Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 01:40:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Programové tipy HBO a HBO HD na květen

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.04.2010


V květnu odvysílá placený filmový kanál HBO a HBO HD nový dokument z originální produkce HBO, Nebe, Peklo, který režíroval David Čálek. Film citlivým způsobem popisuje komunitu BDSM, skupinu lidí, která nachází v bolesti uspokojení. Z ostatních květnových titulů doporučujeme: Pochyby, Strážci – Watchmen, pokračování seriálu Tara a její svět 2 a nebo kultovní novinku – Taková moderní rodinka, Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny a Zalknutí, kde se o knižní předlohu postaral oblíbený Chuck Palahniuk.


Tip měsíce

Nebe, Peklo

Nový český dokument z cyklu Bez cenzury, vzešlý ze soutěže pořádané společností HBO Česká republika a realizovaný v její originální produkci, nahlíží do komunity lidí s neobvyklými koníčky. Portrétuje několik mužů a žen, kteří se vyžívají v extrémně bolestivých, či navenek nepochopitelných formách rozkoše. Jednou z nich je dívka, jež se během kuriózního rituálu nechá zavěsit na háky za kůži na zádech. Dalším protagonistou je počítačový expert, který se rád obléká do koňských masek a postrojů. V klíčové epizodě absolvuje kuriózní dostihy na soukromém pozemku. Třetí sledovanou osobou je mladá žena, jež pracuje ve štábu Strany zelených a libuje si v nestandardních erotických praktikách. Film si všímá její proměny v souvislosti s těhotenstvím a narozením dítěte...

Režisér David Čálek ukazuje hrdiny své mozaiky bez skandálního přídechu i bez falešného moralizování. Všichni aktéři se představují i v civilních podobách a o svých zvláštních zálibách podrobně hovoří. Vysvětlují jejich zrod, vývoj i vliv na soužití s bližními. Dokument upozorňuje také na historické kontexty sledovaných jevů. Vypovídá o posttotalitní společnosti, jejímž průvodním znakem je rostoucí tolerance vůči různorodým minoritám. Vypráví o lidech, kteří působí navenek abnormálně, nikomu však neubližují a jsou zajímaví svou jinakostí.

Dokument Nebe, Peklo je vůči lidem, kteří v něm vystupují, všímavý a empatický. Prolíná se s úvahou o hraničních formách svobody. Čálkovo svědectví vzdáleně připomíná Švankmajerovo podobenství Spiklenci slasti, jež rovněž mapuje tajuplné sféry lidského chování a podvědomí. "Ve svém filmu jsem se pokusil přistoupit ke svým hrdinům nebulvárním způsobem. Jak napovídá název cyklu Bez cenzury, způsobem otevřeným tak, jak byli protagonisté otevření ke mně," shrnul režisér.

Premiéra: neděle, 30. května ve 22:00 hod.


Nedělní premiéry

Pohádky na dobrou noc

Americká komedie režiséra Adama Shankmana těží z obliby svého protagonisty Adama Sandlera. Populární komik v ní ztvárnil Skeetera Bronsona - syna podnikavého otce, který kdysi založil losangeleský motel. Podnik však prodělával a starostlivý muž jej prodal bohatému podnikateli, který z něj vybudoval obrovitý hotel. Skeeter v něm navzdory dávnému slibu pracuje jako bezvýznamný údržbář. Jeho nanicovatý život se změní ve chvíli, kdy začne své neteři a synovci vyprávět pohádky na dobrou noc. Klíčové pasáže smyšlených historek se začnou proměňovat ve skutečnost, čehož se hrdina marně pokouší využít. Pak ale vezme osud do vlastních rukou a ztrestá nepravosti ve svém okolí.

Premiéra: neděle, 2. května ve 20:00 hod.


Pochyby

Mravně vypjaté drama se odehrává na podzim roku 1964 v církevní škole v newyorském Bronxu. Ortodoxní ředitelka (Meryl Streepová) začne podezírat nonkonformního kněze (Philip Seymour Hoffman) z perverzních vztahů s jeho mladými chovanci. Indicie domnělé pedofilie jsou ale nejasné a ústřední postavy se ocitají v propletenci legitimních pochybností i nespravedlivých osočení. Matka černého mladíka, který je zdrojem choulostivé situace, se při konfrontaci s upjatou ředitelkou navíc projeví překvapivě osvíceně... Drama o falešných předsudcích i tíze zodpovědnosti, které režisér John Patrick Shanley natočil podle vlastní divadelní hry, bylo nominováno na pět Oscarů: za mužský i ženský herecký výkon v hlavních rolích, za dva ženské herecké výkony ve vedlejších rolích (Amy Adamsová a Viola Davisová) a za autorův adaptovaný scénář.

Premiéra: neděle, 9. května ve 20:00 hod.


Max Payne

Titulní hrdinou temného thrilleru, inspirovaného stejnojmennou videohrou, je newyorský policista, jenž pracuje v oddělení odložených případů. Zarputilý Max Payne (Mark Wahlberg) pátrá na vlastní pěst po vrahovi své ženy a jejich dítěte. Při hledání podezřelých individuí narazí na trojici feťáků v podzemce a vzápětí se octne na nóbl večírku. Do jeho přízně se chce vnutit vyzývavá Nataša (hraje ji "bond-girl" Olga Kurylenková), která se ale brzy poté najde mrtvá. Max se stává podezřelý pro některé kolegy i pro příbuzné zmasakrované dívky... Tísnivé dobrodružství, v němž hrají důležité role halucinogenní vize, kuriózní tetování a návyková látka Valkýra vyvinutá pro vojenské účely, režíroval John Moore.

Premiéra: neděle, 16. května ve 20:00 hod.


Sedm životů

Herec Will Smith a režisér Gabriele Muccino, kteří společně natočili romantické drama Štěstí na dosah (2006), se sešli v dalším příběhu o renesanci hodnot ve světě, rozvráceném násilím a sobectvím. Jeho hrdinou je Ben Thomas, který navštěvuje smrtelně nemocné lidi a poskytuje jim k transplantaci vlastní orgány. Časem vyjde najevo, že jde o jeho pokání za autonehodu, při níž vinou vlastní nepozornosti zavinil smrt sedmi lidí, včetně milované manželky. Jeho plán se zkomplikuje v okamžiku, kdy se zamiluje do mladé Emily (Rosario Dawsonová), které chce věnovat vlastní srdce... Klíčové tajemství dramatu o novodobém mesiáši se odhaluje ve spletitých retrospektivách.

Premiéra: neděle, 23. května ve 20:00 hod.


Strážci - Watchmen

Adaptace komiksu Alana Moorea se odehrává v roce 1985 a vychází z předpokladu, že bipolárnímu světu hrozí jaderná válka. V New Yorku je neznámým útočníkem zabit Komediant - bývalý člen společenství Strážců, kteří s pomocí svých nadlidských schopností pomáhali při katastrofách a bojovali se zločinností. Jeho smrt se snaží objasnit "soukromý detektiv" Rorschach, maskovaný mokvavým fáčem, a osloví bývalé kolegy ze zakázaného spolku. Patří k nim zdánlivě pasivní Dan, který se stáhl do ústraní svého podzemního sídla, zmutovaný superman Jon - alias doktor Manhattan, pracující na fantastických výzkumech, jeho milenka Laurie a pohádkově bohatý "filantrop" Adrian... Odhalování komplotu se proplétá s obsáhlými flash-backy, jež ozřejmují minulost superhrdinů (doktor Manhattan se změnil v mutanta po havárii v laboratoři, nemilosrdný Rorschach přestal věřit ve spravedlnost poté, co vyšetřoval morbidní případ unesené holčičky)... Podobenství - nabité efektními triky, politickými jinotaji i pop-kulturními odkazy - má originální pointu: míru ve světě, ochromeném nepřátelstvím mezi SSSR a USA, lze dosáhnout jen za cenu částečného vyhlazení lidstva... Mnohožánrovou, výtvarně košatou sci-fi rámují songy od Boba Dylana, Leonarda Cohena a dalších známých interpretů. Režii měl Zack Snyder.

Premiéra: neděle, 30. května ve 20:00 hod.


Seriál

Tara a její svět II

Druhá řada amerického seriálu, natočeného v produkci Stevena Spielberga, sleduje další osudy ženy, jež trpí kuriózní poruchou identity. Handicap Tary Gregsonové (Toni Colletteová) se projevuje tím, že se nečekaně proměňuje v jiné osobnosti. Jednou z nich je popudlivá puberťačka "T", jinou staromódní žena v domácnosti, jež si říká Alice. Další je neotesaný vietnamský veterán "Buck", který rád popíjí pivo. Hrdinčino zázemí tvoří chápavý manžel Max, dospívající dcera Kate a homosexuální syn Marshall... Druhá řada bizarního vyprávění začíná poté, co soused Gregsonových spáchá sebevraždu. Tara, jež se dočasně zbaví svých "druhých já", chce navázat nová přátelství... Autorkou seriálu je Diablo Codyová, laureátka Oscara za scénář k filmu Juno.

Premiéry prvních dvou epizod: úterý, 25. května ve 21:00 a 21:30 hod.


Dokumenty

Projekt Alzheimer: Zázraky vědy

Dvojdílný dokument z originální produkce HBO nahlíží do laboratoří a klinik, kde se vědci a lékaři zabývají výzkumem Alzheimerovy choroby. Týmy expertů se snaží diagnostikovat tuto zhoubnou nemoc v raném stadiu a zároveň zkoumají možnosti, jak jí předcházet. Název nemoci pochází od německého patologa Aloise Alzheimera, který v roce 1906 našel postižená místa v mozku šestapadesátileté ženy, postižené demencí. Dokument amerických tvůrců (v čele s režisérem John Hoffmanem) se natáčel dva roky, za podpory významných zdravotnických institucí.

Premiéra 1. části: čtvrtek, 6. května ve 22:10 hod.
Premiéra 2. části: čtvrtek, 13. května ve 22:25 hod.


Miss Plastika: Umění skalpelu

Maďarský dokument z originální produkce HBO (režie: Dávid Spáh) představuje nekonvenční soutěž krásy, která proběhla loni v říjnu a přilákala pozornost domácího i zahraničního publika. Poprvé se konala pro ženy, které podstoupily plastickou operaci. Přihlásily se stovky zájemkyň, do finále však postoupilo jen osmnáct vyvolených. Ironické svědectví nahlíží do soutěžního zákulisí a prolíná se s portréty jednotlivých kandidátek. Je sarkastickým svědectvím o konzumním světě, kde se mnohé ženy nedokáží vyrovnat s pocitem vlastní nedokonalosti.

Premiéra: čtvrtek, 20. května ve 22:10 hod.


Nenechte si ujít

Milenci

Deprimovaný Leonard (Joaquin Phoenix), který má za sebou dva neúspěšné pokusy o sebevraždu, žije u starostlivých rodičů a pracuje v rodinné čistírně. Rozporuplný mladík téměř současně pozná dvě rozdílné ženy. První je tajemná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrowová), která svádí boj s démony vlastní minulosti. Druhou potenciální partnerkou je dcera otcova známého, milá a vstřícná Sandra (Vinessa Shawová)... Milostný příběh ze současnosti, odehrávající se během několika zimních týdnů v newyorském Brooklynu, režíroval James Gray.

Premiéra: sobota, 2. května ve 20:00 hod.


Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

Animovaná pohádka známého českého výtvarníka a režiséra Jiřího Barty se odehrává na půdě, zavalené harampádím. Ve starém kufru tu přebývá bizarní čtveřice přátel - panenka Pomněnka, medvídek Mucha, plastelínový skřítek Šubrt a loutkový princ Krasoň. Drama nastane ve chvíli, kdy je Pomněnka unesena do Říše zla, reprezentovaného sádrovou hlavou v podobě totalitního diktátora (hraje ho Jiří Lábus). Kamarádi ohrožené "krásky" se vydávají na záchrannou misi, v níž využívají svého důmyslu i obskurních "dopravních prostředků" ze staré veteše... Vtipná alegorie, jež parafrázuje hraná dobrodružství a je poctou klasickým rukodělným dovednostem, byla oceněna Českým lvem za nejlepší výtvarný počin.

Premiéra: neděle, 2. května v 18:15 hod.


Zalknutí

Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu a vykonává podřadnou práci v zábavním parku. Peníze si opatřuje kuriózním způsobem: v restauracích předstírá nevolnost z údajného špatného jídla. Zdánlivý budižkničemu se však stará o svou neurotickou matku (Anjelica Huston), internovanou v léčebně... Hořkou komedii, uvedenou na loňském Febiofestu, natočil jako svůj režijní debut herec Clark Gregg. Film je adaptací stejnojmenného románu Chucka Palahniuka, autora předlohy ke kultovnímu podobenství Klub rváčů.

Premiéra: sobota, 15. května ve 21:55 hod.


Speed Racer

Titulním hrdinou dobrodružství, inspirovaného stejnojmenným japonským animovaným seriálem z šedesátých let, je mladý automobilový závodník. Talentovaný Speed (Emile Hirsch) reprezentuje malý rodinný podnik a touží překonat svého staršího bratra Rexe, jenž kdysi přímo na trati zahynul. Poté, co zjistí, že závody jsou zmanipulovány ziskuchtivými magnáty, pouští se do nerovného souboje... Podívaná od bratrů Wachovských (autorů legendární trilogie Matrix) využívá unikátních snímacích technik a připomíná futurologickou videohru.

Premiéra: čtvrtek, 20. května ve 20:30 hod.


Správná volba

Hlavní postavou americké komedie je flegmatický Bud Johnson (Kevin Costner), který se bezcílně protlouká životem po boku své dvanáctileté dcery Molly. Během prezidentských voleb však dojde k rovnosti hlasů pro oba kandidáty. Navíc vyjde najevo, že jediným člověkem, který dosud nevolil, je právě Bud. Bezvýznamný chlapík se rázem stane nejdůležitějším mužem ve Spojených státech... Režii úsměvného příběhu o volební hysterii a malicherných politických čachrech, měl Joshua Michael Stern.

Premiéra: sobota, 22. května ve 20:00 hod.


Rocker

Robert "Fish" Fishman (hraje ho Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl), který před lety působil jako bubeník ve známé rockové kapele, dostane na stará kolena kuriózní nabídku. Má se stát členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, což přijme jakou šanci k novému vzestupu na výsluní. Nezřízené ambice vysloužilého rockera však znamenají groteskní komplikace pro jeho mladší spoluhráče i pro něho samotného... Americkou komedii o komplikované cestě za životním snem natočil režisér Peter Cattaneo.

Premiéra: sobota, 29. května ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV a CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 22. 4. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.04.2010 • Hokejový víkend na Trojke
22.04.2010 • Discovery HD Showcase s DVB titulkami
21.04.2010 • Zápasy z Minska vo vysielaní STV nebudú; turnaj bol zrušený
19.04.2010 • Liga mistrů a Evropská liga v ČT: Na ČT HD vysoké rozlišení, prostorový zvuk
19.04.2010 • Velká porce rally a přímé přenosy závodního víkendu DTM na SPORT 5
16.04.2010 • Májová nádielka STV - 40 hokejových zápasov v priamom prenose [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist