Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 18:43:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Discovery HD: pevné titulky v obraze jen dočasně, příští rok přibude i Animal Planet HD a další stanice

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 25.03.2009



Od včerejšího dne, 24. 3. 2009 je všem abonentům platformy Skylink, kteří mají aktivován programový balíček HD Plus dostupný oblíbený tematický kanál Discovery HD Europe. Tato stanice přináší opravdové „Full HD“ rozlišení (vysílá v 1080i), 24 hodin denně.


Jeho nezávislé programové schéma je unikátní kombinací těch nejlepších seriálů a HD produkcí z rozsáhlé knihovny všech kanálů portfolia Discovery, které vytvářely programy speciálně pro Discovery HD. Program kanálu zahrnuje širokou nabídku žánrů a témat, mezi něž patří příběhy spojené se zázraky našeho světa, kulturou, vědou, přírodopisem, cestováním a životním stylem.


Parametry pro příjem:

satelit: Astra 1G
orbitální pozice: 23,5 stupňů východně
transponder: č.8
platforma: Canal Digitaal Satelliet
frekvence: 11,856 GHz
polarizace: vertikální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 5/6
Video PID: 0512
Audio PID: 080
norma: DVB-S2, MPEG-4/HD, H.264
zvuk: Dolby Digital, anglicky
kódování: Seca Mediguard 2 (Canal Digitaal Satelliet) a CryptoWorks (Skylink)


Pokud ovšem nyní sledujete tento zajímavý tematický kanál, určitě vás zarazily holandské titulky v obraze. V současné době se testuje vysílání skrytých DVB titulků v angličtině a holandštině ve streamu a jsou též zařazované do obrazu "na pevno" vložené holandské titulky, které nelze nijak vypnout. Ty působí opravdu velmi rušivě.

Podle ubezpečení výkonného ředitele společnosti TradeTec, která se podílí spolu se společností Towercom na vysílání platformy Skylink, pro server satCentrum, se jedná pouze o dočasné řešení z důvodu testu holandského providera. "Pevné" titulky by měly z obrazu po ukončení testu zmizet. A v budoucnu naopak přibudou české titulky, které se budou, stejně jako holandské, vysílat skrytě, v DVB streamu a divák si je navolí sám na svém přijímači.

Discovery HD Europe vysílá jinou verzi pořadů, jak program ve standardním rozlišení (SD), u něhož je dostupný český dabing, proto se bude řešit lokalizace do češtiny formou titulků. Předpokládá se, že by se mohl v budoucnu i HD kanál plně počeštit.

Na včerejší společné tiskové konferenci Skylinku, Towercom, Astry, Discovery a Chello Media jsem se v diskuzi zeptal za satCentrum, jak to bude s rozšířením nabídky programů portfolia Discovery Networks o další stanice, na mysli jsem měl zejména další kvalitní tematický kanál - Animal Planet, který se též vysílá ve verzi HD.

Podle slov zástupce Discovery Networks Central Europe pana Miroslava Badlíka, společnost uvažuje o podstatném rozšíření nabídky pro ČR a SR, zřejmě už v příštím roce, a mezi novými programy bude určitě i Animal Planet HD.

Společnost Discovery je průkopníkem HD vysílání a nemá konkurenci co do velikosti jeho HD knihovny a nasbíraných zkušeností. Discovery byl první globální společností, která v roce 2002 ve Spojených státech spustila HD kanál vysílající 24 hodin denně, 7 dní v týdnů, a nyní nabízí HD služby na 25 mezinárodních trzích. Společnost v říjnu 2008 spustila své první mezinárodní souběžné HD vysílání pro japonský Discovery Channel a na několika trzích také nabízí kanál Animal Planet HD. Discovery HD má celosvětově více jak 23 milionů předplatitelů a je přítomen téměř ve všech amerických HD domácnostech, kde se pro mnoho majitelů HDTV stal důvodem pro zajištění příjmu HD vysílání. Podle průzkumu provedeném ve Spojených státech mezi diváky s přístupem k HD vysílání je Discovery HD kanálem, který ze všech dostupných sledují nejraději.


S využitím podkladů Discovery Networks Central Europe, Václav Hrubec, satCentrum, 25. 3. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.03.2009 • The History Channel HD dnes přibyl do Skylinku
25.03.2009 • Na televizi Z1 se v únoru díval milion diváků
25.03.2009 • Discovery Networks Central Europe spouští Discovery HD v České republice, na Slovensku jeho přítomnost rozšiřuje
25.03.2009 • Trace Tropical z družice Eurobird 9° východně
25.03.2009 • City z družice Sirius 4,8° východně
24.03.2009 • Towercom spouští nové HD služby na satelitech ASTRA

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist