Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 15:00:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.08.2011


Během dvou zářijových pondělků kanál Cinemax uvede čtyři ojedinělá díla, vztahující se k proslulým evropským metropolím. V prvních dvou italský mág Federico Fellini (1920 - 1994) přiblížil poměry v Římě za časů rozpadajícího se impéria i jeho proměny ve druhé polovině dvacátého století. Další dvě mozaiky jsou věnovány Paříži a svědčí o různorodém filmařském rukopisu několika francouzských klasiků.


Satyrikon

Autorova velkolepá freska z roku 1969 - inspirovaná fragmenty z Petroniova románu - líčí putování dvou mladíků (Martin Potter a Hiram Keller) zanikajícím římským impériem. Surrealistická vize prostopášných orgií a groteskních výstředností se prolíná s nadčasovým podobenstvím o úpadku tradičních hodnot a odvěkého hledání smyslu života. V jedné ze symbolických epizod hrdinové navštíví zřícený nevěstinec, v jiné pomáhají při únosu mladičkého hermafrodita, v další se setkají s tajuplným Minotaurem... Dekadentní panoptikum v mnohém připomíná Felliniho vrcholné dílo Sladký život.

Premiéra: pondělí, 12. září ve 20:00 hod.


Roma

V první polovině sedmdesátých let vznikly dva pozoruhodné snímky, věnované místům, která legendárního italského tvůrce zásadně poznamenala. Zatímco Amarcord (1973) se odehrává v přímořském letovisku Rimini, kde režisér vyrůstal, o rok starší Roma vypráví o italské metropoli. Mozaika je členěna na tři větší kapitoly, v nichž Fellini efektivně střídá dokumentární styl s magickými vizemi. Jedna z nejpůsobivějších pasáží se odehrává v římském podzemí, kde archeologové objeví starověké fresky. Krásné obrazy, jež přežily tisíce let, však vzápětí mizí působením čerstvého vzduchu.

Premiéra: pondělí, 12. září ve 22:10 hod.


Paříž očima... (Paris vu par...)

Šest povídek z poloviny šedesátých let, natočených renomovanými francouzskými tvůrci, se skládá do pestrobarevného kaleidoskopu, zrcadlícího pařížskou atmosféru věčného shonu. V ulici St. Denis si osamělý umývač nádobí přivede domů pouliční šlapku. V povídce Náměstí Etoile propadne plachý prodavač dojmu, že spáchal vraždu. Povídka od Jeana-Luca Godarda vypráví o ženě, která se obává, že omylem zaměnila dopisy pro své milence. V příběhu, který natočil Claude Chabrol, se mladý muž učí ignorovat své otravné rodiče.

Premiéra: pondělí, 26. září ve 20:00 hod.


Dostaveníčka v Paříži (Les rendez-vous de Paris)

Unikátní skládanku v režii francouzského klasika Erica Rohmera tvoří trojice romantických příběhů, jež se odehrávají na různých místech francouzské metropole. První povídka s názvem Sedmihodinové rande je plná napětí i svérázného humoru a diváky zavede na Montparnasse a Beaubourg. Druhá epizoda Břehy Paříže ukazuje řadu malebných zahrad a parků, skrytých před zraky normálních turistů. Třetí příběh Matka a dítě 1907 vypráví o vztahu dvou mladých lidí. Odehrává se v Picassově muzeu a v okolní starobylé čtvrti Marais...

Premiéra: pondělí, 26. září ve 21:25 hod.



Zvláštní tip

Treme II.

Druhá řada amerického seriálu, mapujícího svízelné životy obyvatel New Orleans po ničivém hurikánu Katrina, jež město zasáhl v roce 2005. Mozaika každodenních příhod se soustřeďuje především na jazzmany, kteří rekonstruují své poničené existence... První řada vyprávění začínala tři měsíce po Katrině a vrcholila kolem karnevalové sezóny. Druhá řada líčí události po následujících osmi měsících, kdy je život ve městě paradoxně stále složitější. Dva z klíčových hudebníků se odstěhovali do New Yorku. Ti, kteří zůstali, se musejí potýkat s vysokou kriminalitou i mizivou státní podporou. Zbytek země totiž mezitím obrátil pozornost k jiným krizím... Autory autentického vyprávění, v jejíž vedlejších rolích účinkují skuteční obyvatelé postižených oblastí, jsou David Simon a Eric Overmyer.

Premiéry: od čtvrtka, 1. září, každý čtvrtek ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

Cartagena (L'homme de Chevet)

Francouzské drama o dvojici vykořeněných existencí se odehrává v kolumbijské Cartageně. Bývalý šampión v boxu Léo (Christopher Lambert) se pozvolna upíjí k smrti. Kamarád rozvráceného sportsmena jej přesvědčí, aby se ucházel o práci u půvabné Muriel (Sophie Marceauová), která je upoutaná na lůžko po tragické nehodě. Léo si postupně získává její důvěru a oba si začnou být navzájem užiteční. Volnomyšlenkářská žena svého asistenta vzdělává, on jí pomáhá překonat její zranění... Režii měl Alain Monne.

Premiéra: sobota, 3. září ve 20:00 hod.


Veteráni (Oldboys)

Hrdinou úsměvné dánské road-movie v režii Nikolaje Steena je stárnoucí outsider, který vášnivě rád hraje fotbal se svými vrstevníky. Při jedné z cest na zápas do Švédska jej kamarádi zapomenou u benzínky. Dezorientovaný Vagn nastoupí do auta čerstvě propuštěného zloděje Johna, jenž se čerpací stanici pokoušel vykrást. Setkání dvou odlišných mužů předznamená sérii groteskních nedorozumění. Vagn zprvu netuší, s kým cestuje, dobrodruh John je z jeho přítomnosti otrávený. Napjaté vztahy se však radikálně mění...

Premiéra: neděle, 4. září ve 20:00 hod.


Výstřel (Blow Out)

Variace na proslulé Antonioniho drama Zvětšenina, kterou v roce 1981 natočil režisér Brian De Palma, začíná na natáčení pokleslého hororu. Hrdinou rafinovaného příběhu je specialista na zvukové efekty, který rád nahrává zvuky v přírodě. Zvídavý Terri (John Travolta) se jednoho dne náhodou stane svědkem automobilové nehody. Z havarovaného vozu se zachrání mladá dívka (Nancy Allenová) a brzy vyjde najevo, že její společník patřil k politickým prominentům. Při poslechu záznamu kritického okamžiku Terri zjistí, že údajnému neštěstí předcházel výstřel. Začne pátrat po pozadí komplotu, jehož nitky vedou do nejvyšších sfér.

Premiéra: pátek, 9. září ve 23:25 hod.


Poldové (Cop Out)

Americká kriminální komedie v režii Kevina Smithe vypráví o dvojici newyorských poldů, pátrajících po ukradené basebalové kartě. Detektiv Jimmy Monroe (Bruce Willis) z ní potřebuje získat hotovost, aby zaplatil svatbu své dcery. Jeho parťák Paul Hodges (Tracy Morgan) je posedlý žárlivostí na svou manželku, což mu brání v potřebné koncentraci. Společníkem páru svérázných ochránců zákona je vykutálený zloděj, který však Paula fatálně popuzuje. Jejich úhlavním protivníkem je nemilosrdný gangster, který má slabost pro historické kuriozity...

Premiéra: sobota, 10. září ve 20:00 hod.


West Side Story

Slavný muzikál Leonarda Bernsteina, který v roce 1961 zfilmovali Robert Wise a Jerome Robbins, obměňuje nesmrtelný příběh Romea a Julie ze slavné Shakespearovy tragédie. Místo znepřátelených rodů Monteků a Kapuletů v něm figurují dva mladistvé gangy z newyorského předměstí, zvané Žraloci a Tryskáči. Tony (Richard Beymer) se zamiluje do sestry vůdce nepřátelského klanu (Natalie Woodová) a vzájemná nevraživost obou part mezitím spěje k nesmyslnému krveprolití. Podívaná s chytlavými songy a nápaditými taneční výstupy, jež dodnes inspirují muzikálové tvůrce, získala deset Oscarů.

Premiéra: pátek, 16. září ve 20:00 hod.


Parchanti (The Losers)

Americký akční thriller líčí neblahé důsledky akce elitní jednotky, vyslané do bolivijské džungle. Misi speciálně cvičených vojáků naruší zákeřný podraz, který zosnoval tajuplný nepřítel, známý pod přezdívkou Max. Domněle mrtví členové výsadku začnou tvrdě hájit svou čest a pustí se do nerovného boje. Po jejich boku stojí tajemná agentka Aisha, jež sleduje své vlastní cíle. Společenství ohrožených musí táhnout za jeden provaz a získat výhodu vůči nemilosrdnému padouchovi, jenž chce zatáhnout svět do globální války...

Premiéra: sobota, 17. září ve 20:00 hod.


Říše stříbra (Empire of Silver)

Čínsko-tchajwanská historická sága v režii Christiny Yaové sleduje osudy bankéřské rodiny Kangů od přelomu 19. a 20. století do vzniku ČLR v roce 1949. V úvodu výpravného dramatu, situovaného do roku 1899, má bezstarostný mladý bohém převzít finanční impérium, o něž se dosud vůbec nezajímal. Idealistický mladík se rodinného podniku ujme, nesouhlasí však s panovačnými manýry svého otce ani s jeho drsnými obchodními praktikami. K jejich napjatému vztahu přispívá i náklonnost mladého Kanga k jeho nevlastní matce...

Premiéra: neděle, 18. září ve 20:00 hod.


Výměna (Changelling)

Kriminální retro podle skutečných událostí, které bez vlastní herecké účasti natočil Clint Eastwood, rekapituluje obludnou kauzu z konce dvacátých let minulého století. Pohledné šéfce telefonní ústředny se ztratí syn. Když se po několika měsících objeví, vyjde najevo, že na skutečného zmizelého kluka si pouze hraje. Policie však trvá na svém a zoufalou matku (Angelina Jolie) pošle do blázince. Do skandálního případu se zapojí tvrdohlavý pastor (John Malkovich) a zdrcený mladík, jenž utekl zabijákovi dětí... Pečlivě zinscenované drama polemizuje s mocenskou zvůlí a fandí lidské neústupnosti.

Premiéra: sobota, 24. září ve 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 29. 8. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2011 • Pravdivé příběhy únosů na Discovery Channel
30.08.2011 • Německá HBL Bundesliga začíná na NOVA Sport
30.08.2011 • Fotbal na NOVA Sport v září 2011
26.08.2011 • Discovery Channel změní od 1. 9. 2011 grafiku
26.08.2011 • Posledních 24 hodin – Marvin Gaye 29. 8. na ČT1 a ČT HD
26.08.2011 • Výherce exkluzivní soutěže NGC pozoroval Velké migrace na vlastní oči

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Film balíček CSLink 

29.08.2011 06:23 • ® Exclusivec
Ano např:na těch třech HBO,HBO2,Cinemax se občas dá nějaký dobrý filmeček shlédnout.Naposled jsem mrknul na Občanský průkaz CZ na HBO.Pro mě skutečná lahůdka,no ale 290 kč měsíčně asi každý nemůže vysolit v dnešní době.Jsou však legální zlepšováky jak trochu svůj domácí příjem sat.pay-tv si ulehčit.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist