Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 16:12:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

ESSEL GROUP INDIA uzavřela smlouvu na transpondérovou kapacitu SES NEW SKIES pro „HITS“

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 02.07.2008


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), oznámila uzavření pětileté smlouvy s indickou firmou Essel Group. Na základě této smlouvy bude k dispozici až šest satelitních transpondérů v pásmu C.


To podpoří digitalizaci rozšiřující se infrastruktury indických kabelových sítí, která zahrnuje více než 70 miliónů domácností. Kapacita bude k dispozici nejprve na satelitu NSS-703 na 57° východně, a v roce 2009 se přesune na nový satelit NSS-12.

Essel Group je jedna z největších indických mediálních společností s různými aktivitami m. j. ve vysílání (Zee TV), v přímém příjmu ze satelitů DTH (Dish TV) a v oblasti kabelových sítí (WWIL). Satelitní kapacita SES NEW SKIES bude sloužit k tomu, aby podpořila novou digitální platformu s názvem HITS (headend-in-the-sky - hlavní stanice na obloze). Bude šířit signál placených televizních stanic na hlavní kabelové stanice pro pokrytí miliónů indických domácností.

WWIL tak plánuje, že stávající analogové kabelové vysílání společnosti Essel Group přemění na „HITS“ a na trh vstoupí s nabídkou až 150 digitálních kanálů v celé Indii. Plán je v souladu s vyhlašovaným cílem indické vlády, aby bylo urychleno rozšíření digitální infrastruktury a aby kódované vysílání a přídavné služby byly k dispozici ve více než stovce indických městech s více než miliónem obyvatel.

„SES NEW SKIES je cenným partnerem Essel Group. Nová smlouva doplňuje a rozšiřuje významný obchodní vztah, který se skupinou SES máme a který zahrnuje služby pro přímý příjem ze satelitu (Direct-to-home), VSAT a nyní i „HITS“. S podporou partnerů jako např. SES NEW SKIES společnost Essel Group i nadále poskytne indickým zákazníkům největší nabídku zábavy a nejmodernější řešení,“ řekl mluvčí společnosti Essel Group.

Pan Deepak Mathur, viceprezident společnosti SES NEW SKIES pro prodej v jižní Asii, prohlásil: „Těší nás, že pokračuje naše strategická spolupráce s firmou Essel Group. SES NEW SKIES již poskytuje kapacitu v pásmu Ku pro Dish TV na družici NSS-6, kapacitu VSAT na satelitu NSS-11 v kooperaci s Antrix Corporation (komerční pobočka indické vesmírné organizace Space Research Organization), a nyní kapacitu v pásmu C pro tuto důležitou digitalizační iniciativu kabelové infrastruktury Essel Group. Společnost Essel Group je jedním z našich nejcennějších zákazníků, a máme radost, že jsme byli vybráni, abychom doprovázeli uvedení „HITS“ na trh po celé zemi. „HITS“ nabídne miliónům indických domácností s kabelovou přípojkou větší výběr z digitální televize.“


O družici NSS-12

NSS-12 je nový, vysoce moderní satelit. Od roku 2009 bude k dispozici pro komerční služby a nahradí družici NSS-703 na orbitální pozici 57° východně. Nabídne rozšířenou kapacitu v pásmu C a Ku a optimalizovanou zónu ozáření na důležité orbitální pozici na rozhraní mezi Evropou, Blízkým východem, Afrikou, Asií a Austrálií. S 88 transpondéry v pásmu C a Ku družice NSS-12 patří k největším a nejvýkonnějším satelitům flotily SES NEW SKIES. Velkou šířkou pásma bude satelit připraven na služby, ke kterým patří přímý příjem ze satelitu (DTH) a distribuce videosignálu, námořní služby, sítě pro akciové společnosti a vládní subjekty.


O družici NSS-703

Satelit NSS-703 na orbitální pozici 57° východně na rozhraní tří kontinentů zajišťuje důležité vzájemné spojení pro Evropu, Afriku a Asii. NSS-703 je ideální pro distribuci videosignálu z Evropy do Indie a Afriky a přímo z Londýna může poskytnout signál do Indie a Austrálie. Zóna ozáření satelitu NSS-703 zahrnuje globální pokrytí a dvě hemisférické (polokulové) zóny ozáření v pásmu C, Afriku a trojúhelník od Blízkého východu po Japonsko a Austrálii, včetně celé Indie a Číny.

Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti Essel Group

Essel Group je jednou z nejznámějších společností v Indii s širokým portfoliem aktivit v oblasti médií, zábavy, služeb na bázi technologií, rozvoje infrastruktury a vzdělávání. Zakladatelem, předsedou a „myslitelem” společnosti Essel Group je Subhash Chandra. Pod jeho vedením se Essel Group stala největší společnosti a symbolem pro indickou kreativitu a tvárnost. Wire and Wireless India Limited (WWIL) je největším provozovatelem pro multisystémy (MSO) v Indii. WWIL nabízí analogové a digitální služby s funkcemi např. video na přání VoD (Video on Demand), platbu za sledovaný pořad (Pay per View), elektronického programového průvodce EPG (Electronic Program Guide) a „živé hry” (Live Gaming) prostřednictvím set-top-boxu.


O společnosti SES NEW SKIES

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, televizních vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další tři konstruované družice (NSS-9, NSS-12 a NSS-14) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius (90 %), Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES NEW SKIES je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


S využitím zdroje: SES Press, 1. 7. 2008, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.06.2008 • TVB Television i z družice Atlantic Bird 12,5° západně
17.06.2008 • Služby DTH A-Sky-Net společnosti CSTV ze satelitu NSS-6
31.05.2008 • Firma ND SatCom získala kontrakt US-NAVY SPAWAR na přenosné terminály SATCOM
27.05.2008 • SES NEW SKIES obnovuje satelitní podporu pro Nature Conservancy
06.05.2008 • Britská satelitní nabídka FTA „Freesat” zahajuje 6. května 2008 - doplněno [ 2 ]
16.04.2008 • SES ASTRA podporuje satelitní vysílání z UEFA EURO 2008™

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist