Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 20:53:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

TV JOJ v kódu CryptoWorks, Test programu TV JOJ na TT Kartách

  Autor: PR TRADE and TECHNOLOGY, a.s./satCentrum , e-mail: info@trade-technology.cz Přidané: 08.01.2008


Dne 7. 1. 2008 došlo v distribuci programu televízia JOJ k obnově jejího kódování v systému CryptoWorksTM. Téhož dne akciová společnost TRADE and TECHNOLOGY tuto stanici zpřístupnila všem uživatelům TT Karet, kteří mají aktivovány programy Slovenské televize STV Jednotka a Dvojka. Program televizní stanice televízia JOJ je nyní v nabídce TRADE and TECHNOLOGY v testovacím režimu.

TV JOJ je pro uživatele TT Karet přístupná na speciální předvolbě s identifikací „TV JOJ_test“. Pro zobrazení této předvolby a příjem tohoto programu je tedy nutné znovu přeladit satelitní přijímač.


Pro naladění programu použijte tyto hodnoty nastavení:

satelit: Astra (23,5°E)
kmitočet: 12 565 MHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 2/3

Po zadání těchto hodnot přijímač nalezne všechny předvolby SKY Linku . Mezi jinými (STV1 TT, STV2 TT, TA3, STV1, STV2, TV JOJ, Markíza...). Zdůrazňujeme, že pro příjem programu TV JOJ pomocí TT Karty, je třeba použít předvolbu TV JOJ_test. Standardní předvolba TV JOJ je určena pro uživatele dekódovacích karet Sky Link.

Obchodní podmínky pro další období ještě nebyly stanoveny. Pro nejbližší období platí, že přístup k TV JOJ mají všichni uživatelé , kteří mají aktivovány programy STV Jednotka a Dvojka.


PR TRADE and TECHNOLOGY, a.s., 7. 1. 2008



Doplnění redakce satCentrum

Slovenská soukromá TV JOJ už vysílá v současné době (8. 1. 2008 odpoledne) kódovaně, v systému CryptoWorks.

Majitelům přístupových karet distributora TRADE and TECHNOLOGY, a.s. proto doporučujeme provést nové naladění transponderu Sky Linku na Astře 3A (na orbitální pozici 23,5 stupňů východně), frekvence 12,565 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 2/3, aby se jim načetl "virtuální" program TV JOJ_test. Na této předvolbě pak mohou tuto stanici sledovat.

Pro majitele zaregistrované aktivní karty Sky Link distributora TBDS, a.s. se nic nemění, po zakódování programu TV JOJ mají k ní přístup na stávající předvolbě TV JOJ.

Pro upřesnění - TV JOJ vysílá s identifikátory SID 8004, V-PID 404, A-PID 564, pro TV JOJ_test se používá SID 8204, identifikátory V-PID 404, A-PID 564 zůstávají samozřejmě shodné, protože se nejedná o další program.



Doplnění redakce satCentrum, 8. 1 2008, 18:30 hod:

TV JOJ vysílá opět volně, s příznakem kódování CryptoWorks.



Doplnění redakce satCentrum, 9. 1 2008, 12:30 hod:


TV JOJ už začala dnes po poledni opět kódovat, v systému CryptoWorks.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 51   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.01.2008 • Teletext České televize i v roce 2007 posiloval své pozice na trhu v ČR
10.01.2008 • Akce 2 měsíce MULTI s TT Kartou - prodloužena [ 5 ]
27.12.2007 • Dárek ČT sportovním fanouškům: ČT4 SPORT ve formátu 16:9 [ 4 ]
10.12.2007 • TT Karta ČT – cenově nejdostupnější karta pro příjem programů České televize [ 15 ]
04.12.2007 • Zvýšení hodnoty TT Karet [ 11 ]
03.12.2007 • TRADE and TECHNOLOGY odpovídá na otázky čtenářů satCentrum [ 57 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 3

  Nevim 

26.12.2008 19:17 • neregistrovaný
Nevíte nekdo jak si tam naladim joj,stv1,2,TA3,a z1??,,
Piste na email simsnbart@centrum.cz
 
 
  Ste všetci super! 

09.10.2008 17:21 • neregistrovaný
Ste všetci super!
 
 
  pre vojecha: ak mas bielu kartu, tak tie budu 

05.09.2008 20:35 • neregistrovaný
pre vojecha: ak mas bielu kartu, tak tie budu vsetky vypnute a boli nahradene zadarmo novymi modrymi. boli posielane na adresu, ktoru boli registrovane.
pre josefa: skus internet
peter.
 
 
  nebo mi poradte kde v cizine muzu koupit slovensky 

05.09.2008 10:27 • neregistrovaný
nebo mi poradte kde v cizine muzu koupit slovensky program a cesky treba v anglii dekuji josef
 
 
  dekuji 

05.09.2008 10:24 • neregistrovaný
ja ale stale nevim ,proc me ta moje stara karta crypto works nejede a ukazuje se mi kodovany kanal a kartu mam slovak link.od vcerejska rana mi nejde spustit markyzu ani azdny jiny slovensky program dekuji vojtech
 
 
  proc mi to nejde 

05.09.2008 10:17 • neregistrovaný
mam kartu crypto works slovak link a zniceho nic mi prestala fungovat muzete mi poradit nebo pomoct a rict proc ?dekuji pan vojtec
 
 
  tt 

08.02.2008 19:26 • neregistrovaný
ja mam dobre joj TT test !!!
 
 
  i já mam ten problém a neviem čo mám robiť 

08.02.2008 19:00 • neregistrovaný
i já mam ten problém a neviem čo mám robiť
 
 
  JOJ nefunguje 

08.02.2008 10:16 • neregistrovaný
Mam zaplacené jednorázově Nova cinema,STVl a STV2(199Kč),zkoušel jsem přeladit na JOJ test a je take zakodované.Vlastním kartu Trade and Technology.Je nějake řešení přijímat JOJ ?
 
 
  Já bych jenom doplnil,že Gital si může jít 

24.01.2008 15:44 • neregistrovaný
Já bych jenom doplnil,že Gital si může jít stěžovat ledva tak na lampárnu a svým prohlášením hrubě porušuje Obchodní zákoník. Podle práva si stěžovat může jen ten, jehož práva jsou poškozena a tím rozhodně Gital není. Pan B z Gitalu to moc dobře ví a celý jeho počin je jen zlost obchodníka,jemuž se přestalo dařit.
 
 
  Tendenční článek na Parabole lze brát jen jako 

23.01.2008 22:22 • neregistrovaný
Tendenční článek na Parabole lze brát jen jako kopání Gitalu kolem sebe. Dosud jsem se nesetkal s takovým strašením prodejců satelitní techniky jak to teď předvedl obchodní ředitel společnosti Gital, mimochodem před jejím vznikem obchodní ředitel konkurence Trade and Tecnology, kterou nyní napadá! TV JOJ není zpoplatněná, a tak nevím, na základě čeho by někdo mohl vracet celé satelitní zařízení a žádat peníze zpět. Trade and Technology, Sky Link i Gital jsou distributory, kteří neručí (a ani nemohou ručit!) za programovou nabídku mimo programů, jejichž distribuci sami financují. Televizní stanice jsou na jejich přístupových kartách, protože je to pro ně výhodné. Pokud by se např. Česká televize rozhodla, že nebude chtít být na kartách jednoho, druhého či obou z distributorů, bezpochyby by si to vymohla. A nikdo, ani konkurenční distributor, by s tím nic nezmohli. A uživatelé karet by ani v tomto hypotetickém případě neměli nárok na vrácení peněz, i když by z jejich pohledu hodnota karty podstatně klesla. Pokud nebude mít TV Joj práva k přenosům např. sportovních utkání mimo Slovensko, může učinit opatření jako ORF2 či před lety N3 (vysílá místo obrazu jen teletext), nebo jen vysílání pro TT Karty úplně zablokovat - jsou jiné identy jak na Sky Link kartách. Ale TV Joj chce vysílat pro co nejvíce lidí, proto i odkládala kódování na co možná nejpozdější dobu. Pokud se Gital s Jojkou nedohodl, je to chyba Gitalu a ne Trade and Technology, na který teď plive špinavou slinu "pirátského" příjmu. Je tu konkurenční prostředí, tak holt na jedněch kartách bude to (Spektrum), na druhých ono (Viasat Explorer, History, Joj), nelze "shora" nařizovat, že Jojka musí být na Gitalu. Pokud má Gital pocit, že se děje něco nelegálního, má (musí) podat příslušná ohlášení na trestních a správních orgánech, a ne na Parabole plivat na konkurenci a strašit satelitní prodejce a majitele těch pro něj špatných karet (t.j. ne od něj koupených).
 
 
  A konečně se ozval pán z bývalého vedení T-T,které 

23.01.2008 19:04 • neregistrovaný
A konečně se ozval pán z bývalého vedení T-T,které provozovalo bývalý cs link.Kde jsou ty doby kdy požadovali za 10 karet zeměkoule + moduly cryptoworks 1.00 zálohu dopředu 100 000 kč.Když potom člověk zavolal na aktivaci cs link do Ostravy tak se ozval velmi kvalifikovaný člověk pan Holu. a ten řekl,že v tomto přijímačí tato karta nepujde ,protože to chodí jen Humaxech,které my preferujeme.Pokud mi nevěříte tak na stránkách firmy Kathrein jsou měříci protokoly kde tato firma zdůvodňuje proč nechodí kodování a nekodování zprav na Čt 1.Protože u Japonských programů Jstv kodování a nekodování šlo bez jakéhokoliv zaseknutí příjímače.
 
 
  Je příjem TV JOJ v Česku legální?logo Začátkem 

22.01.2008 22:54 • neregistrovaný
Je příjem TV JOJ v Česku legální?
logo Začátkem ledna došlo k zakódování programu slovenské komerční TV JOJ v multiplexu SkyLink na satelitu Astra 3A (23,5 stupňů východně). Po několikaměsíčním volném vysílání mohou program JOJ nyní přijímat již jen majitelé přístupových karet SkyLink (i staršího typu Slovak Link) a také držitelé dekódovacích karet TRADE and TECHNOLOGY (TaT) na TT Kartách v České republice.
Vedle TaT distribuuje karty v ČR také společnost Gital. Server parabola.cz proto zjišťoval, zda a kdy bude tento program dostupný i majitelům karet tohoto nejmladšího distributora. "Ověřovali jsme možnosti šíření signálu této stanice a získali stanovisko, že příjem programů stanice JOJ mimo území Slovenské republiky není u většiny pořadů v souladu s autorskými právy k vysílaným pořadům," řekl serveru parabola.cz Tomáš Bujnoch, obchodní ředitel společnosti Gital. "Příjem programu televize JOJ na území České republiky lze proto považovat za pirátský se všemi důsledky, které z toho mohou vyplývat," dodal.
"Vzhledem k tomu, že jsme vždy preferovali sdělování úplných a pravdivých informací, nechceme ani nyní stávající a budoucí uživatele našich karet uvádět v omyl," upozornil T. Bujnoch.
"TV JOJ je na našich kartách v testovacím provozu a tím je dán i dosavadní status z pohledu distribučních práv," reaguje J.Glisník, výkonný ředitel TRADE and TECHNOLOGY k zařazení programu JOJ na karty pro příjem v České republice. "Dosud nemohu uvést datum ukončení testování a přechodu na řádný provoz. Pro uživatele TT Karet ale mám dobrou zprávu. TV JOJ je automaticky a BEZPLATNĚ aktivována na všech kartách, které mají aktivovány programy STV," přiblížil na dotaz serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel TRADE and TECHNOLOGY. "To platí pro všechny TT Karty Standard a TT Karty Sezóna registrované po 1. prosinci 2007 nebo i dříve, pokud si jejich uživatel předplácí programový balíček MULTI nebo uhradil jednorázový manipulační poplatek za rozšíření programové nabídky," dodal J. Glisník.
TV JOJ je vysílána v testovacím režimu a celý program je dostupný pro uživatele karet v České republice. "„Testovací“ příjem programů, které nemohou být zařazeny do stálé nabídky, považujeme za podvod na všechny diváky, o rizicích plynoucích z umožnění nelegálního příjmu pro provozovatele karet nemluvě," říká T. Bujnoch ze společnosti Gital.
Zároveň upozornil na možné problém, které mohou mít obchodníci. "Velké problémy mohou mít zejména prodejci satelitní techniky, kteří nabízejí tento program svým zákazníkům. V okamžiku znepřístupnění TV JOJ pro Českou republiku mohou zákazníci oprávněně vracet karty i celé zakoupené satelitní zařízení s tím, že při prodeji byli uvedeni v omyl," popisuje Tomáš Bujnoch.
Programu TV JOJ v Česku na kartách Gital se z výše uvedených důvodů zatím diváci nedočkají. "Do doby, než stanice JOJ nebude mít vyřešenu otázku autorských práv pro Českou republiku, nebude zařazena do nabídky televizních programů na kartách Gital, které uživatelé používají na území České republiky," uzavírá T. Bujnoch.
Problém s vysílacími právy již potrápil oba české distributory (Gital i TaT) v listopadu loňského roku. Obě společnosti zařadily na své karty programy Slovenské televize (STV) - konkrétně okruhy Jednotka a Dvojka. K některým pořadů STV ale nejsou dostupná práva pro ČR a musejí signál takových relací STV pro ČR vypínat. "Jedná se zejména o sportovní události, na které zakoupila výhradní práva pro ČR Galaxie sport. Vzhledem k tomu, že o zařazení některých (např. fotbalových) utkání do vysílání se rozhoduje s poměrně krátkým předstihem, nedovedu říci, o kolik takových pořadů se bude jednat," říká Jaromír Glisník z TaT. "Odhadoval bych, že jich bude cca 10 během roku," dodal.
Martin Vyleťal
parabola.cz
21.1.2008
 
 
  boze to uz je kte, ze takto pise???????Nauc sa 

22.01.2008 20:41 • neregistrovaný
boze to uz je kte, ze takto pise???????
Nauc sa sformulovat vetu, co si este nevychodil zakladnu skolu ???
otazka sa kladie v cestine nasledovne, ak sa nemylim:
"Mají jit od 1.2.2008 na kartach firmy Gital TV Markiza a TV Joj?"
 
 
  otazka markiza a tv joj ma jit od 1.2 08 na karte 

22.01.2008 13:18 • neregistrovaný
otazka markiza a tv joj ma jit od 1.2 08 na karte gital?
 
 
  Skôr sa pýtal aj ja so počul, že na kartách gital 

22.01.2008 12:51 • ® Fenix
Skôr sa pýtal aj ja so počul, že na kartách gital á byť Markíza ale neviem či je to pravda :warning:
 
 
  @neregitrovany 09:53Ta tvoja veta bola veta 

22.01.2008 11:29 • neregistrovaný
@neregitrovany 09:53
Ta tvoja veta bola veta oznamovacia, ci veta opytovacia?
Konstrukcia napoveda, ze je to otazka, ale na jej konci chyba otaznik.
Takze skus este raz.
Nerozumiem co si chcel
 
 
  je to pravda ze tv joj a markiza pujde na karte 

22.01.2008 09:53 • neregistrovaný
je to pravda ze tv joj a markiza pujde na karte gital od 1.2 08
 
 
  Blokuje vam tez prijimac na slovenskych 

22.01.2008 09:40 • neregistrovaný
Zamrza vam tez prijimac kdyz prepnete s kartou T&T na slovenske programy. Je ty novy programy odladil, protoze to vzdy "bloklo" prijimac......
Ma stim tez nekdo takovou zkusenost??
 
 
  Joj nefunguje na T&T karte?!Co se deje... 

21.01.2008 21:20 • neregistrovaný
Joj nefunguje na T&T karte?!Co se deje...
 
 
Celkový počet komentářů: 51 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist