Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 09:52:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Družice SES-12 vzlétla do vesmíru na palubě rakety SpaceX Falcon 9

  Autor: SES/Weber Shandwick , e-mail: info@webershandwick.cz Přidané: 04.06.2018



Nový výkonný satelit bude obsluhovat oblasti Asie, Tichého oceánu a Blízkého východu a přinese nové zážitky ze sledování videa, datového připojení, mobility a služeb pro vládní zákazníky


Společnost SES dnes oznámila, že družice SES-12 byla úspěšně vynesena na palubě nosné rakety SpaceX Falcon 9 z vesmírného střediska na Mysu Canaveral na Floridě v USA v 00:45 místního času.

SES-12, který využívá nejmodernější unikátní konstrukci se širokými svazky a vysoce výkonnými paprsky, se připojí k družici SES-8 pracující na pozici 95 stupňů východně. Poskytovat bude rozmanité video služby, zajišťovat datové připojení, mobilitu i služby pro vládní zákazníky napříč Asií, Tichomoří a oblast Středního východu. SES-12 je nejnovějším satelitem, který společnost SES uvedla na tuto orbitální pozici, kde bude působit pod pověřením Nizozemského království. Nahradí a rozšíří služby, které jsou nyní poskytovány skrze satelit NES-6 společnosti SES.

Společně s družicí SES-8 dosáhne signál SES-12 na 18 milionů televizních domácností. Satelity poskytnou operátorům placené televize spolehlivost a škálovatelnost. Ti tak mohou nabídnout divákům intenzivnější zážitky ze sledování. A to buď přidáním další možného obsahu nebo poskytnutím obrazu vyšší kvality, aby tak pokryli stále rostoucí poptávkou diváků po obsahu s vysokým rozlišením (HD) a Ultra HD.

Podobně jako SES-14 a SES-15, které poskytují služby pro Ameriku, disponuje tento satelit datovou konektivitou s vysokou propustností (HTS) pro zajištění zvýšené konektivity v leteckém a námořním segmentu napříč Asií, Tichým oceánem a na Blízkém východě. Družice SES-12 bude též klíčem k tomu, aby vlády v daných regionech mohly poskytovat programy pro překlenutí digitální propasti a umožnit telekomunikačním operátorům, provozovatelům mobilních sítí a poskytovatelům internetových služeb provozovat spolehlivější mobilní páteřní sítě a rychlejší širokopásmové služby.

Martin Halliwell, hlavní technický ředitel společnosti SES, k tomu řekl: "Více obsahu. Intenzivnější zážitek ze sledování. Rychlé internetové připojení. Spolehlivé mobilní pokrytí. Všechny tyto pestré požadavky zákazníků můžeme nyní po úspěšném vypuštění družice SES-12 splnit. Nová družice přidá výkon, kapacitu a nabídne našim zákazníkům větší spolehlivost a flexibilitu."

Satelit je vybaven 6 širokými svazky a 72 uživatelskými svazky s vysokou propustností. SES-12 je tak jedním z největších satelitů, který operátor SES doposud vynesl na geostacionární dráhu. Kosmické vybavení družice disponuje Digital Transparent Processor (DTP), který dále zvyšuje flexibilitu kapacity a poskytuje zákazníkům SES mnohem více možností přizpůsobení šířky pásma. Plně elektrický satelit SES-12 zhotovila a dodala společnost Airbus Defence and Space a bude výhradně spoléhat na elektrický pohon pro umístění satelitu na orbitální dráhu a následné manévry na orbitě. SES-12 se připojí k sedmi geostacionárním satelitům a 16 MEO satelitům v oblasti Asie, Tichého oceánu a Středního východu.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů a první v poskytování diferencované a zcela škálovatelné nabídky kombinovaných GEO-MEO služeb s více než 50 geostacionárními družicemi (GEO – Geostationary Earth Orbit) a 16 družicemi na střední oběžné dráze (MEO - Medium Earth Orbit). SES se zaměřuje na poskytování end-to-end řešení a služeb s přidanou hodnotou prostřednictvím dvou klíčových obchodních jednotek: SES Video a SES Networks. Společnost poskytuje satelitní komunikační služby televizním a rozhlasovým společnostem, obsahovým a internetovým poskytovatelům, operátorům mobilním a pevným sítím, vládám a institucím. Portfolio společnosti SES obsahuje značku ASTRA, společnosti O3b a MX1, Vždy jde o přední poskytovatele mediálních služeb ve svém oboru, kteří nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. SES je kótován na burzách Eurnext Paris a Luxembourg Stock Exchanges (SESG). Další informace najdete na www.ses.com.


Marek Němec, Head of Client Services, PR agentura Weber Shandwick


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.06.2018 • Discovery a PGA TOUR vytvoří jedinečnou mezinárodní golfovou službu
03.06.2018 • Start rakety Falcon 9 s družicí SES-12 odložen
31.05.2018 • Start rakety s družicí SES-12 dne 1. 6. 2018
11.05.2018 • SpaceX končí vývoj rakety Falcon 9
20.02.2018 • Satelit Hylas 4 ve Francouzské Guyaně – plánovaný start v březnu 2018
13.02.2018 • Světový den rádia UNESCO pod heslem "Rádio & Sport"

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist