Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 08:46:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Výherce exkluzivní soutěže NGC pozoroval Velké migrace na vlastní oči

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 26.08.2011


Výherce exkluzivní soutěže National Geographic Channel (NGC) o zájezd do Afriky, která se uskutečnila v České republice a na Slovensku v říjnu loňského roku u příležitosti celosvětové premiéry unikátního dokumentárního seriálu Velké migrace, měl nyní jedinečnou příležitost zažít stěhování mnoha afrických živočišných druhů na vlastní kůži.


Pan Rastislav Ratulovský z Dolného Kubína a jeho přítelkyně byli za výhru v naší SMS soutěži odměněni na míru šitým zájezdem za pozorováním migrující zvěře v několika keňských národních parcích. Své nadšené vyprávění o nezapomenutelných zážitcích doplnil pan Ratulovský rovněž vlastními fotografiemi keňské divočiny.

Hned první den po příletu do keňského Nairobi se pan Ratulovský a jeho přítelkyně spolu s místním řidičem a průvodcem vydali do národního parku Sweetwater, kde jako by na ně již čekali sloni, žirafy, opice, zebry, buvoli, nosorožci, antilopy, šakali, prasata savanová a rovněž šimpanzi, s nimiž se v Keni lze setkat pouze v tomto národním parku. Největším zážitkem pak podle slov našeho výherce bylo pohladit si živého nosorožce, který je chován přímo v kempu, kde byli cestovatelé ubytováni.

Z cesty do dalšího národního parku, Samburu, si výherci odvezli certifikát o překročení rovníku i zajímavý poznatek z pozorování a porovnání fyzikálních zákonitostí na obou polokoulích. Že jsou skutečně v pravé divočině, mohli oba dosvědčit během návštěvy vyprahlé krajiny parku Samburu, když na vlastní oči pozorovali smrt osamělého slůněte, které podlehlo útoku tří hladových lvic.

Další přesun kolem působivých Thomsonových vodopádů zavedl náš pár vítězů do vysokohorsky položeného národního parku Lake Nakuru, kde kromě jiného obdivovali plameňáky, marabu, damany, hyeny, agamu či dva rozkošnicky odpočívající lví samce.

Na závěr týdenního putování pak naše výherce přivítal nejznámější keňský národní park Massai Mara, kde pro ně byl připraven exkluzivní zážitek v podobě letu balonem nad pláněmi plnými pakoní a dalších zvířat. U řeky Mara ležely roztroušené skupinky hrochů a na svou kořist zde trpělivě čekali krokodýli.

Po tomto zážitku bylo ale již nutné se přes největší město Masajů vydat do Nairobi a načerpat zde poslední zážitky z neopakovatelného putování keňskou krajinou. „Bola to naozaj veľmi poznávacia cesta, či už na množstvo zvierat, ktoré určite neuvidíme v našej prírode, ale aj okolie, ktoré tvorí príroda alebo ľudia. Thank you very much alebo Asante sana National Geographic Channel!“, tak svou cestu závěrem zhodnotili naši výherci a my jim ještě jednou blahopřejeme a jsme rádi, že se jim zájezd na místa, kde se natáčel unikátní dokumentární seriál NGC Velké migrace, líbil.

Fotografie pana Ratulovského z jeho cesty a další informace a novinky NGC naleznete na www.natgeotv.com/cz.


Velké migrace

Tato sedmidílná televizní senzace byla na obrazovky National Geographic Channel poprvé uvedena na celém světě ve stejný den, a to v neděli 7. listopadu 2010. Velké migrace nabízejí divákům fascinující záběry migrujících zvířat stejně jako nové poznatky o jejich pozoruhodném chování. Štáby National Geographic při natáčení urazily více než 670 000 kilometrů na všech sedmi kontinentech a v průběhu tří let s pomocí nejnovějších technologií zachytily dosud nezdokumentované pohledy na vysilující putování příslušníků bezpočtu živočišných druhů.


National Geographic Channels International (NGCI)

National Geographic Channels International (NGCI) vyzývá diváky, aby žili se zájmem, a to prostřednictvím chytré a inovativní programové skladby. Ve své náplni si klade otázku, co víme, jak nahlížíme na svět a co nás žene kupředu. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Television (NGT) a FOX Entertainment Group. NGCI se podílí na závazku National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svých šesti programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure a Nat Geo Music.

Celosvětově vysílá National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGT a Fox Cable Networks Group) do více než 370 milionů domácností ve 188 zemích a 37 jazycích. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Channels

Marketingová a distribuční společnost CHANNELS je dynamická a rozrůstající se firma působící na českém a slovenském trhu od roku 2003. Specializací společnosti je oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic. S ohledem na stabilitu, tradici a dlouholeté zkušenosti vlastníků televizních společností přinášíme nejen kvalitní obsah vysílání, ale jsme schopni zajistit i služby s ním související v oblastech marketingu a reklamy.


Jana Dobášová, Channels, s.r.o., zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2011 • Fotbal na NOVA Sport v září 2011
29.08.2011 • Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu [ 1 ]
26.08.2011 • Discovery Channel změní od 1. 9. 2011 grafiku
26.08.2011 • Posledních 24 hodin – Marvin Gaye 29. 8. na ČT1 a ČT HD
26.08.2011 • Skutečný mentalista na Discovery Channel
26.08.2011 • HBO uvádí premiéru seriálu Mildred Pierce

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist