Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 18:14:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nenechte si ujít: nový seriál TREME

  Autor: PR Press HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 04.01.2011



Filmový kanál CINEMAX připravil pro své abonenty další zajímavý seriál z produkce HBO, který by rozhodně neměl ujít pozornosti. Nový seriál, který měl v USA premiéru letos v dubnu, líčí osudy obyvatel New Orleans, postižených v roce 2005 hurikánem Katrina.



Autory mozaiky, v jejíchž vedlejších rolích účinkují skuteční obyvatelé postižených oblastí, jsou David Simon a Eric Overmyer. První z autorů, novinář David Simon, se podílel na populárním kriminálním seriálu The Wire - Špína Baltimoru, rovněž realizovaném v produkci HBO. Nový seriál, který měl v USA premiéru letos v dubnu, líčí osudy obyvatel New Orleans, postižených v roce 2005 hurikánem Katrina. Soustřeďuje se na muzikanty, kteří rekonstruují své poničené existence a snaží se obnovit tradice jednoho z center amerického jazzu.

První epizodu autentického vyprávění uvede filmový kanál Cinemax ve čtvrtek 6. ledna ve 20 hodin. Premiéry dalších dílů následují během následujících čtvrtků, vždy ve 20 hodin.


Seriál začíná tři měsíce po katastrofě, v úvodní scéně prvního dílu prochází městem průvod muzikantů. K jazzmanům, jež se ve zničeném místě pokoušejí obnovit dobrou náladu, se přidá i jedna z hlavních postav - trombonista Antoine Batiste (Wendell Pierce). Během průvodu se setká s bývalou partnerkou LaDonnou (Khandi Alexanderová), která provozuje místní bar a hledá svého mladšího bratra...

Dalšími klíčovými aktéry jsou samorostlý rozhlasový diskžokej Davis McAlary (Steve Zahn) a jeho příležitostná milá Janette (Kim Dickensová), pracující v jedné z místních restaurací. Jinou důležitou postavou je univerzitní profesor Creighton Bernette (John Goodman), který vinu za rozsah katastrofy přičítá liknavosti vlády i místních politiků. V jedné z klíčových epizod se pohádá s arogantním reportérem a jeho mikrofon ve vzteku zahodí do vody. Creightonova žena Toni Bernette (Melissa Leová) se snaží nalézt LaDonnina ztraceného bratra, který byl v době záplav ve vězení a poté zmizel.

Sestavu ústředních hrdinů doplňuje Albert Lambreux (Clarke Peters), jež se v doprovodu dcery vrací do svého zničeného domu. Právě v jeho interiéru se rozsah kalamity odráží mimořádně drsně...

Název seriálu Treme, nabitého muzikantskou energií i vůlí po zdolávání neštěstí, odkazuje na jednu z nejstarších čtvrtí New Orleans, která je důležitým centrem afro-americké a kreolské kultury. Vyprávění zpestřují vystoupení jazzmanů v klubech i produkce pouličních muzikantů. Hudba, včetně řady známých evergreenů, je ústředním prvkem celého díla, komponovaného jako kolektivní portrét obyčejných obyvatel jižanské části současných Spojených států.

Titulní píseň The Tremé song, jež zní v dynamické sekvenci úvodních titulků, nazpíval jazzman John Boutté.

Pilotní díl desetidílného dramatu, jehož jedenáctidílná druhá řada se právě natáčí a bude uvedena v roce 2011, režírovala renomovaná polská filmařka Agnieszka Hollandová.


Pavla Brožková, PR - HBO Czech Republic


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.01.2011 • Diváci ČT4 uvidí všechny kvalifikační zápasy českých fotbalistů
30.12.2010 • BACKSTAGE: Nový pořad pouze na česko-slovenské MTV!
29.12.2010 • Premiéra Battlestar Galactica na Nově Cinemě
27.12.2010 • Lednové premiéry na HBO Comedy a HBO OnDemand
25.12.2010 • Lednové filmy a seriály na AXN Sci-Fi a AXN Crime
24.12.2010 • Šťastné a veselé Vánoce vám přeje satCentrum! [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist