Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 10:05:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

IKO TV Central Europe se stane koproducentem českých a slovenských pořadů

  Autor: PR Press IKO TV , e-mail: info@filmplus.cz Přidané: 27.04.2010


„Co je český, to je hezký,“ tvrdí diváci tematických televizních kanálů Film+, Fishing&Hunting a DoQ. Provozovatel televizních kanálů, mediální společnost IKO TV Central Europe, proto letos zvýší podíl pořadů domácí produkce o 10 procent. Společnost se rovněž připravuje na aktivní vstup do tvorby TV obsahu jako koproducent. V letošním plánu je rovněž přechod na vysílací formát 16:9.


Tematicky koncipované televizní kanály pod hlavičkou mediální společnosti IKO TV Central Europe se chystají v letošním roce provést změny, které ještě zatraktivní jejich programovou nabídku. Úpravy ocení zejména vyznavači myslivosti a rybolovu sledující Fishing&Hunting a diváci kanálu DoQ, který je určen pro milovníky dokumentů a poznání: „V jejich programu vzroste podíl pořadů domácí produkce meziročně o 10 procent,“ řekla Erika Luzsicza, ředitelka IKO TV Central Europe pro Českou republiku a Slovensko. Také filmový kanál Film+ bude i letos dávat důraz na tuzemskou filmovou tvorbu.


Popularita tuzemské filmové produkce stále roste

Z průzkumů IKO TV Central Europe totiž vyplývá, že mezi předplatiteli roste hlad po původních pořadech české a slovenské produkce. „Tato poptávka se odráží i ve sledovanosti našich pořadů, ve kterých filmy a dokumenty domácí produkce dominují. Vycházíme vstříc tomuto přání a v průběhu roku postupně zvýšíme podíl původních pořadů, které mají větší šanci oslovit domácí publikum,“ řekla Erika Luzsicza.

Z vlny popularity lokální produkce těží například filmový kanál Film+, jenž bude v průběhu roku diváky lákat na exkluzivní televizní premiéry loňských filmových hitů. „Nejvíce pozornosti na sebe nepochybně strhnou filmy 2Bobule, Ulovit miliardáře, Hodinu nevíš a Pokoj v duši,“ vyjmenovala Erika Luzsicza.

Popularitu domácí televizní produkce potvrzuje také kabelový operátor UPC: „Sledovanost televizních kanálů s lokálním obsahem, ať už jde o filmy nebo pořady, je dlouhodobě vysoká a drží se na předních příčkách žebříčků sledovanosti,“ řekl František Malina, tiskový mluvčí společnosti UPC, která je největším tuzemským kabelovým operátorem.


Posiluje i tuzemská tvorba TV pořadů

Společnost se rovněž připravuje na aktivní vstup do tvorby TV obsahu jako koproducent. „V první fázi se to bude týkat pořadů rybářského a mysliveckého kanálu Fishing&Hunting. Do budoucna se nevyhýbáme ani filmovým projektům,“ dodala Erika Luzsicza, jež tím potvrdila informaci uvedenou ve svém původním rozhovoru pro odborný server DigiZone.cz.

Společnost IKO TV Central Europe již navázala kontakty s významnými tvůrci tuzemské produkce: „Máme rozjednané jednotlivé projekty, které budou naplňovány v rámci stanoveného harmonogramu pro letošní rok. Jde jak o dokumenty, reportáže a záznamy ze soutěží, tak o různé dokumenty vzdělávacího charakteru,“ řekla Erika Luzsicza.

První vlaštovkou je mezinárodní magazín, který bude vyroben v lokálních produkcích a jednou za měsíc se bude vysílat z pražského studia, pak z Budapešti a dále z Bukurešti.


IKO plánuje přechod na vysílací formát 16:9

V souladu se změnami v obsahovém složení tematických kanálů je i zvyšování jejich kvality a vysílacích parametrů. Již v tomto roce dojde k přechodu na vysílací formát 16:9, který je podmíněn doplněním vysílacích materiálů na nový standard. „Následným krokem potom bude určitě postupný přechod na HD kvalitu vysílání, které souběžně připravujeme v Česku a na Slovensku,“ uzavřela Erika Luzsicza, ředitelka IKO TV Central Europe pro Českou republiku a Slovensko.


Film+ vysílá v České republice od roku 2005. Všechny programy jsou v češtině a můžete je sledovat 24 hodin denně. Film+ je součástí základního balíku programů analogové i digitální nabídky největšího českého kabelového operátora UPC Česká republika a na satelitní platformě UPC Direct. Rovněž je součástí základního balíku programů na satelitních platformách CS Link a Digi TV. Film+ je dostupný rovněž u většiny lokálních kabelových a IPTV operátorů.

Fishing&Hunting je unikátní televizní kanál pro nadšence lovu a rybolovu. Televizní kanál vysílá česky, a to 24 hodin denně. Fishing&Hunting je součástí digitální nabídky největšího českého kabelového operátora UPC Česká republika. Dále je součástí nabídky programů na satelitní platformě CS Link. Fishing&Hunting je dostupný rovněž u většiny lokálních kabelových a IPTV operátorů.

DoQ je určen pro vzdělávání všech věkových skupin. Televizní kanál vysílá česky, a to 24 hodin denně. DoQ je součástí nabídky programů na satelitní platformě CS Link. Je dostupný rovněž u řady lokálních kabelových a IPTV operátorů.

IKO TV Central Europe (IKO Cable s.r.o.) je středoevropská mediální společnost, která přináší televizním divákům portfolio tematických kanálů přenášených kabelovými, satelitními a IPTV operátory. Jde o sportovní kanály Sportklub, Sportklub+, filmové kanály Film+, Film+2, Sorozat, komediální kanál Poen, dokumentární kanály DoQ, Fishing&Hunting channel, kanál pro mladé Cool TV a kanál o životním stylu Reflektor. IKO TV Central Europe provozuje desítku tematických televizních stanic, konkrétně v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku a ve Slovinsku, a to v různých jazykových mutacích. Výhodou širokospektrálního portfolia IKO Cable TV je pro diváky unikátnost v mnoha zájmových oblastech.


Jan Hlaváč, mediální zástupce IKO TV Central Europe
Erika Luzsicza, ředitelka IKO TV Central Europe pro Českou republiku a Slovensko



  Sdílet:      

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.04.2010 • AXN v květnu 2010
27.04.2010 • Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu
26.04.2010 • ATP World Tour Masters 1000 – Řím
23.04.2010 • Hokejový víkend na Trojke
22.04.2010 • Discovery HD Showcase s DVB titulkami
22.04.2010 • Programové tipy HBO a HBO HD na květen


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist