouho ještě slovenské kanály budou českým divákům fungovat? Dokud nedojde k dalšímu tlaku?

Dobrý den, Petře. Je právem vysílatele rozhodnout o teritoriu, na kterém budou jeho programy dostupné. Pokud se rozhodne slovenský vysílatel investovat do výroby komerčního programu určeného pro české diváky, očekává, že jeho provoz ufinancuje z české reklamy. Pak mu logicky záleží na tom, aby se český divák díval na český program nikoli na slovenský, kde českou reklamu neprodá. V Rakousku jsou celá léta dostupné německé programy, ovšem v rakouské verzi s rakouskými reklamami. To jistě smysl dává. Nedokážu si představit, že by Rakušanovi někdo chtěl zabránit ve sledování německých stanic. Vysílatelé našli způsob, jak se dá skloubit jejich komerční zájem se zájmem diváka. Kupují zkrátka práva najednou pro německy mluvící země (D, A, CH). Čeští a slovenští vysílatelé tento česko-slovenský potenciál po celá léta ignorovali, nyní se snaží jej vytěžit. Přechod však nebude snadný ani rychlý, aktuálně nemají u všech programů zakoupena práva pro oba trhy. Pokud zahraniční klony původních programů budou stejně atraktivní, problém zmizí. Pokud nikoli, zákazníci si budou stále hledat cestu k těm původním. Snad se mi podařilo to objasnit.

• Novák - Pane Glisníku, jsem vašim klientem již velmi dlouho dobu, předplácel jsem si Mini a teď bohužel musím Smart. Mým oblíbeným filmovým kanálem je Film+. Od 1. ledna 2016 ale nedávají filmy do konce (někdy chybí podstatná část děje). Nejsem tak hloupý, abych věděl, že to dělá vysílatel a že s tím nemáte nic společného. Nemyslíte si ale, že by měli zákazníci placeného balíčku dostávat pořady do konce? Můžete na ně zatlačit? Také jsem si všiml asi před dvěma týdny u jednoho titulu, že tam na 10 minut mluvili jinou řečí, asi polsky nebo maďarsky.
Dobrý den, pane Nováku, už jsem reagoval na podobný dotaz k programu AMC. Film+ je program stejného dodavatele a je možné, že zmatky mají stejnou příčinu. S AMC o nápravě jednáme. Věřím, že si s tím brzy poradí.

• Tramp9 - Kedy sa skončí nezmyselné vypínanie programov medzi českou a slovenskou republikou?
Maďarské stanice Slovenským komerčným staniciam nevadia? Ani Poľské, či Rakúske...?

Veď sme v EU, nech sa s tým zmieria nechajú to na ľudí, nech si trh vyberie čo chce pozerať...

Slovenským komerčním stanicím vadí přítomnost programů s vysokou sledovaností. Až bude na Slovensku vysoká sledovanost polských programů, je možné, že se tím začnou taky zabývat.

• Veronika - Dobrý den, pane Glisníku, již delší dobu pozoruji opravdu nekvalitní dabing na kanálu AMC. Lidi znějí jako "z ulice" (tedy dabing padesáté kategorie=neherci) a ze studia už je udělaný nekvalitní synchron. Osobně jsem pro vyřazení kanálu z nabídky, protože Skylink by si měl zakládat na tom, že má jen reprezentativní stanice. Díky za Váš pohled.
Díky za připomínku, Veroniko. Kvalitu jsme již reklamovali u AMC a s vysílatelem spolupracujeme na nápravě. Snad nebude trvat příliš dlouho.

• ® milanmin - Investoval som do nových M7 kariet a Irdeto (skylink ready) príjmačov, tak dúfam, že v dohľadnej dobe nebudete meniť systém kódovania.
Změnu podmíněného přístupu neplánujeme. Navíc k Irdetu jsme spustili systém Viaccess Orca. Na funkci karet Irdeto nemá žádný vliv.

• Juráš - Dobrý den, u CS Linku byly programy AXN Scifi a AXN Crime. Proč u Skylinku nemohou být AXN Black a AXN White? Je skvělé, že se po čase vrátil alespoň hlavní AXN, ale pokud by nekončil Universal Channel, asi by se nevrátil, že?
Existuje celá řada programů, které v nabídce Skylinku scházejí a asi nikdy nebudeme schopni uspokojit každého diváka. Je to vždy otázka ceny a hodnoty každého programu pro naše zákazníky. V případě náhrady AXN za Universal Channel se jednalo o srovnatelné hodnoty, nikoli pro každého zákazníka, pochopitelně.

• jojo Kraval - Kedy pridáte do ponuky nejaké zaujímavé stanice od Discovery v HD (okrem Showcase)?

Neplánujete dávať cez ten skylink box samsung programy cez IP ako Telecom v SR?

Vypnete české stanice na Slovensku?

S programy z dílny Discovery je to stejné, jako s kterýmikoli jinými. Žánry, které nabízejí, máme velmi slušně pokryté jinými stanicemi. Proto aktuálně o dalších programech tohoto poskytovatele neuvažujeme. Je možné, že přes hybridní přijímače Skylink budou dostupné rovněž programy, které na Satelitu nemáme. V Nizozemí se to například týká programů HBO. Českých stanic dostupných Slovenským zákazníkům je v naší nabídce celá řada. Žádnou změnu v tomto ohledu neplánujeme.

• Petráš - Pěkné odpoledne, nešlo by přelaďování nějak více zautomatizovat? Například na televizi Samsung, kde na to pochopitelně nemá "Skylink Ready" vliv...
Všechny televizní přijímače se satelitním tunerem prodávané v Nizozemí už dávno poskytují funkci FastScan naší platformy Canal Digitaal. I u nás stále více výrobců televizory s funkcí FastScan nabízí. S touto funkcí je změna frekvencí velmi jednoduchá.

• ® honegero - Zdravím, včera bylo přidáno 8 nových pozic, pro jaké stanice je využijete a kdy budou spuštěny?
Programové novinky oznamujeme vždy oficiální zprávou, nikoli na fórech nebo v chatu. Počítám, že většinu nových pozic obsadíme ještě v letošním roce.

• Kuba - Děkuji za odpověď a počítáte s kanály AXN Black, AXN White a Cinemax 2 v budoucnu (řekněme do roku 2020) a nebo se o tom vůbec neuvažuje? Díky.
Těžko říci, co bude v roce 2020. Tak dopředu programovou nabídku neplánujeme. V úvahu by mohla připadat distribuce přes internet – na hybridní přijímače – jak jsem o tom psal před chvílí. Slíbit ale dnes nic takového nemohu.

• ® honegero - Dobrý den, zařadíte prosím Nickelodeon HD a Comedy Central Extra? PRIMA CC vysílá už rok to samé
Dobrý den, zařazení těchto programů aktuálně neplánujeme.

• Patrik - Môžete už teraz prezradiť aké novinky plánujete zaradiť na pozície novinka 1-8?
Bohužel nemohu, Patriku. Vše se připravuje a zbývá dokončit řadu technických a právních kroků. Až to bude aktuální, novinky zveřejníme, jak bývá obvyklé, v tiskové zprávě.

• ® honegero - Dobrý den, plánujete nějaké novinky?
Dobrý den, ano plánujeme řadu novinek. Až to bude aktuální, vše zveřejníme, jak bývá obvyklé, v tiskové zprávě.

• kubisek78 - Dobrý den, sice je to spíš otázka na ČT, ale protože služby pro ČT poskytuje M7, nedá mi to nezeptat se. Nešly by vytvořit další 2 virtuální pozice tak, aby ČT D a ČT art byly také jako samostatné programy? Spoustě rodičů by to usnadnilo práci s rodičovským zámkem.
Dobrý den, to je jistě dobrý námět pro ČT. My pouze přebíráme hotový multiplex všech programů.

• ® honegero - Zdravím, kdy zařadíte Prima Primetime a bude dostupný i pro ČR?
Zdravím, o tomto programu jsem dosud neslyšel.

• mfx870 - dobrý den Olšan mám dotaz proč zase budete mít do 5 let nový kodovací systém
Dobrý den. V rámci skupiny M7 provozujeme různé systémy podmíněného přístupu. Před časem jsme se rozhodli pro vlastní rozvojové projekty a udělali jsme si tendr. V našem tendru zvítězil Viaccess Orca, a to nejen díky ceně karet. Původní systém Irdeto však zůstává v provozu, je plně funkční a bezpečný, takže se připojení nového systému uživatelů karet Irdeto nijak nedotkne. O žádném novém systému do 5 let neuvažujeme.

• mfx870 - mám dotaz já platím multi už 10 let a nemám žádnou slevu
Děkuji za Vaši přízeň. Dlouhodobě poskytujeme měsíc zdarma při ročním předplatném všem našim zákazníků, velká část jí celé roky využívá. Krom toho máme čas od času akce, kdy nabízíme navíc na nějakou dobu navíc bez příplatku další balíček. Jedna z nich běží právě teď. Mohou jí vyžít i stávající zákazníci. Naše dlouholeté zákazníky jsme nikdy nediskriminovali.

• mfx870 - budete vysílat program Spektrum někdy
Program Spektrum HD je mnoho let součástí nabídky Skylinku. Je v balíčcích Kombi, Multi HD, HD Plus, Komplet, případně Flexi 7.

• ® Johny1806 - Dobrý deň, dalo by sa pochopiť že Smíchov a Telka nemajú toľko obsahu HD ale Prima Love má obsah v HD a určite nie menej ako Prima Max, ktorá v HD je. Bude teda Prima Love preklopená do HD ?
Johny, k tomu jsem se již vyjadřoval. Pokud budeme překlápět Primu Love do HD, budeme o tom včas informovat. Zatím to neplánujeme.

• ® mfx870 - dobrý den mám dotaz proč budete měnit nový kodování děkuji Olšan
Dobrý den. Před malou chvílí jsem Vám odpovídal.

• ® Johny1806 - Hovoríte, že ak sa sledovanosť Primy love zvýši zaradíte jej HD verziu. Prima Love má sledovanos medzi 3-4 %, čo má aj napr. Nova Cinema, Dajto, Doma, Prima COOL, Prima ZOOM a tie máte v HD. Tak prečo sa má sledovanosť Prima Love ešte zvýšiť, keď pri ostatných kanáloch podobnej sledovanosti Vám to nevadí a máte ich HD verzie?
Johny, už jsem se k tomuto tématu třikrát vyjádřil, nemám, co bych dodal.

• jirka67 - Děkuji za odpověď ohledně sportovních programů, ze které jsem vytušil, že Vy byste zájem i měli, ale asi se tomu brání a nechtějí majitelé práv (Digi nebo O2), že ano?
Druhá otázka: Do kdy bude fungovat kódování pro ICE karty v CW modulech? Naše rodina a moji známí používáme asi 6 těchto ICE karet v CW modulech v různých STB Technisat s naprostou spokojeností. Vím, že to asi někdy přijde a budeme muset dokupovat Irdeto moduly za cca 1000 Kč, ale rád bych, aby to bylo co nejdéle :-)
Děkuji

Smyslem ICE karet bylo prodloužení životnosti přijímačů a CAM s CryptoWorksem o pár let. Zatím to funguje a změnu neplánujeme. Existují jistě bezpečnostní rizika spojená s tímto řešením. Snažíme se však udržet věci pohromadě co nejdéle.

• ® mfx870 - mám dotaz kdy přinde odpovět děkuji Olšan
Právě teď přišla. Píšu všemi deseti a dělám, co mohu. Rychleji to neumím.

• ® honegero - Bude Comedy Central Extra?
O zařazení tohoto programu v blízké budoucnosti neuvažujeme.

• ® honegero - Prima Primetime je nový program od Primy pro slovensko
Program Primy pro Slovensko má být k dispozici po Novém roce. O jeho zařazení do slovenské nabídky Skylinku jednáme. Nepočítám, že bude dostupný na českých kartách Skylink.

• ® mfx870 - dobrý den uvažujete o nějako slevu na placený programy děkuji Olšan
Nejen uvažujeme, ale i realizujeme. Aktuálně je možno pořídit roční předplatné placených balíčků se slevou v hodnotě měsíčního předplatného, u balíčku HBO dokonce sleva činí 2 měsíce v roce.

• Kuba - Plánujete v dohledném budoucnu také nějaké videotéku po vzoru UPC a jejich "My Prime"? Spousta zákazníků by to uvítala... vyjednat práva + dabing a přijít se svou videotékou filmů a seriálu, co nikdo nemá (klidně starší populární tituly, našlo by se jich hodně). Samozřejmě, že vím o HBO GO a Filmbox Live, ale to v dnešní době moc nestačí. Oproti HBO GO má Filmbox Live mnoho nedostatků - ale to není Vaše služba, takže to neovlivníte a tom dotaz není :)
Před časem jsme spustili vlastní službu Skylink Live TV v rámci které poskytujeme rovněž přístup k videotéce. Mrkněte se na náš web.

• ® jan - Dobrý den, mám trochu jiný dotaz na Vás, jako jednatele M7 Group. Chtěl bych se zeptat, proč stále platíte transponderovou kapacitu na Astře 1 na 19,2E, která je určitě dražší jak na Astře 3B. To nepřimějete abonenty Canal Digitaal ke sledování pouze pozice 23,5E, kterou stejně jistě mají, protože část jejich programů je tam už dávno? Ušetřené peníze by se mohly hodit třeba do rozvoje hybridního vysílání, ne? Dík za odpověď.
Dobrý den, věřte, že satelitní kapacitu plánujeme velmi opatrně a rozhodně se vyhýbáme smlouvám, které nemají komerční smysl. Nezapomeňte však, že naši rakouští zákazníci přijímají výhradně programy z 19,2°E. Krom toho se jedná o dlouhodobé smlouvy. Když už máme kapacitu nasmlouvánu, snažíme se jí využít, mj. na placenou distribuci. O pozici 19,2°E je mezi vysílateli velký zájem.

• ® honegero - Jak to vypadá s Prima Love HD a Mnau TV ?
K Prima Love HD jsem se již opakovaně vyjadřoval, s vysílatelem Mňau TV jednáme. Více sdělit zatím nemohu.

• ® Johny1806 - A môžete mi napísať aspoň v akom horizonte si myslíte že Prima Love HD zazadíte?
To, bohužel, Johny, nemohu, protože to nevím. Díky za pochopení.

• kubisek78 - Dovolte mi ještě jeden dotaz ke Skylink Live TV. Opravdu nepůjde sledovat TV na cestách mimo domov třeba na mobilním telefonu? Když jsem to asi před 2 měsíci zkoušel, tak to po mě chtělo nastavit domácí síť, která má v aplikaci jen omezený počet změn. V takovém případě je tato služba alespoň pro mě na nic.
Takováto služba bez omezení na domácí síť, je velmi nákladná a vyžaduje i jiný právní režim. Do konce roku jsme chtěli službu Skylink Live TV uvolnit bezplatně pro všechny zákazníky, nezbylo, než se spokojit s tímto omezením. Pro hybridní satelitní přijímače nepředstavuje omezení na domácí síť žádný problém.

• ® honegero - a Zařadíte také nový program od Novy, který brzy odstartuje?
To je docela možné. O žádném jsem však zatím neslyšel.

• Kuba - Myšlena byla kompletně vaše vlastní videotéka s vaším nakoupeným obsahem a vyjednaným existujícím dabingem, nikoliv přeprodávané služby jako banaxi/netflix apod.
Vlastní videotéku časem vybudujeme, ovšem stejně se bude jednat o přeprodávaný obsah.

• ® Johny1806 - Ale musíte uznať že záujem o Prima love HD je, tak do dúfam zohľadníte pri výbere programov, ktoré budete zaraďovať. Ďakujem.
Po dnešním chatu zcela jistě na Primu Love nezapomenu. Díky za náměty.

• ® jan - Děkuji za Vaši odpověď na moji otázku, máte pravdu, na rakouské diváky jsem zapomněl :-) Chtěl bych se ještě zeptat, jestli už vysíláte programy ČT na satelit sami, a z jakého uplkinku. Zda z Kavčích hor (bývalý Czechlink), z Barrandova či ze zahraničí (z Německa, Rakouska, Lucemburku). Předpokládám, že se slovenským Towercomem po vašem rozchodu už asi moc nespolupracujete. Děkuji.
Programy ČT vysílá z Kavčích Hor náš partner, společnost E4C Group, která tam má uplinkovou stanici. Towercom pro nás uplinkuje dva transpondéry a spolupracujeme velmi dobře.

• ® honegero - Fandil jste Clinntnový nebo Trumpovi?
Nejsem si jist, kdo by byl pro naši zemi lepší. Očekával jsem však, na rozdíl od expertů, výrazné vítězství Trumpa.

• ® honegero - Už víte jestli bude Prima Love HD?
Ještě ne.

• Roman - Dobry den. otazka na JG. sd kanaly od čt sa čoskoro vypnú a tymto sa chcem opytat na transporder 12070. ponechate si ho aj, nadalej pripadne sa preklopi do dvbs2. dakujem vopred
Dobrý den. Počítáme s překlopením do DVB-S2 v příštím roce. Termín neznám.

• ® mfx870 - dobrýden mám krátky dotaz já jsem zvyklí na přijimač technisat a ten to kodování nemá to by mě moc mrzelo
Těžko říci, jak zní dotaz. Nepochopil jsem ho.

• Kuba - A co vlastní Promo Skylink kanál po vzoru UPC? Samozřejmě by pak byl FTA, aby se lidi dozvěděli o službách novinkách, přelaďování atp.
Uvažujeme o něčem takovém. Chce to ale důkladně promyslet a nemohu zatím nic slíbit.

• Aleš - Problém AMC a Film+ je, že netitulkuje a nenadabované scény nemají českou lokalizaci. na HBO či JOJ Cinema s tím problém není. HBO-volit. titulky, JOJ cinema to má v obraze.
O problémech těchto programů jsme informovali vysílatele. Pracuje na nápravě.

• ® Johny1806 - Skúste pouvažovať o Prima love HD. Bolo by to naozaj fajn.
Johny, už jsem se k tomu několikrát vyjádřil. Opravdu nemám co dodat.

satCentrum - Tak to je už poslední odpověď v dnešním chatu on line. Děkujeme všem čtenářům webu satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostovi - panu Glisníkovi za trpělivost a ochotu na ně odpovídat. Na některé i vícekrát (Prima love) :-) Budeme se těšit na chystané novinky (nejen) v platformě Skylink a někdy zase v našem chatu na shledanou!
Mockrát děkuji za pěkné společné odpoledne.

• ® Johny1806 - že skúsite prehodnotiť zaradenie Prima love HD.
Už na tom usilovně pracujeme.


Další články z rubriky:
22.11.2015 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
03.08.2015 • Nezodpovězené dotazy 24. chatu s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
06.05.2015 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
14.07.2013 • On line na satCentrum: Eva Sedláčková - BabyTV
22.03.2013 • On line na satCentrum: Erika Luzsicza - Film+
13.08.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M77 Group


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist