Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:29:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Kirchovo mediální impérium krachuje!

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 11.04.2002


Společnost KirchMedia, klíčová část KirchGruppe, vyhlásila bankrot. Jde o největší firemní krach v poválečné historii Německa. Věřitelské banky, kterým Leo Kirch dluží, odmítají již poskytnout další úvěry na záchranu mediálního impéria. Mají zájem pouze o zachování jeho rentabilních částí, zejména televizní stanice Pro Sieben, která je nejvýnosnějším televizním kanálem v Německu.

Podobná krize se však podle odborníků může brzy rozšířit i do zbývajících části Kirchova impéria. Hodně se mluví hlavně o Premiere, placené televizi, která je zřejmě největším kamenem úrazu a původcem všeho špatného, co se Kirchovi stalo. Právě kvůli ni se německý magnát zadlužil při nákupech exkluzivnich práv na filmy a sportovní přenosy. Premiere však nikdy nenaplnila jeho očekávání a nezačala přinášet pořádné zisky.

Kirchova placená televize minulý týden přiznala, že její dluhy dosahují výše 900 milionů eur. Její pětinový akcionář - britská BSkyB miliardáře Ruperta Murdocha, proto již svolal krizová jednání. Sama však odmítá do ztrátové televize nalít peníze.

Podobně může dospět ke krachu i celá mateřská KirchGruppe, která má celkové dluhy okolo 6,5 miliardy eur. Přestože Kirch ještě stihl převést vysílací práva na fotbalové mistrovství světa z krachující KirchMedia na sesterskou firmu KirchSwiss, může se o vysílání z Japonska a Koreje ještě strhnout mezi věřiteli bitva.

O práva na vysílání závodů Formule 1 se zase možná budou chtít rozdělit některé závodní týmy, které o jejich koupi nedávno s Leo Kirchem neúspěšně jednaly a pohrozily, že si vytvoří vlastní nový šampionát.

O dědictví po Kirchovi nyní začal boj mezi domácími i zahraničními zájemci. Jsou možná dvě řešení. Takzvaná německá cesta předpokládá odkoupení Kirchových aktiv domácími firmami. Druhá varianta by pak umožnila vstup zahraničních konkurentů na německý mediální trh, favority jsou zmiňovaný Rupert Murdoch a italský mediální magnát Silvio Berlusconi. Tato druhá varianta však je pro německou hrdost nad „rodinným stříbrem“, které však už notně ztratilo svůj lesk, tou nejhorší chmurou…


Zdroj: Ekomail a MF Dnes, 10.4.2002


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2002 • Start rakety Ariane 5 se satelitem Envisat [ 4 ]
26.02.2002 • Nejúspěšnější moderátor na nejúspěšnější zpravodajské stanici – CNN
23.02.2002 • Sky News Active - opäť dokonalejší
14.02.2002 • Čo je DATA BROADCASTING?
09.02.2002 • Maďarská karta (alebo UPC Direct v Maďarsku) [ 4 ]
04.02.2002 • Svět evropské placené televize
5.část: Rusko
[ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Pre pána Hrubca 

15.04.2002 12:31 • mediaman
Pán Hrubec, ja sa na Vás nemám prečo hnevať! Iba som vyjadril svoj názor na článok, ktorý som si na satcentre prečítal. Stále ale trvám na tom, že by sme/ste si vystačili s flash o vyhlásení platobnej neschopnsti KirchMedia a inými flashmi (tie asi budú onedlho nasledovať), ktoré by mapovali situáciu, ktorá je ako uvádzate (a ja súhlasím) veľmi zložitá. Zverejnený článok je totižto zmesou faktov, nie celkom presných informácií a rôznych špekulácií (uznávam, že každá špekulácia sa v konečnom dôsledku môže rovinúť do reality).

Nemyslite si, že kvôli tomuto článku zo satcentra odídem. Váš web mám celkom rád a zo slovenských (alebo slovensko/českých) sat webov ho považujem za najlepší.

Tentokrát som si zvolil meno aké používam na satelitných weboch - mediaman- dúfam, že aspoň takto som aspoň čiastočne ”vystúpil” z anonymity.

Prajem všetko dobré!
 
 
  Můj příspěvek 

11.04.2002 22:40 • anonym
hlavne at to nedavaj RUPERTOVI nebo nam tam zavede Videoguard a budeme v prdeli
 
 
  Pro anonyma 

11.04.2002 19:08 • Redakce
Díky za názor, škoda, že jste se nepodepsal. Ono dát na satelitní informační web propracovanější ekonomickou analýzu asi není to pravé ořechové. Na druhou stranu jsme již v Krátkých zprávách dvakrát psali o platební neschopnosti KirchGruppe jako flash news, ale málokdo si to nakonec spojí s právy na fotbalové mistrovství či Formuli 1, max. tak s paketem Premiere. A právě na to měl upozornit tento ”velký” článek, protože situace je už opravdu velmi vážná. Není pro nás problém psát o složení KirchMedia, Taurus Beteiligung a Premiere Medien a rozebírat majetkovou provázanost, ale to už patří spíše na ekonomický server, než k nám. Naše čtenáře spíše zajímá jest-li naladí na svém receiveru (nebudeme si to zastírat, ale naprostá většina čtenářů, kritizující paket PW nemá zakoupené jeho předplatné) Formuli, Cinedom či Bundesligu a jest-li budou tato práva mít Berlusconi, Murdoch , Kirch či kdo jiný je pro ně vedlejší. Takže se na nás nezlobte a zachovejte nám i do budoucna svou přízeň. Za redakci - Václav Hrubec.
 
 
  veľmi zlé 

11.04.2002 08:17 • anonym
téma zaujímavá, ale jej spracovanie na satcentre považujem za veľmi zlé. nie je to ani analýza a ani flash správa. pre lepší článok určite nie je možné siahať po zdrojoch ako MF Dnes, ale po renomovanejších zahraničných oficiálnych zdrojoch.

napríklad to, že kirchmedia vyhlásila platobnú neschopnosť podľa novely príslušných zákonov v nemecku ešte vôbec neznamená automatický krach firmy.

viem, že celá situácia je veľmi zložitá, ale satcentrum by si podľa mňa vystačilo s krátkou správou o tom, že kirchmedia vyhlásila platobnú neschopnosť.
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist