Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 04:28:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Operátor SATGATE opět spustil služby z orbitální pozice 31,5° východně

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 29.06.2009


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a Lucembursku pod titulem: SESG), dnes, 29. 6. 2009 oznámila, že litevský operátor satelitních služeb SatGate opět spustil své vysílání z orbitální pozice 31,5° východně, společnosti SES ASTRA. SatGate využije čtyři transpondéry, aby poskytovatelům internetových služeb, domácnostem, finálním uživatelům ve východní, střední Evropě, v Rusku, jejich sousedním státům a státům na Blízkém východě nabídl internetové spojení.


Část kapacit bude připraveno pro poskytovatele internetu, kteří sami nedisponují potřebnou infrastrukturou. Společnost SatGate byla založena v roce 2001 a má více než 50 tisíc aktivních klientů v různých zemích.

Operátor SatGate spustil své služby z orbitální pozice 31,5° východně již v srpnu minulého roku a to ze satelitu ASTRA 5 A, společnosti SES ASTRA. Tato družice ukončila svůj provoz v lednu 2009 a v dubnu ji nahradil satelit ASTRA 2C. Společnost SES ASTRA nabízí 24 transpondérů BSS na družici ASTRA 2C a orbitální pozici 31,5° východně.

Po uzavření nové smlouvy operátor SatGate obsadí pět transpondérů na dvou satelitech skupiny SES: čtyři na družici ASTRA 2C a jeden na dalším satelitu Sirius 4.

Pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „Velmi nás těší, že SatGate se rozhodl k tomu, že opět spustí své služby z orbitální pozice 31,5° východně. Po přesunu družice ASTRA 2C velmi usilujeme o to, abychom rozvinuli orbitální pozici 31,5° východně na nejdůležitější pozici, zvláště pro střední a východní Evropu. Rozhodnutí operátora SatGate ukazuje, že v tomto regionu existuje velká poptávka po satelitních kapacitách a dokládá důvěru našich klientů ve vysokou kvalitu a spolehlivost našich služeb.”

Pan Vitaliy Malashevskiy, generální ředitel společnosti SatGate UAB řekl: „Díky spolupráci se společností SES ASTRA firma SatGate nyní může dosáhnout toho, aby svým klientům nabídla služby z orbitální pozice 31,5° východně. Společnost SatGate plánuje, že v nejbližší budoucnosti rozšíří nabídku z této satelitní pozice.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední systém pro přímý příjem DTH v Evropě. Satelitní flotila se nyní skládá ze 14 satelitů ASTRA a dvou satelitů SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 122 milionů domácností v Evropě, které využívají satelitní příjem a kabelovou přípojku a přenáší asi 2500 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých hlavních orbitálních pozicích soustřeďuje asi 70 programů HDTV. SES ASTRA představuje nejvýznamnější vysílací platformu HDTV pro čelní evropské vysílací organizace. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5 ° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem dvou předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM-NEW SKIES, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Skupina SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 40 satelitů na 26 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


S využitím zdroje: SES ASTRA Press, 29. 6. 2009, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.05.2009 • Společnost EADS Astrium dodá nový satelit Atlantic Bird 7
06.05.2009 • ASTRA Německo spouští celoplošnou kampaň na podporu digitalizace
29.04.2009 • Hispasat soupeří s Astrou
07.04.2009 • Skylink na návštěvě SES ASTRA
23.03.2009 • TVP Sport a TVP Info v platformě Cyfrowy Polsat [ 2 ]
14.03.2009 • ASTRA - Rozšírenie digitálneho dosahu v Nemecku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist