Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:12:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Přelom roku na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.12.2021


Když už nevíte co, na Prima ZOOM si určitě vyberete. Dokumentární skvosty pro vás: dáme si trochu mystična Druidové: Záhada keltských kněží; vypravíme se na Magický Island; čeká vás Potápění se žraloky; užijete si Bláznivý svět veverek a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka:

28. 12., 20.00 hod. – Druidové: Záhada keltských kněží

Druidové jsou tajuplnou záhadou, která se ještě nepodařila rozluštit. Ale nové archeologické nálezy a poznatky naznačují, jaká tito mysteriózní keltští čarodějové ukrývali tajemství. Druidové, tajuplní keltští čarodějové, odjakživa fascinovali celý svět. Jsou nepřehlédnutelnou součástí starověkých literárních pramenů. Stali se hrdiny irských legend i hvězdami moderních fantastických světů. Ale kým byli doopravdy? Jejich odkaz a dědictví nám dlouho unikaly, protože druidové předávali veškeré své posvátné znalosti výhradně ústní cestou. Ale nové archeologické nálezy nyní konečně odhalují detailní obraz jejich životů a pozoruhodného díla.


29. 12., 20.00 hod. – Magický Island

Přírodovědný film Magický Island zachycuje, jak si nejpozoruhodnější místní zvířata dokážou poradit s překážkami. Díky tomuto dokumentu odhalíte, jak vypadají životy zvířat v islandských extrémech z úplně nové, mnohem intimnější perspektivy, a budete sledovat jejich celoroční zápolení s živly. Kromě toho získáte jedinečný přístup na mnoho míst z místní bizarní krajiny a uvidíte, jak postupně mění barvy – stejně, jako se mění roční období. Jak se zvířatům daří přežít v takovém nehostinném terénu? Co je zapotřebí k životu mezi ledovci, pouštěmi a sopkami? A jak se vypořádat s vodou, která je takřka zmrzlá, a zároveň vařící?


29. 12., 21.00 hod. – Severské lesy

Severské lesy jsou zábavnou cestou do minulosti. Začíná na jaře a končí v zimě. Je to láskyplná pocta lesům chladného severu a přibližuje, jak se z pravěkého pralesa staly kultivovaným porostem. Podívejte se, jak Keltové a Germáni postupně kolonizovali původně temné hvozdy hustě obydlené vlky, medvědy, orly, jeleny a pižmoně. Později lesům mnohokrát uškodila degradace životního prostředí a nadměrné využívání zdrojů. Proto vzniklo několik opatření na ochranu jejich divoké krásy. Severské lesy jsou půvabný dřevěný svět. Mění se stejně jako roční období a jsou známé a obdivované po celém světě. Vychutnejte si dechberoucí letecké nebo uhrančivé časosběrné záběry severských lesů v celé kráse.


31. 12., 20.00 hod. – Tajemství lesního potoka

Nedotčené ekosystémy jsou nejlepší obranou proti klimatickým změnám. Ekosystém malého lesního potoka je stejně složitý jako různorodý. Jenže v celé střední Evropě zůstal nedotčený už jen jeden z tisíce takových potoků. Co se stalo s našimi potoky? A co to znamená pro naši budoucnost? Přírodovědný film Tajemství lesního potoka zachycuje pestrobarevný život pod hladinou i v okolí bystrého potůčku. Přibližuje důležitost tohoto typu životního prostředí a vysvětluje, jaké jsou důvody jeho možné zkázy. Vyhrňte si nohavice a odhalte tajemství světa s důležitým poselstvím.


31. 12., 21.00 hod. – Potápění se žraloky

V tomto dechberoucím filmu se lidé setkávají se žraloky na dotek ruky. Jaké si z toho můžeme vzít ponaučení? A co žraloci? Filmařský pár Emma a Andy Casagrandeovi se odvážili potopit pod hladinu oceánu s největšími žraloky světa. Navštěvují velkého bílého žraloka nechvalně proslulého z krvavého filmového trháku Čelisti, ale i uhlazené žraloky tygří v jejich přirozeném prostředí ve vlnách Karibského moře a Pacifiku nebo u břehů Havaje a Galapág.


1. 1., 21.00 hod. – Bláznivý svět veverek

Veverky patří k nejznámějším savcům. Všude na světě se s chutí přidávají k našim piknikům v parku, oslňují nás svými akrobatickými kousky a baví naše děti jako postavičky v kreslených seriálech. Veverky se vyskytují v podivuhodně různorodých typech prostředí. Některé umí létat, jiné plavat. Některé žijí v dutinách stromů, jiné pod zemí, další dávají přednost ledovým pustinám nebo spalujícím pouštím. Ale nenechte se zmýlit tím, jak jsou roztomilé. Sice jsou malé, ale veverky jsou zároveň jedním z nejrozšířenějších druhů na světě. A mají velkou rodinu. Tento přírodovědný film představuje nejbláznivější druhy veverek a ukazuje, jak dobře si umí poradit s extrémním životním prostředím i zvědavými (lidskými) sousedy. Odhalte okouzlující svět jednoho z „nejsledovanějších“ savců na Zemi.


2. 1., 22.00 hod. – Einstein a Hawking: Vesmírní vizionáři (1. část)

Díky geniálním myšlenkám Alberta Einsteina a Stephena Hawkinga jsme dosáhli největších vědeckých pokroků v chápání vesmíru. Tito vizionáři inspirovali celou novou generaci, která pracuje a bádá v předních liniích experimentální fyziky. Tento film naverboval největší vědecké mozky dneška – včetně amerických fyziků Raie Weisse a Kipa Thorna, kteří získali Nobelovu cenu za fyziku. Vesmírní vizionáři odhalují, jakým způsobem se vědci už takřka celé století snaží skloubit relativitu s kvantovou mechanikou. Připravte se na přelomové myšlenky tak velkých a významných mozků současnosti, jako jsou kosmoložka Jana Levinová z univerzity Columbia, profesor fyziky Jim Gates z univerzity Brown, teoretický fyzik a matematik Brian Greene nebo ředitel Institutu rozšířených studií a matematický fyzik Robert Dijkgraaf.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 26. 12. 2021





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.12.2021 • MET: Live In HD - Přímý přenos Massenetovy Popelky na Nový rok!
21.12.2021 • Císařovna Sisi je zpět! V novém kabátě
19.12.2021 • Vánoce na Prima ZOOM
18.12.2021 • Discovery: Seznamte se se surikatami!
05.12.2021 • Dva týdny nabité dokumenty na Prima ZOOM
03.12.2021 • Hlas Eurydiky zazní z podsvětí a živě z Metropolitní opery už tuto sobotu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist