Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:17:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností CHANNELS

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 18.06.2009


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V dalším on line chatu vám odpovídali zástupci společnosti CHANNELS, která se v ČR a SR specializuje na oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic National Geographic Channel, Nat Geo Wild, NGC HD, Travel Channel, Sky News, Jetix, Jetix Play, Baby TV, Nat Geo Music, Playboy TV, Private Spice a The Adult Channel.

On line chat proběhl ve středu 24. 6. 2009, v době 13 – 15 hod.. Za klávesnicemi počítačů usedly a odpovídaly na vaše otázky tentokráte půvabné, inteligentní a příjemné mladé dámy - Ing. Eva Sedláčková a Mgr. Lada Dobrkovská.


Marketingová a distribuční společnost CHANNELS je dynamická a rozrůstající se společnost působící na českém a slovenském trhu od roku 2003. Specializuje se na oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic.

V oblasti dokumentárních a přírodovědných pořadů: National Geographic Channel, Nat Geo Wild, NGC HD

V oblasti pořadů o cestování: Travel Channel

V oblasti zpravodajských pořadů: Sky News

V oblasti dětských pořadů: Jetix, Jetix Play, Baby TV

V oblasti hudebních pořadů: Nat Geo Music

V oblasti erotických pořadů: Playboy TV, Private Spice, The Adult Channel

Díky různorodosti zaměření těchto televizních stanic, předkládá ucelenou skladbu televizního vysílání, která vhodně doplňuje a zpestřuje nabídku kabelových operátorů i satelitních placených DTH platforem.


Děkujeme všem diskutujícím za zajímavé dotazy a zástupkyním společnosti CHANNELS za odpovědi.


Redakce satCentrum, aktualizováno 24. 6. 2009 v 15: 20 hod.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Podle aktuální ankety (zde na stránce vlevo - Hlasování) - "Které tv kanály byste nejvíce uvítali v nabídce satelitních operátorů?" - je největší zájem čtenářů o program National Geographic Channel v HD i ve standardní verzi. Nebylo by možné tento program (programy) nabídnout i pro DTH příjem na pozici 23,5 st. vých. (Skylink či CS Link) a doplnit českým dabingem?
Dobré odpoledne. Rády bychom úvodem poděkovaly za příležitost účastnit se online chatu a získat tak cenné informace o tom, co zajímá nejen odbornou veřejnost, ale především samotné diváky. Věříme, že budeme schopny zodpovědět všechny vaše dotazy. Eva Sedláčková & Lada Dobrkovská
O zařazení NGC aktuálně s oběma zmíněnými společnostmi jednáme. V současné chvíli má pro oba operátory větší prioritu NGC v SD verzi. Spolu s plánovanými změnami obchodních podmínek NGC HD předpokládáme jednání i o HD verzi. Společnost FOX International se díky nárůstu zájmu o dabing NGC rozhodla investovat do lokalizované verze, kterou očekáváme do konce roku 2009. Program NGC HD bude i nadále v anglickém znění.

• ® Blooddog - Dobry den.Ak by CS Link prejavil zaujem o zaradenie programu National Geographic Channel do svojej ponuky , vedeli by ste sa s nimi dohodnut? Konkretne pri tomto programe je podmienka, ze musi byt v zakladnom programovom baliku a minimalny pocet predplatitelov musi byt 1000 (balik programov Gecko sluzi na rozsirenie ponuky neplatenych programov u CS Linku, takze podmienku o zakladnom baliku nesplna).Bolo by to mozne nejako dohodnut?
Balíček Géčko je chápáno jako základní nabídka a neplacené kanály jsou chápány jako „sociální balíček“, proto společnosti CS Link nic nebrání v zařazení NGC do své nabídky. V tuto chvíli s CS Link vedeme jednání.

• ® Blooddog - Dobry den.Na vasej stranke som sa docital,ze sa planuje lokalizacia National Geographic Channel do konca roka 2009.Takze je konecne v plane pridanie CZ audio stopy?
Ano, věříme, že veškeré změny spojené s lokalizací NGC budou v nejbližší době dokončeny a českou verzi spustíme do konce roku 2009.

• ® FAK13 - Bude v ponuke UPC DIRECT Kanál Nat Geo Music. Za odpoveď vopred
Dakujem.

V současné době probíhají jednání mezi společností FOX International, zastupující Nat Geo Music a společností UPC. Kanál Nat Geo Music bude s největší pravděpodobností v nabídce UPC zařazen, nicméně v tuto chvíli nejsme schopni potvrdit, zda konkrétně v UPC DIRECT.

• ® Czechlink - Kdy se zmení jetix na Disney channel
Předpokládáme, že změna proběhne na podzim roku 2009. Bližší informace budou postupně publikovány v tiskových zprávách.

• ® pevy - 1)Budou v dohledné době programy NG a NG Wild plně lokalizovány do češtiny (plně dabované, nejen s titulky), pokud ano, v jakém časovém horizontu se tak stane?
2)Lze v brzké době očekávat na českém trhu nějaký další program v HD verzi z Vašeho portfolia? Které (z výše jmenovaných) jsou nejžhavějšími kandidáty?

1. O lokalizaci Nat Geo Wild se zatím neuvažuje, program tedy zůstane v angličtině s českými titulky. NGC by mělo být plně lokalizováno do konce roku 2009.
2. Ostatní programy z naší nabídky nejsou v HD rozlišení pro náš region zatím plánované.

• ® pykaso - objavi sa NGC HD v ponuke skylinku?mozete prezradit blizsie informacie,jednania ?ak si vsimnete anketu tak ngc hd jednoznacne vedie 36percent.
Vzhledem k tomu, že komerční podmínky NGC HD byly doposud většině operátorů v ČR a SR nedostupné, prozatím je tento kanál pouze v nabídce UPC. Předpokládáme, že díky narůstajícímu zájmu o tento televizní kanál se nám podaří vyjednat podmínky přístupnější i dalším operátorům, tzn. s jistotou otevřeme toto jednání i se Skylinkem.

• ® pitrisov - Dobrý den.Velice by mne zajímalo,kdy NGC začne vysílat dabované programy,pokud se dabingu vůbec dočkáme.A dále,jestli se dabing objeví také na Nat Geo Wild.Děkuji za odpověď, Pitris
Dabing NGC jsme již zodpověděly v minulých otázkách – do konce roku 2009, Nat Geo Wild se zatím v češtině nepřipravuje.

• ® Fenix - Neuvažuje Travel Channel v satelitnom šírení FTA vysielať aj českú stopu.
V kódovaném módu je více než 95% programu Travel Channel do češtiny lokalizováno již 2 roky. Nemáme informace, že by v našem jazyce měl být šířen volně. Příznivce Travel Channelu jistě potěší české webové stránky www.travelchanneltv.cz, kde je v češtině program, programové tipy a každý měsíc lákavé soutěže! :)

• ® janak - MARIAN. Chcem sa opitat ale nielen ja preco je to tak taske pri roznich anketach pitate ake by ste chceli programy aj tak nejdu nap NAG CHanel
Bohužel jsme neporozuměly Vaší otázce, pokud jste online, upřesněte. Děkujeme.

• ® ejaneo - Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda se neuvažuje o českém dabingu u National Geographic, případně alespoň otitulkování NG HD? Dále by mě zajímalo zda se jedná s UPC o zařazení Travel Channel do digitální kabelové televize?
1. NGC dabing ano, viz. předchozí otázky.
2. Titulky NGC HD se neplánují v letošním ani příštím roce, takové investice obvykle závisí na úspěšnosti distribuce daného kanálu, což ukáže nadcházející období.
3. Ano, Travel Channel vede jednání s UPC a to jak na lokální, tak na celoevropské úrovni. Pokud budou jednání úspěšná a UPC tak potvrdí svůj zájem o zařazení Travel Channel, půjde o nabídku digitální kabelové televize.

• ® jan - Dobrý den. Na podzim se má změnit Jetix na Disney Channel, znamená to, že vypadnou i bloky JetixPlay a JetixMax, anebo se jen "přejmenují" a změní se jejich logo, ale jejich skladba zůstana zachována? Díky za odpověď, Honza.
Jetix Max je večerní programový blok Jetix. Změní se tedy v rámci vysílání Disney Channel. Jetix Play je samostatný televizní kanál, který se bude nadále vysílat beze změny.

• ® pykaso - bude ngc hd v ponuke skylinku?ako dopadli jednania?zaujem ludi je znacny?
Aktuálně ne, jednání se vedou o SD kanálech. Zájem diváků jistě přispěje k tomu, aby Skylink zařazení NGC HD minimálně zvážil.

• ® jan - Jaké máte zkušenosti s vysíláním hard erotických kanálů? Nemáte poznatky, jako to bylo v poslední době s Hustler TV, že by vás RRTV anebo jiný orgán napadal a pokutoval za některé scény v programu Private Spice či Adult Channel? Vy jako distributor přece nemůžete za obsah schválených a licencovaných stanic, které samozřejmě vysílají takový obsah jaký je a nehrají si na soft čajíček, jaký se dá vidět na našich komerčních tv. Nechápu tedy ty výhrady.
Máte na mysli penalizaci naší společnosti - distributora Channels? Ne, žádné takové zkušenosti nemáme a tak jak říkáte, distributor ani operátor, který program televizního kanálu šíří není nijak odpovědný za jeho obsah a nemá žádná práva do něj zasahovat. Navíc všechny naše erotické kanály jsou kódované, každý tedy volí, zda je chce nebo nechce sledovat.

VHR - Zdravím vás a mám dotaz, co vlastně za hudbu vysílá Nat Geo Music? Jaké žánry, nebo k jakému jinému hudebnímu kanálu byste ho mohla připodobnit. Vysílá jen klipy a charts, anebo i pořady jako MTV?, nebo je to ve stylu interaktivního kanálu "na SMSky". Má moderátory, nebo je to odbavované jen automatem? Lidé to u nás neznají, tak i proto asi má v anketě dosud nejméně hlasů. Děkuji.
Nat Geo Music je 24hod program, ve kterém jsou uváděny skladby nejlepších mezinárodních interpretů, poprvé byl uveden na trh v Itálii v říjnu 2007 a rozšířil se do Afriky, Evropy, Latinské Ameriky, na Dálný Východ a nyní i k nám. Nat Geo Music přináší divákům/posluchačům průřez světovou tvorbou prostřednictvím hudebních videoklipů, koncertů, rozhovorů s umělci a dokumentů týkajících se hudebního průmyslu a kultury spojené s ním. Moderátoři přinášejí rozhovory s interprety, akustické koncerty např. koncert Ben Harpera, Bebel Gilberta, Michaela Franti. Oficiálně přijde Nat Geo Music na český a slovenský trh začátkem července 2009, což je i důvodem omezené znalosti mezi veřejností. Věříme, že si tento program najde své publikum. Je to interaktivni tv stanice, má sve web stránky,http://worldmusic.nationalgeographic.com, kde je možné si stáhnout videoklipy, přečíst novinky a objednat emailem zasílání novinek z hudebního světa. Také je zde možné vidět top skladbu a video tydne... takže se mají diváci na co těšit! :)

• ® Jupi - no já by som bol najradšej keby sa vysielali všetky vaše programy na 23,5E (či v géčku alebo multi)a to:
Jetix, Jetix Play,Baby TV
Nat Geo Music,National Geographic Channel, Nat Geo Wild
Playboy TV,The Adult Channel
Dúfam že to víde!

ano, tak to jsme minimálně 3 :) Pojďme připojit několik desítek tisíc dalších diváků a máme mnohem větší šanci na úspěch... teď vážně, to je samozřejmě i naším cílem. Rozhodnutí operátora o zařazení toho kterého televizního kanálu ovlivňuje mnoho dalších aspektů, divácký zájem je samozřejmě jednou z priorit.

• ® vinston - Dobrý deň. Okrem UPC jednáte o zaradení kanálu Nat Geo Music aj s inými operátormi na Slovensku - napríklad DIGI TV?
Spuštění Nat Geo Music na českém a slovenském trhu se plánuje na červenec 2009. Budeme jednat se všemi většími i menšími operátory, konkrétně jednání s Digi TV probíhají na celoevropské úrovni.

• ® animak - Dobrý den, jsem velkým fanouškem animovaných a hraných filmů DISNEY. Jednou jsem dokonce sledoval DISNEY program, když v rámci FTA vysílání testoval někde na Thoru. Jelikož se již brzy dočkáme změny kanálu JETIX na dlouho očekávaný DISNEY channel, dočkáme se tedy i stejné programové skladby jako jinde ve světě? Tedy klasické grotesky, seriály a filmy od nejstarších po nejnovější od společnosti Diseny-půjde tedy o plnohodnoutnou českou verzi bez památky po béčkových seriálech JETIxu, nebo půjde o mix, kde uvidíme něco co známe z JETIX a něco co už nechtějí na jiných DISENY programech v zahraničí? Jestli víte prosím o odpověď, moc děkuji :o)
Můžeme s jistotou říci, že Disney Channel v Čechách a na Slovensku nebudem identickou obdobou Disney Channel v Anglii nebo Americe. Dojde k rozšíření cílové skupiny na 4-16 let. V ranních/dopoledních hodinách bude vysílán obsah Disney Playhouse (vysílání pro malé děti do 7 let). Dále bude vysílání obsahovat seriály a filmy z dílny Disney a zůstanou zachovány nejúspěšnější a nejsledovanější seriály na Jetix. Věříme, že takto potěšíme nejen skalni příznivce Jetix, ale i všechny diváky, kteří se nemohou dočkat Disney Channel. :)

• ® cool - Aké ďalšie tematické stanice plánujete v budúcnosti, ktoré zatiaľ na našom trhu nie sú?
Plánujeme zůstat věrné televizním společnostem, které zastupujeme, neboť i zde vidíme budoucnost v podobě nových programů. Konkrétně můžeme hovořit např. o televizních kanálech Fox Crime nebo Fox Life. Spuštění těchto programů však závisí na strategii a investicích v našem teritoriu, neboť uvažujeme uvedení na trh pouze v lokalizované verzi.

• ® cool - Plánujete využivanie aj slovenského jazyka pri lokalizácii svojich programov pre káblových operátorov?
O využítí slovenského jazyka se neuvažuje. Za mnohaletý provoz placených televizí čeština na Slovensku natolik zdomácněla, že nezaznamenáváme v tomto směru žádnou poptávku (jistě mají podobné zkušenosti i ostatní distributoři). Současně slovenský trh pomáhá pokrýt investice do lokalizace v českém jazyce.

• ® polulin - Můžete tedy říct, o kterých programech konkrétně nyní vedete jednání se společností CSLINK? Díky.
To bohužel nemůžeme, je to součástí neuzavřeného obchodního jednání.

• ® cool - Koľko predplatitelov potrebujete aby sa vôbec zvažovlo lokalizovanie programu? Koľko ľudí sa na tom podiela?
Lokalizace programu nelze dát do přímé úměry s počtem předplatitelů. Rozhodnutí o lokalizaci ovlivňuje nejen rozsah distribuce programu na daném území, ale také příjmy z reklamy, strategie vedení o rozvoji daného trhu, přidělený rozpočet, apod.

• ® Czechlink - Dobrý den přeji mám dotak kdy dojde ke změně kanálu Jetix na Disney Channel a bude tato verze v češtině
podzim 2009, Disney Channel bude plně lokalizován do češtiny.

• ® cool - Neplánujete služby na báze video on demand? Niečo v štýle HBO digital tak, aby užívateľ mohol z lokalizovanej datbanky programov napr NG sledovať čo chce a kedy chce?
Video on Demand (VOD) je dostupné v podstatě u všech kanálů, které zastupujeme. O přístupu k VOD rozhoduje operátor, který daný kanál šíří ve své síti. Musí mít videotéku, archiv apod. Např. TO2 ve svém videotéce nabízí High School Musical :) Rozsah nabídky VOD, kterou dává k dispozici konkrétní televizní kanál, je na tedy rozhodnutí operátora. Lokalizace pořadů ve VOD většinou odpovídá běžnému vysílání programu.

• ® jan - Je Baby tv dabovaná a objeví se také v některé satelitní DTH platformě?
Baby TV je v angličtině a dabing se neplánuje. Zatím v nabídce žádné DTH platformy není a ani nemůžeme potvrdit, že se objeví.

• ® Honza z HK - Bude Jetix a Travel Channel v paketu CS link?
To bohužel v tuto chvíli nemohu potvrdit, tyto kanály jsou součástí našich společných jednání.

• ® Czechlink - Jěště bich měl dotaz k National Geographic a k National Geographic Wild nebylo by možné tyto kanáli opatřit českou zvukovou stopou
NGC - český dabing do konce r. 2009
Nat Geo Wild - český dabing ani voice over se neplánuje

• ® 789 - Dobry den,
objavi sa program Travel channel v ponuke operatorov Satro, prip. Skylink?

S oběma operátory jednáme, výsledek v tuto chvíli nejsme schopny říci, rozhodnutí očekáváme v průběhu několika měsíců.

• ® Czechlink - Mám ještě dotaz k Digi TV a k programu Private Spice proč je možné u Digi TV sledovat tento kanál pouze po 23 Hodině proč to nemůže být přístupné 24 hodin Deně Děkuji za odpověd
Bohužel Vám neumíme přesně odpovědět. Smlouvy s Digi TV jsou uzavírány na celoevropské úrovni. Domníváme se, že mají sjednán vysílací čas omezeně, tak jak jsme se s tímto setkaly u jiného kanálu. Zkuste se dotázat na jejich zákaznickém centru.

satCentrum - Na našem webu už jsme informovali o soutěži s Travel Channel o hodnotné fotoaparáty Olympus. Zájemci se jí ještě mohou zůčastnit - až do konce června - neváhejte a soutěžte na stránkách http://www.travelchanneltv.cz. Můžeme už také prozradit čtenářům, že další soutěž o pěkné ceny chystá server satCentrum s vámi - tedy se společností Channels na prázdninové měsíce. Budete ale nějakou soutěž chystat i na podzim u příležitosti změny Jetix na Disney Channel? Uvažujete o tom?
Ano, pokud jste se ještě nezapojili, určitě zkuste štěstí, fotoaparát se hodí každému :) Na stránkách Travel Channel se každý měsíc objevuje nová soutěž a co bychom to byli za cestovatelský kanál, kdyby mezi výhrami chyběly různé týdenní nebo víkendové pobyty! Takže sledujte www.travelchanneltv.cz a příště s námi jedete vy! :)
... a další hezké ceny, jak již bylo řečeno, připravujeme na léto pro příznivce satCentra.
V souvislosti s uvedením Disney Channel na trh chystáme velké překvapení a soutěž bude rozhodně součástí. Těšte se!

• ® animak - Děkuji za odpověď a omlouvám se, že beru čas ostatním, ale mám ještě jednu otázku k Disney czech. Pokud se nebude jednat o identickou verzi, kterou mají ostatní v zahraničí - můžeme se těšit alespoň konkrítně na klasiku KAČEŘÍ PŘÍBĚHY/DUCK TALES, CHIPA A DALE/RYCHLÁ ROTA, a další úspěšné starší věci, které u nás vysílaly celoplošné TV, ale v poslední době se již k tomu bohužel nevrací, ale zájem je podle mě stále obrovský. A můj velmi oblíbený pořad - podle některých stěžejní pro DISNEY channel ART ATACK! toho se také nedočkáme? Půjde tedy o ty méně oblíbené jako je HANA MONTANA, a další novoty, které jsou již nyní na JETIX ale klasika nic? Protože, možná je to jen můj názor, ale JETIX si v posledních letech dost pohoršil a po zániku SUPERMAXU, ubude na českém programovém nebi opět jeden dětský kanál, který rádi sledovali i ti starší 16-22 let. Děkuji za odpovědi na program. nabídku:)
ještě rychle, rychle ... V tuto chvíli nejsme schopny vyjmenovat konkrétní seriály, nicméně tzv. klasiku určitě uvidíte Medvídek Pú, Kačery a podobné určitě uvidíte! Hannah Montana skutečně nepatří k méně oblíbeným, naopak... Takže Vás asi tentokrát nepotěšíme, ale jak to tak bývá, díky Vašemu dotazu potěšíme spoustu dalších díváků :) Děkujeme.

• ® janak - Ake budete dalsie programi preberat ved aj tie musite pridavat do svojej ponuky aby ste prosperovali.Dakujem
Ano, máte naprostou pravdu, naším cílem je nabídnout co nejširší portfolio kvalitních programů, což podpoří zájem diváků a potažmo přispěje k našemu úspěchu :)

• ® cool - Odkial sú odbavované lokálne mutácie programov? Je zázemie v ČR, alebo využívate inú krajinu a tu sa robí len dabing?
Zpravidla se v ČR připravuje jen dabing. Produkce/natáčení pořadů je v rukou zahraničních štábů.

satCentrum - Tak to byl poslední dotaz v dnešním on line chatu s ochotnými zástupkyněmi našeho předního distributora tematických kanálů - Evou Sedláčkovou a Ladou Dobrkovskou. Děkujeme Vám za redakci satCentrum i za všechny naše čtenáře za odpovědi, a budeme se těšit na zajímavé programy ze satelitu i v kabelových sítích. Ať se Vám daří a máte hodně spokojených diváků!
Velmi děkujeme redakci satCentrum za příležitost zúčastnit se chatu a čtenářům za všechny otázky, které jsme vám snad dostatečně a v rámci možností zodpověděly. Vaše dotazy jsou pro nás velmi cennými informacemi o dění na trhu v Čechách i na Slovensku. S jistotou nám pomohou nejen v diskusích s centrálami společností jednotlivých televizních kanálů, které zastupujeme, ale i k argumentaci při jednání s kabelovými a satelitními operátory.
Doufáme, že se s vámi budeme moci znovu setkat ať už s odstupem času nebo při jiném tématu.
Ještě jednou děkujeme a přejeme hezký zbytek dne.
Eva Sedláčková & Lada Dobrkovská
Channels.


Další články z rubriky:
01.07.2008 • On line na satCentrum: Martin Mrnka - Z1
10.06.2008 • On line na satCentrum: Jiří Balvín - Óčko
04.06.2008 • On line na satCentrum: Marek Kindernay - Galaxie sport
20.05.2008 • On line na satCentrum: Jiří Hojgr, SPORT 5
05.05.2008 • On line na satCentrum: Michal Šíma, Eurosport CZ
14.04.2008 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník, TRADE and TECHNOLOGY


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist