Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 15:08:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 5.část

  Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 03.07.2002


Ani o prázdninách nechybí pravidelná rubrika UPC odpovídá. Také v červenci jsou tu pro vás odpovědi na vaše dotazy ke kabelovému a satelitnímu provideru - UPC, které zpracoval tiskový mluvčí - pan Františka Malina. Dnes bude např. zodpovězen dotaz čtenáře k duálnímu vysílání na HBO z naší diskuse k červnovému příspěvku.

Jak je vlastně otevřené Zákaznické centrum UPC a dokdy tam mohu volat, abych nemluvila se záznamníkem?

Naše zákaznické centrum je otevřeno od pondělí do soboty. Zákazníci mohou mluvit s operátory během pondělka až pátku vždy od 8:00 hod. ráno do 20:00 hod. večer, v sobotu pak opět od 8:00 hod. ráno do 18:00 hod. večer. V neděli lze nahrát vzkaz na záznamník, který je od 8:00 hod. do 20:00 hod. kontrolován službou, která v případě velkého výpadku dodávky služeb zajišťuje servis.. Zákazníci z Prahy a ti, kteří volají z mobilních telefonů využívají telefonní číslo : 02/ 41 00 51 00, mimopražští klienti mohou využít tzv. Modrou linku 0844 / 111 112 a za spojení je jim účtován poplatek jen ve výši místního hovorného.


Dáváte během letní sezóny nějaké slevy na kabelovku a internet?

Na letní období,tedy od 1. 7. 2002 do 15. 9. 2002, nabízíme při prodeji kabelové televize a vysokorychlostního Internetu UPC následující výhody. Nový zákazník, který si objedná kabelovou televizi s nabídku Klasik zaplatí vstupní poplatek pouhou 1,- Kč (ušetří tedy 499,- Kč). Ten, kdo se spokojí s nabídkou Mini, zaplatí poloviční poplatek, tedy 500 nebo 250 Kč podle toho, má-li již vybudovanou kabelovou zásuvku či nikoliv. Zákazník, který si chce pořídit náš vysokorychlostní Internet, a již má, nebo si současně objedná kabelovou televizi, zaplatí aktivační poplatek za internet 1,- Kč (ušetří tedy 1499,- Kč). Nemá-li kabelovou televizi, přijde ho aktivační poplatek na 1500 Kč. Všichni zájemci o Internet ovšem mohou získat službu SPEED (Internet s garantovanou rychlostí od 320 kb/s downstream) za cenu služby Home (Internet s garantovanou rychlostí od 128 kb/s downstream) a to na tři měsíce.

Četl jsem, že TV 3 vyhlásila konkurs a přerušila své vysílání. Nahradíte ji hradeckou Galaxií?

Přerušením svého vysílání nás TV 3 z hodiny na hodinu postavila před hotovou věc. Náhradu samozřejmě připravujeme. Ovšem nemusí to být automaticky Galaxie – to bude záležet na jejím vlastníkovi a na komerčních podmínkách, které nabídne. Můžeme zařadit i jeden ze dvou zahraničních kanálů, se kterými jsme momentálně v jednání nebo některý z nově připravovaných domácích kanálů. Ale dříve než cokoliv zařadíme, budeme muset změnu zaregistrovat na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Na registraci se čeká přibližně měsíc a do té doby bude bohužel na místě TV 3 černá obrazovka.

Kdy bude HBO na UPC Direct vysílat své filmy v originálních jazycích?

Pravděpodobně máte na mysli tzv. duální vysílání, kdy si divák zvolí na televizním přijímači buďto češtinu, nebo ten jazyk, ve kterém je film natočen. Na můj dotaz mi společnost HBO sdělila, že příslušný projekt je ve stádiu příprav. HBO nyní jedná s vlastníky televizních práv o udělení oprávnění vysílat programy v originálním jazyce. Současně pracuje na vybudování technického zařízení, které bude toto vysílání umožňovat. Z důvěryhodného zdroje jsem se navíc dozvěděl, že dopadnou-li všechna jednání dobře, je možné, že duální vysílání na UPC Direct se objeví již na přelomu roku. Ovšem, chcete-li si užít angličtiny dříve, pak vám doporučuji přehlídku filmů Stanleyho Kubricka, kterou HBO zařazuje do svého říjnového programu. Konkrétně se bude jednat o 5 filmů (A Clockwork Orange, Full Metal Jacket, The Shining, Barry Lyndon a Eyes Wide Shut), které nebyly nikdy uvedeny v televizním vysílání na území České a Slovenské republiky. Tyto kultovní filmy budou totiž vysílány v původním znění, s titulky.

Mohu někde získat program HBO na delší dobu?

S platností od 1.7. může každý předplatitel HBO dostávat měsíční program tohoto filmového kanálu e-mailem až domů. Stačí navštívit buď internetovou stránku www.upc.cz nebo www.hbo.cz a vyplnit příslušný formulář. Programy Vám budou zasílány automaticky.

Přečetl jsem si v novinách o pirátech na UPC Direct i o tom, že policie se touto trestnou činností zabývá. Máte nějaké výsledky?

Samozřejmě. Úzká spolupráce s policií přináší své první plody. Trestní řízení probíhá v případech kriminální činnosti proti službě UPC Direct pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry (§ 248 odst. 1 a 2 trestního zákona), či podvodu (dle § 250 odst. 1 a 2 trestního zákona). Zloději této služby jsou obvykle jsou uznáni vinnými ze spáchání těchto trestných činů a následuje trest odnětí svobody. Doba, na kterou může být pachatel odsouzen k odnětí svobody, je dle trestního zákona až 12 let. V celkovém úhrnu je nyní vedeno trestní řízení s 490 osobami. Z tohoto počtu je již 48 osob odsouzeno k trestům odnětí svobody, či podmíněným trestům. Např. před okresním soudem ve Frýdku-Místku a v České Lípě probíhá soudní přelíčení s organizovanou skupinou, která způsobila společnosti UPC Česká republika, a.s. mnohamiliónové škody. Policii se v tomto případě podařilo usvědčit i organizátory trestné činnosti včetně zajištění hardwarového a softwarového vybavení k přeprogramování karet a množství takto upravených karet. Další trestní řízení týkající se pirátského nabízení zařízení, která omezí či jinak naruší kontrolu poskytovatele služeb, řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi (§ 152 trestního zákona), již byla zahájena podáním trestních oznámení a i tato podání budou nepochybně uzavřena. Za tyto trestní činy může být uložen soudem trest odnětí svobody až na 5 let.

Zahlédla jsem v upoutávce na Discovery nějaký rozhovor s prezidentem Nixonem, nevíte o tom něco bližšího?

Jedná se o dosud nikde nezveřejněný rozhovor s jediným americkým prezidentem, který sám odstoupil. Z více než 28 hodin natočeného materiálu bylo dosud odvysíláno jen 5 hodin rozhovoru, který David Frost vedl k aféře Watergate. Těšit se na něj můžete 28. července od 18 hodin na Discovery Channel.


Zajímám se o UFO, paranormální jevy a vše okolo. Dokumentů na toto téma jsme už viděl mnoho. Nevíte o nějakém programu, který by se tomu věnoval více?

Bohužel zatím nevím. Jediné, co se mi podařilo vypátrat, je to, že na Reality TV začíná nový seriál, věnovaný skutečným „aktům X“. Jmenuje se Dezinformace a těšit se na něj můžete od 19. července každý pátek. Věnuje se též aférám, které se nikdy neměly dostat do médií a o kterých se lidé nikdy neměly dozvědět. Je to televizní zpracování velmi dobře zavedené stránky na internetu www.disinfo.com, kde můžete nalézt spoustu informací o „dezinformacích“.


Každý rok se konala velká taneční akce MTV na Ibize, bude i letos?

MTV přichází letos s inovací. Během června a července jste mohli zaslechnout o tanečních akcích Isle of MTV různě po Evropě. Největší taneční akcí letošního léta pak bude finální párty, kde se představí největší taneční hvězdy této doby. Vystoupí zde např. Gorillaz, Morcheeba, Casius a DJs Erick Morillo, X-Press2, Vibe, Rui Da Silva a Ian Pooley. Celou show 20. července v Portugalsku uvádí Kelis a Roger Sanchez.

František Malina
Public Relations Director
UPC Ceska republika, a. s.



Tolik odpovědi tiskového mluvčího UPC na dotazy. Příští měsíc může odpovědět i na váš dotaz, ptát se můžete např. v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi včas předáme.

A na úplný závěr máme ještě jednu drobnou informaci – program HBO na celý měsíc dopředu najdete také na našem webu - v sekci TV program (třetí horní záložka zleva).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 18   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.06.2002 • Slovlink - slovenské stanice zo satelitu [ 4 ]
22.06.2002 • Technická stránka vysílání a příjmu televize Galaxie Sport – 1.část [ 3 ]
18.06.2002 • UPC odpovídá - 4.část [ 16 ]
03.06.2002 • Finále NHL na Galaxii Sport [ 7 ]
30.05.2002 • Digitálne prijímače - rok 2002 (2.časť) [ 3 ]
28.05.2002 • Jarní nabídka UPC Direct [ 12 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  P.Michal 

12.07.2002 16:23 • anonym
Systém Multichoice(videocrypt II) dovezl do bývalé československé republiky p.Malina a spol v bývalé společnosti Cable plus,kterou koupila nyní UPC i se závasky,tato společnost má i data bývalých předplatitelů Multichoice,v jiných zemích byli tito předplatitele odškodněni u nás nebyli schopni se ani omluvit!!!
 
 
  Dotazy 

11.07.2002 09:18 • Kamil
Dotazy pro UPC:

1) Bude mít abonent někdy v budoucnu možno předplatit si pouze HBO bez nutnosti platit základní balík ”Rodina”?

2) Kdy se zlepší nedostatečná kvalita obrazu?
 
 
  ??? 

10.07.2002 22:41 • Michal
To by mě zajímalo, co má společného p.Malina s MULTICHOICE, potažmo UPC a MULTICHOICE. Taky jsem jeden z těch, co jim toto zařízení zůstalo. Myslel jsem, že provozování zastavil CANAL+, který koupil NETHOLD provozující MULTICHOUCE.Nebo nééé?
 
 
  Podvod 

10.07.2002 14:05 • anonym
Kdy pane Malino odškodníte bývale předplatitele Multichoice,které jste podvedli,Vaši bývali zákaznici nakoupili zařízení za cca 15000kč a Vy jste přestali vysílat,v jiné zemi by jste měli zakázano vysílat,dokud by jste tyto zakazníky neodškodnil a neomluvil se!!!Jak vidím,svých zákazníku si moc nevážite
 
 
  Galaxie Sport 

08.07.2002 18:31 • anonym
Nechcete nám pane Malino místo TV3 nacpat zase nějaký pleps jako jste již několikrát udělal v případě programu CLUB,AVANTE,aj.Asi si sedíte na uších ale neustále voláme po Galaxii Sport!!!Přemýšlel jste někdy o tom zda jste opravdu člověk na svém místě?
 
 
  Môj príspevok 

07.07.2002 20:21 • WOLF
Vsechno je vec nazoru. HBO neni stejne pruzny (na rozdil od Inetu, kde BLADE 2 jsem mohl videt vcera, a dneska se chystam na MEN in BLACK 2 - drzost? Dyt maji premieru u nas az 17.7) a platit za vecne reprizy uz beztak digitalizovane, ze koukatelnost je jen na TV z uhloprickou do 35cm, pokud mozno pres modulator, kde se ”to ztrati”.... no to uz si radej koupim filipa s blockerem, protoze za vic to UPC stejne nestoji. Tady mam alespon jistotu,ze mne nepostihne zdrazovani v prubehu roku :-))
 
 
  lepší datovy tok 

07.07.2002 17:19 • multichoice
jo maliníku jeste dotaz zlepší se ješte někdy datový tok u hbo(myšleno větší než ,,kvalita ,,video cd)než zkarachujete?

ps: to by chtel asi clovek moc

velice me pobavila hlaska na hbo že za kvalitu se platí.ani se nedivim že je tolik piratu protože platit vaší ,,kvalitu=digitální puzle se asi opravdu nevyplatí
 
 
  pro Toma 

06.07.2002 18:56 • Tomáš
Souhlasím s tebou, že by se mělo odpovídat i na konfliktní věci. Nejen na ně, mě zajímají i jiné věci, než stále dokola, kdy bude galaxie sport a Česká televize v UPC - protože je mi už nyní jako asi všem jasný, že nikdy... ale na druhou stranu se zatím nikdo z nás na nic jinýho neptal a jen nadáváme. Pokud loni v upc neodpovídali, tak byli špatní, pokud odpovídají, tak je to taky špatný - tak je to volejte řediteli, že... A propo dnes Železný ve svém pořadu, na který taky každý nadává, říkal, že jej sleduje milion lidí - i ti co nadávají. A jak se dívám na top přístupy, tak články od upc tady taky čte nejvíce lidí. O místo na serveru se nestarej, nebo si udělej svůj web - pokud to neumíš, jako já, tak budeš rád, že to za tebe udělali jiní.

Tak já mám konfliktní dotaz - co bude na třetí předvolbě po zkrachovalé TV3. A čekám na další konfliktní otázky od dalších, třeba i od Toma... Taky Tom.
 
 
  to REDAKCE SATCENTRUM 

06.07.2002 16:32 • Tom
BUĎTO SE PTEJTE NA VECI KONFLIKTNí, NA TY, KTERÉ ZAJÍMAJÍ VĚTŠINU LIDÍ, A NEBO TOHO RADĚJI NECHEJTE A ŠETŘETE MÍSTO NA SERVERU...(AŽ SE BUDU CHTÍT DÍVAT NA KOMEDIE NEBO ČÍST REKLAMU, TAK PUJDU NA JINDE)......
 
 
  Galaxie Sport v UPC 

04.07.2002 18:10 • jan Dostál
Vážený pane Malino, nevím co pořád máte vůči stanici Galaxie Sport, že ji nechcete zařadit do své nabídky - nás nezajímají zahraniční kanály my chceme Galaxii Sport náhradu za Sport 1. Doufám, že nás vyslyšíte proč jste stále hluší.
 
 
  nad dopisy diváků.. 

04.07.2002 16:40 • videoman
Opět blábloly o ničem.
 
 
  Králíčku 

04.07.2002 14:33 • anonym
Na smlouvě je doba 14 dní, tak co tak brzo otravuješ.UPC intenzivně zkoumá, proč jsi to vlastně vrátil.

Taky jsem Filipa vrátil, ale asi jim ty 2000Kč nechám.Možná jim ještě něco pošlu, aby mohli přidat nějaký kvalitní program (CLUB atd.).

Když jsem přijímač vracel, bylo mi řečeno, že by peníze měli dojít do měsíce.No uvidíme jaký měsíc mysleli.Doufám, že to není ten, co na něj v noci vlci vijí (asi taky chtějí UPC).

Ahooooooooooooooj.


 
 
  Vratna zaloha 

04.07.2002 13:42 • Jiri Kralicek
Dobry den pane Malino,

jaka je lhuta pro vraceni VRATNE zalohy po ukonceni smlouvy s UPC? Ucinil jsem tak pred mesicem, po 1 a 3/4 roce pronajmu. Zaplatil jsem i splatku na mesic, z ktereho jsem koukal jen 5 dni. Zatim jsem nic nedostal. Jaka je bezna lhuta pro vraceni zalohy a preplatku? Dekuji za odpoved.
 
 
  Můj příspěvek 

04.07.2002 12:13 • pavel
Celý tento příspěvek by měl být doplněn titulkem ”Placená reklama”.
 
 
  Galaxie Sport 

04.07.2002 12:03 • Sportman
Pane Malino, jakpak probíhají jednání ohledně české stanice Galaxie Sport? Jsou stále tak intenzivní jak uvádíte již od cca. dubna 2002? Nebo se ještě tak více zintenzivnila, že se o tom raději, po několika uběhlých měsících, nechcete vůbec zmiňovat? Takto dlouho ”pohrdat” novou českou satelitní televizí (na české poměry s dost atraktivními sportovními přenosy) je dle mého mínění něco neuvěřitelného a možného jen u slavné UPC!!! Jděte do háje!
 
 
  nonsens 

04.07.2002 10:54 • big dady
Je to zaujmave ked sa tu pise o chtani piratov.Mam na to zaroven dotaz kto odsudil UPC za to ze piratsky vysielala a podnes den vysiela niektore programy v kablovych rozvodoch napr.na slovensku.Ak sa mylim tak ma opravte ,ale aj tak je to nespravodlive ako aj ine veci v zivote ale to najdolezitejsie je ze sa znova potvrdilo jedno stare prislovie ”Zlodej krici chyte zlodeja” :-)
 
 
  Môj príspevok 

04.07.2002 06:37 • Jimmy
Opět nic nového.......Taky mám dojem, že mýsto TV3 zařadí program, který bude nejlevnější.Vůbec bych se nedivil, kdyby to byl nějaky SHOP program v japonštině.

Já jsem se UPC rozloučil a nějak mi nechybí.
 
 
  Můj příspěvek 

03.07.2002 19:34 • steeler
Opět otázky, které v podstatě nikoho nezajímají. Co vše půjde, co se natáčí, prevence proti pirátství atd....a Galaxie? Po přečtení toho článku mě připadá že jednání s Galaxii dávno skončily!!!! Ať už si UPC uvědomí že nechceme zbytečně zahraniční programy, ale že by nám ten český (galaxie) BOHATĚ STAČIL!!!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 18 / zobrazují se: 1 ... 18

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist