Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 17:53:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Členové ČAEK před výročním sněmováním - HDTV FORUM 2009

  Autor: PR Press ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 15.04.2009


Praha, 14. dubna 2009. Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) připravila v těsné spolupráci se svým členem a spoluzakladatelem, firmou UPC Česká republika. a.s., ojedinělou akci s názvem HDTV FORUM 2009 věnovanou televiznímu vysílání ve vysokém rozlišení, která se bude konat ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v hotelu CORINTHIA TOWERS v Praze.


Při výběru ústředního tématu tématické výstavy a souběžně s ní probíhající výroční konference se oba spolupořadatelé řídili aktuálním vývojem na úseku televizního vysílání. HDTV Forum 2009 je proto určeno zejména provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních HD programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování HD signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a také odborníkům a veřejnosti.

Záštitu nad letošní již desátou konferencí ČAEK převzali rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. ing. Václav Havlíček, CSc. a předseda Stálé komise pro sdělovací prostředky Poslanecké sněmovny poslanec Mgr. Vítězslav Jandák, který konference formálně zahájí.

„Přejeme si, aby nový formát výročního sněmování ČAEK přispěl nejen k výměně názorů na aktuální otázky, které se týkají jak podnikání členů asociace, ale také – a to především – zájmů koncových zákazníků, tedy konzumentů služeb elektronických komunikací a televizního vysílání. Společně se společností UPC Česká republika a. s. tím chceme obohatit letošní konferenční sezónu a přispět k ní aktuálním výběrem témat konference, zaměřením výstavy a výběrem řečníků a referujících hostů,“ říká prezident České asociace elektronických komunikací Zdeněk Vaníček.


Základní diskusní témata konference ČAEK vymezují tyto okruhy:

• dokončení reformy evropského předpisového rámce elektronických komunikací z roku a nové právní předpisy EP a Rady

• mobilní komunikační sítě – jejich další rozvoj a perspektivy

• HD a HDTV pirátství, „pirátství“ na DVB-C a DVB-S

• standardizace koncových zařízení

• digitální svět

Ve středu 22. dubna konferenci zakončí beseda ekonomických a bankovních odborníků na aktuální hospodářské téma.


V průběhu v pořadí již 10. výroční konference ČAEK vystoupí místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Robert Neruda, členové Rady Českého telekomunikačního úřadu, zástupci ministerstev kultury a průmyslu a obchodu, zástupci sektoru elektronických komunikací a převzatého vysílání a řada expertů a odborníků. Diskuzní témata se jednak dotknou námětů souvisejících se zaměřením souběžně probíhající výstavy věnované televizi s vysokým rozlišením, jednak regulačních a právních souvislostí vrcholící reformy evropské správy elektronických komunikací a také otázky šíření a příjmu televizního vysílání v České republice.


JUDr. Zdeněk Vaníček, Prezident ČAEK


O ČAEK

Občanské sdružení Česká asociace elektronických komunikací sdružuje největší kabelové komunikační společnosti, poskytovatele širokopásmových služeb a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, SELF servis, F.C.A, a.s. (RIO Media) a SATT.

Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů a pozorovatelů z České republiky a ze zahraničí. Zastupuje provozovatele kabelových systémů NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří a ELTRIS.

Asociace vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (Karneval Media, dnes součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací.


PR Press Česká asociace elektronických komunikací o. s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.04.2009 • SAT Plus vybuduje na HDTV Forum 2009 kompletní HD televizní studio
07.04.2009 • Soutěž pro zákazníky Skylinku [ 3 ]
02.04.2009 • STV začína spolupracovať s juhokórejskou TV ARIRANG
02.04.2009 • Country a folk na domácí satelitní televizi - bohužel jen apríl a nenaplněné přání...
30.03.2009 • Týden se Skylinkem
27.03.2009 • HDTV Forum 2009

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist