Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 22:40:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v září na National Geographic Channel

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 23.08.2011


National Geographic Channel opět uvede zcela jedinečnou premiéru. V pondělí 5. září 2011 mohou diváci NGC sledovat exkluzivní rozhovor s bývalým prezidentem USA Georgem W. Bushem na téma událostí 11. září 2001. Další premiéry budou vysílány v rámci týdne věnovaného připomenutí 10. výročí tohoto tragického dne. Získejte nebývalý přístup a záběry z nejtajnějších vládních agentur Spojených států amerických v pořadu Přísně tajné. Sledujte další díly populárního a veleúspěšného seriálu Vyšetřování leteckých neštěstí, který prostřednictvím dramatických rekonstrukcí zkoumá, jak a proč došlo k nedávným leteckým katastrofám. Další epizody populárního seriálu Zkoumání Země se zaměří na další zajímavé vědecké otázky z celého světa. Brady Barr je zpátky a je připraven postavit se novým výzvám v dokumentu Nebezpečná setkání. V novém seriálu Cena neocenitelných staveb se inženýr Kevin Cook pokusí ocenit několik nejznámějších světových monumentů – Eiffelovu věž, Velkou pyramidu v Gíze a newyorské hlavní nádraží.


Speciál k 11. září

George W. Bush: Rozhovor na téma 11. září

U příležitosti desátého výročí teroristických útoků z 11. září poskytl někdejší prezident Spojených států amerických George W Bush exkluzivní rozhovor pro National Geographic Channel. Zrekapituluje pro nás každý okamžik osudného dne, své činy, osobní pocity i bezprostřední zážitky následujících dní. Uvidíme dramatické video ze samotných útoků i zákulisní záběry bývalého prezidenta a získáme tak nový pohled na události 11. září. Pohled očima samotného prezidenta.

Premiéra pondělí 5. září ve 22.00 hod.


Giuliani: rozhodnutí v den 11. září

Poprvé na TV obrazovce bude starosta Rudy Giuliani rekapitulovat den, kdyby bylo napadeno město, v jehož čele stál.

Premiéra středa 7. září ve 22.00 hod.


Vteřiny před katastrofou: 11. září

Úterý 11. září 2001, mírné a skoro jasné ráno panuje nad východem Spojených států. Miliony mužů a žen se připravují do práce. Mezi nimi také jeden kontrolor leteckého provozu v Bostonu, Massachusetts. Veden pouhou intuicí poruší toto ráno veškeré předpisy a bude varovat vzdušné jednotky Air Force, že se na jeho radaru objevilo potenciální nebezpečí. Velitel severovýchodního vzdušného obranného sektoru Air Force, plukovník Bob Marr, se bude za každou cenu snažit odvrátit katastrofu, ale hledejte jehlu v kupce sena. A mezitím skupina 19 mladých mužů vybavených jednoduchými noži na balíky doslova podletí radary a namíří si to přímo na věže Světového obchodního centra. Pentagon a pole v Pensylvánii. Nahlédněte na události pohledem dvou hlavních organizací, které se účastnili veškerých akcí, tedy Úřadu pro kontrolu leteckého provozu a Air Force, a zrekonstruujte vteřinu po vteřině tragédii a bezpečnostní selhání, která vedla k nejhoršímu útoku na americkou půdu od dob napadení Pearl Harbor. Vyslechnete svědectví plukovníka Boba Marra, kontrolora leteckého provozu Davea Bottigliy či Bena Slipeyho, jehož úkolem bylo nařídit všem letadlům nad americkou půdou, aby přistála. Rovněž uvidíte Johna Farmera, zástupce prezidentské komise.Bude zodpovězena otázka, kterou si musíme klást a přetrvává i deset let po událostech? Dalo se tragédii 11. září 2001 zastavit?

Premiéra středa 7. září ve 22.00 hod.


11. září: pohled zevnitř: Válka pokračuje

Deset let po tragédii 11. září Vám budeme vyprávět rozvíjející se příběh radikálního islamistického boje proti Západu. Pro Usámu bin Ládina byly útoky z tohoto dne pouhým začátkem, měly být rozbuškou revoluce a vytvořit zcela novou generaci bojovníků odhodlaných položit život v rámci svaté války proti Americe. Ale o deset let později jej tito muži dokonce zastínili a jejich oddanost džihádu se propojila s teroristickými skupinami, které k náboru nových útočníků a jejich radikalizaci ve jménu Alláha používají internet.

Premiéra pátek 9. září ve 23.00 hod.


11. září a americký sen

Napadení představy o americkém snu přitáhlo pozornost celého světa do New Yorku. Pro mnohé bylo toto město a tyčící se věže Světového obchodního centra ztělesněním amerického snu. Ale 11. září teroristé zničili „dvojčata“ a sen se záhy změnil v noční můru. Smrt téměř 3000 mužů a žen zanechala hlubokou jizvou v historii země, města i v životech lidí z celého světa. Jejich synové a dcery, manželky a manželé hledali v New Yorku nový život, novou naději, nový sen, budoucnost. Podívejte se, jak se změnil život těch, jejichž milovaní toho dne zahynuli, a těch, kteří jen o vlásek unikli smrti.

Premiéra sobota 10. září ve 22.00 hod.



Přísně tajné

Získejte nebývalý přístup a záběry z nejtajnějších vládních agentur Spojených států amerických. Pořad Přísně tajné pro Vás otevře složky, k nimž mají přístup jen povolané osoby, a vezme Vás za betonové zdi a bezpečnostní kamery. Zjistíte, co se děje za oponou národní obrany.

1. díl – Důvěrné informace CIA: Hon na Bin Ládina, pondělí 12. září ve 22.00
2. díl – Terorismus/protiterorismus: Výslech Saddáma, pondělí 19. září ve 22.00
3. díl – Důvěrné informace CIA: Tajná mise v Pákistánu, pondělí 26. září ve 22.00




Vyšetřování leteckých neštěstí

Sledujte další díly populárního a veleúspěšného seriálu, který prostřednictvím dramatických rekonstrukcí zkoumá, jak a proč došlo k nedávným leteckým katastrofám. Každá epizoda se soustředí na jednu havárii. Nejprve máte možnost pobýt si na palubě daného letadla a poté Vám vysvětlíme příčiny neštěstí. Zažijete jak hrůzyplné okamžiky, tak podrobnou analýzu nutnou k pochopení toho, co se stalo. Jen tak se letecký průmysl může z těchto tragických událostí poučit.

Od pondělí 26. září ve 23.00 hod.



Zkoumání Země

Další epizody populárního seriálu Zkoumání Země se zaměří na další zajímavé vědecké otázky z celého světa. Prozkoumáte svět inovace a nové technologie. Oživíme pro Vás některé z nejvíce fascinujících vědeckých teorií a vynálezů. Tým odborníků pro diváky National Geographic Channel zodpoví provokativní a naléhavé otázky, a to s pomocí nejnovějších technologií i neobvyklého přístupu k záhadám, s nimiž si lámeme hlavu.

1. díl – Kristova ohnivá koule, sobota 3. září ve 21:00
2. díl – Podmořské město, sobota 10. září ve 21:00
3. díl – Pravěké mořské příšery, sobota 17. září ve 21:00
4. díl – Hvězdné hodiny, sobota 24. září ve 21:00




Nebezpečná setkání

Užijte si dobrodružství na zemi, ve vzduchu i na moři a vydejte se spolu s dr. Bradym Barrem do nejdivočejších koutů naší planety. S pomocí nejmodernějších robotů se Brady utká s jedním z nejnebezpečnějších hadů na Zemi a pak vylepší novátorské sítě, které se vystřelují a rozprostřou z vrtulníku a slouží k odchytu velkých živočichů. Jeho cílem bude totiž dostat se blízko k vzrostlému, skutečně rozzuřenému hrochovi. Ponoří se do vody společně s rybou, která je vyzbrojena výčnělkem, jenž může člověka vážně zranit, a využije skutečně důmyslná lákadla, aby vyprovokoval žraloka bílého k útoku. Podívejte se, který z nejobávanějších mořských predátorů má nejsilnější skus, a zjistěte, jak náročné je chytit lidožravého krokodýla. Brady Barr je zpátky a je připraven postavit se novým výzvám.

1. díl – Robot k odchytu hadů, čtvrtek 15. září ve 22:00
2. díl – Lidožrouti, čtvrtek 22. září ve 22:00
3. díl – Kousnutí žraloka, čtvrtek 29. září ve 22:00




Cena neocenitelných staveb

Každý z nás má nějakou oblíbenou budovu nebo stavbu, pro někoho je to Golden Gate Bridge, pro jiného třeba Empire State Building nebo Eiffelova věž. Tyto budovy jsou pro nás ikonou, jsou nedotknutelné a vymykají se jakékoliv naší představě o ceně. Ale je to skutečně tak? Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik by prostě stály peněz? V novém seriálu se inženýr Kevin Cook pokusí ocenit několik nejznámějších světových monumentů – Eiffelovu věž, Velkou pyramidu v Gíze a newyorské hlavní nádraží. Aby byl schopen pokud možno co nejpřesněji určit cenu každé ze staveb, pokusí se o to třemi různými způsoby. Nejdříve ji bude hodnotit z pohledu překupníka materiálu. Prostě ji kousek po kousku rozebere a bude prodávat na díly. Zadruhé bude jako inženýr zjišťovat, jak byla stavba zkonstruována a kolik by to stálo postavit ji dnes znovu. A konečně, s pomocí analytika z Wall Street Vince Farrella, se Kevin pokusí určit hodnotu a její nárůst, jako kdyby kupoval nějakou firmu z Dow Jonesova indexu. Ale co když ji koupí? Kdo mu pomůže s tím obřím přesunem na jeho zahradu?

1. díl – Velká pyramida, úterý 20. září ve 23:00
2. díl – Newyorské nádraží Grand Central Station, úterý 27. září ve 23:00




Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východněna a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV download.


Pro satcentrum Markéta Marešová, PR Channels, 23. 8. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2011 • Megazemětřesení: Hodina, která otřásla Japonskem
24.08.2011 • Zářijové programové tipy HBO a HBO HD
23.08.2011 • Rekordní sledovanost úvodního zápasu Sparty proti FC Vaslui na Sport1
23.08.2011 • Futbalový týždeň Slovenskej televízie: Priame prenosy na Dvojke i na Jednotke
22.08.2011 • Nova Cinema přinese slavný Rodriguezův thriller Planeta Teror!
19.08.2011 • Posledních 24 hodin: John Belushi 22. 8. na ČT1 a ČT HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist