Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 18:43:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Rozhovor s Jaromírem Glisníkem: Párované přijímače neomezují záběr Skylinku, naopak jej rozšiřují

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 24.08.2011



Rozhovor šéfredaktora webu satCentrum s ředitelem TradeTec o párování karet s přijímačem, které umožní Skylinku v budoucnu nabízet dotované satelitní sety, o tom, zda se používá surflock k zamezení nahrávání pořadů a také reakce na dnešní informaci v médiích o "prodeji" Skylinku...



Na webu satCentrum se dne 3. 8. 2011 objevila v rubrice Krátké zprávy informace Radka Ambrože z firmy FONETIP o přípravě prodeje set top boxu Topfield 2060 s kartou Irdeto Skylink, která bude s tímto receiverem párována. Tato zprávička hned vyvolala mezi čtenáři webu a také na konkurenčním webu, kde se o ní v tamní diskuzi čtenáři satCentrum zmínili, velké, vesměs negativní reakce. Bylo to bráno jako začátek postupného omezování svobodné možnosti používat přístupovou kartu Skylink ve svém vybraném přijímači, a předzvěst dalšího omezování – např. zabránění nahrávání pořadů na harddisk a sdílení nahrávek v domácí síti.


Abych předešel dalším dohadům a „zaručeným“ zprávám od některých diskutujících, požádal jsem ing. Jaromíra Glisníka, výkonného ředitele společnosti TradeTec, která satelitní placenou platformu Skylink spoluprovozuje, o vysvětlení této situace a zodpovězení některých stále se opakujících dotazů.


Václav Hrubec, satCentrum (VH): Proč se vůbec chystá do prodeje párovaný satelitní komplet Skylink, co k tomu prodejce, a i Skylink jako providera vede?

Jaromír Glisník, Skylink (JG): Aktuálně se jedná o iniciativu importéra přijímačů Topfield, který se rozhodl jako první nabídnout přijímač s touto funkcí. Je určitě dobré se na párování připravit a otestovat všechny procesy. Možnost párovat kartu s přijímačem je velmi důležitá. Proto tuto iniciativu podporujeme.


(VH): Co tímto omezením „získá“ zákazník, proč si myslíte, že do toho půjde, když platforma Skylink na rozdíl od DIGI TV nebo UPC Direct dosud získávala body u abonentů právě za svoji svobodu volby satelitního přijímače?

(JG): Jakkoli Skylink roste, stále se nemůžeme v počtu abonentů (platících předplatitelů) srovnávat s Digi TV. To se dá interpretovat i tak, že menšina zákazníků dává přednost svobodné volbě a své zařízení si sama zaplatí (případ Skylinku) a většina dá přednost operátorovi, který nabízí přijímač jako součást služby (případ Digi TV nebo UPC Direct). Máme bezvadné řešení pro menšinu. Proč však neposkytnout zajímavou nabídku i té většině?

To ovšem představuje dotovaný přijímač. A dotovaný přijímač bez párování je velký hazard. Párované přijímače neomezují záběr Skylinku, naopak jej rozšiřují. Vždyť nepárované přijímače zůstávají nadále na trhu a je jich drtivá většina. Negativní reakce části odborné veřejnosti jednoduše nedovedu pochopit. Jakoby měli být zákazníci supermarketu nějak poškozeni tím, že se sortiment rozšíří o nový typ jogurtu. Nikdo je přece nenutí jej kupovat.



(VH): Budete tedy v tomto trendu pokračovat, uvažujete o dalších receiverech, které by se mohly párovat s kartami Skylink?

(JG): Pokud se rozhodneme dotovat přijímače, určitě se bude jednat o přijímače s párováním. Důvod je nasnadě - po těch není v zastavárnách poptávka.


(VH): Jak je to s použitím funkce surflock u karet Irdeto pro zabránění záznamu vysílaných pořadů na harddisk? Mám konkrétní poznatek – film Román pro muže, vysílaný na HBO HD dne 4. 8. v 20.00 hod. a 6. 8. v 18.20 hod. nešel po nahrátí na harddisk přehrát. Byla použita kombinace karty ICE a modulu Irdeto Smit. V obou případech se při pokusu o přehrátí záznamu z harddisku na obrazovce objevila hláška: „Cannot play. Permited playback period of this title has expired.“ Co vím, je to zatím u mě první případ, u jiných filmů jak zmiňovaný Román pro muže k zablokování záznamu nedošlo. Teprve až po výměně CAM za CryptoWorks se mi podařilo při dalším vysílání filmu Román pro muže se stejnou ICE kartou záznam konečně úspěšně pořídit. Jak je to možné?

(JG): Problém, který popisujete, nemá naprosto nic společného s funkcí surflockem, která je, mimochodem, vypnuta. Vaše nahrávka nebyla při nahrávání dekódována. Následujícího dne již byly parametry kódování jiné, než v okamžiku nahrávky. Proto nebylo možno nahrávku následujícího dne přehrát. U CryptoWorksu (karty ICE v dekodéru CryptoWorks) je perioda, během které je nutno nahrávku dekódovat, mnohem delší - cca 10 dnů.


(VH): Přestože jsou dvoutunerové satelitní receivery s možností nezávislého současného záznamu i sledování pořadů stále více oblíbené, není dosud ani jeden typ certifikovaný jako Skylink READY. Zřejmě jsou mezi dovozci – prodejci těchto přijímačů preferované převážně modely s conax (uni) čtečkami, a nikoliv Irdeto CAS. Neuvažujete proto sami o doporučení a certifikaci některého receiveru, který by se mohl i eventuálně nabízet ve vašem e-shopu? Jedná se o to, že by kupující takového receiveru měl jistotu bezproblémových nahrávek pro svoji potřebu.

(JG): Samozřejmě bychom dvoutunerový přijímač s dekodérem Irdeto uvítali. Jedině u takového přijímače se dá spolehlivě vyhnout problémům s nahráváním. Několik výrobců na něm pracuje, věřím, že se brzy dočkáme.


(VH): Děkuji za zodpovězení mých otázek, určitě přijdou další dotazy od našich čtenářů. Než se ale rozloučíme, požádal bych vás ještě o krátké vyjádření k dnešní informaci z médií o "prodeji" Skylinku.

(JG): Pokud se týká potenciálního prodeje Skylinku, dosud není rozhodnuto a v nejbližších dnech ani nebude. Moudřejší snad budeme počátkem září. Ty fámy, které kolují, jsou zábavné. Také vám děkuji za dotazy a přeji hodně zdraví a štěstí vám i čtenářům satCentrum.


Jaromíra Glisníka, výkonného ředitele TradeTec se ptal Václav Hrubec, šéfredaktor satCentrum,
24. 8. 2011



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.08.2011 • Seznamte se: přístupová karta HELLO HD (Olcsó TV) (nejen) pro přístup k Premier League na DIGI SPORT [ 11 ]
09.08.2011 • iVysílání ČT je už i v iPhonech [ 1 ]
29.07.2011 • Výměna karet s bonusem naposled prodloužena [ 1 ]
20.07.2011 • ČT24 a ČT4 vysílají živě v Samsung Bada
19.07.2011 • Videoportál VOYO přinese zahraniční seriálové hity!
11.07.2011 • Kompatibilita karet Irdeto ICE (Výměna) s některými staršími přijímači CryptoWorks

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  co je pravda? 

26.08.2011 17:21 • ® mpibal
Václav Hrubec, satCentrum (VH): Proč se vůbec chystá do prodeje párovaný satelitní komplet Skylink, co k tomu prodejce, a i Skylink jako providera vede?
Jaromír Glisník, Skylink (JG): Aktuálně se jedná o iniciativu importéra přijímačů Topfield, který se rozhodl jako první nabídnout přijímač s touto funkcí. Je určitě dobré se na párování připravit a otestovat všechny procesy. Možnost párovat kartu s přijímačem je velmi důležitá. Proto tuto iniciativu podporujeme.
a nebo:
Skylink: Párování karet nepřipravujeme
vydáno: 03.08.2011, 11:49 DNES! | autor: Martin Vyleťal
Párování karet - jedna z novinek, kterou poskytuje nový systém podmíněného přístupu Irdeto zatím provozovatelé satelitní platformy Skylink nepřipravují.
Stávající kroky nejsou iniciativou Skylinku.
""Antenex nechal omylem vyrobit u Topfieldu sérii přijímačů, které mají přepálenou párovací pojistku. Takovýto přijímač může být funkční pouze spárovaný s kartou. Antenex nás žádal o pomoc s řešením tohoto problému, aby mohl prodávat spárované komplety přijímač+karta"," vysvětluje webu parabola.cz
Jaromír Glisník, šéf společnosti TradeTec, provozující službu Skylink.
""Slíbili jsme, že pomůžeme a že jim dodáme pro tento účel speciální edici karet bez proma placených balíčků (abychom je odlišili). Aktuálně pracujeme na přípravě potřebných systémových procesů"," poznamenává.
""Nejedná se o iniciativu Skylinku, na párování nemáme žádný zájem a přijímače spárované s kartou nebudeme přímo prodávat"," zdůrazňuje Jaromír Glisník.
"Žádný plán Skylinku na párování aktuálně nepřipravujeme," dodal.
 
 
  ..kazdopadne to vyzera ze sekretarka pana riaditel 

26.08.2011 15:36 • ® Vlado Fogo
..kazdopadne to vyzera ze sekretarka pana riaditel odpoveda len na jednoduche a predom prichystane otazky a sem sa nalepi len jeho fotka aby to malo aku taku formu ..
 
 
  satman 

26.08.2011 05:23 • ® Zip
Tento test surf-locku byl "krátkodobý", pravděpodobně dopředu nikdo nedomyslel následky, byla to informace na setkání prodejců. Je možné, že to tak tenkrát udělali na kartách reg. pro kabelovky.
 
 
  ZIP: "bylo možné požádat Skylink o vypnutí 

25.08.2011 23:19 • ® satman
ZIP: "bylo možné požádat Skylink o vypnutí surflocku pro tuto konkrétní kartu"
to snad mali urobit automaticky paneboze
 
 
  Já jen k bodu 2. Info přímo od Skylinku, v době, 

25.08.2011 20:30 • ® Zip
Já jen k bodu 2.
Info přímo od Skylinku, v době, kdy probíhal test surf-locku. Pokud je karta registrována na kabelovku, použita v PowerCamu apd., bylo možné požádat Skylink o vypnutí surflocku pro tuto konkrétní kartu.
 
 
  len jedna kratucka otazka na p. Glisnika , ktora 

25.08.2011 19:00 • ® Vlado Fogo
len jedna kratucka otazka na p. Glisnika , ktora dufam zostane aj zodpovedana a to :
Preco je surflock vypnuty ?
1, nepresli dobre interne testy ? (v kuloaroch sa sepka o stahovani skylink neotion + modulov udajne koli hw chybe )
2, alebo po bu bu bu kablovych operatorov sharujucich cele sidliska z jednej karty a mohutnych antiskylink ohlasoch na konkurencnom webe radsej skylink pred predajom pustil do gati aby nenastal masivny odliv ku konkurencii a nasledne sa znizila tak jeho trhova cena ?
3, alebo stoji za tym nejaka blizsie nespecikovana lobisticka skupina ?
:what:
:what: :what:
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist