Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 05:09:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

National Geographic Channel dnes uvede první díl seriálu Rybí bojovník s Jakubem Vágnerem

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 28.04.2011



Již dnes ve 22.00 hod. Vás National Geographic Channel (NGC) uloví při sledování první epizody 5tidílného seriálu Rybí bojovník. Svůj boj za záchranu rybích gigantů v tomto pořadu svede světoznámý český rybář, dobrodruh a ekolog Jakub Vágner.


Po následujících pět čtvrtečních večerů se diváci NGC mohou těšit na setkání s Jakubem Vágnerem, který je zavede do exotických koutů světa, v jejichž vodách se setkáme s pozoruhodnými a mnohdy obávanými vodními obry, jimž ve většině případů hrozí vyhynutí. Svou činností chce Jakub Vágner upozornit na tuto skutečnost a ve spolupráci s předními vědci se snaží přispět k jejich ochraně. Jakubovým cílem tedy je bojovat nejen s rybami, ale především za ně.

V první epizodě s názvem Amazonský obr se Jakub vydává hluboko do amazonského pralesa a pátrá po říční příšeře, jejíž vzhled a stavba se pravděpodobně nezměnila od jurských dob. Jedná se o arapaimu. Tento cvičený predátor může dorůstat do kolosálních rozměrů a zkonzumuje snad úplně všechno. Dokáže dokonce ulovit ptáky nebo opice pohybující se v blízkosti vodní hladiny. Po mnoha dnech náročného putování po souši i na kanoi a kempování v extrémních podmínkách džungle se Jakubovi podaří učinit životní úlovek. Na jeho udici uvázne největší arapaima, jakou kdy viděl.

Seriál Rybí bojovník není první spoluprací National Geographic Channel s Jakubem Vágnerem. Již loni mohli diváci NGC shlédnout např. epizodu Lidožrouti: Ďábelský sumec z populárního seriálu Na udici: lov rybích příšer. A co řekl o natáčení s NGC sám „rybí bojovník“ Jakub Vágner? „Pracovat s teamem National Geographic Channel pro mě byla obrovská čest a samozřejmě nedocenitelná životní zkušenost. Pracoval jsem s těmi nejlepšími světovými dokumentaristickými špičkami, příprava tak musela být dlouhodobá a naprosto precizní.“ Rovněž National Geographic Channel si velmi považuje vzácné spolupráce s Jakubem Vágnerem a pevně věří, že na ni v budoucnu naváže dalšími zajímavými dokumenty.

Více informací o seriálu Rybí bojovník, zajímavé fotografie a videa naleznete na adrese www.natgeotv.com/cz/rybi-bojovnik.


Kdo je Jakub Vágner?

Jakub Vágner je držitelem mnoha pozoruhodných rekordů včetně maximálního úlovku 147 sumců během 40ti hodin. Mezi jeho světová prvenství patří také např. polapení jedné z největších sladkovodních ryb – arapaimy - v povodí Amazonky. Dalším rekordním záznamem je 110kilogramový a 2,4 metrů dlouhý sumec, kterého Vágner odchytil na italské řece Po. Vágnerovy rybářské výpravy potvrdily masivní výskyt sumců v České republice. V oblasti rybaření je Vágner vášnivým zastáncem metody "ulovit a pustit".

Nejen v rámci nového seriálu je Jakubovou hlavní snahou dostat do povědomí jak tyto velké ryby samotné, tak i nezbytnost jejich ochrany. Má neotřelý přístup a především sdílí nadšení pro ryby, aniž by byl příliš senzacechtivý. Zúčastnil se mnoha rozhovorů a talk show nejen v České republice, ale i v zahraničí. Například byl hostem americké Tonight Show with Jay Leno.

Jakubovy expedice jsou občas pořádně dramatické. Potýkat se s 200kg vážícím rybím monstrem není pro Jakuba a jeho prut žádná hračka. Zároveň musí Jakub čelit extrémnímu podnebí a podmínkám v kruté amazonské džungli či u keňského jezera Turkana. Při sledování dokumentu se diváci s Jakubem podívají do Brazílie, USA, Keni a Kanady.


National Geographic Channels International

National Geographic Channel je výzvou pro diváky, aby přehodnotili své vnímání televize a světa, a to prostřednictvím chytré a inovativní programové skladby. Je oknem do světa a svými zábavnými, vzdělávacími a podmanivými dokumenty spojuje lidi na globální úrovni. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Television (NGT) a FOX Entertainment Group, NGCI se podílí na závazku National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svým šesti programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure a Nat Geo Music.

Celosvětově, National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGT a Fox Cable Networks Group) vysílá do více než 320 millionů domácností v 166 zemích a 34 jazycích. V Evropě má rozsah 43 milionů domácností ve 39 zemích s programy v 18 jazycích.

Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Jana Dobášová, Channels, s.r.o., zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2011 • Speciál ČT24: Před 60 lety zahájila vysílání Svobodná Evropa
29.04.2011 • Lovte výhry na Prima LOVE
28.04.2011 • Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu
26.04.2011 • MS 2011 na ČT4: celý den s hokejem
26.04.2011 • Májové programové tipy HBO a HBO HD
23.04.2011 • ČT4 nemůže odvysílat dva zápasy finálové série volejbalové extraligy mužů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Súhlasím! 

29.04.2011 20:54 • ® Buddy
Podľa mňa je "stratégia" dabovania len nových vecí úplne zlá lebo veľa dokumentov je nadčasových a vysielateľných aj v budúcnosti, koniec koncov u platenej televízie stále zákazníci pribúdaj a odbúdajú takže rozumné opakovanie je je vôbec na škodu.
Pri takejto "stratégii" nebude nikdy celé vysielanie dabované a to ľudia nemajú radi, aj mňa osobne to veľmi ruší od deja ak musím čítať titulky.
A ak niekto preferuje originál, zvolí si originálnu stopu, takže ani toto nie je argument.
Aj ja si myslím že by NGC malo postupne nadabovať aj staršiu produkciu, koniec koncov uz sú jeho kanály usídlené na Č a S trhu a počet kanálov vysielaných v Č a na S sa stále zvyšuje...
 
 
  prosim 

29.04.2011 08:27 • ® sherpo66
NGC prosim, prosim a uvedte to 100% s titulkami... viete, ja milujem tu vasu neschopnost po 12 mesiacoch nevediet synchronizovat do CZ/SK jazyka.... hanba vam! :mad:
:bad: :bad: :bad:
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist