Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 08:52:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.04.2011


Nenechte si ujít retrospektivu režiséra Wong Kar-Waie, jehož starší snímky uvádí filmový satelitní a kabelový kanál Cinemax v květnu. Přesídlil do Hongkongu v pěti letech se svými rodiči. Začínal jako asistent produkce u televizních seriálů, od počátku osmdesátých let psal scénáře pro jiné autory, koncem téže dekády začal samostatně režírovat.


Dále na Cinemaxu uvidíme adaptaci muzikálu Mamma Mia!, rumunské drama Veksl, britskou romantickou komedii Bázlivé srdce, debut Stevena Spielberga Sugarlandský expres, britskou satiru Politické kruhy, anebo slovensko-české retro Nedodržený slib.



Zvláštní tipy

Režisér Wong Kar-Wai (nar. 1958), jehož starší snímky uvádí kanál Cinemax v květnové retrospektivě, přesídlil do Hongkongu v pěti letech se svými rodiči. Začínal jako asistent produkce u televizních seriálů, od počátku osmdesátých let psal scénáře pro jiné autory, koncem téže dekády začal samostatně režírovat. Ve svých filmech zkoumá pocity osamělosti, míjení lidí v čase i v prostoru a jejich frustrace z nenaplněných citů.


Chunking Express

Jeden z autorových nejslavnějších raných filmů začíná v noci z 30. dubna na 1. května roku 1994. Policistu číslo 223 před měsícem opustila partnerka a zklamaný muž se rozhodne zamilovat do první ženy, kterou potká v baru, kde zapíjí svůj žal. Netuší však, že dotyčná příchozí je drogovou dealerkou... Jiného policistu číslo 663 rovněž opustí jeho dívka. Klíč od bytu mu nechá ve stánku s občerstvením, kde jí kupoval oblíbený salát... Skládanka o velkoměstských frustracích osciluje mezi různými žánry a pulsuje v hektickém tempu.

Premiéra: pondělí, 2. května ve 20:00 hod.


Padlí andělé

Hlavní postavou romantického thrilleru - vzniklého z nepoužitých motivů autorova předchozího filmu Chunking Express - je profesionální zabiják. Otrlý muž se chystá splnit na svou poslední zakázku, musí se však vyrovnat s náklonností vůči chladné šéfové. Uvědomuje si, že jeho pletky jsou nevhodné a nebezpečné. Pod temnou, surrealisticky vyhlížející noční oblohou velkoměsta se setká s tulačkou, jež pátrá po bývalém příteli. A právě tato žena zaujme vrahouna svými nekonvenčními způsoby...

Premiéra: pondělí, 9. května ve 20:00 hod.


Šťastni spolu

Komorní drama o homosexuálním páru, jež se z Hongkongu vypraví na dobrodružnou cestu do Argentiny. Během cesty zjistí, že v jejich vztahu je něco v nepořádku. Ani jeden však netuší, proč se jejich zdánlivě pevné pouto rozpadá... Autorův další průhled do nevyzpytatelných zákoutí lidské intimity překvapil svou otevřeností i originálním způsobem filmového vyprávění, jež záměrně ignorovalo zavedená pravidla. Mozaika o hledání štěstí získala Cenu za režii na MFF v Cannes.

Premiéra: pondělí, 16. května ve 20:00 hod.


Stvořeni pro lásku

Netradiční milostný příběh se odehrává počátkem šedesátých let. Paní Čan si pronajme pokoj v bytě paní Süen. Jejím sousedem se stane pan Čou, který získá pokoj ve vedlejším bytě. Oba jejich partneři jsou často mimo domov a dvojice se opatrně sbližuje. Téměř současně zjistí, že jejich protějšky je spolu podvádějí... Atmosféru filmu, odrážejícího atmosféru stísněného velkoměsta, dotvářejí zrcadla, deštivé počasí i jídla, znázorňující proměny ročních dob. V hudební složce hrají klíčovou roli španělské songy, jež nazpíval Nat King Cole.

Premiéra: pondělí, 23. května ve 20:00 hod.


Nenechte si ujít

Mamma Mia!

Adaptace muzikálu, který oživil hity světoznámé švédské skupiny ABBA, má jednoduchou zápletku. Na řecký ostrov se na pozvání dívky, jež má těsně před svatbou, vypraví trojice mužů. Matka nastávající nevěsty však netuší, který z nich je jejím skutečným otcem. Intimní pletky totiž kdysi měla se všemi třemi... Hudebně-taneční koktejl balancuje na pomezí kýče a jeho roztomilé karikatury. Hvězdnému obsazení filmu dominují Meryl Streepová, Pierce Brosnan a Colin Firth. Jeden z nejefektnějších výstupů se odehrává během závěrečných titulků...

Premiéra: sobota, 7. května ve 20:00 hod.


Veksl

Hlavní postavou rumunského dramatu z roku 2008 je řadový dělník Emil, jenž se znenadání octne bez práce. Rozhodne se přesídlit do zahraničí, kde doufá získat odpovídající výdělky i lepší životní podmínky. K emigraci do vysněné Austrálie však potřebuje dost peněz a před plánovaným odjezdem proto prodá veškerý majetek. Narazí však na podvodníka a jeho plány se totálně zhroutí. Emil je ale odhodlaný získat ukradený majetek za každou cenu zpět... Průhled do posttotalitní beznaděje režíroval Nikolae Margineanu.

Premiéra: neděle, 8. května ve 20:00 hod.


Bázlivé srdce

Richard je posedlý světem dávných Vikingů, trpělivost jeho manželky však jednoho dne přeteče a svého muže vyhodí z domu. Pak se navíc začne scházet s učitelem jejich syna, což jejího zapuzeného partnera citově zlomí. Richard si však uvědomí, že ze svých fantazií musí vystřízlivět a naučit se otcovské zodpovědnosti. S pomocí svého přítele se rozhodne vybojovat si přízeň své rodiny zpět. K největší bitvě svého života však potřebuje srdce dávných válečníků... Režii britské romantické komedie měl Vito Rocco.

Premiéra: sobota, 14. května ve 20:00 hod.


Sugarlandský expres

Debut Stevena Spielberga z roku 1974 (jeho předchozí známý thriller Duel byl natočen pro televizi) inspirovala novinová stať o mladých rodičích, kteří se snažili vysvobodit svého potomka z dětského domova. Napínavá road-movie se prolíná s úvahou o konfliktu bezhlavě prosazované svobody a mechanicky uplatňovaného práva. Dobrodružství zoufalého manželského páru (v podání Goldie Hawnové a Williama Athertona) přeroste v mediální humbuk a v grandiózní honičku přes celý Texas. Další klíčovou postavou je zajatý policista, který se svými únosci začne sympatizovat.

Premiéra: pátek, 20. května ve 20:00 hod.


Politické kruhy

Hlavní postavou britské satiry, v níž režisér Armando Ianucci karikuje absurdity ve vrcholných mocenských sférách, je britský ministr pro mezinárodní rozvoj. Simon Foster (Tom Hollander) nechtěně podpoří vojenskou akci a získá tím spoustu vlivných přátel ve Washingtonu. Pokud se mu podaří kontaktovat v americké metropoli správné lidi, možná dokáže hrozící konflikt zastavit. Možná však mezitím bude muset strávit noc s pohlednou stážistkou (Anna Chlumsky)...

Premiéra: sobota, 21. května ve 20:00 hod.


Nedodržený slib

Slovensko-české retro líčí absurdní osudy židovského mladíka, jenž díky štěstí i vlastní šikovnosti unikl zvěrstvům holocaustu. Talentovaný fotbalista si nacistické nebezpečí zprvu neuvědomuje a dobrovolně se vydá do pracovního tábora, kde mu jeho kamarád zařídil místo ve sportovním týmu. Přizpůsobivý mladík, jenž musí zapírat svůj původ, unikne transportům. Překoná zákeřnou nemoc v sanatoriu, najde azyl v klášteře a octne se i mezi partyzány... Příběh podle autobiografické knihy Martina Petráška natočil režisér Jiří Chlumský.

Premiéra: neděle, 29. května ve 20:00 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 28. 4. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2011 • Lovte výhry na Prima LOVE
28.04.2011 • National Geographic Channel dnes uvede první díl seriálu Rybí bojovník s Jakubem Vágnerem [ 2 ]
26.04.2011 • MS 2011 na ČT4: celý den s hokejem
26.04.2011 • Májové programové tipy HBO a HBO HD
23.04.2011 • ČT4 nemůže odvysílat dva zápasy finálové série volejbalové extraligy mužů
22.04.2011 • Wimbledon na Nova Sport až do roku 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist