Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:38:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Rádio Devín pre zrušenie kultúrnych podujatí prispôsobilo program

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 17.03.2020


Pandémia koronavírusu dočasne zrušila plánované verejné kultúrne podujatia. Rádio Devín zareagovalo zmenou programu a poslucháčom prinesie hodnotné rozhlasové hry, fíčre, relácie o poézii a próze, symfonické koncerty vážnej hudby, experimentálnu, jazzovú a folkovú hudbu či veľké operné a koncertantné diela.


Počas tohtotýždňových pracovných dní Rádio Devín mimoriadne zaradilo do vysielania od 7:00 do 8:00 rozprávky. V utorok (17.3.) to bude Kto nosí kominárom šťastie, v stredu (18.3.) Tri zlaté vlasy deda Vševeda, vo štvrtok (19.3.) Vojak, ježibaba a kresadlo a v piatok (20.3.) Pastierik, kráľ škriatkov.

Od utorka (17.3.) do piatka (20.3.) si poslucháči môžu vypočuť medzinárodne oceňovaný cyklus Jána Bábika „Múzy za mrežami". V ňom sa venuje osudom viacerých slovenských spisovateľov, ktorí sa po komunistickom prevrate v roku 1948 ocitli vo väzení.

Cyklus Historia magistra vitae autora Petra Turčíka sa počas týždňa od 15:00 zameria na renesančnú Florenciu, komunity v stredovekom uhorskom meste, fortifikačné systémy stredovekých miest v Uhorsku a mestské stredoveké rituály.

V Čítaní na pokračovanie o 22:30 budú mať premiéru úryvky z knihy Aleny Sabuchovej „Šeptuchy". Dramatické Rádio Devín ponúkne v utorok (17.3.) premiéru rozhlasovej hry Miroslavy Kuracinovej Valovej „Gemini" a v stredu o 21:30 reprízu Rozhlasovej hry pre celú rodinu autorky Jany Bodnárovej „V záhrade papierových drakov".

Relácia Ars litera rozoberie vo štvrtok (19.3.) o 17:00 tvorbu Leonida Andrejeva a v piatok (20.3.) prinesie aktuálny diel z cyklu Ikony divadla. Relácia Poézia sa v sobotu (21.3.) o 15:00 zameria na tvorbu Mariána Hatalu v rozhlasovom pásme pod názvom „Chlieb dní lámaný poéziou". Projekt Desať dekád divadla.sk pokračuje v nedeľu (22.3.) o 16:30 premiérovou časťou Cesta k slovenskému baletu 1920 - 1940.

„Tím hudobného vysielania upriamuje pozornosť poslucháčov počas tohto týždňa na reláciu Bližšie k jazzu, v ktorej v utorok o 19:00 predstaví tvorbu rakúskeho jazzového bubeníka Klemensa Marktla. V stredu (18.3.) napoludnie zahrajú Mucha Quartet a klaviristka Magdaléna Bajuszová diela Alexandra Albrechta, Alexandra Moyzesa, a Štefana Németha Šamorínskeho. V piatok (20.3.) o 18:00 v relácii Jazz zaznie hudba prominentného vietnamského jazzového saxofonistu Tran Manh Tuana. V sobotňajšej relácii Festivalové reminiscencie si poslucháči môžu o 15:30 vypočuť záznam koncertu San Fransisco Symphony Orchestra s dirigentom Michaelom Tilsonom Thomasom," priblížil intendant Rádia Devín Peter Janků.

Ranné ladenie bude v pracovných dňoch v upravenom čase od 8:00 do 10:00 mapovať vývoj udalostí v oblasti umenia a kultúry na Slovensku.

„Poslucháčom a hlavne návštevníkom webu RTVS ponúkame širokú paletu rozhlasových hier, rozprávok, fíčrov, vzdelávacích programov v rámci Archívu Extra, ktorý je k dispozícii 24 hodín denne," dodal Peter Janků.

Nonstop vysielanie digitálneho Rádia Junior pre najmenších prinesie tematický Týždeň na mráčiku. V rámci neho sú pripravené rozprávky Daniela Heviera „Mrak Mrakula a drak Drakula" a „Krajina Zázračno" alebo príbeh „O žiačikovi Mráčikovi".


Bratislava, 16. marec 2020, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2020 • ÓČKO TV reaguje na rušení živých vystoupení. Přináší divákům záznamy koncertů
17.03.2020 • TV JOJ odvysiela aj ďalšie špeciálne relácie venované aktuálnej téme koronavírusu
17.03.2020 • Mimoriadne relácie o koronavíruse sa stretli s výrazným diváckym záujmom
17.03.2020 • Celodenné vysielanie RTVS ku koronavírusu
17.03.2020 • Vzpírali se humorem - dokument ČT připomene zlidovělé dílo dvojice Vodňanský & Skoumal
16.03.2020 • Na Primě startuje Zlatá maska

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist