Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 06:23:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

HBO uvádí premiéru seriálu Mildred Pierce

  Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.08.2011



Mildred Pierceová byl původně naturalistický román Jamese M. Caina z roku 1941. V roce 1945 byl podle tohoto románu natočen oscarový film v hlavní roli s Joan Crawfordovou a nyní nově také pětidílný miniseriál v originální produkci HBO v hlavní roli s držitelkou Oscara Kate Winsletovou.


Seriál získal celkem 21 nominací na cenu Emmy(r) za rok 2011, tj. nejvíce nominací ze všech programů včetně nominace v kategorii Nejlepší miniseriál nebo film. Premiéra Mildred Pierceové bude v pondělí 5. září na HBO.

Miniseriál produkce HBO MILDRED PIERCEOVÁ v hlavní roli s Kate Winsletovou představuje nezapomenutelnou hlavní postavu úspěšného románu Jamese M. Caina z roku 1941. Pětidílné drama vypráví příběh neobyčejné, nezávislé ženy, která se v nelehkém období Velké hospodářské krize 30. let, čerstvě rozvedená, snaží najít novou životní cestu pro sebe i svou rodinu. Drama sleduje Mildrediny spletité vztahy, její přehnanou starostlivost o sobeckou dceru i peripetie s vesměs netečnými a línými muži jejího života.

Režisér Todd Haynes si román Jamese M. Caina poprvé přečetl koncem roku 2008 na doporučení svého přítele, scénáristy a spisovatele Jona Raymonda. A právě když se ponořil do příběhu matky samoživitelky v době Velké hospodářské krize 30. let, okolní svět začal najednou připomínat neblahou Mildredinu situaci, když se finanční trhy náhle otřásly a hospodářská krize ovlivnila politický i kulturní život na celém světě. Toto načasování Haynese přesvědčilo, že Mildredin příběh by mohl oslovit současné diváky.

„Příběh MILDRED PIERCEOVÉ se odehrává v době Velké hospodářské krize, avšak nikoli v rovině vybírání popelnic a boje o holou existenci,“ vysvětluje Haynes. „Krize, kterou příběh popisuje, je spíše krizí výsad středních vrstev – jde o otázky cti a postavení, boje o to nejprve získat určité postavení a následně si je udržet díky tvrdé práci a schopnostem. A právě to silně připomíná náš boj v současné hospodářské krizi, k níž došlo po období nevázaného konzumu,“ říká výkonná producentka a dlouhodobá spolupracovnice režiséra Haynese, Christine Vachonová. „Cainův román Todda a Jona zaujal, protože jeho příběh byl tak neuvěřitelně relevantní pro naši současnost – mladá žena musí řešit, jak uživit rodinu, když všechno stojí proti ní. Shodou okolností jsme s Toddem viděli původní verzi filmu z roku 1945 z produkce Warner Brothers společně.“

Haynes požádal Raymonda, aby mu pomohl román upravit do podoby filmového scénáře a oba se pustili do práce na filmu, který by ztvárnil Cainovu literární vizi bez motivu vraždy, který byl použit v původní verzi z roku 1945, aby zvýšil jeho atraktivnost pro diváky. Sedmdesát let po vzniku románu Mildred Pierceová přichází tento příběh na televizní obrazovky v podobě miniseriálu z produkce HBO.


Drama sleduje Mildrediny spletité vztahy, její přehnanou starostlivost o sobeckou dceru i peripetie s vesměs netečnými a línými muži jejího života, jako je milenec Monty Beragon (Guy Pearce), nebo ex-manžel Bert Pierce (Brían F. O’Byrne).

Část 1. Glendale, California, 1931. Mildred Pierceová, mladá matka s talentem na pečení, se stává slaměnou vdovou poté co vyhodila manžela Berta z domu. Nyní si musí najít práci, aby uživila sebe a své dvě dcery, jedenáctiletou Vedu a sedmiletou Ray. V pracovní agentuře mají pouze nabídky, které jí připadají pod úroveň, a tak hledá dál. Její kamarádka a sousedka jí mezitím udílí rady ohledně randění, načež si Mildred začne nečekaný románek s bývalým obchodním partnerem svého manžela Wally Burganem. Když Mildred zavolají z agentury a nabídnou jí práci hospodyně v zámožné rodině, zdráhavě souhlasí se schůzkou. Poté co rychle ukončí velmi jízlivý pohovor, hledá Mildred útočiště v místním bistru Cristofor’s Café. A právě zde, s pomocí servírky Idy zasáhne osud…


Pavla Brožková, PR - HBO Czech Republic


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.08.2011 • Discovery Channel změní od 1. 9. 2011 grafiku
26.08.2011 • Posledních 24 hodin – Marvin Gaye 29. 8. na ČT1 a ČT HD
26.08.2011 • Výherce exkluzivní soutěže NGC pozoroval Velké migrace na vlastní oči
26.08.2011 • Skutečný mentalista na Discovery Channel
24.08.2011 • Megazemětřesení: Hodina, která otřásla Japonskem
24.08.2011 • Zářijové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist